Ma bre ovo je neka druga planeta po svemu.... mislim da ne pominjemo uslove pod kojima su odrastali i radili ovi njihovi,pa ovi nasi.... na kraju smo im par puta i prodali neke fore,onako na mozak, kad vec fizicki ne mozemo nista.... prejaki individualci, nema tu neke lepote,neke uigranosti,suvi kvalitet, odnosno fizicka dominacija i navezban sut i gazi preko belaca, jbg i citav sport je otisao u tom nekom pravcu ,sve je manje onih tankih tehnicara ,mozgova....
Ono sto me raduje jeste cinjenica da smo dobili evropskog sampiona i da smo pocistili 2 kvalitetne ekipe na putu do finala,a da smo bili daleko od najjaceg sastava.....Sale je dobar motivator i dobar takticar,pokazalo se....
Sa ovog sampionata smo dobili Teodosica kao jednog zrelog lidera,koji je racionalan sa loptom, zatim Jovica koji je dobro koristio minute i pokazao da moze da igra u oba smera, Kalinica jos racionalnijeg, covek je ja mislim svaki minut na parketu maksimalno iskoristio, ludog Raduljicu kome fale minuti u klubu i poludistanca inace ima materijala za dobrog centra......
Ekipi je nesumnjivo dosta falio Nedovic,da odmori Tea koji se vidno potrosio, zatim Micov , Erceg , Lucic ,Savanovic (na cetvorci moramo da budemo ozbiljniji), onda Dangubic , i nadam se da od ovog Kuzmica moze da bude nesto
Videcemo vec,ali za razliku od srebra 2009 i 4. mesta sa proslog svetskog,sada vise verujem u nas, jer smo bili dominantni protiv svih sem Amera, igrali kvalitetno i imali ideje u napadu ,raznovrsna igra,a ne forsiranje Tea do besvesti kao kod Dude....
Posto Spanci silaze sa vrha (pitanje je koliko ce njih igrati dalje) , u narednom periodu treba ocekivati klanje sa Francuzima za prestiz u Evropi , i pokusati da skinemo skalp Amerima na nekom planetarnom takmicenju