Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Milosavljevic solidan veceras, svuda ga je bilo, 4 poena iz skracenog kornera, akcija za njega iz auta kao u Partizanu, i jedna trojka. Sto se mene tice, izmedju njega i Dangubica nema dileme cim je ovaj iole spreman. Videcemo sta Djordjevic misli, ali ja mislim da ga nije dzabe cekao do kraja.

Sto se drugih dilema na centru tice, mislim da je Stimara najvise odigrao od svih koji su u dilemi, vise od Milutinova svakako. Za mene je Kuzmic siguran kao defanzivni centar.

111884355055d8cf61240bc4-1.jpg

Nemoguc broj asistencija, dokaz timske i tecne igre, makar protiv ovih.

Poslednja izmena:
svidja mi se sto je Erceg proradio i sto je Milosavljevic solidno iskoristio minutazu posle povrede

po minutazi i igri Simonovic definistivno ce ici pre dangubica... + prednost sto je igrao na proslom SPu

dakle jedina nepoznanica je jos Stimac i umesto koga ce ako bude izabran

I onda je šutnuo sa 8 metara preko ruke. Daj nek izađe malo, zapali pljugu i popije pivo da se malo sredi. ;)
Jel može ovo nekako da se poveća? Ona ikonica za povećavanje se pojavljuje dole kad je miš gore, a kad ga spustim ona nestane...

Isti sam problem imao, jesi pokusavao brzo da spustis mis? :hahaha:

Kasnije mi se tek pojavio iksic pa me spasio muka. Inace osim sto pisu z desna na levo, skontao sam da pisu i odozdo na gore ako je suditi po chatu gde im nove poruke ikacu gore. Prvu cetvrtinu sam vise to gledao nego utakmicu :mrgreen:

Kuzmic, rekao sma vec , nema sanse da otpadne, jer treba opravdati njegov transfer u PAO...
Iz tog razloga vodice se na prvenstvo igrac koji je mnogo puta izjavio d aje jedva cekao da ga selektor BIH pozove pa da igra za njihovu repku.
Ali dobro, ako nije u reprezentaciji BIH nasao nekog zainteresovanog za procenat od transfera, trazio je pa nasao negde drugde.
Sto se tice drugog igraca koji otpada(jasno je da c eotpasti jedna petica, Milutinov ili Stimac), ja licno ne vidim kako to moze Dangubic da otpadne?
Sto s emene licno tice on je ispred i Ercega i Simonovica i posebno Milosavljevica.

А може се и овако,нормално,размишљати:
...Ђорђевић је Кузмића "позвао" и у Панатинаикос (као и у репрезентацију) зато што има поверења уњега као играча,сматра за квалитетног,потребног тиму...
Или је луд па узима лошег играча који ће му упропастити ангажман само да би узео "проценат" од трансфера...?
Видећемо.И да ли ће ићи на ЕП и како ће се показати.
Зашто осуђивати ?

Kuzmic mozda nema neko dugo profesionalno iskustvo, ali eto ima nekakvo iskustvo iz NBA i vezbao je tamo sa njihovim trenerima... cini mi se da je i proglasen za treceg najboljeg defanzivnog centra u razvojnoj ligi

raduje me sto skoro svaki nas igrac (a mozda bas i svaki) je u stanju da postigne preko 10 poena na utakmici, sto je super ako nekom od vodecih igraca sut zakaze

inace 95% sam siguran da idu ovi igraci: Teodosic, Markovic, Nedovic, Bogdanovic, Milosavljevic, Kalinic, Simonovic, Bjelica, Erceg, Raduljica, Milutinov, Kuzmic

Imam osecaj da Bogdanovicu nije nista sato sto je bas dobro raspolozen na klupi i nemam neki osecaj da ga nesto sikira.
Pauzira kau sto su Teodosica pauzirali jer oni su nasi 2 najbitnija igraca i trebace na svezi.

1. Teodosic, Markovic, Nedovic
2. Bogdanovic, Milosavljevic
3. Kalinic, Simonovic
4. Bjelica, Erceg
5. Raduljica, Kuzmic, Stimac

Svaki igrac moze da ubaci 10 poena a do sada Teodosic i Bjelica se nisu ni pokazali sto je jako dobar znak.
Prvo jedna rana dobra forma nebi bila dobro a drugo ekipa je tako jaka da ce prosto moci da se odmore u nekim utakmicama.
Centri su meni tu najveca dilema. Milutinov ili Stimac? Milutinov je mlad i neiskusan i imam osecaj da ga jako malo forsiraju na pripremama tako da imam osecaj da ce on da otpadne.
Sigurno Stimac nije bolji ali Stimac ima druge kvalitete i to je da se gine na terenu, da se baca na svaku loptu, da navija i da se raduje s ekipom.
Treci Centar nece igrati puno mozda 7-8min u proseku a da unese energiju i svezinu. Takodje je Stimac uvek bio uz reprezentaciju svih ovih godina.

Centri su meni tu najveca dilema. Milutinov ili Stimac? Milutinov je mlad i neiskusan i imam osecaj da ga jako malo forsiraju na pripremama tako da imam osecaj da ce on da otpadne.
Sigurno Stimac nije bolji ali Stimac ima druge kvalitete i to je da se gine na terenu, da se baca na svaku loptu, da navija i da se raduje s ekipom.
Treci Centar nece igrati puno mozda 7-8min u proseku a da unese energiju i svezinu. Takodje je Stimac uvek bio uz reprezentaciju svih ovih godina.

Milutinov je na onim utakmicama u Areni imao pristojnu minutazu, dok je pa Stimac bio manje-vise zakucan za klupu. Sad vidim da je ipak tu kod Djordjevica dilema.
Za borbenost i navijanje Stimcu svaka cast, ali mislim da ukupni igracki kvaliteti ipak malo pretezu na stranu Milutinova.
Pride se zaboravlja da je Milutinov sedam godina mladji i potencijalni buduci nosilac igre reprezentacije, dok Stimac tesko da ce u 28 godina vise napredovati u reprezentaciji od uloge veselog peskirdzije.
Mislim, necu se buniti ni ako ode Stimac, lepo si kazao da bilo ko da ode nece imati veliku minutazu (nadam se samo da se Raduljica ili Kuzmic nece povrediti, daleko bilo), ali misljenja sam da bi pre trebao Milutinova da zove.

Mnogi smatraju Italijane kao nekim faktorom, al ja bih se vise plasio Grka, posto deluju vrlo, vrlo ozbiljno.

Nikos Zizis, Janis Burusis, Vasilis Spanulis, Kostas Kajmakoglu, Jorgos Printezis, Nik Kalates, Kostas Papanikolau, Kostas Slukas, Stratos Perperoglu, Kosta Kufos, Vangelis Mancaris i Janis Adetokumbo.

А може се и овако,нормално,размишљати:
...Ђорђевић је Кузмића "позвао" и у Панатинаикос (као и у репрезентацију) зато што има поверења уњега као играча,сматра за квалитетног,потребног тиму...
Или је луд па узима лошег играча који ће му упропастити ангажман само да би узео "проценат" од трансфера...?
Видећемо.И да ли ће ићи на ЕП и како ће се показати.
Зашто осуђивати ?

Potpuno se slazem s tobom............Ja kuzmica ne mgu da smislim iz prostog razloga sto je tip trkom isao da bude reprezentativac BIH, i o tome i njegovoj zelji s emoze naci milion intervjua na net-u, a onda odjednom navodno postao Srbin pa bi da igra za Srbiju...
A i nije nikakav kosarkas da bi igrao u reprezentaciji.
Milutinov je i mladji i perspektivniji i mnogo bolji igrac.

Poslednja izmena:
Ја као прво не верујем све што прочитам на нету или новинама,ево сада кад тражиш податке о њему пише овако:

"...Добио је позив да игра за репрезентацију БиХ пред Европско првенство у кошарци 2013. што је одбио, јер жели да наступа за репрезентацију Србије. Због повреде је пропустио Светско првенство 2014. у Шпанији..."
.....
Очигледно је да је Србин и ако се он и нећкао за кога ће играти,ето одлучио је за нас.И да није ја не мрзим такве.Могао је да игра за "државу" БиХ због "територије" где је рођен,живео,започео...
Наравно да бих волео да сви Срби , и САМО Срби (мислим наравно и на људе који су рођени у Србији,а друге су националности) увек играју за Србију !
Ја не могу да смислим неког ко одлучи да игра за другу државу само из интереса.Нити је рођен тамо,нити ђед или прађед ,камоли отац има везе са том државом,нема везе ни по бабиној линији,нема баш никакве везе...а он се осећа "припадником"...
Нажалост и у мојој Србији имамо такву.У кошарци женској.
П.С А ово ко је бољи...видеће се...

Ја као прво не верујем све што прочитам на нету или новинама,ево сада кад тражиш податке о њему пише овако:

"...Добио је позив да игра за репрезентацију БиХ пред Европско првенство у кошарци 2013. што је одбио, јер жели да наступа за репрезентацију Србије. Због повреде је пропустио Светско првенство 2014. у Шпанији..."
.....
Очигледно је да је Србин и ако се он и нећкао за кога ће играти,ето одлучио је за нас.И да није ја не мрзим такве.Могао је да игра за "државу" БиХ због "територије" где је рођен,живео,започео...
Наравно да бих волео да сви Срби , и САМО Срби (мислим наравно и на људе који су рођени у Србији,а друге су националности) увек играју за Србију !
Ја не могу да смислим неког ко одлучи да игра за другу државу само из интереса.Нити је рођен тамо,нити ђед или прађед ,камоли отац има везе са том државом,нема везе ни по бабиној линији,нема баш никакве везе...а он се осећа "припадником"...
Нажалост и у мојој Србији имамо такву.У кошарци женској.
П.С А ово ко је бољи...видеће се...

Ne mogu da trazim po net-u(ako bas budes insistirao naci cu), ali je davao intervjue u stilu d ajedva ceka da se sastanu d aigra za BIH, pa kada je tmao otisao i nije zadovoljio kriterijume(mislim Ace Petrovica prvo) onda u ga uputili na individualni rad, gde je opet dao intervju i pozeleo uspeh svojima na prvenstvu sa zeljom da s eoi on sto pre prikljuci.
Sto s emene tice inace, ja nemam nista protiv toga da stranac igra za nasu reprezentaciju, ali mi smeta ta Djordjeviceva mantra o tome kako je on protiv toga, a Kuzmic mu igra...........Cist primer dvostrukih arsina.

Ne mogu da trazim po net-u(ako bas budes insistirao naci cu), ali je davao intervjue u stilu d ajedva ceka da se sastanu d aigra za BIH, pa kada je tmao otisao i nije zadovoljio kriterijume(mislim Ace Petrovica prvo) onda u ga uputili na individualni rad, gde je opet dao intervju i pozeleo uspeh svojima na prvenstvu sa zeljom da s eoi on sto pre prikljuci.
Sto s emene tice inace, ja nemam nista protiv toga da stranac igra za nasu reprezentaciju, ali mi smeta ta Djordjeviceva mantra o tome kako je on protiv toga, a Kuzmic mu igra...........Cist primer dvostrukih arsina.

Lafajet, Ibaka, Mekejleb i Kuzmic su naturalizovani stranci :lol:

Ognjen je srbin, ne znam sto ti on smeta. Deluje dobro u defanzivi i to nam je preko potrebno jer Radulja i Milutinov tesko mogu bilo koga da sacuvaju.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back