Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sto se tice prica sta NBA uradi od tela igraca navescu samo jedan primer.
Ako neko moze da se seti kako je izgledao Rebraca pre i posle odlaska u NBA.
Tamo da bi igrao moras da budes zivotinja... i to je to... kraj price.

Pa ne moras , to je dosta povrsno gledanje na stvari.
Recimo pogledaj ovog Karija ili Tompsona , jaci vetar bi ih oduvao , recimo imas masu igraca tamo kao recimo Rondo, Rip Hamilton, Stiv Nes, Ajverson , Parker i mnogi drugi koji su veoma krhke gradje pa opet su izgradili odlicne NBA karijere.

Krstić,na žalost,više neće igrati za reprezentaciju...

Eh ja mislim da je to veoma lose, iako na ovom prvenstvu je igrao daleko od nekog svog nivoa, videlo se da nije u elementu.
Ja mislim da pod hitno mora da se prekine taj trend razmisljanja, da sad cim neko udje u 30-te da je vec mator igrac , Krstic je sad sa 31. godinom u periodu kada bi najvise mogao da pruzi a on se povlaci.
Ja mislim dok god nam igraci budu ostvarivali svoj zenit sa 24,25 godina i dok god ne budemo u timu imali neke igrace koji sa 32,33,34 godine ne budu igrali u reprezrentaciji i na vrhunskom nivou i vukli mladje igrace , da mi nikada necemo imati kvalitet kao nekada.

steta sto srbija nema nekog centra poput pekovica

Da , steta sto se Crna Gora odvojila pa time jos vise razvodnjio kvalitet , recimo da imamo u reketu Pekovica mozda i fizicki najjaceg centra u NBA i jednog Vucevica koji je jedan od najboljih skakaca u NBA , mislim da bi to bila potpuno druga prica, takodje ne treba zaboraviti ni recimo Dubljevica ili Blagotu Sekulica koji je pokidao proslo EP.

Nemamo ni jednog centra koji je dominantan u skoku i koji moze da zatvori reket, i Raduljica i Krstic su mekani u skoku , cesto su nam spoljni igraci (pogotovo Markovic) najbolji skakaci na utakmici , sto je stvarno ovako veoma lose.

Pa ne moras , to je dosta povrsno gledanje na stvari.
Recimo pogledaj ovog Karija ili Tompsona , jaci vetar bi ih oduvao , recimo imas masu igraca tamo kao recimo Rondo, Rip Hamilton, Stiv Nes, Ajverson , Parker i mnogi drugi koji su veoma krhke gradje pa opet su izgradili odlicne NBA karijere.

To su sve spoljasnji igraci. Da smo imali bar jednog Pekovica, koji je jak kao bik... kladim se da bi razlika bila jedno 15--stak poena manje.

To su sve spoljasnji igraci. Da smo imali bar jednog Pekovica, koji je jak kao bik... kladim se da bi razlika bila jedno 15--stak poena manje.

Pa da smo imalijos neke stvari mogli bismo i da ih pobedimo.

Realno nama veceras nije problem bio u reketu , cak smo iz reketa postigli 10 poena vise od Amerikanaca , nema je potpuno zatajio sut , trebao nam je jedan raspolozeni suter , takodje mi vec 10 godina nemamo igraca koji ima ulaz , jos od Vujanica i Rakocevica mi nemamo igraca koji ima ulaz.

Realno nama veceras nije problem bio u reketu , cak smo iz reketa postigli 10 poena vise od Amerikanaca , nema je potpuno zatajio sut , trebao nam je jedan raspolozeni suter , takodje mi vec 10 godina nemamo igraca koji ima ulaz , jos od Vujanica i Rakocevica mi nemamo igraca koji ima ulaz.

Nama su trebala 2 raspolozena sutera. Nazalost Tea su udvojili i odsekli od tima a Bogdanovic nije sutirao. Pustali su jedino Markovica na sut jer su znali da on ne bi mogao bazen da pogodi sa skakaonice. Bolji sut od njega imao je i Tomasevic. Bjelica je solidno igrao ali cak ni on nije mogao protiv dugorukih Amerikanaca. Mada mi se svidja kod njega sto je mnogo drzak igrac i ume da igra na inat. Jedan od onih koji se nisu uplasili a oni koji su igrali ispod svog nivoa su centri nazalost. Sale je forsirao bas tu igru u reketu a tu su se Raduljica i Krstic malo uplasili i nisu odigrali na nivou iz predhodnih utakmica. Da je tu bio Pekmen on bi razgrnuo one mrsave tarabe i kucao bi bez problema ali nazalost nemamo takvog snaznog centra koji bi mogao da igra sa onim atletama.

To sa Pekovićem ostaje bar za mene nejasno,on kaže da se oseća kao Srbin čak se istetovirao maltene ko Gurović ono gasiranje 300% ali da zbog porodice mora da igra za CG.
To je ta Montenegro priča,2 brata jedan Srbin drugi Crnogorac a ćale Yugosloven..:lol:

Pa dobro ipak je rodjen u Crnoj Gori , odrastao tamo , cela porodica mu zivi tamo i logicno je nekako da mu je ipak Crna Gora bliza od Srbije , kao recimo sto je nekom Banjalucaninu Republika Srpska takodje bliza od Srbije ili sto je nekom iz Srbije Srbija bliza od Republike Srpske ili Crne Gore.

Takodje dobar deo Crnogoraca ima nesto poput duplog identiteta, recimo izjasnjavaju se kao Crnogorci a ne Srbi , a opet sebe vide kao deo srpskog naroda i tog srpskog korpusa i ne negiraju svoje srpstvo.

Nama su trebala 2 raspolozena sutera. Nazalost Tea su udvojili i odsekli od tima a Bogdanovic nije sutirao. Pustali su jedino Markovica na sut jer su znali da on ne bi mogao bazen da pogodi sa skakaonice. Bolji sut od njega imao je i Tomasevic. Bjelica je solidno igrao ali cak ni on nije mogao protiv dugorukih Amerikanaca. Mada mi se svidja kod njega sto je mnogo drzak igrac i ume da igra na inat. Jedan od onih koji se nisu uplasili a oni koji su igrali ispod svog nivoa su centri nazalost. Sale je forsirao bas tu igru u reketu a tu su se Raduljica i Krstic malo uplasili i nisu odigrali na nivou iz predhodnih utakmica. Da je tu bio Pekmen on bi razgrnuo one mrsave tarabe i kucao bi bez problema ali nazalost nemamo takvog snaznog centra koji bi mogao da igra sa onim atletama.

Pa ajd Bjelica nije bio los ali realno ova njegova partija danas ke ipak dosta daleko od one koji je odigrao protiv Brazila recimo.

Inace ono sto sam pisao juce , da mi imamo sansu da ih pobedimo ako : Teo bude odigrao utakmicu kao prethodnih par u nokaut fazi , ako Bogdanovic bude pogadjao spolja, ako Bjelica ponovi rolu kao protiv Brazila , ako u reketu Raduljica bude bio borben kao dosad i ako Krstic doprinese svojim iskustvom i nekim sutevima sa polu-distance , i ako Markovic, Kalinic i Jovic odigraju agresivnu i jaku odbranu uz poneki poen, nazalost nista od toga se nije desilo i ispalo je tako kako jeste , jedino eto Kalinic sto je prijatno iznenadio i istakao se svojim fizickim predispozicijama , ali premalo je to za jednu ovakvu utakmicu i ovakvog protivnika (pa premalo je i za dosta slabije protivnike).

Sto se tice snaznog centra , mislim da je Milovan Rakovic nesto najblize tome , isto je jak kao zemlja, masivan a pritom mislim da ima i malo duze ruke od Pekovica , takodje mozda i Bobi Marjanovic sa svojih 222 , ukoliko bi nabacio malo mase i sirove snage da bi bio strah i trepet za sve centre.

Hmm to za ulaz se i meni cinilo,do ovog prvenstva,a onda smo videli da nije bas tako, problem je bio u postavci igre na prethodnim prvenstvima....na ovom sampionatu smo bili dosta razovrsni u napadu i imali dosta poena iz ulaza , Teodosic,Jovic, Bogdanovic ,Bjelica ,cak i Markovic ponekad (doduse nedovrseni ulazi), su prolazili....uz to za sledecu godinu cemo valjda imati Nedovica, Micic stasava.....

Da li je moguce (OMG !!!) da i dalje Srbi pisu komentare "eh da je ostala Jugoslavija..." :dash:

Aman ljudi, 23 godine je proslo, Juga se raspala, prestanite da placete i kukate za tom nakaradnom drzavom !!!

Zar ce i nasi potomci za 100 godina morati da slusaju "eh da je ostala Juga" !?

Ovo je zemlja Srbija ovo su sportisti Srbi, kakvi su takvi su, prestanite da placete za Crnogorcima, Hrvatima, Slovencima, Bosancima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back