Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ja mislim da bi plasman na OI u Rio de Zeneiru bio zaista uspeh , svaka cast za srebro u Spaniji ali ipak taj neocekivani uspeh u Spaniji nije realan odnos snaga i realna slika i prilika nase kosarke, daleko smo mi jos od neke kosarkaske velesile.

Ipak Spanija i Francuska imaju za klasu jace timove od nas , tu je i Grcka ako dodje u najjacem sastavu eto nama problema , a isto tako imaju zelju da se revansiraju za poraz u Spaniji , tu je i Litvanija koja nam tradicionalno ne lezi kao protivnik ..........sad Spanija i Francuska su daleko iznad nas , Grci i Litvancu su blagi favoriti u odnosu na nas , dok onda nakon ove 4 ekipe dolazi jedno 4,5,6 ujednacenih ekipa (gde spadamo i mi) koje ce pretiti iz senke i pokusati da izbore plasman na OI.

Recimo ja bi pomenuo i Italiju , ekipa koje vec dugo nema i o kojoj se malo prica , ali ukoliko se pojave u najjacem sastavu sa Galinarijem , Belinelijem, Heketom, Barnjanijem, Djentileom o ostalima , i svakako da uz neku dobru organizaciju i dobro vodjenje mogli bi daleko da doguraju.

Читам јуче у блицу, КСС се спрема да обележи 20 година од атинског злата. Шта мислите о томе?

Оно, јест лепо видети све легенде на окупу (сигурно један од најјачих састава у новијој историји), али мало ме све то подсећа на обележавање годишњице Барија распале звезде.
Зар је дошло доба да и у кошарци славимо само старе успехе?

Francuzi su jaci od Spanaca... pogotovo od ovakve Spanije gde su vec neki vazni igraci otkazali ucesce

Otkazali su im Kalderon i Rubio, jel još neko otkazao? Ako dođu sa raspoloženom braćom Gasol oni su ispred svih, Mark je u prvoj petorci NBA lige a stariju mu brat je imao odličnu sezonu u Bulsima. Ma da opet sve to zavisi od timske igre i njihove motivacije.

- - - - - - - - - -

Читам јуче у блицу, КСС се спрема да обележи 20 година од атинског злата. Шта мислите о томе?

Оно, јест лепо видети све легенде на окупу (сигурно један од најјачих састава у новијој историји), али мало ме све то подсећа на обележавање годишњице Барија распале звезде.
Зар је дошло доба да и у кошарци славимо само старе успехе?

To je bilo u vreme kada nismo nigde igrali na reprezentativnom nivou 3 godine i kada su naši igrači propustili da igraju protiv Dream Team-a 92' , da ne pominjemo ratove, sankcije i ostalo. Mislim da je lepo da se tako nešto obeleži ali ne da se zapomaže za tim vremenom kao da se nikada neće ponoviti takav uspeh.

za sad su oni, malo li je? gde je tek prvenstvo?

a ako se ne varam jos neki su rekli da im je proslo SP poslednje takmicenje u reprezentativnom dresu poput P. Gasola i Navarra

Spance uskoro ceka bolna smena generacija... sad ih je usralo pa su u jednoj generaciji dobili vise dobrih kosarkasa i ko zna kad ce opet

Gasol, Navaro, Kalderon, Reyes su vec u godinama, a i drugi njihovi vazni igraci samo sto nisu sakoracili u 4 deceniju zivota

Pa niko nikad to nije ni rekao od njih , to su vise ljudi sami zakljucili proizvoljno , po principu , bilo bi logicno , a isto tako veoma je logicno da jedna takva generacija niposto ne zeli da se oprosti od reprezrentacije na jedan takav neslavan nacin.

Uostalom godine su potpuno irelevantan faktor (ja mislim da im niko ne daje toliko na znacaju kao javnost i ljudi ovde) , realno Pau Gasol je jedan od najboljih igraca u NBA i bio je pravi lider ekipe ove sezone , Rejes je u idealnom timu Evrolige , Kalderon je takav tip igraca , koji pre svega igra glavom i koji moze i sa 40 i kusur da igra bez problema , Navara su malo omele povrede u poslednje vreme , ali je sigurno i dalje igrac koji moze da napravi razliku.

Sad i da iskljucimo njih iz price i otavimo samo te mladje momke u prici (koji ce tu biti bar jos jedno 5,6 godina) , opet tu je Mark Gasol , tu su Serz Ibaka i Nikola Mirotic , onda Riki Rubio, zatim ubitacni bekovski trio Reala Ljulj, Fernandez i Rodrigez tako ima tu jos par igraca iz domaceg prvenstva koji su sve bolji , kao sto su recimo Agilar iz Valensije ili Abrines iz Barse............tako da kad i izuzmemo Pau Gasola i jos tih nekoliko starijih igraca opet im ostaje dovoljno jak tim da zadrze dominaciju , makar u evropskim okvirima.

Nego to se tice nas i nase grupe , recimo protiv Nemacke bi moglo da bude veoma cupavo , Dirk Novicki je rekao da ce verovatno igrati za reprezrentaciju (mada jos definitivno nije prelomio) , sad ako dodje Novicki , Sreder iz Atlante (koji je bio deo tima i u kvalifikacijama za EP) , Kris Kaman iz Portlanda i jos neki igraci kao recimo Benzig, Safarcik i Zirbes (koji odlicno poznaje nase igrace) , eto jos jednog potencijalno veoma neugodnog protivnika.

Italija ako dodje sa Galinarijem, Belinelijem, Barnjanijem, Heketom, Djentileom.........realno imaju jaci tim od nas.
Realno mi nemamo igraca klase kao Galinari koji je kadar da na jednoj NBA utakmici ubaci 50 poena.

Recimo Tursku bi trebalo da dobijemo (iako u poslednje vreme tradicionalno protiv njih su bili jako tvrdi i neizvesni mecevi) , doduse imaju oni pod kosem Asika, Iljasovu, Erdena, Aldemira, Savasa.........veoma jaku centarsku liniju, ali nemaju neku spoljnu liniju, Arslan, Tundzeri, Preldzic, Guler..........doduse nije to lose ovako kad se pogleda ali zaista nista spektakularno.

Island je ovako nepoznanica , cim su se plasirali na EP kroz kvalifikacije znaci da ipak imaju kakav takav kvalitet , mada opet mislim da bi sve ispod pobede od 20,30 razlike protiv njih bilo iznenadjenje i da bi svaka njihova pobeda u grupi bila ravna cudu.

Poslednja izmena:
Jokic i Milutinov su zasluzili i mislim da ce biti na spisku

Ne zato sto sam Partizanovac ali mislim da je Jokic izmislio kosarku za Luku Mitrovica, ovaj jednostavno nije konstantan igrac, bljesne na jednoj pa ga nema na sledecih 5 utakmica

Takodje mislim da Jovic nije igrac za reprezentaciju ali ce se naci na spisku

Moja neka prognoza sireg spiska

5. Marjanovic, Milutinov, Raduljica, Stimac, (Krstic ?)
4. Erceg, Mitrovic, Macvan, Jokic
3. Bjelica, Kalinic, Lucic, Keselj
2. Bogdanovic, Milosavljevic, Nedovic, Dangubic, Zagorac
1. Teodosic, Markovic, Micic, Miljenovic, Jovic

Poslednja izmena:
Ili jeste zato što si partizanovac, ili pričaš napamet.
Činjenica je da je Mitrović bio jedan od naših najboljih i najkonstantnijih igrača u upravo završenom plej ofu ABA lige. Jedina slabija utakmica bila je u porazu protiv Partizana.
Činjenica je i da je u svim ovogodišnjim duelima protiv Mege Mitrović dominirao i imao bolji učinak od Jokića, a pet duela je bilo.
Činjenica je i da Mitrović igra u ozbiljnom evroligaškom klubu, sa velikim takmičarskim ambicijama, dok Jokić igra u "izlog" klubu, gde i jedan Musli ima prosečan indeks preko 20.
Prema tome, izjava da je Jokić izmislio košarku za Mitrovića, em nema nikakvo utemeljenje u praksi, em je smrtni greh.

Јокић игра за просечан клуб у АБА лиги где се истиче индивидуални квалитет и где се игра за статистику. Цео систем се своди на томе да млади играчи попут њега играју за себе и своју стстистику да би их после газда Мишко за добру лову продао. Јокић игра 35+ и има потпуну слободу. Он може да шутира десет тројки по утакмици а да му нико ништа не каже. Са друге стране Митровић игра у озбиљном евролигашком клубу где се игра за тим. Можда он не даје пуно поена али је свакако битан шраф и у одбрани и у нападу. Кад би и он играо без оптерећања давао би 30 кошева на свакој утакмици. Буди објективан.

Ili jeste zato što si partizanovac, ili pričaš napamet.
Činjenica je da je Mitrović bio jedan od naših najboljih i najkonstantnijih igrača u upravo završenom plej ofu ABA lige. Jedina slabija utakmica bila je u porazu protiv Partizana.
Činjenica je i da je u svim ovogodišnjim duelima protiv Mege Mitrović dominirao i imao bolji učinak od Jokića, a pet duela je bilo.
Činjenica je i da Mitrović igra u ozbiljnom evroligaškom klubu, sa velikim takmičarskim ambicijama, dok Jokić igra u "izlog" klubu, gde i jedan Musli ima prosečan indeks preko 20.
Prema tome, izjava da je Jokić izmislio košarku za Mitrovića, em nema nikakvo utemeljenje u praksi, em je smrtni greh.

Nema veze sto sam Partizanovac, pa ja kazem da Bobi i Kalinic zasluzuju dres reprezentacije samo tako

Ali po mom misljenju Jokic je jednostavno dosta bolji igrac od Mitrovica, covek je NBA potencijal dok za ovog top klub je verovatno neka Valensija

Jokic igra odlicno i licem ka kosu i ledjima, dok Mitrovic jednostavno slab licem ka kosu, ali ima dobru ledjnu tehniku. Jokic je takodje dosta bolji suter, bolji asistent, bolji tehnicar...

Macvan je takodje bolji igrac od Mitrovica

Mitrovic je "high iq player" sto bi ameri rekli. Ne zamisljam ga kao glavnog igraca neke evroligaske ekipe, kamo li reprezentacije, ali njegova rola sa klupe bi mogla biti dragocena i unosila bi dosta konfuzije u protivnicku odbranu jer ima dobru ledjnu tehniku, solidan sut dovoljan da malo rasiri odbranu, dobar pregled igre i dobar ofanzivni skok. Nesto tipa Boris Dijao od prosle sezone u Sparsima. Ako je prosle godine Bircevic mogao da se usunja na spisak onda moze i Mitrovic i tek kako. Ne pisem ovo kao ostrasceni zvezdas, takodje smatram da se mesto mora naci za Gagija npr, mozda i Milutinova da mu se da malo podstrek jer je krajnje vreme da vidimo dal ce biti igrac il ne.

za sad su oni, malo li je? gde je tek prvenstvo?

a ako se ne varam jos neki su rekli da im je proslo SP poslednje takmicenje u reprezentativnom dresu poput P. Gasola i Navarra

Spance uskoro ceka bolna smena generacija... sad ih je usralo pa su u jednoj generaciji dobili vise dobrih kosarkasa i ko zna kad ce opet

Gasol, Navaro, Kalderon, Reyes su vec u godinama, a i drugi njihovi vazni igraci samo sto nisu sakoracili u 4 deceniju zivota

Što se tiče Španaca i bekovskih pozicija, tu kako god da ga okreneš oni će izvući nekog kvalitetnog igrača pa makar ga ubacili iz juniorske ekipe. Ono što je glavna razlika jesu centri, Mark Gasol je odigrao sezonu karijere u NBA-u, da ne pričamo u plejofu kako je odigrao pre svega u napadu, preko 19 poena i 10 skokova. Pau Gasol je bio rekao da bi mogao da igra za reprezentaciju do 40 godine i preko a ove sezone je isto odlično odigrao, matori Rejes se i dalje drži a Ibaka je i dalje životinja. Sve zavisi od toga koliko će oni biti zaista raspoloženi, na svetskom prvenstvu su realno potcenili Francuze i ovi su iskoristili njihovu opuštenost i dobrom taktikom dobili meč. Sumnjam da će Španci sebi opet dopustiti takvu grešku.

Nema veze sto sam Partizanovac, pa ja kazem da Bobi i Kalinic zasluzuju dres reprezentacije samo tako

Ali po mom misljenju Jokic je jednostavno dosta bolji igrac od Mitrovica, covek je NBA potencijal dok za ovog top klub je verovatno neka Valensija

Jokic igra odlicno i licem ka kosu i ledjima, dok Mitrovic jednostavno slab licem ka kosu, ali ima dobru ledjnu tehniku. Jokic je takodje dosta bolji suter, bolji asistent, bolji tehnicar...

Macvan je takodje bolji igrac od Mitrovica

Ako ćemo realno pričati nijedan od njih dvojice nema NBA potencijal. Jokić je prespor da bi igrao krilo u NBA-u a preslab da bi igrao krilnog centra. Mitrović nema čvrstinu za krilnog centra a ni automatizovan šut za krilo. Njima dvojici je najbolje da se drže Evrope i da budu što bolji igrači ovde i tek kada ovde pokažu neku dominaciju, onda da se otisnu preko bare.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back