Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sinoc je u Makabiju na poziciji 4 poceo Pnini.
On bolji od Novice??

Posle toga bio i Blutental,koji se parkira na na trojci i to mu je sve. Sinoc za 25 minuta 2 skoka ( pa i Kikanovic napravi vise ),nijednom nije odigrao ispod kosa. I to cetvorka bolja od Novice??:dash::dash:

O Robertsu ,mozemo pricati,to je stvar ukusa. Djekic sigurno nije ni blizu Novice.

Eto,od 4 cetvorke koje sam nabrojao za jednog mozemo reci da se moze porediti sa Velickovicem. Sve ostalo......i to su sve cetvorke kooje su iste ,ako ne i bolje od Novice.?
Strasno.:hahaha::hahaha:

Cudi me da pored Djekica niis naveo i Milosevica?:)
Nisam naravno ni mislio nijednog trenutka na Djekica i Milosevica kada sam prisao o cetvorkama na tom mecu.Mislio sam na Pninija, Blutentala, Robertsa, Lasmea, Fisera.
Svaki od njih je bar u rangu novice Velickovica.Lasme je sticajem okolnosti morao igrati na petici, Fiser svakako ima mnogo vise elemenata klasicne cetvorke nego klasicnog centra, Blutental i Pnini sticajem okolnosti igraju na cetvorkama...
Blutental je svakako mnogo fizicki jaci od Novice, ima neuporedivo bolji sut, a sasvim sam siguran da ima i dobru ledjnu tehniku.To sto je igrao spolja je vise posledica postavke igre Makabija, kao i velike visine Partizanovih igraca(Marica,Veselog,Vranesa).
Pnini je takodje veoma prodoran, precizan , sa dobrim pregledom igre.Brzi je mnogo od Novice.
Ustvari , samo poredjenje cetvorki je voema nezahvalna stvar danas, kada prakticno sem Lasmea i Robertsa u obe ekipe i nema klasicne cetvorke(a ni Novica to nije ali ajde).
Cetvorka je Garbahosa, Mikel,Vaskez,Teletovic,Herman,Smodis,Nahbar,Semih Erden,Tuckan,braca Lavrinovic,Batist,Fotsis,Tcarcaris,Rejes,Moris.........
Ovo su sve cetvorke koje su igrale Evroligu ove godine, i svaki od njih je najmanje jednak Novici, a vecina i bolji igraci.
Tako je trenutno, mozda se to vremenom promeni......

ma Radmana treba zvati pa oterati i onda uzimamo zlato :lol:
Vanja Plisnic i Dragicevic bolji od Novice, ljudi pa vi ste na teskim drogama, jeste li odgledali neki Derbi? :lol:
ma jel ko od vas gledao proslogodisnje duele sa Unikahom?
tsatsaris dzaba ti njima pricas, opet ce oni istu plocu da okrenu
p.s. ne bih uzeo za primer ove likove iz Makabija, oni nisu klasicne cetvorke

Po meni licno je Dragicevic BIO mnogo bolji "materijal" od Novice Velickovica.Nazalost, dugo igranje u Zvezdi ga je upropastilo kao i sve igrace pre njega.
Ali je jos uvek po kosarkaskim kriterijumima bar jednak Novici.
Ima odlicnu ledjnu tehniku(nekoliko puta je to pokazivao bas protiv Partizana), odlican sut spolja, fizicki uopste nije inferioran, ima odlican pregled igre, i dobru tehniku.
Velickovic ima nesto bolju anticipaciju kosa te vise skokova.taman onoliko koliko je napadacki losiji.
Sve u svemu vrlo blizu jedan drugog, i izbor izmedju njih dvojice je vise stvar ukusa.

Cudi me da pored Djekica niis naveo i Milosevica?:)
Nisam naravno ni mislio nijednog trenutka na Djekica i Milosevica kada sam prisao o cetvorkama na tom mecu.Mislio sam na Pninija, Blutentala, Robertsa, Lasmea, Fisera.
Svaki od njih je bar u rangu novice Velickovica.Lasme je sticajem okolnosti morao igrati na petici, Fiser svakako ima mnogo vise elemenata klasicne cetvorke nego klasicnog centra, Blutental i Pnini sticajem okolnosti igraju na cetvorkama...
Blutental je svakako mnogo fizicki jaci od Novice, ima neuporedivo bolji sut, a sasvim sam siguran da ima i dobru ledjnu tehniku.To sto je igrao spolja je vise posledica postavke igre Makabija, kao i velike visine Partizanovih igraca(Marica,Veselog,Vranesa).
Pnini je takodje veoma prodoran, precizan , sa dobrim pregledom igre.Brzi je mnogo od Novice.
Ustvari , samo poredjenje cetvorki je voema nezahvalna stvar danas, kada prakticno sem Lasmea i Robertsa u obe ekipe i nema klasicne cetvorke(a ni Novica to nije ali ajde).
Cetvorka je Garbahosa, Mikel,Vaskez,Teletovic,Herman,Smodis,Nahbar,Semih Erden,Tuckan,braca Lavrinovic,Batist,Fotsis,Tcarcaris,Rejes,Moris.........
Ovo su sve cetvorke koje su igrale Evroligu ove godine, i svaki od njih je najmanje jednak Novici, a vecina i bolji igraci.
Tako je trenutno, mozda se to vremenom promeni......

Novica je bolji od Grabahose, jel gledas utakmice Reala, Garbahosa visi
Mikel igra trojku
Vaskez igra peticu
Teletovic ima sjajan sut, ali nema odbranu ko Novica
Smodisa nisam gledao ove sezone, ono od pre je sjajno
Nahbar malo igra ove godine
Erden bolji od Novice, ne pricaj svasta
Mirsad je legenda
ovaj Lavrinovic u Realu igra peticu
Batist je bolji i iskusniji
Focis i Cacaris su losiji
Rejes je bolji i iskusniji
Moris i Novica su tu negde, prosle godine su zatvorili jedan drugog u f8
da li si gledao Blutentalovu ledjnu tehniku?
Pnini je nista posebno, da jeste prosle godine bi odskakao u FMP, a to se nije desilo

Po meni licno je Dragicevic BIO mnogo bolji "materijal" od Novice Velickovica.Nazalost, dugo igranje u Zvezdi ga je upropastilo kao i sve igrace pre njega.
Ali je jos uvek po kosarkaskim kriterijumima bar jednak Novici.
Ima odlicnu ledjnu tehniku(nekoliko puta je to pokazivao bas protiv Partizana), odlican sut spolja, fizicki uopste nije inferioran, ima odlican pregled igre, i dobru tehniku.
Velickovic ima nesto bolju anticipaciju kosa te vise skokova.taman onoliko koliko je napadacki losiji.
Sve u svemu vrlo blizu jedan drugog, i izbor izmedju njih dvojice je vise stvar ukusa.

kazu da je i Borovnjak bio bolji materijal od Novice, pa ih sad uporedi
nije mi jasno zasto guras neciji potencijal (pri cemu Dragicevic nema veci potencijal od Novice, to radis i kod Milicica) bitno je kakvi su igraci postali
Dragicevic je ukupno vrlo retko dobro igrao protiv Partizana, vrlo cesto ga je Novica zaustavljao na "Milicic" ucinku (brojimo do 5), ali ti to izgleda nisi gledao
ne kazem ja da Tadija nema pojma, ali nije klasa Novice, pa ni Macvana koga ti potcenjujes
Tadija
http://195.56.77.208/player/?id=DRA-TAD-86&year=2009&team=1177
Novica
http://www.acb.com/stsacum.php?cod_equipo=MAD&cod_competicion=LACB&cod_edicion=54
i jos kad se setimo kakvu odbranu igra jedan, kakvu drugi i kakva je Italijanska (jedan pravi klub), a kakva je Spanska liga

Novica je bolji od Grabahose, jel gledas utakmice Reala, Garbahosa visi
Mikel igra trojku
Vaskez igra peticu
Teletovic ima sjajan sut, ali nema odbranu ko Novica
Smodisa nisam gledao ove sezone, ono od pre je sjajno
Nahbar malo igra ove godine
Erden bolji od Novice, ne pricaj svasta
Mirsad je legenda
ovaj Lavrinovic u Realu igra peticu
Batist je bolji i iskusniji
Focis i Cacaris su losiji
Rejes je bolji i iskusniji
Moris i Novica su tu negde, prosle godine su zatvorili jedan drugog u f8
da li si gledao Blutentalovu ledjnu tehniku?
Pnini je nista posebno, da jeste prosle godine bi odskakao u FMP, a to se nije desilo

Svi koje sam naveo su po "vokaciji" vise cetvorke, ali stocajem okolnosti igraju i trojke i petice.
Ko visi u odnosu na Garbahosu?Novica ili Garbahosa?Ko igra, a ko ne?
Da ne ulazim u detalje, posto je to vise stvar subjektivnog gledanja......Ono sto je bitno a sto i ti indirektno potrdjujes, je da od nabrojanih njih 5,6 je bolje od Novice, a da su svi ostali u rangu sa njim.Sta iz toga proizlazi?Da je jedna prosecna Evropska cetvorka,od koje ima boljih i kakvih ima jos desetak u Evropi, sto sam i ja rekao........

kazu da je i Borovnjak bio bolji materijal od Novice, pa ih sad uporedi
nije mi jasno zasto guras neciji potencijal (pri cemu Dragicevic nema veci potencijal od Novice, to radis i kod Milicica) bitno je kakvi su igraci postali
Dragicevic je ukupno vrlo retko dobro igrao protiv Partizana, vrlo cesto ga je Novica zaustavljao na "Milicic" ucinku (brojimo do 5), ali ti to izgleda nisi gledao
ne kazem ja da Tadija nema pojma, ali nije klasa Novice, pa ni Macvana koga ti potcenjujes
Tadija
http://195.56.77.208/player/?id=DRA-TAD-86&year=2009&team=1177
Novica
http://www.acb.com/stsacum.php?cod_equipo=MAD&cod_competicion=LACB&cod_edicion=54
i jos kad se setimo kakvu odbranu igra jedan, kakvu drugi i kakva je Italijanska (jedan pravi klub), a kakva je Spanska liga

Ne bih bas rekao da je Novica cuvao Dragicevica, bilo kakvu vecu minutazu u njihovim medjusobnim duelima.
Ali ajde da kratko uporedimo.
Novicin napadacki potencijal?
Sa desne strane ima solidan ulaz sa produzenim korakom, naskok korak unazad i sut, polaganje izbacajem u stilu Navara, ili desni horog ili poluhorog.
Sa leve strane SAMO sut iz brzog naskoka.
Potpuno neupotrebljiva leva ruka, izuzev u ispomoci kod jednog eventualno dva driblinga.
Dragicevic?
Opasniji sa desne strane gde zna bas sve....ulaz, prodor, sut, ali i sa leve zna sve ukljucujuci i sut levom rukom.Mnogo bolje tehnike, solidne ledjne tehnike sa OBE strane, koju ume da resi i skok-sutem iz skoka unazad.

Sto se odbrane tice, Novica je svakako mnogo bolji, ali je MOJE misljenje da je razlog tome odnos i ono sto je ucio u Zvezdi, koja je za desetak godina promenila brdo trenera, bez ikakve vizije.
Obzirom na fizikalije, brzinu, gipkost Dragicevica, ja sam ubedjen da on i odbranu moze da igra veoma kvalitetno.
Evo, otisao je iz te Zvezde konacno, pa cemo videti kakav igrac moze postati sledece sezone u nekom drugom klubu, gde ce morati da daje sve od sebe i nece smeti kao u Zvezdi da igra preko ku.r.ca.

tacno je da Vujanic igra u najslabijem timu u ACB ligi ali ipak ACB liga je ACB liga, i nije mala stvar davati Realu, Barsi, TAU i ostalim timovima po 20-25 poena.
Inace po meni je Vujanic poslednji vrhunski igrac koga je Partizan proizveo ( ne racunajuci centre : Krstica, Milojevica, Pekovica pa evo i sad Marica)

Inace naravno da je Novica prosecna cetvorka, mogu bar 10-oricu boljih od njega da ti navedem, i kakve veze ima sto je bio igrac meseca u Evroligi, pa bio je recimo i Kecman svojevremeno igrac meseca (evo i igrac kola sad) i igrao je u jednom Panatinaikosu pa jel on sad neki igrac top klase ?
Nije, iako i te kako doprinosi timu i cesto je "mec-viner"

Tebi je verovatno i Uros Tripkovic vrhunski igrac i jedan od najboljih bekova u Evropi, zar ne ?

S tobom se sva prica o kosarci zavrsava kada kazes da Ratka Vardu treba zvati u reprezentaciju. A covek igra za drugu reprezentaciju.

O tome ko je bolji od Novice dovoljno si rekao. Vanja Plisnic,Tragija Dragicevic ( koji u karijri ima prosek kada je igrao protiv Novice 6,7 koseva po utakmici. Stvarno impresivna statistika ) zoran erceg i njima slicni.....Ne razlikujes neke bitne stvari. Znaci,Novica nije bio majbolji mladi igrac meseca Eurolige,nego najbolji mladi igrac cele eurolige. A Novica je bio igrac meseca u ACB ligi,a kao sto ti rece ACB liga je ACB liga ( s tim sto na primer M.Vujanic nije bio ni blizu najbolje petorke ACB lige u nekom mesecu,a kamoli sta drugo ).

Sinko ti prvo ne razlikujes pozicije u timu....ti predlazes Savanovica za trojku,a covek ceo zivot igra cistu cetvorku. I njegov klub se zove Kahasol.

Svi koje sam naveo su po "vokaciji" vise cetvorke, ali stocajem okolnosti igraju i trojke i petice.
Ko visi u odnosu na Garbahosu?Novica ili Garbahosa?Ko igra, a ko ne?
Da ne ulazim u detalje, posto je to vise stvar subjektivnog gledanja......Ono sto je bitno a sto i ti indirektno potrdjujes, je da od nabrojanih njih 5,6 je bolje od Novice, a da su svi ostali u rangu sa njim.Sta iz toga proizlazi?Da je jedna prosecna Evropska cetvorka,od koje ima boljih i kakvih ima jos desetak u Evropi, sto sam i ja rekao........

jesam li ti stavio statistiku? pogledaj sam ko visi, a pogledaj i koju utakmicu Reala i zalaganje ta dva igraca na parketu
napisao sam da su Rejes i Batist bolji, a ne 5,6 igraca
i jos nesto Novica je mislim najmladji od svih ovde nabrojanih
njegovo vreme tek dolazi

Mirsad, Nahbar, Smodis, Teletovic?
Stavio si statistiku?
Statistiku igraca koji je dosao na pola sezone u drugu ekipu, i koji sa tom ekipom igra 7 utakmica, i statistiku igraca koji je prosao cele pripreme sa svojom ekipom i sa njom poceo sezonu?
Da malo ne preterujes u tom stavljanju statistike i takvom poredjenju?
Oni nisu bo0lji zato sto ih nisi gledao ove sezone?
A ja tvrdim da je vecina koje sam ja pobrojao bolji od Velickovica.
A to za godine..........Pa dobro, ja sam i rekao na mom komentaru da je takvo stanje DANAS, a kakvo ce biti videcemo.

koliko je utakmica ove godine odigrao Smodis u EL? koliko je Mirsad odigrao?
a mislio sam na statistiku Garbahose i Novice u ACB ligi

Jesi ti gledao sinoc Blutentalovu ledjnu tehniku?
Uz to bih dodao i raznovrsnost u napadu, snagu u odbrani, pregled igre....
Sve mnogo bolje nego kod Novice.
A da.......Ti rece da se on samo parkira na trojci.......Ne vide ga ja puno tamo sinoc,parkiranog

A da.......Ti rece da se on samo parkira na trojci.......Ne vide ga ja puno tamo sinoc,parkiranog

hm, to za parkiranje na trojci nisam ja rekao, citaj malo sta ko pise
a sto se tice ledjne tehnike, odradio ju je jednom i to uspesno, svaka cast
ostalo je sve bio iz tranzicije na nepostavljenu odbranu
nego koliko je utakmica odigrao ove godine Smodis u EL? koliko Mirsad?
aj se malo informisi, cisto diskusije radi

hm, to za parkiranje na trojci nisam ja rekao, citaj malo sta ko pise
a sto se tice ledjne tehnike, odradio ju je jednom i to uspesno, svaka cast
ostalo je sve bio iz tranzicije na nepostavljenu odbranu
nego koliko je utakmica odigrao ove godine Smodis u EL? koliko Mirsad?
aj se malo informisi, cisto diskusije radi

Necu to uopste ni da gledam.....Razlog:Pa zar je vazno koliko je utakmica odigrao neko te godine?
Time sto zbog povrede nije odigrao mnogo meceva, ga cini losijim igracem od Novice?
Nemoj preterivati.
Ja nikada nisam nesto specijalno gledao statistike meceva da bi ocenio koliko je neko dobar igrac.Mnogo puta sam vec rekao da statistika ne pokriva sve, i da predstavlja samo delic igre nekog igraca.Ona JESTE neki osnovni pokazatlj, ali nikada ne moze biti rpesudna.
Ne zelim da sad ulazim u detaljnije objasnjavanje, iz razloga sto ja voe godine nisam puno gledao euoriligu, ali..
Naveo si da je Novica bolji odbrambeni igrac od Teletovica....koliko znam , Teletovic je sem dobrih napadackih sposobnosti, u TAU bio poznat i kao dobar odbrambeni igrac.Sigurno ne losiji od Novice.
I jos nesto.
Blutental jeste odigrao ledjima prema kosu samo jednom,, ali je pokazao da ZNA, sto si ti negirao.
I to je odigrao ledjima protiv Robertsa, sto je samo po sebi za njegovu visinu veoma veoma tesko......

Opet, ne zelim da ulazim u neku rapravu tipa, ko je bolji, na nacin na koji si ti krenuo.
Uvek mozes da kazes, ovaj je mladji, ovaj je iskusniji, ovaj je ovo, ovaj je ono..sve se na kraju svodi na licni ukus.
Moje misljenje je da Velickovic MOZE da bude odlican kosarkas, medju najboljima u Evropi, ali da je jos uvek veoma deleko od toga, u mnogo segmenata igre....Da li ce to popravljati? To ne znamo ni ti ni ja.
Za ovo malo vremena koliko je u Realu, ne primecujem neki specijalan napredak.
Ja licno bih svakako u nasoj reprezentaciji mnogo radije na tom mestu video Radmanovica(da ne ulazimo opet u raspravu o mentalnom stanju njih dvojice, jer je to takodje promenljiva kategorija).

Posto je tama o Partizanu, mozda bi mogli, radi rasprave, da postavimo igru Partizana za sledeci mec protiv MAkabije.
Eto, videli smo svi sta sve moze Makabi, a tokom sezone smo dovoljno upoznali i mogucnosti Partizana.
Verujem da bi bilo zanimljivo svima.

Blutental se ne parkira na trojci???

U 17 utakmica eurolige sutirao za 2 ( 49-25),a za 3 (79-31). Sinoc je protiv nas sutnuo cak 9 puta za 2. Kazem cak 9,jer mu je do sada prosek bio da sutne oko 2-3 puta za 2 i najmanje 4-5 puta za 3. Toliko o tome koliko Blutental ulazi blizu reketa.

I za nekog ko se vodi ko cetvorka i za 3 sutne maltene duplo vise nego za 2 ,neko prica kako se ne parkira na 6,25. Da Blutental igra i malo u reketu,imao bi sigurno vise od 0,8 ofanzivnih skokova za 23 minuta,koliko igra u proseku.

Prave cetvorke su igraci ( i po meni najbolje cetvorke u Evropi ) Klejze u Olimpijakosu, Hriape u CSKA, Focisa u PAO, Stonruka u Sijeni,

E da zaboravili ste Lorbeka da pomenete definitivno jedna od najboljih cetvorki u Evropi a mozda i na svetu.
Inace ne znam kako neko trazi Smodisevu statistiku kad je covek tesko povredjen i ne igra cele sezone.

E da Garbahosa (koji mozda deluje malo bangavo) koji ima neverovatan osecaj za igru, recimo dok sam gledao mec Barsa - Real posebno me odusevio onaj njegov prodor i lob u stilu Navara i to jos lob levom rukom sto je dosta zajebano izvesti (pogotovo tako precizno) pa cak i za plejeve a ne za nekog njegove visine.

Mada po meni recimo Evropi najbolje cetvorke su : Krijapa, Lorbek. Klieza (koji je vise trojka ali zbog snage i dobrih fizickih predispozicija moze da igra i na poziciji 4 bez problema), Nahbar (koji zbog svoje brzine, ulaza, suta i tehnike bez problema moze i trojku da igra), pa braca Lavrinovic, pa recimo Dor Fiser iz Makabija (koji je vise cetvorka ali je u Makabiju "prisiljen da igra peticu usled nedostatka prave petice), pa recimo Rejes...........itd.
Realno sve su to igraci koji su ispred Novice.

Jedva čekam da ih gledam opet.

Najboljih pet

Teodosić
Tripković
Bjelica
Veličković
Miličić

Je l prati neko Tripkovu statistiku? Sta je s njim?

Komentatori na ACB sajtu ga zovu Tri-tri-tripkovic:super:. Vredi ovo zabeležiti, možda i pokvari statistiku do kraja sezone.

% Tiros de 3 Índice

Jugador Con/Int Partid Prom %

1 Bullock, Louis (RMA) 51/96 25 2,04 53,13 %
2 Tripkovic, Uros (DKV) 53/104 23 2,30 50,96 %
3 Martínez, Rafa (POW) 56/110 26 2,15 50,91 %
4 Jiménez, Carlos (UNI) 30/61 27 1,11 49,18 %
5 Van Lacke, Federico (BRV) 41/84 27 1,52 48,81 %
6 Llull, Sergio (RMA) 29/60 22 1,32 48,33 %
7 Ribas, Pau (CLA) 41/87 27 1,52 47,13 %
8 Kelati, Thomas (POW) 39/83 22 1,77 46,99 %
9 Rubio, Ricky (FCB) 29/63 27 1,07 46,03 %
10 English, Carl (CLA) 58/127 25 2,32 45,67 %