Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vecerasnja utakmica Spanija-Francuska je skolski primer kako se utakmica moze izgubiti kada si prepotentan i ne uradis skauting protivnika.
Celo prvenstvo Spanci igraju sistemom lako cemo, uopste ne obracajuci paznju na karakteristike protivnika, a posto cela ekipa zivi od suta spolja i otvaranja reketa, kad stane sut(kada se pritisne odbrana) onda nema resenja, i onda pocinje panika, lopta se baca iz ruku kao vruc krompir..
Obzirom na dve prethodne utakmice, protiv Grcke i Brazila, siguran sam da ce Djordjevic kvalitetno uraditi skauting Francuza, i da ce nam biti "livada do finala"...
Mi smo jednostavno bolja ekipa od Francuza, posebno posle dve prethodne pobede, kada smo u naletu snage i samopouzdanja.
Ocekujem rutinsku pobedu, i jedino sto ce nam mozda u nekom trenutku predstavljati problem je moguci pritisak utakmice, kojeg ne bi bilo da igramo protiv Spanije.
Secajuci se forme Teodosica i dobre igre Bjelice, te iskustva Krstica, mislim da cemo i to prevazici bez nekih problema.

PS: Danas su guzi.cari rasturali na prvenstvu(ko ima vec du.pe Diao ili Teodosic????):D

Hrabar si ti, Kole. Imas muda, to najvise cenim. :super:
U mom strucnom stabu bi dobio vece zadatke od nosenja peskira...i lepo bih te placao. :mrgreen:

Hrabar si ti, Kole. Imas muda, to najvise cenim. :super:
U mom strucnom stabu bi dobio vece zadatke od nosenja peskira...i lepo bih te placao. :mrgreen:

Ne znam da li sam hrabar, ali se uvek potrudim da PRE meca kazem ono sto mislim i kako taj mec vidim, sa svake strane.
Ispostavilo se nekoliko puta do sada da sam sto se taktike tice bio potpuno u pravu.

I dalje smatram da je umesto Bircevica na SP treba da ide Erceg, Aleksandrov, a umesto Katica Jokic.
Da je tako, pred FINALE bi bio skroz spokojan.

Inace ova neverovatna nokaut faza je dokaz da je od svih sportova kosarka najpsiholoskija ako tako moze da se kaze. Neverovatno je kako psihicki pritisak ogranicava fizicke mogucnosti to je cudo jedno. Ovako jadnu i bednu spaniju nismo mogli ni da zamislimo, ok je izgubiti ali na ovaj nacin? Bez plana B, bez akcije, samo baci vruc krompir Gasolu pa on sta uradi uradio je. Nema egzibicija smrada zvanog Fernandez, gde si bio veceras siso malena? Ljulj, Navaro, Rodrigez...gde ste padavicari veceras? Mark Gasol takodje pogubljen totalno ali nije toliki govvnar pa ga necu pominjati mada sam ga vec pomenuo al neka sam. Sto se tice psiholoskog pritiska, mi smo lako izasli na kraj sa njim jer ga nismo ni imali, al zato je upravo to grke dotuklo. Itd, itd moze citava nauka da se razvije oko ovog mog palamudjenja al bitno je popiti sad koje pivo i proslaviti saveznicko polufinale. Posle ovako sokatnog dana vise ni amerima zlatna medalja ne deluje tako sigurno :mrgreen:

Ne znam da li sam hrabar, ali se uvek potrudim da PRE meca kazem ono sto mislim i kako taj mec vidim, sa svake strane.
Ispostavilo se nekoliko puta do sada da sam sto se taktike tice bio potpuno u pravu.

I dalje smatram da je umesto Bircevica na SP treba da ide Erceg, Aleksandrov, a umesto Katica Jokic.
Da je tako, pred FINALE bi bio skroz spokojan.

Mojne sad te fore. Imao si ti i drugih komentara, ne bih ja da ih sad iskopavam.
Mi imamo TIM, imamo EKIPU. Oni koji nisu tu (zbog kobajagi povreda ili nekih drugih razloga) - neka sebi pasu muda, sta cu im ja.

Ovi momci, koji su tu - svi imaju moju podrsku. Da li igrali po 30 minuta ili 30 sekundi po partiji. Kad sam ja kao zagrizeni Grobar zavoleo Stimca, mislim...

Ti si i ovako spokojan, kazes da se setamo do finala...a ja bas ne bih rekao da su Dzefri i drugari maciji kasalj.

Zato kazem hrabar si. ;)

Mojne sad te fore. Imao si ti i drugih komentara, ne bih ja da ih sad iskopavam.
Mi imamo TIM, imamo EKIPU. Oni koji nisu tu (zbog kobajagi povreda ili nekih drugih razloga) - neka sebi pasu muda, sta cu im ja.

Ovi momci, koji su tu - svi imaju moju podrsku. Da li igrali po 30 minuta ili 30 sekundi po partiji. Kad sam ja kao zagrizeni Grobar zavoleo Stimca, mislim...

Ti si i ovako spokojan, kazes da se setamo do finala...a ja bas ne bih rekao da su Dzefri i drugari maciji kasalj.

Zato kazem hrabar si. ;)

Nema sanse da nam Francuzi naprave probleme..........

PS : Ne znam na koje prethodne komentare mislis, ali sam ja uglavnom kritikovao izbor selektora, i to radim i danas.
Erceg je mozda folirao povredu, ali Aleksandrova nije ni zvao.
Ja mogu da kazem da postujem njegov izbor , jer on je u krajnjoj liniji selektor, ali ja licno ne vidim NIJEDAN jedini segment kosarkaske igre u kojoj je Bircevic u prednosti u odnosu na Aleksandrova.
Isto to i za malog Jokica.......

PS 2 : Za Jovica sam se ocigledno prevario.......

Nema sanse da nam Francuzi naprave probleme..........

PS : Ne znam na koje prethodne komentare mislis, ali sam ja uglavnom kritikovao izbor selektora, i to radim i danas.
Erceg je mozda folirao povredu, ali Aleksandrova nije ni zvao.
Ja mogu da kazem da postujem njegov izbor , jer on je u krajnjoj liniji selektor, ali ja licno ne vidim NIJEDAN jedini segment kosarkaske igre u kojoj je Bircevic u prednosti u odnosu na Aleksandrova.
Isto to i za malog Jokica.......

PS 2 : Za Jovica sam se ocigledno prevario.......

Jednostavno...nekad je bolje individualce bolje izostaviti zarad TIMA. Kosarka je timski sport. Stimac ne ulaci u igru (udje kad vodimo 30 razlike, baca trojke, sprda se...nema veze....jer decko, koliko god ja bio Grobar je zasluzio to, jer daje sa klupe uvek podrsku, ne cese muda kao mnogi koji su tu bili pre). Kapiras sta hocu da kazem? Ucinak takvih momaka se ne moze meriti u poenima, skokovima itd., ali ta komponenta nije nebitna, naprotiv. Nosonja ista prica...udje minut.dv ako i toliko...ali odradi posao, ne dize nos kad opet mora na klupu. Treba ti hemija, treba ti prava formula, a to nije 12 najjacih po tome sto znaju....to je 12 igraca koji ce da ginu jedan za drugog, koji ce da ispune svoju ulogu u timu.
Jooooj, sto nisam otisao u pedagoge, psihologe, trenere.... :mrgreen:

kad bi imali samo jednu krstenu cetvorku....

Ne treba...Bjelica sam pokriva tri pozicije. Sve valja. ;)

kad bi imali samo jednu krstenu cetvorku....

Bjelica je krsten. :pop:

Bice pakleno potiv Francuza jer im je ovo najveca pobeda do sada i puni su samopouzdanja. Mnogo dobro skacu sto je nama veliki problem a sudeci po ovoj utakmici neumorni su i dosadni kao stenice u odbrani. Moracemo opet da imamo raspolozene igrace kao u prosle dve utakmice da bi ih pobedili. Imamo velike sanse jer smo i mi u naletu i samo dobra analiza njihove igre i ne bi trebalo da bude problem a kako je Djordjevic postavio igru u nokaut fazi ne sumnjam da cemo se dobro pripremiti za njih. Ako ih prodjemo dace bog onda nas sigurno cekaju odmorni Ameri koji nisu imali ozbiljnog protivnika na celom prvenstvu. Mi im mozemo praviti probleme svezi ali igraci su nam iscedjeni sto se zasad ne vidi a sto ce se videti protiv fizicki superiornijih NBA igraca. Nego prvo da pretupamo africke francuze pa da razmisljamo o finalu.

I jedni i drugi smo u naletu, mi smo igrali brutalno generalno, oni brutalno u odbrani protiv prvog ili drugog favorita. Teško je reći bilo šta, osim da će verovatno biti dobra utakmica. Treba se dobro taktički spremiti za njih, oni su limitirani kvalitetima, sjajni fizikalci ali limitirani, što znači da imaju dosta slabih tačaka, a mi smo se za to vrhunski spremali protiv Grka i Brazilaca.

Ono što je meni zanimljivo je da Ameri do kraja prvenstva neće imati ozbiljnog protivnika.:D

Kad mi dodjemo do finala, bice amerima "drz`te gace"........
Ono sto su ameri do sada igrali nije kosarka nego cirkus.
Da protiv njih izadje neka ekipa sa jasnim planom igre i taktikom, ne bi to bilo tako lako.
Turci su dobili poluvreme protiv njih, dovoljan dokaz da imaju itekako rupa u igri.
Zao mi sto nema prvog pleja Litvanaca..
Sa njjim bilo bi to polufinale unutar 10 razlike.

PS:Suvise ti zivis u iluzijama.
Kosarka je sport koji igra PET NA PET.dzabe sot imas 12 zvezda, samo njih pet moze da igra.
A trener ih sprema za to........

Koliko kod plan igre i taktika bili bitni teško mi je da poverujem da neko ekipa sa osrednjim igračima ( poput naše ) može da ih savlada...previše su oni jaki individualno da bi naša odbrana mogla da reši taj problem.
A koliko sam ja skapirao gledajući USA oni ne igraju skoro nikad punim gasom, a pogotovu ne na početku...I onda kad zatreba malo stisnu papučicu i prešišaju protivnika. Ne smem ni da pomislim šta bi bilo kad bi igrala na 90+ posto svojih mogućnosti. Oduvali bi nas sa jedno 30 razlike.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back