Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vec sa 20 se vidi koliko neko moze da bude ozbiljan kosarkas.
Divac,Kukoc,Stojakovic,Krstic,Milicic...uzmi koga god hoces veoma rano se video potencijal.

Potencijal i "profesionalizam" su totalno različite stvari.

Od ovih nasih u20 ja sada ne vidim ni jednog ko moze da igra van kipra I belgije.
I to medju svojim vrsnjacima tako deluju....sta reci kad je jedan Rebic tu spejs shatl.

Zagorac, Rebić, Gudurić, Jokić (koji je već u NBA-u), Jaramaz i Tejić. Rebić je odigrao solidnu košarku ali nije baš da je izgledao kao spejs šatl.

Pomoćni trener CZT se hvalisao kako je junak Marjanović "igrao sa slomljenim stopalom" u plej-of seriji.
Epilog toga je da ga sad San Antonio vadi sa priprema da ga dodatno pregleda.

http://mondo.rs/a815577/Sport/Kosar...-zvao-da-dodje-u-SAD-na-dodatne-preglede.html

Koliko ja znam, imao je povredu stopala ili zgloba, zato je malo igrao kad nije morao, a kad je bilo tesno cedili su ga, ali daleko bilo da je slomljeno stopalo, pa ne bi prošao medicinske preglede.

Sale: Izjava o Bobiju slučajna samo za laike

Selektor košarkaša Srbije Aleksandar Đorđević nazvao je nepromišljenom i nekorektnom izjavu pomoćnog trenera Crvene zvezde Velibora Radovića.
Posle izjave Radovića centar Boban Marjanović ove nedelje morati da napusti pripreme državnog tima i da otputuje u SAD na dodatne lekarske preglede.

„Posle krajnje nepromišljene i nekorektne izjave klupskog službenika koja je samo za laike slučajna, nastao je čitav problem. Pokrenuta je lavina, iako je Boban Marjanović dobro i nema nikakvih zdravstvenih problema. To su pokazali lekarski pregledi u Milanu koje su nadgledali doktori San Antonija i posle kojih je potpisao profesionalni ugovor. Takođe, Bobana je pregledala naša medicinska komisija na čelu sa doktorom Radovanovićem napravivši od skenera do magnetne rezonance sve moguće preglede na kojima su svi rezultati bili negativni“, rekao je Đorđević za sajt Košarkaškog saveza Srbije.

San Antonio je od Marjanovića tražio da ne trenira sledećih nekoliko nedelja čime je dovedeno u pitanje njegovo učešće na Evropskom prvenstvu.

„Od lekarskog tima San Antonija dobili smo mejlom zahtev da Bobanu zabranjuju treninge sledećih šest do osam nedelja, a mi smo im izašli u susret da se u četvrtak pojavi u Los Anđelesu na dodatnim pregledima. Ne znamo na osnovu čega je došao taj zahtev jer je sa Marjanovićem, ponavljam, sve u najboljem redu. U pitanju nije viša sila, nego sila. To je apsolutno nešto više od košarke, nešto na šta ne možemo da utičemo. Ostaje još samo da se glasno zapitamo, uz veliku dozu gorčine, zbog čega je baš u ovom trenutku došla izjava stranog trenera koji nema baš nikakve veze sa našom reprezentacijom. Osim kao protivnik. Da li je možda instruisan od nekoga ko bi imao korist od svega ovoga, kako sportsku, tako i finansijsku. Postoji velika sumnja i razočaranje koje nije prvo ni poslednje posle svega što se desilo. U svakom slučaju naneta je šteta interesima srpske košarke, reprezentaciji kao i samom Bobanu Marjanoviću“, zaključio je selektor reprezetacije Srbije.

Najbolji srpski košarkaši trenutno u Kranjskoj Gori obavljaju prvi deo priprema za učešće na prvenstvu Evrope, koje će od 5. do 20. septembra zajednički organizovati Francuska, Hrvatska, Nemačka i Letonija.

bas razmisljam i cini mi se da atmosfera i nije bas tako savrsena... ova zadnja dva dana pogotovo

prvo Milutinov predje u Olimpijakos, a onda slede uvrede i prozivke sto od strane navijaca, sto od pojedinih ljudi iz Partizana... ko zna kako se on nosi sa tim, ipak je i dalje klinac

zatim ranije danas glavni mediji u Srbiji prebacuju Kalinica u Fenerbahce, da bi on morao preko twittera to da demantuje

i za kraj ovo sa Marjanovicem... i sve to za dva dana

neko kao da namerno pokusava da unese nemir medju igracima, a sve je pre ovoga islo savrseno osim povredjenog Jovica, ali on je bio povredjen i pre pocetka priprema

Poslednja izmena:
Koji igrači su vređali i prozivali Milutinova? :eek: Kolko ja vidim on je savršeno srećan i najavljuje pohod na trofeje. Kalenić je klasičan "attention whore" koji je jedva dočekao da bude "famous", on uživa u ovome i ne skida se sa mreža, bez brige.

Jedini realan problem je ovo što se gospodin pomoćni trener izlajao, da li slučajno ili pod instrukcijama Čovića i Zalizanog, pa reprezentacija može da ostane bez Marjanovića.

Zato što se zaista pregovara, turski mediji i tviter "insajderi" prenose to, pišemo i mi po forumima a mediji to samo prenose. Osim onih koji pišu šta se naruči. Ako iko ovde podgreva taj transfer onda je to Čović, koji se javi svakih 5 dana da kaže da se više neće javno oglašavati u vezi transfera, jbg, prija mu pažnja oko njegovog igrača.

Za Milutinova se ne brini, da je njemu stalo do mišljenja navijača i Vujoševića, ne bi tako žarko želeo da ide, a možda bi i ostao.

a u vezi Marjanovica sve mi deluje kao spanska serija...

Misko kritikuje Saleta sto je umesto povredjenog Jovica pozvao Pota, a ne njegovog Micica... ubrzo posle kritika navijaca na tu izjavu Misko se izvinjava

10 dana kasnije pojavi se informacija da je Marjanovic (jos jedan Miskov igrac) navodno igrao utakmice sa povredjenim stopalom, nakon cega ga San Antonio povlaci sa reprezentativnih priprema

Sale sumnja da je za to kriv ni manje ni vise Misko i istog dana sredjuje da Kuzmic potpise ugovor sa njegovim klubom i time stavi do znanja najpre Misku da pored Marjanovica Srbija ima jos dobrih centara na koje on ozbiljno racuna

Ovo mi deluje kao nekakvo prepucavanje i demonstracija moci Saleta i Miska, sto je u neku ruku i zanimljivo, ali na kraju ce samo reprezentacija i igraci ispastati

- - - - - - - - - -

brate ja da sam Milutinov i da vidim da mi se na tviteru javlja masa ljudi koji mi zele sve najgore i koji mi prete, ne bi mi bilo bas svejedno

a znamo svi da u Srbiji postoji mnogo tih navijackih fanatika budala koji su spremni na sve

Cena slave, jedni ga sad hvale drugi ga kude. Vređaju ga, al nisam video baš da mu se preti... Svejedno, nije ni prvi ni zadnji. Ako se boji, možda je mogao da ne ode među najgore fanatike kojima nije strano da pretnje pretvore u dela, videli smo kako su prolazili igrači PAO i OLY od suparničkih navijača zadnjih godina, bilo je gadnih napada kamenicama i bakljama.

A ova saga oko Marjanovića je verovatno osveta Zalizanog za Pota umesto Micića, pokušava da pokaže nešto Đorđeviću šta on može, a pomaže mu pomoćni trener našeg najmoćnijeg kluba. Nema sumnje da i CZT stoji iza ovoga, jer je taj Radović dao još jedan opširan intervju, sad on uzvraća Đorđeviću... Umesto da ga kao lajavog kazne ili otpuste zbog nanošenja štete ugledu kluba i reprezentacije, zbog čijeg je lajanja reprezentativac sad u USA umesto na pripremama, uz opasnost da ni ne igra, on i dalje mlati po novinama. Znači da ima dozvolu.

Inače, Zalizanog očito svrbi što mu je najjači igrač u reprezentaciji samo Marjanović. Teodosić, Erceg, Raduljica, Bjelica, Bogdanović... niko od glavnih igrača nije njegov. Pa ni Kalenić recimo.

Evo koja je to bahatost:
http://sport.blic.rs/Kosarka/Domaca...ordjevicu-Sale-tvoje-optuzbe-su-ruzne-i-tuzne

On je rekao da je u intervjuu došlo do nerazumevanja i da je pogrešno prenet, ali nikako nije mogao reći šta je tu pogrešno bilo. Kakva je to mudra faca, vidi se i na slici...

Došli smo do tog nivoa da jedan menadžer i nekakav pomoćni trenerčić drže po medijima i tviterima lekcije jednom od naših najvećih košarkaša. Al kakva nam je košarka i kako se brinemo o njoj, to smo i zaslužili.

Poslednja izmena:
Kobajagi je došlo do nesporazuma između trenera Zvezde i izraelskog novinara. Greška u prevodu. Samo mi nije jasno kakva greška u prevođenju za povređenu nogu? Zašto je to uopšte pominjao u intervjuu? Nema šanse da je to novinar izmislio bez neke naznake od strane trenera. Samo mi nije jasan motiv?

Gomila PR fraza, ko je bre uopšte taj Radović? Neki PR-ovi su mu sastavili saopštenje, tačno se vidi, samo jedne stvari nema: zašto je rekao da je Marjanović povređen ako nije?

Mada ni Sale Đođrđević nije baš bio mnogo direktan u svojoj izjavi. Ako je hteo nekog za nešto da optuži onda je trebalo tako da kaže a ne da priča u nekim polušiframa.

Radović je takođe sprečio Bobija da prošle godine ide na SP.
Ako je Bobi povređen i ne treba da igra a ako nije igraće. Đorđević počeo da kopira Dula.
Kako to misliš "ako je povređen". Đorđević je jasno i glasno rekao da nije povređen i da su to utvrdile dve lekarske komisije.

Nasuprot tom kićenom Radoviću koji ne kaže šta je rekao ali kaže da ga izraelski novinar nije baš dobro razumeo.

Pre će biti da su Zalizani i Čović koji se godinama sve više i više "zaljubljuju" jedan u drugog, počeli da kopiraju dominaciju sa klupske na reprezentativnu košarku i da puštaju pipke svuda gde ih još nema.

Dve su mogućnosti ovde: Zalizani hoće da upozori Đorđevića šta on može, ako mu ne bude forsirao igrače, a druga je da Zalizani hoće da učini uslugu SA i odvoji Marjanovića kao što je Jokića, kako bi mogao da se spremi za NBA sezonu, pošto ima garantovan ugovor samo na jednu sezonu.

Marjanović jeste igrao sa povređenim stopalom (zglob), tokom serije je bilo upaljeno, ali lom stopala? I onda prođe medicinske testove u Milanu i za reprezentaciju? U priču o mogućnosti bilo kakvog slomljenog stopala veruju samo oni koji su na strani ovih što napadaju selektora i reprezentaciju.

Inače, pogađajte ko je bio menadžer ovom Veliborku dok je bio igrač... Lako je. A onaj tviter-novinar David Pick koji je napravio intervju isto ima "izlaz za informacije" kod istog menadžera. Samo blesav ne može da spoji tačke sa brojevima, kao u onim slikovnicama za decu.

Radović je takođe sprečio Bobija da prošle godine ide na SP.
Ako je Bobi povređen i ne treba da igra a ako nije igraće. Đorđević počeo da kopira Dula.

prosle godine je Djordjevic smatrao da mu nije bio potreban i nije pogresio... sad smatra da mu je potreban i videcemo kako ce ispasti

to inace selektori rade

a ja ne mogu da verujem da cak i po ovom pitanju vidim navijacka prepucavanja... grobarima je kriv ovaj iz Zvezde, delijama je kriv Djordjevic

pa dokle vise?

Niko nije izmislio da pomoćni trener CZT pravi njesra a klub mu dozvoljava prećutno iako bi morao da se ogradi, šta treba, da nam ne bude kriv samo zato da ne bi bilo da ja kao partizanovac kritikujem njih?

A to za Marjanovića prošle godine batali, nije obaveza selektora da zove svakog igrača kog su Čović i Radonjić doveli. Prošle sezone Marjanović nije igrao ništa spec a zahteva veliko prilagođavanje ekipe njemu, ove godine je statistički MVP EL, uznapredovao je i ojačao, i više je nego vredan rizika koji sa sobom nosi.

Gomila PR fraza, ko je bre uopšte taj Radović? Neki PR-ovi su mu sastavili saopštenje, tačno se vidi, samo jedne stvari nema: zašto je rekao da je Marjanović povređen ako nije?

Mada ni Sale Đođrđević nije baš bio mnogo direktan u svojoj izjavi. Ako je hteo nekog za nešto da optuži onda je trebalo tako da kaže a ne da priča u nekim polušiframa.

To je ono sto najvise smeta kod Djordjevica bar meni.
Dosao je na krilima nade da se nesto promeni u nasoj kosarci, da sistemu takmicenja i celom savezu da neki smisao, neku ideju vodilju, neki rad i zalaganje.
Nazalost ispostavice se da ce i on , isto kao Ivkovic 2009.godine samo da iskoristi sretan splet okolnosti(osmina finala sa Grckom)i jedan dobar rezultat, za licnu promociju i finansijsku korist.
Vise od svega bih voleo da gresim, ali evo vec ce sledece EP pokazati da li sam u pravu.
Umesto da radi na poboljsanju odnosa i ozdravljenju nase kosarke, koja je totalno zarazena menadzerima na svakm koraku, on jendostavno samo postaje deo toga, uzimajuci svoj tal.
Pavlovic, Raduljica i Kuznic su tipican primer toga.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back