Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kao sto vec rekoh, ja bih izabrao Grcku.;)

Rutinska pobeda nasih kosarkasa, i mogu slobodno reci zasigurno najbolja reprezentativna predstava Milosa Teodosica u dosadasnjoj karijeri.
U to se uklapa cak i ona brzo sutnuta i promasena trojka, koja je prakticno bila jedina greska na ovoj utakmici(a sut je bio cka i rezonski iz kontre sa dva tri nasa igraca u trku).
Kada tako odigra jedan plejmejker, onda i ostalima sve prolazi, pocev od spustanja lopte na parket pod kosem Raduljice do suteva spolja jednog realno neuigranog Krstica, kao i trojki Bogdanovica.

Ovima koji su brze bolje, umesto da slave odlicnu igru ekipe, pozurili da prozovu kriticare Bogdanovica.
ja sam rekao, i iza toga stojim i danas.
Bogdanovic fizicki ima sve sto treba da ima vrhunski kosarkas.
Bogdanovic NEMA u glavi kosarku, i zato nece nikad postati kalibar nekog od nasih najvecih kosarkasa, niti ce najvise od njega zavisiti da li cemo uzeti neke trofeje.
Ja mogu slbodno da izuzetno pohvalim igru Bogdanovica veceras, jer je dao najvise poena u nasoj ekipi.
Ono sto fali potpunosti Bogdanovica kao kosarkasa je sto njegov doprinos ekipi veceras nije zavisio od njega, nego od Teodosica.

Ono sto me veoma raduje je da je Teodosic konacno poceo da materijalizuje svoj ogromni kosarkaski talenat, a za to glavnu zaslugu "snosi" Djordjevic.
Sa pravim Teodosicem cak i Raduljica izgleda kao dobar centar.

Ajd, ne budi davež s Bogdanom. OK je stav da neće postati novi Bodiroga, Đorđević, Divac, to je jako teško i nezahvalno prognozirati bilo kome. Najlakše je kladiti se na tako nešto, posebno kad ni mi danas nismo ono što je bila Jugoslavija. Samo što si ti pre pričao nešto još gore po njega, pa korigovao, al nema veze... ja ionako nisam mislio na tebe, nego na nešto drugo.

Ali svaka čast na proceni i "čitanju" Grka, ja sam mislio da će nas dobiti ružno i tvrdo, posebno jer nisam imao poverenja da ćemo igrati od prvog do zadnjeg minuta dobro i borbeno. No, šablonjare su i spori su, savršeno su nam pasovali.

Наша најзрелија утакмица у последњих неколико турнира. Значи, како би кључни играчи били разиграни и на највишем нивоу, у ротацији мора максимално 8+1 играч. Ротирање 12 играча цепка ритам. Зато Рашко и Штимац не смеју више улазити, а Бирчевић и Симон, на кашичицу. Теу, Бјелици и Богдану, нашим кључним бековима, су потребни минути да би били у мечу.

Svaka cast momcima, a i Djordjevicu, fantasticna utakmica!
Odlican procenat suta i slobodnih bacanja raduju, moramo tako i u cetvrtfinalu. Iznenadilo me je, naravno pozitivno, sto nismo imali one prazne minute koje smo imali u valjda svakoj utakmici do sad.
Priznajem da nisam bio optimista, zato su me posebno obradovali ovakvom igrom.

Grcka je adacta, sledi.............

Za reprezentaciju bi bilo idealno da to bude Brazil, jer bi opet bila jednosmerna utakmica, skoro kao ova veceras.
Meni opet treba Argentina, na kladionici, za skoro 200 evra.

crni lepotan

Ako bude Brazil, bice kao sto si rekao, mada ironicno:
Livada do polufinala sa Spanijom.......:per:

Kojih semdorica?
Bjelica je odigrao ispodprosecnu utakmicu, on moze mnogo bolje.
Svi ostali su bili manje vise izvrsitelji predstave koju nam je pruzio Teodosic.
Svaka cast, treba imati mu.da i znanja pa dva puta zakucati preko igraca, dati trojke kada si sam na sutu, napraviti piruetu ispod kosa i dati zicer.
Ali sve to je mnogo lakse kada dobijes loptu bas onaj trenutak kada treba.
A tu privilegiju su veceras imali saigraci Teodosica.
Da ne zaboravim da pohvalim odlicnu igru u odbrani cele ekipe........Ali i to proizilazi iz dobrog napada, jer se igraci manje trose u napadu.

Ovim nikako ne zelim ni za milimetar da umanjim velicinu cele ekipe i svih igraca koji su igrali i doneli ovu pobedu, ali.......
Sa Teodosicem od pre nekoliko goidna, mi bi ovaj mec izgubili..........

Свака част, ево и ми песимисти једемо гoвна.

Е сад, Бразил ако дође, мислим да их неће толико хтети тројке ко ономад, а Аргентину можемо добити на младост.

Калина плодитељ, Богдану скидам капу, чак је и Крстић био солидан. Теодосић напокон одрастао.

Kojih semdorica?

Kojih?

Pa sam si rekao da je Teo odigrao odlicno.
Ali...
Treba znati i da je Bogdan dao 21 poen za 27 minuta, da li ce opet uspeti da ubaci 4 trojke, od cega dve sa parkinga?
Krstic je manje vise lepo pogadjao sa distance, imao 4/4 sa bacanja (ceo tim 17/20), da li ce opet tako?
Bjelica konstantno dobar, Raduljica se odlicno snalazio pod kosem
Kalinic odigrao najbolju utakmicu u reprezentaciji, racunajuci tu i proslogodisnje EP
Jovic bio dobar u odbrani, Markovic se upinjao.

Jednostavno, sve kockice su se slozile veceras, samo je pitanje da li ce opet biti sve tako dobro kao veceras?

Meni je bilo sramotno da je na Brazil kvota 1,30.....
Sta je to Brazil jaci da je toliki favorit?
Cak i u pripremnoj utakmici koje Argentinci igraju preko kur.ca, Argentina ih je dobila.
Sto ne bi i veceras?
Bogme mislim da si za Skolu pogresio..........Ne znam, videcemo.

Brazilci imaju dobre centre, valjda će uspeti da ga spuste na ispod 20 poena, mislim da je red :D
Kvota na pobedu Brazila jeste mala, slažem se.

Postoje autsajderske ekipe koje kad pronađu "hemiju" i neku dobitničku formulu svaku utakmicu prolaze dalje a da nikom nije jasno kako. Moj mali tračak nade posle Španije je bio da ćemo dobar otpor i inat zbog prljavih španaca pretvoriti u celu dobru narednu utakmicu, i to se desilo. Sad se nadam da ćemo biti rasterećeni i igrati dalje tako. Ko prati redovno košarku može da se seti dosta primera.

Što se Tea tiče, ne treba preuveličavati učinak nijednog igrača, ovo večeras je bila savršena timska pobeda. Svi su uradili ono što moraju, uz pomoć drugih, ali vukli su i sami. Jeste Kaliniću asistirano za drugo kucanje, ali za prvo nije. Ta energija koju je uneo time, sam od sebe, je bila jako bitna. Koliko i Bogdanove trojke, a dve nisu bile plod dobrog timskog napada ili Teodosića, nego mu je uvaljen vruć krompir u ruke da baci sa 8m. Kao i prvi težak šut, kao i dva prodora koja je igrao sam i iznudio bacanja.

Mi ne smemo da igramo 'rasterećeni' već maksimalno napaljeni, da se koševi proslavljaju urlikanjem a nakon poraza liju suze jer jedino tako možemo do pobede, jedino tako umemo da igramo. Takav nam je mentalitet.
To Sale zna i sigurno im neće reći "bravo momci, ispunili smo cilj".

Poslednja izmena:
Mi ne smemo da igramo 'rasterećeni' već maksimalno napaljeni, da se koševi proslavljaju urlikanjem a nakon poraza liju suze jer jedino tako možemo do pobede, jedino tako umemo da igramo. Takav nam je mentalitet.
To Sale zna i sigurno im neće reći "bravo momci, ispunili smo cilj".

U pravu si, al nije mi u glavi bila neka banalna rasterećenost, više ono kao, ne mora ovde više niko ništa da dokazuje drugima, pokazali smo ko smo i šta smo, sad idemo dalje u tom stilu.
Nebitno i moja filozofija, samo neka igraju ovako. I priprema i razvoj (vođenje) utakmice su bili savršeni.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back