Sinoc je u Makabiju na poziciji 4 poceo Pnini.
On bolji od Novice??
Posle toga bio i Blutental,koji se parkira na na trojci i to mu je sve. Sinoc za 25 minuta 2 skoka ( pa i Kikanovic napravi vise ),nijednom nije odigrao ispod kosa. I to cetvorka bolja od Novice??
O Robertsu ,mozemo pricati,to je stvar ukusa. Djekic sigurno nije ni blizu Novice.
Eto,od 4 cetvorke koje sam nabrojao za jednog mozemo reci da se moze porediti sa Velickovicem. Sve ostalo......i to su sve cetvorke kooje su iste ,ako ne i bolje od Novice.?
Strasno.![]()
Cudi me da pored Djekica niis naveo i Milosevica?

Nisam naravno ni mislio nijednog trenutka na Djekica i Milosevica kada sam prisao o cetvorkama na tom mecu.Mislio sam na Pninija, Blutentala, Robertsa, Lasmea, Fisera.
Svaki od njih je bar u rangu novice Velickovica.Lasme je sticajem okolnosti morao igrati na petici, Fiser svakako ima mnogo vise elemenata klasicne cetvorke nego klasicnog centra, Blutental i Pnini sticajem okolnosti igraju na cetvorkama...
Blutental je svakako mnogo fizicki jaci od Novice, ima neuporedivo bolji sut, a sasvim sam siguran da ima i dobru ledjnu tehniku.To sto je igrao spolja je vise posledica postavke igre Makabija, kao i velike visine Partizanovih igraca(Marica,Veselog,Vranesa).
Pnini je takodje veoma prodoran, precizan , sa dobrim pregledom igre.Brzi je mnogo od Novice.
Ustvari , samo poredjenje cetvorki je voema nezahvalna stvar danas, kada prakticno sem Lasmea i Robertsa u obe ekipe i nema klasicne cetvorke(a ni Novica to nije ali ajde).
Cetvorka je Garbahosa, Mikel,Vaskez,Teletovic,Herman,Smodis,Nahbar,Semih Erden,Tuckan,braca Lavrinovic,Batist,Fotsis,Tcarcaris,Rejes,Moris.........
Ovo su sve cetvorke koje su igrale Evroligu ove godine, i svaki od njih je najmanje jednak Novici, a vecina i bolji igraci.
Tako je trenutno, mozda se to vremenom promeni......

a zar je vazno koliko je utakmica odigrao neko te godine?
. Vredi ovo zabeležiti, možda i pokvari statistiku do kraja sezone.
)