Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa vidis druze...Kada ti izpadne lopta jednom, to je slucajno, kada ti drugi put neko izbije loptu, ti se vec zamislis, a kada se to dogodi i treci put na mecu, onda taj igrac vise ne sme da se nadje u takvoj situaciji........A to treba trener da obezbedi.....
Znam, zato me i čudila odluka da se ide na Tepića ... Ali jebbiga, nismo imali nikog drugog jer to bi Teo trebao da reši lagano, od ovih što su bili možda jedino Rašić bi to bolje od Tea rešio ...

Takodje, da bi u kosarci 5 na 5 izborio situaciju da igras jedan na jedan, svi saigraci moraju da se krecu, otvaraju iz blokova, oslobadjaju stranu..Kada to ne rade, sta ti drugo preostane nego da tapkas loptom u mestu 15 sekundi, jer nemas kome da je das?
Ma imao je bre bar dve opcije stalno, ali bespotrebno je silio i zabijao se u reket gde je lagano gubio loptu ... Mačvan mu je lepo otvarao blokove, Rašić je uvek imao dobru poziciju i odlično igrao (jedan veliki :worth: za njega u ove dve tekme) a i Kosta je uvek bio u dobroj poziciji ...

A da, jeste ta trojka odlucila.ali ne bi bila toliko bitna da nije recimo Markovic sutnuo trojku bez ikakve potrebe( a zna se da je medju poslednjima koji to treba da urade)
Bitna je jer smo tad dali gas, stisli odbranu i bio sam ubeđen da ćemo dobiti kako je to izgledalo, ali onaj Pešićev smrad ga dao i jebbiga, tu su nas i dobili jer su se opet odlepili a počeli su da padaju ...

Ono sto moze da raduje u ovakvom porazu je sto smo igrali odlicno u odbrani..........Sve sto je moglo da se skine, skinuto je...Nismo dozvolili ofanzivne skokove nemaca, iako su oni po fizickim predispozicijama trebali da nas pojedu u skoku.
A ostalo?
Ostalo je produkt lose postavljene taktike.........
Ja znam da ce mnogi reci kako ja po "duznosti" pljujem po Ivkovicu, ali ako se secate, i ako cete biti posteni, na EP je bilo trenutaka kada sam sasvim jasno pohvalio njegovu taktiku.....
Ovaj put je potpuno pogresno procenio, i potpuno pogresno postavio igru koju su nemaci lako procitali......
Samo kao primer navescu njegovu pricu na pauzi izmedju regularnog toka i produzetaka:
na tajm autu pre Rasiceve trojke u regularnom delu za uzjednacenje, rekao je da NEMA preuzimanja.Sasvim logicno i potrebno kada je do kraja ostalo samo 15 sekundi.......
Ali sasvim je nebulozno to reci i raditi ceo produzetak, a on je bas to rekao na toj pauzi...
Ako ekipa ne brani dobro 2 na 2 kao osnovu pozicionog napada savremena kosarke, onda menjaj igrace, ili postavi zonu......Odluka da se ne preuzima je klasican autogol.

Ali sasvim je nebulozno to reci i raditi ceo produzetak, a on je bas to rekao na toj pauzi...
Ako ekipa ne brani dobro 2 na 2 kao osnovu pozicionog napada savremena kosarke, onda menjaj igrace, ili postavi zonu......Odluka da se ne preuzima je klasican autogol.

...па сад.....ми смо цео регуларан део имали огромних проблема са преузимањем....Немци су лепо показали како се игра напад против нас...pick and roll...нисмо могли никако да одбранимо!!! Што значи да ако нешто не поправимо...Амери, па чак и ови осакаћени Шпанци има да нас поједу...
....а опет у продужецима се видело да смо их стисли, сваки други напад им се завршавао шутевима преко руке са 8 метара...или неким забадањем њихових плејева у наш рекет, где нису могли ништа да ураде.
По мени Дудина грешка је била само што није играо са више играча у ротацији продужетке и тако одржао виши ритам....ови играчи што су играли ипак нису толико индивидуално квалитетни да би релативно сигурно решили меч.

Da, baš je Duda kriv za to što Tepiću ispada lopta i što ne može da pogodi ... Duda je tražio jedan na jedan, a ne jedan na pet, a Tepić je preterao sa davljenjem lopte, tapka u mestu i mrsi muda 15 sekundi nikom je ne da, i onda pokušava solo kvalitetom da reši, ali naravno Duda je kriv što Milenku ispada lopta ...

To je i odlučilo utakmicu ... I naravno očajna Tepićeva igra gde osim one trojke apsolutno ništa valjano nije uradio ...

No, ne brinem se, tako smo i prošle godine istrpeli Teodosića pa je eksplodirao, pa verujem i da će Tepić ...

:rotf::rotf:
Ja za Tepica od kad je dosao u Partizan pricam da je to najmanje kreativan igrac koga sam u zivotu video...U stvari kad bolje razmislim ,nikog u zivotu nisam video da je tako nekreativan i skucen.A za pleja i beka treba sirina u igri,kontroli lopte,ali nema veze sad.

Mislim da je dudina greska sto je forsirao Tepica 1na1,tim vise kad se zna da je imao uzasnu sezonu u klubu.A i u partizanu se videlo da nije igrac za zavrsnicu.

S druge strane trebao je da forsira markovica u igri 1na1.On je tokom cele utakmice bio bezopasan po njihov kos.Prakticno kad je probijao prvu liniju njihovi centri su znali da on nece sutirati ili ici na ulaz nego dodati, i skoncentrisali su se na ostale ...Velika greska,podsetio me je na vujanica cini mi se 2004 ili 06 kada je i on stalno probijao prvu liniju a protivnici su znali da ce dodati povratni pas.

Sve u svemu videli smo koliko nam fali teodosic..

...ма и мени некако мирише то злато...али нисам смео да кажем да не урекнем...и ваљда нећу. Мислим није да сад имамо екипу и играче да можемо сваког да покидамо...али просто ми мирише....

Joj bre... nemojte da ureknete, jeste da smo oduvali Angolu i Jordan, ali ono je smesna kosarka...
Nemce bismo pobedili da je igrao Teodosic. Svaka cast Markovicu, nije on los igrac, ali nije organizator igre kao Teodosic...
Elem... Teodosic je imao svega 7 poena na utakmici protiv Jordana... bas malo za njega, ali vidi se da smo igrali mnogo smirenije i opustenije.
Jos kad se vrati Krstic, pa se zapravo uigramo i napalimo posle par utakmica, ima kozu da im deremo. :mrgreen:

Napred nasi!!!

Teodosić je protiv Jordana imao 7 asistencija, a i kad nije pogađao ili asistirao, videlo se da igramo daleko tečnije sa njim u petorci.

Od Nemaca smo pukli zahvaljujući Tepiću koji je, iako je video da ne može da se sastavi sa loptom celu utakmicu, ipak nastavio da je siluje i u onom poslednjem napadu kad je pored sebe imao živog Rašića koji nas je trojkama i slobodnim bacanjima vadio iz govana u ključnim momentima.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back