To sto ti ne volis Teodosica iz nekog razloga, to ne mora da znaci da on nije bio kljucni igrac nase reprezentacije. Reci da je bio nepotreban reprezentaciji moze da kaze samo neko ko ili nema veze sa kosarkom, ili je slep, ili je pomesao Teodosica sa nekim drugim, ili neko ko ga ne voli zbog onoga sto jeste kao covek. Rasic zamenio odlicno Teodosica? Donekle. U par navrata, kad nije bilo drugog organizatora igre. I da nije bilo Teodosica? Rasic igra celu utakmicu, ko bi se tu rotirao? Tepic, je li? Nisam znala da je Tepic plej. Ovaj "odlican" Tepic koji ne moze da poveze loptu i kos.
Druga stvar. U utakmici protiv Nemaca Teo nije igrao. Sta smo uradili? Napad nam je bio, daj nek neko prevede loptu, ma moze to i Savanovic, sta ima veze. Izgubili smo zbog loseg razigravanja. Ko ce da ti razigrava Kostu Perovica? Ko ce da ti razigrava smotanog Raduljicu, koji moze samo da zakuca? Mozda Kecman?
Da covek nije izvandredan plej, statistika ne bi govorila da ima najvise asistencija i DIREKTNIH poena... On misli vise nego bilo koji drugi igrac koji moze da igra pleja u reprezentaciji. A to sto se ispucavao u zadnja tri napada protiv Turaka, drugacija bi pesma bila da je slucajno pogodio. Teo protiv Spanaca je mudonja, a Teo koji promasi, i ne da loptu, on je arogantna svinja.
Prvo, nisi dobro procitala jer ja nisam pomenuo Rasica i Teodosica u istoj recenici, nego sam rekao da je Rasic dobro zamenio TRIPKOVICA.
Ja nemam bas nista licno protiv Teodosica, ja samo kazem:
Ranije, kada Djordjevic uzme loptu u ruke, ja sam SIGURAN da ce naci najbolje resenje na terenu.Sasvim slcno je bilo i sa Sretenovicem.Jos ranije to je vazilo za Slavnica, Delibasica.
Kasnije to je vazilo za Bodirogu(ovde pricam o plejevima i liderima ekipe).
Za razliku od njih Teodosic to ne radi.
Cak sebe cesto stavlja ispred svih, te se ne libi da ladno sutne kad god mu to padne na pamet, i odakle god mu se prohte.
A to zreli igraci ne rade, i posebno ne rade oni najbolji i najveci......
Ja sam vec rekao da mislim da Teodosic ne moze bolje, i da mislim da je dostigao svoj limit.
Jedini nacin da unapredi svoju igru je da pocne da se na terenu ponasa kao kosarkas, deo tima.
Statistika je kao bikini, kako kazu..Mnogo toga otkriva, ali nedovoljno.......Nigde se u statistici ne vidi koliko puta je Teodosic ispao iz odbrane, koliko puta smo posle njegove bombe primili kos iz kontre, koliko puta je lose preuzeo u bloku.....I jos mnogo toga..
Jeste ubacio je kos protiv Spanaca.hvalili smo ga maksimalno zbog toga....Svaka mu cast na kosu....Ali svi zaboravljate jednu vaznu stvar....Da je lopta bila u rukama Djordjevica recimo(njega kao primer samo, ima takvih plejeva jos mnogo), isto bi dobili, samo s tom razlikom sto bi pobednicki kos dao on ili neki saigrac sa DVA metra.
Zbog tog kosa protiv Spanaca, zadnja tri minuta protiv Turaka kao da ga nije bilo na parketu.
Sutnuo je dve bombe sa osam metara(sut kao takav nije , ali daljina odakle je sutirao predstavlja neodgovornost prema sopstvenoj ekipi, i jos kao pride, priznanje poraza da kao plej ne mozes da organizujes napad).
Uz to je jos naterao i Keselja da sutne sa osam metara sa istekom napada.
I na stranu sve drugo(ne zelim ovde da pricam o sudjenju), od te tri akcije u zadnja tri minuta, da je samo jednu organizovao kao treba mi bi bili u finalu......A to mu nije ni prvi put.
Ja takodje NE KAZEM da mi imamo boljeg.Ja samo kazem da AKO hocemo zlatne medalje, moramo da nadjemo ili stvorimo boljeg, tj. racionalnijeg, smirenijeg, pouzdanijeg pleja.