Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bice tesko ovo EP , ima jedno 3,4 ekipe koje su objektivno po kvalitetu i igrackom kadru ispred nas i jos jedno 3,4 koje su odprilike tu negde kao mi , slicnog kvaliteta i sa kojima je uvek bilo cupavo.

Mada ono sto je dobro imamo veoma dobro ukomponovan tim , veoma spreman i motivisan i tim koji ne zavisi od pojedinaca , ko god da fali u timu nivo igre je uvek isti , nekako sticem utisak da kad bi Sale u petorku ubacio neka 2 potpuna amatera da se kvalitet igre ne bi srozao.
Mozda nemamo neke zvezde i igrace koji pripadaju samom kremu svetske kosarke kakvi su recimo Parker, Batum, Djinobili, Skola, braca Gasol, Novicki, Dzejms, Kobi, Kari i sta ti ja znam , ali imamo jedan mlad tim , dobro pripremljen , dobro ukomponovan , koji ima dobru hemiju i koji je zeljan dokazivanja.
Sad koliko je to dovoljno videcemo , ali siguran sam da kakav god rezultat da naprave da se nece obrukati.

Koje 3,4 ekipe? Mozda Francuska i Spanija. Ali kvalitetom smo tu negde.

Ma de smo tu negde , Spanci i Franci su jaci od nas bar za klasu , takodje tu je i Grcka sa Spanulisom, Zizisom, Atetokumpom, Kalatesom, Kufusom, Papanikolauom i ostalima , pa realno i Italija po igrackom kadru ima jaci tim od nas , Galinari (koji je u stanju da na jednoj NBA utakmici ubaci 50 poena) , Belineli koji je vec osvajao NBA prsten , Barnjani igrac zavidnog NBA iskustva , Luidji Datome , zatim Alesandro Djentile , Dela Vale (koga sam gledao u Redjo Emiliji i koji je strasan talenat) , Heket , Cincarini , takodje rezervisti neki kao Luka Vitali , Meli .......nisu nimalo naivni igraci.
Znaci jedna ekipa koja je tehnicki i suterski gotovo besprekorna.

Takodje gde je recimo Litvanija koju bas dugo nismo pobedili u nekoj znacajnoj utakmici , Hrvatska i Turska protiv kojih kad god smo igrali su bile utakmice na jedan posed , takodje i Nemacka moze zivot da nam zakomplikuje............itd

Spanci kad su bili mladji i kompletni su pukli od tima sa jednim Milenkom Tepicem i ostali bez medalja.
Francuze smo relativno lako odvalili prosle godine jaci su oni ali i mi.
Ti si ako se ne varam pricao i prosle godine da je Brazil opasan a ja ti lepo reko da su indijanci ko i italijani...o hrvatima I da ne govorim ekipa bez pleja sa 1. centrom picketinom koja ne zna ni da zakuca.
Litvanija je danas samo ime.
Francuska Spanija i mi pa svi ostali

Ne nisu sa nama u istoj kategoriji , vec su daleko iznad.

A recimo Litvanci i ovi ostali (pa ajde da kazes i Italijani uprkos sto imaju ipak jaci igracki kadar od nas ) su mozda tu sa nama u istoj kategoriji.

Po cemu su daleko iznad? Italijani imaju jednog NBA igraca i jednog bivseg a mi gomilu evroligaskih igraca koji su nosioci igre u svojim klubovima. Grci tu i tamo ali kad se sastanu sa nama uvek ih odvalimo od zivota. Sa Francuzima i Spancima se mozemo klati ali ovi ostali su kvalitetom ispod nas cak i individualno.

Jbga desio im se kiks , doduse sport i jeste zanimljiv zato sto ne pobedjuje uvek bolji.
Spancima mozda fale neki igraci , ali opet tu su im Pau Gasol, Mirotic , Rejes, Ljulj, Rudi Fernandez , Rodrigez.........to sto nisu kompletni moze da ih cini jos opasnijima , jer sad znaju da ne mogu toliko da se oslanjaju samo na suvi kvalitet (sto ih je i kostalo rezultata prosle godine) vec ce morati mnogo vise da grizu i da ozbiljnije ulaze u svaku utakmicu.

Nece biti bas da smo ih relativno lako odvalili , bila je to veoma teska utakmica , a takodje Francuzi su i nas "relativno lako" oduvali u grupi , takodje nisi bili bas kompletni , pre svega nije bilo Tonija Parkera koji je "mastermind" ove ekipe , plus treba napomenuti i cinjenicu da su domacini.

Brazil po kvalitetu i jeste bio opasan , dobio nas je jednom u grupi , da bi u kasnijoj fazi ponovo krenuli da ih muce stari simptomi.

Sto se tice Hrvata imaju isto jednu mladu ekipu, talentovanu , zeljnu dokazivanja , takodje utakmice sa njima bez obzira na formu , sastav ekipa...itd su uvek bile jako teske i neizvesne i na jednu loptu, protiv njih se nikad ne zna.

Sto se tice Italije to je isto jedna mlada ekipa , koje poseduje izuzetan igracki potencijal , predvodjena sa ovih nekoliko NBA zvezda ako se dobro ukomponuju mogli bi daleko i mogli bi biti jedan od favorita iz senke na ovom prvenstvu.
Takodje dugo ih vec nigde nema i cini se da Italija ponovo ima kvalitet i ekipu koja bi mogla da ih vrati u vrh evropske i svetske kosarke.

Litvanija je uvek Litvanija , to je ekipa sa ogromnim iskustvom na velikim takmicenjima i ekipa kako god da igra i u kom god sastavu nekako uvek se nadje tu medju prve 3,4 ekipe , takodje ne leze nam bas kao protivnik i dosta dugo ih nismo pobedili u nekoj znacajnoj utakmici.

Sto se tice naseg dometa , realno bi bilo da se borimo za plasman od 3. do 7. mesta , odnosno za mesto koje vodi u dodatne kvalifikacije na OI , sad otom potom , videcemo , svasta moze da se desi.

Po cemu su daleko iznad? Italijani imaju jednog NBA igraca i jednog bivseg a mi gomilu evroligaskih igraca koji su nosioci igre u svojim klubovima. Grci tu i tamo ali kad se sastanu sa nama uvek ih odvalimo od zivota. Sa Francuzima i Spancima se mozemo klati ali ovi ostali su kvalitetom ispod nas cak i individualno.

Nece biti da imaju samo jednog , imaju Galinarija igraca koji je u stanju da ubaci po 50 poena na mecu , Belinelija koji je jedan od najboljih trojkasa u NBA , Barnjanija igraca sa zavidnim NBA iskustvom , Datomea koji je NBA kvalitet ali je odlucio da se vrati u Evropu zbog primamljive finansijske ponude , takodje tu ima i mladih igraca i nekoliko potencijalnih NBA igraca kao sto su Djentile , Dela Vale, Polonara ......i na jos nekolicinu veoma ozbiljnih evropskih igraca kao sto su Cincarini , Heket,Mancineli ...itd , nema sumnje da se radi o jednoj izuzetnoj ekipi , sad da li ce to potvrditi i na terenu videcemo.

Reci mi koja je to GOMILA evroligaskih igraca koji su nosioci ?

Realno jedino sto Teodosic igra znacaniju ulogu u CSKA , i sto Bjelica i Bogdanovic su igrali jako dobro kod Zeljka, ovi ostali ajde da vidimo : Stefan Markovic ima uglavnom minornu ulogu u Unikahi , Nedovic otpusten iz Valensije jer nije opravdao ocekivanja , Simonovic igra u Francuskoj gde se igra liga bez briga , Keselj igrao u Megi (pa ni tamo se nije nesto preterano isticao) , Kalinic ajde imao solidnu sezonu u Zvezdi (ali da je bio nosilac igre tesko) Raduljica nas prvi centar maltene nije ni igrao prosle sezone , Kuzmic igrao razvojnu ligu , Milutinov igrao u Partizanu nazalost ovakvom kakav je sad .
Tako da ta prica o nasim igracima kao nosiocima igre u svojim klubovima bas i ne pije vodu.

hrvati imaju 2 mlada igraca koji su jos nedokazani i na evroligaskom nivou i 10 matoraca
prvi plej rahitichni kurton od 31g koji ni u aba ligi nije bio medju boljim plejevima
nas cilj mora da bude borba za zlato kakvi plasmani i sl. gluposti

Pa imaju Bogdanovica koji je maltene sam odvukao Bruklin u plej of u finisu sezone i jos 2,3 mlada igraca pred kojima su gotovo sigurno lepe NBA karijere i jos par solidnih igraca.

Nas cilj sigurno da treba da bude zlato i sigurno da treba ici na pobedu bez obzira protiv koga se igra , ali stvar je u tome da se ipak tu i drugi pitaju nesto.

Pa imaju Bogdanovica koji je maltene sam odvukao Bruklin u plej of u finisu sezone i jos 2,3 mlada igraca pred kojima su gotovo sigurno lepe NBA karijere i jos par solidnih igraca.

Nas cilj sigurno da treba da bude zlato i sigurno da treba ici na pobedu bez obzira protiv koga se igra , ali stvar je u tome da se ipak tu i drugi pitaju nesto.

Bogdanovic je 89. godiste to nije mlad igrac
Od Hezonje I Sarica pitanje sta ce biti to tek treba da se vidi ja sam skeptican
Ostalo je sve jos daleko od ozbiljne kosarke.

Teo prvi plej evrolige
Bjelica prva cetvorka
Marjanovic prvi centar (cak i ako ne igra)

deces vise
Nedovic, Bogdanovic,Erceg,Kalinic su isto za danasnju kosarku u evroligaskom vrhu igraca zadatka a ponekad i vise

Ispada da smo mi neka druga liga a Italija bolja :lol:

Nazalost Marjanovic nece igrati , sa njim u reketu bi sigurno ekipa bila 20 do 30% jaca.

Teo prvi plej Evrolige tesko , barem sto se tice ucinka na terenu.

Nedovic, Kalinic , Bogdanovic , Erceg jesi dobri igracu za odredjene zadatke to si dobro rekao , imamo solidnu ekipu , ali nazalost ne i najbolju (barem kad je u pitanju taj suvi kvalitet i igracki kadar)

Inace Italija trenutno ima jaci igracki kadar od nas , iako im poprilicno fali kontinuitet i rezultati poslednjih godina.

Bogdanovic je 89. godiste to nije mlad igrac
Od Hezonje I Sarica pitanje sta ce biti to tek treba da se vidi ja sam skeptican
Ostalo je sve jos daleko od ozbiljne kosarke.

Kako neko od 25,26 godina nije mlad igrac ?
Mislim sta su onda Dankan, Djinobili, Novicki , Garnet , Pirs i ostali koji terorisu protivnike sa po 38,39,40 godina, sta tek Pridjioni da kaze koji je sa 36 godina otisao u NBA.
To je jedan mlad igrac pogotovo po NBA standardima , pred kojim je maltene citava karijera.

Naravno da je Teo najbolji plej van NBA ko je bolji?
Nije sve u statistici.On nikad nije bio prangijas plej kakvi sada vladaju u NBA, to nije mera bilo cega.

Teo itekako ima nedostataka u svojoj igri , ima izuzetan pregled igre i taj igracki IQ , ima sut i meku ruku , ima i tu neki harizmu , ali igra previse daleko od kosa , gotovo retko kad prilazi kosu na blize od 5,6 metara , za nekog vrhunskog pleja morao bi da ima mnogo bolji ulaz i da mnogo vise napada kos.

Recimo ovi bekovi Reala za njega su ko zmajevi , pa recimo Navaro , Spanulis, Zizis ..........

- - - - - - - - - -

Onda je I Marjanovic mlad lol
Zna se sta je mlad igrac do 20-21. godine
Bogdanovic je vec formiran igrac
Ako tako gledas onda i mi imamo "mladu" ekipu, svakako mladju od hrvatske-kalinic-91. nedovic-91. raduljica-88. bogdanovic-92....itd.

Pa i jeste Marjanovic mlad , pogotovo za centra.
Mi imamo jednu mladu ekipu , niko to ne porice.

U principu 'mlad" je jedan relativan pojam i godine ne uticu na svakoga isto.
Sad sto ovde ljudi imaju jednu iskrivljenu sliku i sto je nasa kosarka pod uticajem raznih menadzera koji forsiraju sve mladje igrace i gde konstantno proturaju onu pricu da igrac cim predje 30tu da je odma "mator" i da ga trebamenjati........je vec druga prica.

Pa to je danasnja moda zato do ove godine ti divljaci koji prvo sutiraju pa onda proigravaju nisu osvajali nista.Tek sa GS se to promenilo.
Glavni zadatak pleja je da razigra ekipu i bude motor a ne da izigrava dzordana ili se zakucava u reket i daje po 30p
Navaro nikad nije bio plej a Teo je bolji od oba ta spanca jer on cini ekipu boljom.Oni mogu da prangijaju ako im je dan ali nisu nejgov nivo.
Van NBA Teo je ubedljivo najbolji plej.Jedina mana mu je sto ne igra odbranu i zato nije u NBA

Sta kao Rodrigez ili Ljulj ne cine ekipu boljom, realno Rodrigez kako barata sa loptom i kakve je ulaze imao je pravi umetnik za Tea , Ljulj isto kad uvati loptu i kad se sjuri ka protivnickom reketu ni lasom ga ne bu uvatio.

Po meni da bi neko bio vrhunski plej on mora da ima besprekornu tehniku i ulaz , kao recimo Parker, Stiv Nes .........itd , sto se za Tea bas i ne moze reci da poseduje.
Takodje problem Teodosica je isto sto je prestao da napreduje kao igrac , to je generalno mozda i osnovni problem kod najveceg dela nasih igraca.
Uglavnom nasi igraci cim se dokopaju nekog statusa u klubu, reprezrentaciji, nekog ugovora......itd , automatski misle da nema vise potrebe da se igracki razvijaju , dok recimo gledam tu gomile igraca koji i sa 35,36,37 godina konstantno rade na sebi i stalno se trude da poboljsaju neke aspekte igre , da ubace nesto novo u repertoar , neki element igre , neki potez........itd , a to nazalost sa nasim igracima nije slucaj, zato vise i nemamo takve asove kakve smo imali ranije i zato nasi igraci relativno kratko traju.
Dok neki i igraci od po 36,37,38,39, 40 godina i dalje terorisu protivnicke koseve nasi igraci u tim godinama vec odavno imaju epitet "bivsi kosarkas".

Poslednja izmena:
Sta kao Rodrigez ili Ljulj ne cine ekipu boljom, realno Rodrigez kako barata sa loptom i kakve je ulaze imao je pravi umetnik za Tea , Ljulj isto kad uvati loptu i kad se sjuri ka protivnickom reketu ni lasom ga ne bu uvatio.

Po meni da bi neko bio vrhunski plej on mora da ima besprekornu tehniku i ulaz , kao recimo Parker, Stiv Nes .........itd , sto se za Tea bas i ne moze reci da poseduje.
Takodje problem Teodosica je isto sto je prestao da napreduje kao igrac , to je generalno mozda i osnovni problem kod najveceg dela nasih igraca.
Uglavnom nasi igraci cim se dokopaju nekog statusa u klubu, reprezrentaciji, nekog ugovora......itd , automatski misle da nema vise potrebe da se igracki razvijaju , dok recimo gledam tu gomile igraca koji i sa 35,36,37 godina konstantno rade na sebi i stalno se trude da poboljsaju neke aspekte igre , da ubace nesto novo u repertoar , neki element igre , neki potez........itd , a to nazalost sa nasim igracima nije slucaj, zato vise i nemamo takve asove kakve smo imali ranije i zato nasi igraci relativno kratko traju.
Dok neki i igraci od po 36,37,38,39, 40 godina i dalje terorisu protivnicke koseve nasi igraci u tim godinama vec odavno imaju epitet "bivsi kosarkas".

Svaka Teova sezona je bila bolja od prethodne, o cemu pricas ti?

Grcku uvek odvalimo?
Mislis kao u onom mecu za kvalifikacije za OI London?
Mi smo ih na SP dobili jer prosto oni su bili bez Spanulisa.
Sada je EP koje je kvalifikaicono za OI i svi su dosli............Francuze smo dobili jer su na SP bili bez De Koloa i Parkera, prakticno bez krstenog pleja.
Nemci su jaki, na domacem su terenu, i dovoljno je da imaju nekoliko prosecnih, uz Novickog to je sila.
Itlaijani su klasicni indijanci, samo ovaj put indijanci sa imenom, te ce sa njima biti prilicno cupavo.

Jos nesto.Koji su to igraci kod nas nosioci igre u najboljim evroligaskim klubovima?
Bjelica i Teodosic?
To je tebi mnogo?

Ja cu biti presretan ako izborimo vizu za OI.......Sve preko toga je senzacija.

Kakve sad aluzije na Partizan, valjda je reprezentacija ove zemlje najveća institucija po trofejima i slavi, a ona ima svoju Kuću košarke.

Mada, ne treba kriviti Čovićevo i Vučićevo pomoćno osoblje u KSS, oni su navikli na Železnik... Jedan vođa, jedna zemlja, jedan klub.

Zato što je čovek koji se slikao sa njima bivši igrač Partizana ili je bivši igrač Zvezde? Ne sećam se više. Ima svoju, a ovi su ga pozvali su "Zvezdinu kuću" jednu od mnogih i nije se bunio. A kuća u Humskoj je prazna, pitam se samo zašto.

Koji to bek od 40 terorise?
Rej Alen se povukao a lepo rece Ajzea Tomas to je vise bruka NBA da matorac od 40 moze da bude konkurentan pored skoro upola mladjih fizicki dominantnijih

Nas do prethodne sezone , Kid , Djinobili (ajde nema 40 ali nije ni daleko) , Jordan isto igrao do 41. , takodje Stokton , Redzi Miler , Geri Pejton , ima dosta primera.
Jednostavno u sportu ne postoji termin "matorac" , ako nekoposeduje klasu i ako je u formi godine zaista ne moraju da budu problem.

Znate i sami da pola reprezentacija neće opravdati imena, kao i uvek, papir je papir a on trpi sve. Neko je dobro rekao, naši će se boriti sigurno, takvi kakvi su, a sad su i na tom papiru osetno kvalitetniji nego prošle godine. Videće se kad krene i kad se zauka prvenstvo ko je materijal za šta.

Zato što je čovek koji se slikao sa njima bivši igrač Partizana ili je bivši igrač Zvezde? Ne sećam se više. Ima svoju, a ovi su ga pozvali su "Zvezdinu kuću" jednu od mnogih i nije se bunio. A kuća u Humskoj je prazna, pitam se samo zašto.

Jbt, šta ti drljaš, gde udaraš, ne znaš ni sam. Ebo te Partizan, niko ga ni pominjao nije, izgleda da je nekima mržnja prema Partizanu jača od bilo čega, mogu ovi pajtaši da nas brukaju kako stignu, samo neka je umro Partizan. :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back