Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Predosećam neki sličan scenario u našu korist kao sa onom Teodosićevom trojkom protiv španaca 2010 godine :)

Ja mislim obrnuto........Ako pravilno skautiramo Grcku, ako se dobro pripremi utakmica(nisma siguran da to djordjevic moze, ali je jedan od onih koji bi to dobro uradili Ivkovic, dobar za pripremu, ocajan za vodjenje sa klupe), onda ce to biti rutinska pobeda.
Ako ne bice rutinski za Grke.
PS: Evo konacno i duela koji bi morao odgovarati Bogdanovicu, protiv Zizisa.
Jb.g ili jesi ili nisi..........Ako neces sada, kad ces?

Poslednja izmena:
Grcka verovatno najtezi protivnik iz te grupe , dosad su igrali zaista lepo , leprsavo i dobili sve utakmice u isto jednoj veoma jakoj grupi.
Jes da im fale nekoliko iskusnih igraca , fale im Spanulis, Diamantidis, Skorcijanidis i Kufus mozda i 4,5 kljucnih igraca tog tima , ali vise po imenima , jer po igri se to zaista ne primecuje.

Na niskim pozicijama imaju Zizisa, Nika Kalatesa, Vasileidisa, sve bolje Sloukasa i Mancarisa, unutra imaju Buruzisa (koji je dobar i u sutu spolja) , Vujukasa, Kajmakoglua, takodje imaju nekoliko odlicnih "all round" igraca kao sto su Antetokoumpo, Papanikolau, Printezis.
Manje vise na svim pozicijama su jaci od nas.
Znaci ima tu i dobrih sutera, ima i misica, ima i tehnicara, ima i iskustva, ima i visine i atleticizma i sirove snage u principu nista im ne manjka.

Takodje dosta puta smo gubili od njih u poslednje vreme i bas nam ne leze kao protivnik od kako nismo vise kosarkaska velesila.
Ipak mislim da bi nam lakse bilo i protiv Hrvatske i protiv Argentine.

U svakom slucaju ja ocekujem dosta nervoznu utakmicu sa obe strane i verovatno neki mali broj poena.

Poslednja izmena:
Ne svidja mi se sto Teo po svaku cenu zeli da postize koseve iako su ga pritisnuli da ne moze da mrdne. Ima dosta nerezonskih suteva i losih dodavanja sa njegove strane i sve sami promasaji. Bolje da navuce igrace na sebe kada su sve bacili na to a da ostavi loptu saigracima koji su rastereceniji.

Ajde u drugom poluvremenu nek se pridruze Stefan i Bjelica. Kalinić X faktor, utakmica zivota zasad. Dobar je i Teodosić al mora on malo da se ispuca.

Stefan Markovic pogubljen. U napadu je totalno beskoristan. Kako je malopre bacio bezveze loptu na kos plasio sam se da ne slomi tablu... Kalinic me podseca na Keselja na utakmici sa Spancima. Sa takvim samopouzdanjem igra. Nismo dobri u odbrani. Printezis je igrao jako malo a za to vreme je bio nezaustavljiv. Moramo jace da igramo u reketu i sa manje tih udvajanja jer im dajemo visak na sutu spolja koji oni lako koriste. Ajmo hrabro kao i u prvom poluvremenu!

Najveci dobitak postavljanja Djordjevica za selektora pokazace se da je Teodosic.
Izgleda da ga je Djordjevic ustrojio, pre svega u glavi.
Kvalitativni pomak napred u igri Teodosica.
Pojacava pritisak na sebe samog, da bi ga skinuo sa Bogdanovica,Kalinica i ostalih.
Vrlo zrela igra cele ekipe, ono sto fali je doprinos Bjelice s kojim bi ovaj mec bio rutinski priveden kraju.
Grcka ima raspolozenog Printezisa koji nam pravi probleme, ostalo je sve jedan te isti sablon.
Srecom onaj crnac je jos mlad i naiskusan, bar za ovo prvenstvo.

Drugo poluvreme jos jaci pritisak na bekove i liniju dodavanja, i mislim da nece biti problema.
U napadu su nasi , sem Bjelice, prilicno razigrani, sto raduje pred nastavak.

Ajoj, Krle, šta promaši... nema veze, samo borbeno i koncentrisano do kraja, trenutno mi sve kontrolišemo.

Hteo je da zakuca ali je nedovoljno skocio pa je zato promasio. Odlicna igra nasih iako je lose pocela sa dve trojke Grka. Sada moramo da odigramo pametno u zadnjoj cetvrtini. Teodosic je malo pozurio po starom obicaju treba ga smiriti da odigra sigurno kao i do sada.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back