Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da uglavnom ocekivano , e mada koliko vidim ovde ladno nema Paunica (ili mozda nisam dobro video) , koji je imao sezoni zivota u Spaniji i igra u zivotnoj formi , mislim bas cudno ako ga nije zvao, mada moglo se naci mesta za jos par imena recimo Jelovca koji je imao odlicnu ezonu u Saragosi, Micova koji igra odlicno u Galatasaraju (maa znam da je u sukobu sa Djordjevicem) , Muslija koji je isto imao sasvim solidnu sezonu u Spaniji , Savanovica koji je standardan u Bajernu , mozda i za Dragovica bivseg studenta UCLAa koji sad igra u Italiji , mada dobro u principu to je to sto imamo.

Po meni dosta solidno, po meni imamo igrace da napravimo 2 veroma dobre reprezrentacije , ali opet ni jednu bas onako super jaku , koja po igrackom kadru moze da se meri bas sa onih nekoliko najjacih ekipa.

Odprilike ovako ce izgledati tim :

startnih 5 :

Teodosic
Bogdanovic
Bjelica
Jokic
Marjanovic

takodje trebalo bi da su sigurni i :

Nedovic , Jovic , Raduljica...........to je vec nekih 8 igraca , koja bi trebalo da su izvesni , a za preostala 4 mesta u timu borice se preostali igraci sa spiska , i to je sad vec sve i stvar momenta i stvar trenera i taktickih zamisli , i stvar ukusa........

Poslednja izmena:
Ja ne mogu da verujem da se Keselj i dalje zove u reprezentaciju, kome, cemu? Niko zivi ne zna gde on igra. Dobro, ja znam jer sam procitao od nekog ko zna :mrgreen:, sad igra za onaj grcki tim koji je "usao u legendu" jer ih je Olimpijakos nasutao 70 razlike.

Osim toga, kad zove Kuzmica, Stimca i takve olupine, mogao je bar nagraditi Muslija (u drugoj petorci ACB lige) i videti da li je zaista napredovao ili bi se vratio u stari jaje-mod.

Od Nedovica bih i ja digao ruke, ali pitanje je kakav ce biti Milosavljevic (Alba nije previse merodavna iako je tamo veoma dobro igrao) - posle one povrede je usporeniji. Na bekovima smo slabi.

Nadam se da ce Lucic moci da igra, Kalenari na trojci je preslabo, pa jos plus Simonovic, katastrofa. Ali, Lucic je trenutno povredjen (opet ledja).

Micic je nevezusa, Cvetkovic igra bolje ove sezone, mada niti jedan niti drugi nisu ni za uzi spisak. Ali mozda ima smisla pozivanje Micica radi treninga, jer je on sa ovima iz CZT vec odigrao dobar deo sezone i dosta EL utakmica. Pa, radi treninga.

I da se Stefan Markovic oporavi od povrede, bilo bi lepo.

Eto manje vise svima vec postaje jasno da Djordjevic u izboru potencijalnih reprezentativaca ima neku svoju............racunicu.:per:

Mada gledajuci spisak ovaj put je makar bio najrealniji, u smislu da svi oni koji su pod znakom pitanja zasto su zvani nece ni igrati u reprezentaciji, vec su tu vise da Djordjevic uzme neki procenat od njihovog moguceg transfera.
Ipak su olimpijkse igre na redu, i obzirom da sam i Salo mora da s enegde proda, nema zezanja vise.
Musli je imao odlicnu sezonu, ali on realno nema mesta pored Marjanovica, Jokica, Raduljice i Milutinova.
Jelovac opet nema mesta u rotaciji pored Bjelice,Jokica pa cak i Zagorca, a na mestu bekova ionako imamo one koji nose igru(Bogdanovic i Teodosic) i one koji su tu da popune minute Markovic,Jaramaz,Guduric,mozda Nedovic.......
Na trojci ce ionako ici Kalinic , poziciju ce pokrivati i Zagorac.
I to je tih 12 igraca.............
Ono sto je problematicno je sta u slucaju povrede?
Nisam optimista ni na kvalifikacionom turniru.
Razlog nije igracki kadar nego selektor.
Ja sam bio za njega, ocekivao sam od njega mnogo, ispostavilo se da umesto da smo dobili nekoga ko ce kosarci u Srbiji dati nesto novo, on ustvari samo trazio uhlebljenje za sebe, i odskocnu dasku za neki drugi posao.

SPISAK

plejmejkeri: Miloš Teodosić (CSKA), Stefan Jović (Crvena zvezda), Stefan Marković (Unikaha);
bekovi: Bogdan Bogdanović (Fenerbahče), Nemanja Nedović (Unikaha), Marko Gudurić (Crvena zvezda), Rade Zagorac (Mega Leks);
krila: Nemanja Dangubić (Crvena zvezda), Nikola Kalinić (Fenerbahče), Marko Simonović (Crvena zvezda);
krilni centri: Nemanja Bjelica (Minesota), Milan Mačvan (Milano), Nikola Jokić (Denver);
centri: Boban Marjanović (San Antonio), Nikola Milutinov (Olimpijakos), Miroslav Raduljica (Panatinaikos).

Nadam se da će Bjelicu staviti na trojku, jer je Jokić četvorka. I otkud se Mačvan povampirio?

Majko mila... Milosavljevic najbolji u Albi, Lucic solidan u Valensiji (istina, bez neke velike uloge), ali Djordjevicu draza drvna gradja i roze-talenat Zagorac. Dokle ce se jos forsirati Dangubic, igrac koji i dalje ima samo atletiku (napredak nula), a na evroligaskim utakmicama je 2 godine granica na njega 4 poena i 4 faula?

Macvan mu se ove godine uklapa u koncepciju...

A za sporednu ulogu bih pre razmotrio drvenog Stimca za kog znas da ce odraditi neki ograniceni poslic, nego "zvezdu" Milutinova, koji nije napredovao ove sezone.

Aj, valjda mozemo i tako, u Beogradu, protiv Letonije i Ceske.

Bice veselo kad i ako Marjanovic i Jokic kazu cao, zdravo. Raduljica je posle odlaska Djordjevica iz PAO u potpunom kanalu, gledao sam ga juce, ono je uzas.

Poslednja izmena:
Хехе, шири списак, па онда сечеш осморицу да их ниси ни видео. Тако је урадио и прошли пут. Не знам чему уопште тај шири списак.
Што се тиче ових који су отпали, изузев Гагија нису ни за спомињање. Лучићу свака част, али он је момак већ дуже време полуинвалид, остали немају квлаитет...
Е сад зашто Гагија сад не зове, после сјајне сезоне, а водио га је прошле године кад се враћао из повреде и није личио на себе, то само он зна...

Inace ja ne bih ni razmatrao Lucica zbog ledja i povreda, ali kad ga je vec stavio na spisak, cemu onda bez treninga precrtavanje, kada je kosarkaski najpismeniji i najtalentovaniji od svih koji mogu da igraju trojku?

A Macvana je sigurno ostavio jer nema Ercega, a Jokic nije izvestan. Vrlo moguce da ce opet da ga nasanka ako se gospoda iz NBA smiluju da zaigraju.

Siri spisak sluzi da bi Djordjevic pokupio neki procenat od menadzera doticnih igraca.
Tako Bircevicu, Micicu,Keselju i komp. u CV pise " na sirem spisku kandidata za reprezentaciju Srbije 2016".
Sto se ostalog tice, na prvenstvo moraju da idu Guduric i Zegorac, ako je selektoru stalo do buducnosti srpske kosarke.
I jedan i drugi imaju potencijal i kvalitet da budu deo reprezentacije.
Zagorac svakako ispred i Kalinica i Dangubica, a Guduric pre Markovica i Nedovica.
Ostali kostur je potpuno jasan.

A cime je to Zagorac zasluzio bez treninga da ide na Olimpijadu (kvalifikacije)? Sjajnim partijama u roze-megi? Imali su ih i Miljenovic, Musli, Dangubic zvani 4 faula, i jos mnogi drugi. Pa cak i Jokica treba dobro proveriti, jer roze-mega i NBA regular-season su jedan svet, a evropska klupska i reprezentativna kosarka malo drugaciji. Ne kazem bolji, jer je NBA uspeh za svaki respekt, nego drugaciji.

A Zagorac, decko tek treba da se dokazuje, i vrlo moguce ne moze na prvom koraku nesto znacajno da uradi. Mozda i moze, ali bez priprema se to ne zna. Isto vazi i za Gudurica.

Upravo bi pozivanje istih na veliko takmicenje bez ikakvog osnova bilo "cinjenje usluga njihovim menadzerima". Momci trebaju da odrade pripreme i da se spremaju kao legitimne opcije na duze staze, ali definitivno im se cini prevelika cast (i usluga menadzerima) kada se takvi pozivaju u reprezentaciju pre dokazano solidnih i pismenih opcija kao sto su Milosavljevic i Lucic. A Simonovica, Dangubica, Nedovica da ne pominjem... Vrlo je tesko naci statistiku koja je losija od njihovih.

Pa eto, ti mozda ne vidis dobro, ali se iz aviona vidi da je Zagorac ogroman potencijal
Nositi prakticno sam Megu u polufinalu protiv Buducnosti, znaci mnogo toga.....I da ima cime i da zna kako.
A to se bas ne bi moglo reci za Kalinica , Simonovica ili Dangubica.
Sto se Gudurica tice, pokazao je sasvim jasno svoj potencijal u prosloj sezoni Evrolige.
Naravno, oscilacije postoje kod mladih igraca, i to je normlno da se doadja, ali njegbov potencijalni maksimum, ili jos bolje, njegov dostizni prosek je mnogo veci nego Nedovica i Markovica.
To sto ti imas nesto protiv Mege i Miska, jer vise ne poklanja igrace Partizanu, nego ih upucuje u Zvezdu je nesto sasvim drugo.

- - - - - - - - - -

Sto se Milosavljevica tice ja sma jos prosli put jasno rekao.......Univezalci koji nemaju jednu vrhunsku kosarkasku osobinu ne treba da igraju kod nas.
A Milosavljevic je upravo to.svugde dobar, ili bolje reci svugde nije los.
A to nije doovljno.
A Lucica je ionako zvao samo da bi mu pomagao da kao poluinvalid mozda potpise jos jedan ugovor.
A Nedovic-krava(nadimak iz nase kuce) ne bi igrao ni kao 24-ti a kamoli da udje u 12.

Cu, sumnja da ce Macvan doci. Pa pre 2 leta je Velickovic ispalio, a Macvan nije pozvan da ga ne bi "vredjao" kad ga je vec precrtao, a proslo leto se nije uklapao u koncepciju atleticizma.

Sto se Zagorca tice, potencijal svakako, kao i mnogi drugi sto smo imali pa nista od njih. Zato sluze pripreme i trening, a ne automatsko ubacivanje u uze i krajnje spiskove debitanata.

I da, ogromna je stvar pobediti gerijatrijsku ekipicu iz Podgorice. Strasna ekipa... Doduse, stvar dobija na znacaju kad se zna kakva je to mafija, ali ipak...

Inace, menadzerske price su pomalo izandjale danas, kada gotovo sve igrace drzi Zalizani. Da bi forsirao njegovog igraca moras preko ledja nekog drugog njegovog igraca, tipa Milosavljevica. Koji je smisao?

Ukoliko ima nekih zadnjih namera, a naravno da ne mogu ni blizu to da tvrdim, rekao bih da Djordjevic zeli da se ovakvim spiskom dodvori vladarima srpske kosarke, a to su svakako Raznatovic, ali pre svega Vucic, Covic i Djilas (onaj prvi je ipak samo biznismen, a ne vladar). Jbg, ovo je Djordjevicu zadnji posao, on ako ovo izgubi nema vise.

Poslednja izmena:
Siri spisak sluzi da bi Djordjevic pokupio neki procenat od menadzera doticnih igraca.
Tako Bircevicu, Micicu,Keselju i komp. u CV pise " na sirem spisku kandidata za reprezentaciju Srbije 2016".
Sto se ostalog tice, na prvenstvo moraju da idu Guduric i Zegorac, ako je selektoru stalo do buducnosti srpske kosarke.
I jedan i drugi imaju potencijal i kvalitet da budu deo reprezentacije.
Zagorac svakako ispred i Kalinica i Dangubica, a Guduric pre Markovica i Nedovica.
Ostali kostur je potpuno jasan.

Ako je Guduric buducnost srpske kosarke, lele si ga istoj.

Cu, sumnja da ce Macvan doci. Pa pre 2 leta je Velickovic ispalio, a Macvan nije pozvan da ga ne bi "vredjao" kad ga je vec precrtao, a proslo leto se nije uklapao u koncepciju atleticizma.

Sto se Zagorca tice, potencijal svakako, kao i mnogi drugi sto smo imali pa nista od njih. Zato sluze pripreme i trening, a ne automatsko ubacivanje u uze i krajnje spiskove debitanata.

I da, ogromna je stvar pobediti gerijatrijsku ekipicu iz Podgorice. Strasna ekipa... Doduse, stvar dobija na znacaju kad se zna kakva je to mafija, ali ipak...

Inace, menadzerske price su pomalo izandjale danas, kada gotovo sve igrace drzi Zalizani. Da bi forsirao njegovog igraca moras preko ledja nekog drugog njegovog igraca, tipa Milosavljevica. Koji je smisao?

Ukoliko ima nekih zadnjih namera, a naravno da ne mogu ni blizu to da tvrdim, rekao bih da Djordjevic zeli da se ovakvim spiskom dodvori vladarima srpske kosarke, a to su svakako Raznatovic, ali pre svega Vucic, Covic i Djilas (onaj prvi je ipak samo biznismen, a ne vladar). Jbg, ovo je Djordjevicu zadnji posao, on ako ovo izgubi nema vise.

ti si totalno prso nije ni cudo da si grobar
milosavljevic briljira u raspaloj albi cudo nisi ko onaj lik gore kukao za paunicem garant i taj briljira na nikad jacem kipru belgiji ili gde sad vec igra
Macvan je beskoristan igrac za modernu kosarku a Lucic I Milosavljevic su prosek ABA nivo nesto ko onaj nesretni Lazic iz Zvezde
Od Zagorca mozda nesto bude a za ove tvoje znamo koji su im limiti (mali) to moze on sad ladno da iznese.
Jedino sto moze da mu se zameri je Musli pre onog panja Milutinova za koga je I Stimac doktor kosarke ali na zalost bolje nemamo

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back