Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
A nije mi jasno sto hejtujete Raznatovica, covek je jedan od retkih profesionalaca ovde, i da je vise takvih u Srbiji, a ne klosara klosarskih koje bole krac da rade svoj posao kvalitetno, nego se trte po kaficima i gradu kako su trenerske i strucne face (a veze sa vezom nemaju), kosarka u Srbiji bi bila normalnija. Covek fenomenalno brine za svoje kosarkase, a menadzeri i agenti u sportu su super stvar inace, bez njih bi klosari treneri, i generalno klosari u klubu, jbali iste gde god stignu. Zamisli situaciju da je kosarka na nivou od pre 40 godina, i da imas Duleta Vujosevica, i da ne postoje menadzeri...Koje bi to izivljavanje nad igracima bilo...

Sad, ne znam kakav je privatno kao osoba, deluje gadan, ali to je za kosarku skroz nebitno, i Dzordan je tesko gvno od coveka.

Ne hejtuju ga svi, evo Kosta ga obozava od kad je video sliku kako se grli sa Covicem, a ja ga hejtujem zato sto mu se klubic od sportske price pretvorio tokom sezona u izvor neregularnosti, a on vuce konce iz pozadine. U normalnom svetu, sukob interesa je kaznjiv, koliko ja znam. Menadzeri nemaju klubove, a ovaj ima. Pocevsi od prosle sezone kada je njegov klub otvoreno fulao masu utakmica. A da je dobar za svoje igrace je istina, ali ja nisam njegov igrac nego neko ko prati kosarku.

Inace, kao i svuda, ima tu i skrivenih dilova i raznih stvari ispod stola, al to je vec druga (i neprecizna) prica.

Pa razisao se zato sto je Vujosevic pokusao da ga zavrne, te da uzima vise od dogovorenog.
A to sto je Vujosevicev menadzer i posle toga, govori najvise o samom Vujosevicu, a ne o Misku.

Tebi bas sve treba da se nacrta?

A ko se uopste razisao? :hahaha: Gde je to mesto u fabuli gde se Raznatovic razisao sa Partizanom u bilo kom obliku, na bilo koji nacin, osim sto je poceo najbolju robu da sam odasilje, sekundarnu da daje Covicu jer je usao u pare i igra EL, a Partizanu da daje trecerazrednu?

Poslednja izmena:
Pa evo da nacrtam, jer ocigledno treba.
Vujosevic se jednoga dana osetio toliko jak pa je pomislio da je jaci i od Miska, pokusavajuci da ga izlevati.
E, onda je Misko okrenuo curak, sto je u poslednjoj instanci dovelo do kraha Partizana kao Vujoseviceve prcije.
Pa se sad veliki mag ponovo primirio, jer ga je Misko postavio tamo gde mu je mesto.
Eto, to se desilo, cisto da znas, posto mora da ti se nacrta.
I razilazenje i spajanje .........

Naravno da mi se treba nacrtati, pomogao bi neki konkretan primer da bi potkrepio tu bajku koju si iskonstruisao. Jer, ukoliko nisi primetio, tu ne postoji niti jedna realna, vremenska, istorijska, prostorna odrednica, bilo sta, bilo kakav primer ili dogadjaj, samo nekakva konstrukcija koju ne mogu ni iz daleka da povezem sa necim sto se zaista desilo.

Inace, u vezi druge price, menadzeri kao Raznatovic nisu nikakva super stvar, vec prosto posledica ulaska ogromnog novca u sport, pa se onda pojavljuju takvi paraziti koji su potrebni da odigraju ulogu posrednika, i to je sve.

Ne mora bas neko tako tezak i sujetan kao Vujosevic da ti se bavi karijerom, mada bi savete iskusnog trenera koji je radio na gomili igraca koji su postali nesto i izgradili neke karijere (sigurno vise nego sto je to uradio Raznatovic svojim menadzerisanjem i sa trenerima), svako normalan trebao makar razmotriti. No, sigurno se masa igraca koja je ni iz cega postala nesto ne bi slozila s kolegom kamijem, al on zna da su menadzerski zalizani parazitcici super stvar, jer to je amerika i to je kapitalizam. :mrgreen:

Naravno da mi se treba nacrtati, pomogao bi neki konkretan primer da bi potkrepio tu bajku koju si iskonstruisao. Jer, ukoliko nisi primetio, tu ne postoji niti jedna realna, vremenska, istorijska, prostorna odrednica, bilo sta, bilo kakav primer ili dogadjaj, samo nekakva konstrukcija koju ne mogu ni iz daleka da povezem sa necim sto se zaista desilo.

Inace, u vezi druge price, menadzeri kao Raznatovic nisu nikakva super stvar, vec prosto posledica ulaska ogromnog novca u sport, pa se onda pojavljuju takvi paraziti koji su potrebni da odigraju ulogu posrednika, i to je sve.

Ne mora bas neko tako tezak i sujetan kao Vujosevic da ti se bavi karijerom, mada bi savete iskusnog trenera koji je radio na gomili igraca koji su postali nesto i izgradili neke karijere (sigurno vise nego sto je to uradio Raznatovic svojim menadzerisanjem i sa trenerima), svako normalan trebao makar razmotriti. No, sigurno se masa igraca koja je ni iz cega postala nesto ne bi slozila s kolegom kamijem, al on zna da su menadzerski zalizani parazitcici super stvar, jer to je amerika i to je kapitalizam. :mrgreen:

Na stranu treneri, koji su nebitni za siru sliku, ali cinjenica je da su funkcioneri klubova, a o drzavnim parazitima u nacionalnim i internacinalnom organizacijama i da ne pricam, tretirali igrace kao stoku. To da ce neki GM kluba, trener, predsednik, da bude bolji za igraca i njegovu karijeru od menadzera, to su price za malu decu, i istorijski su skroz i potpuno netacne. Istorija sporta je istorija borbe sportista za svoju slobodu u odlucivanju, i borba sportista da celnici i organizatori takmicenja, funkcioneri/vlasnici klubova, i ostali, ne uzimaju sve pare od sporta. Menadzeri u tome mogu da budu losi jedino ako su produzena ruka i/ili u dilu sa funkcionerima klubova, celnicima nekakvih saveza, i ostalih gluposti.

To samo u Srbiji moze da prodje glupa prica kako je menadzer gora stvar za sport i igrace od ljudi koji su ceo 20-i vek radili protiv igraca, i davali im 20 puta manje para nego sto su ovi zasluzivali.

Mislim, skoro niti jedan klub u Srbiji i danas ne placa igrace redovno i u celosti, ucenjuju ih svake sekunde njihovog zivota, ali bitno je da bard Ziva, Tegi, i ostali lupetaju o menadzerima kao najvecim neprijateljima igraca :lol:

Stara klosarska prica 'Ostani ti sine ovde da igras bez kinte, jeste da ja primam redovno platu u klubu, funkcioner sam istog i placam prostituke po gradu, ali igraj ti za dzaba kod nas, to ce ti pomoci u karijeri':hahaha:

A cak nisu ni u Srbiji snimani filmovi o menadzerima koji su redom tu da se okoriste i prevare igraca. :mrgreen:

Naravno da je paroljubivi menadzer neprijatelj igracu, koliko je samo mladih talenata narocito u fudbalu propalo zarad brze dobiti.

A niko ne razmatra koliko neko kao Zalizani ima neuspeha na jednog Jokica, npr. Evo, bas se postarao za Vasu Micica, nikad prezaljenog talenta, npr. Sad ce do kraja karijere da ga seta ko Keselja, jbg, al bitno je da je tokom pocetnog hajpa uzeto veliko obestecenje za igraca. Tako je radio i Covic sa FMP-om, dok mu ovaj nije preuzeo posao, a ovaj se bacio u "elitnu kosarku".

Kakve pare su igraci zasluzivali u 20-om veku, kad toliko para u sportu nije ni bilo? (dok nije doslo do pune komercijalizacije?)

Znaci Misko je toliko jak da je jaci od jedne institucije zvane KK Partizan...?

On kao pojedinac ne znaci nista, ali kao neko sa uticajem i poslovima... Bez njega ti ne mozes zavrsiti gomilu stvari, izbio si sebi iz dzepa i njega i francusko (Matericevo) trziste, i neke americke agencije sa kojima saradjuje, i ko zna sta jos. On je onako cisto poslovno razvalio PAO za Spanulisa, odveo ga u OLY, Obradovic prekida saradnju sa njime i zavisi uglavnom od Raskovica, klub mu placa Zorica i Kalinica milion evra samo obestecenje... Covek je jaci od svih klubova ne racunajuci onaj krem, u Litvaniji ga mrze i sprdaju se s njime isto kao i mi pojedini ovde, jer mu Ritas sluzi kao prcija... Uglavnom, jak je, i malo ko ima luksuz da ne radi sa njime. A on moze bez svakoga, jer ima svasta, i van Evrope ima svoje igrace u NBA, a tamo se potpisuju mnogo jaci ugovori. Tako da, bole ga briga. ;)

A ono sto Kosta masta kako je Raznatovic raskinuo s Partizanom i Vujosevicem, pa Vujosevic je raskinuo maltene sa svima, zaratio s Raskovicem, ali bez Raznatovica nije mogao, prosto ne bi imao ni pisljivog Bezbradicu ili Daloa.

Poslednja izmena:
Kakvi god da su menadzeri, apsolutno je nemoguce da budu gori po igraca od funkcionera klubova i celnika raznoraznih saveza.

- - - - - - - - - -

Kakve pare su igraci zasluzivali u 20-om veku, kad toliko para u sportu nije ni bilo? (dok nije doslo do pune komercijalizacije?)
.

Para nije bilo ni priblizno kao sada, ali su neke pare postojale. Da nisu, sta mislis zasto bi se svi trtili da budu funkcioneri u sportu?

- - - - - - - - - -

Ali ako je bardu Zivi logicno da pare odu na jagnjece brigade, oblokavanje po kafanama i placanje prostituki funkcionera klubova i saveza, a ne na plate igraca, onda dobro.

Ako dozvolis nekom losem da vodi brigu o tebi, potpuno je nebitno dal se on zove Vujosevic, Covic ili Raznatovic, dal je trener, kontroverzni funkcioner ili menadzer. Ne vidim nikakvu svrhu ove rasprave osim da branis ove institucije modernog komercijalnog kapitalizma, menadzere, ljudske resurse, PR-ove i ceo spektar izmisljenih parazitskih zanimanja (kao i one birokratske bube o kojima pricas).

Onda su Raznatovic i Ramadani losi jer su funkcioneri klubova, a ne zato sto su menadzeri igracima.

Oni u suštini i ne rade ništa što neko drugi ne bi radio na njihovom mestu, kada bi im to dozvoljavao zakon, ili u ovom slučaju odsustvo zakona. Na primer, stil rada Ramadanija i Zahavija je bio ovakav: vide mladog i talentovanog igrača iz Partizanove omladinske škole, klub kao i obično ima problema sa kintom, i oni onda sklope ugovor sa klubom po kome odmah isplate, recimo, milion evra za igrača, ali on prestaje da bude vlasništvo kluba i postaje njihovo. Isto važi i za kasnije transfere, pa se zbog toga i postavljaju pitanja odakle nedostatak para kada je ovaj ili onaj prodat za milione. Jeste, to je tačno, samo što su milioni otišli Ramadaniju, a ne klubu. Ali, to je upravo pitanje za klupske funkcionere, a ne za menadžere...

I samo da kazem, Zvezda i Partizan, da se ovde radi o trzisnoj ekonomiji, bi otisli pod stecaj, pa likvidaciju, pre 20 godina.

I sve oni milioni koji su ulozeni u njih su baceni u bunar, i 20 puta bi bilo bolje stanje u sportu da oni ne postoje.

Poslednja izmena:
Vidiš, nisam razmišljao mnogo na taj način ( menadžeri su na zlom glasu u medijima ), ali ima istine u tome. Dok se ne obavi privatizacija jagnjeće brigade će vladati našim klubovima...

Slucajno sam obrisao post koji sam napisao, mrzi me ponovo da kucam.

Ali da, Ramadani i Raznatovic nisu ni priblizno najveci problem srpskog sporta. Problem su oni funkcioneri u klubovima, nesposobnjakovici koji ni pertlu ne bi umeli da zavezu, koji bi da tretiraju igrace kao robove, narocito maloletne igrace. Dule Vujosevic Mesar je klasican takav lik, covek koji ucenjuje igrace, pritiska ih, vredja kada nece da igraju za nula dinara (dok funkcioneri klubova svakog dana jedu u najskupljim restoranima i placaju high class krve) i sl.

- - - - - - - - - -

Ja da sam roditelj, i da mi dete igra u Zvezdi i Partizanu, isao bih svakog dana da im pretim da cu im razbiti labrnju, i UVEK bih dao svoje dete nekom menadzeru da upravlja njegovom karijerom, a ne jagnjecim brigadama nesposobnim iz klubova.

Dule Vujosevic Mesar je klasican takav lik, covek koji ucenjuje igrace, pritiska ih, vredja kada nece da igraju za nula dinara (dok funkcioneri klubova svakog dana jedu u najskupljim restoranima i placaju high class krve) i sl.

Ima sigurno nekih igraca koji nisu bili nimalo srecni sa Vujosevicem, al nemojmo da se panterisemo... Gomila "njegovih" momaka se cuje s njime, nalazi sa njime, vraca se u klub i kad je on bio tu i sad kad nije, veceras su Francuzi u Pioniru, pre toga se nalazili s njime u Limozu. Zar tako da se ponasaju ljudi koji su ponizeni od njegove strane? Mora da su oni idioti, a ti i informer-propaganda jedini pametni.

Mislim, nije bitno za ovu pricu, al kad vec nekoliko puta insistiras na toj digresiji, da ti kazem da prodajes negde drugde.

Što se Miška tiče njemu kapa dole, čovek je doneo mnogo više dobrog nego lošeg u našoj košarci. Od potpunog haosa i gomile beskrupuloznih ajkula sada se bar na vrhu nalazi neko ko se ponaša profesionalno, ko zaista brine o svojim klijentima i razume se u košarku. Zbog njega se smanjio broj menadžerskih skotova a preostali se bolje ponašaju.

Mega jeste anomalija i povlači neke neke negativne efekte (poput onih trening kampova u vreme plejofa) ali postoje daleko veći problemi u domaćoj košarci.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back