Košarkaška reprezentacija Srbije

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Много дрвиш, брате. :roll:
Ето, то смо ми, никад задовољни. :roll:
Дај, спустите се мало на земљу најзад.

У ствари, иди, бре, у першун, хоћу на миру ;) да славим овај наш велики успех. ;)

:orkestar: :orkestar: :orkestar: z:dm: z:dm4: :vatromet::vatromet::vatromet::vatromet::vatromet: :ponoc:

Ma pusti ga vidis da je SrboMrzac(odnosno HrvatoFil), mnogi na forumu znaju sta bi ja sa njim i njemu slicnim...

Toliko bolji nisu. Ne samo od nas nego ni od jedne ekipe protiv koje su igrali. Ja nisam veliki strucnjak kao neki ovde, ali nasa ekipa je licila na gomilu klinaca basketanera. Srebro je uspeh i veci od ocekivanog, ali to je posebna prica. Ova igra veceras ce poprilicno pomutiti taj uspeh.

Nece ovo nista pomutiti......
Ovo je ekipa cija je prosecna starost 22 godine,sto je za kosarku vrlo neiskusna ekipa......imali su sinoc vrlo tezak mec i ocigledno je da smo pre svega fizicki ispraznjeni usli u utakmicu veceras,,,,,,,igrali smo protiv ekipe koja je zvanicno najbolja ekipa sveta,kod koje kostur ekipe igra vec 10 godina i vise zajedno.........

I onda dodje covek koji je samo pre nekoliko dana tvrdio da je ovo ogranicena ekipa i tvrdi kako su oni u stvari najbolji,ali to nisu postali zbog Ivkovica....
Verovatno bi bilo drugacije da je ekipu vodio njegov ljubimac Moka Slavnic,koji u zivotu kao trener nije bio ni blizu bilo kakvog trofeja,ali "strucnjak" tvrdi kako je on bolji trener od npr. Zeljka Obradovica koji je kao trener osvojio sve sto se moglo osvojiti i koji je najbolji evropski trener u istoriji...

Drugo mesto je fenomenalan rezultat, ali ostaje gorak ukus nakon ovako loše partije i ubedljivog poraza. Takođe, stiče se utisak da smo malo prerano digli Teodosića u nebesa nazivajući ga novim Đorđevićem, ali dobro, mlad je on, ima vremena za napredak. Svejedno je najbolji asistent prvenstva, sedmi strelac, i član najbolje petorke, a i pokazao je da ima muda. Čak ni večeras nije bio naročito loš, više je problem u tome što se naizgled nije preterano ni trudio. Kao da se zadovoljio srebrom.

Mada se videlo nakon meča šta ti je tipičan srpski baksuz - pored velikog Bila Rasela i još većeg Oskara Robertsona, on primi priznanje od neke babe. Pu bre...

Uglavnom, trebalo je da ih zasečemo u prvih par minuta. To je uvek ključni deo meča kad treba biti najskoncentrisaniji. Neiskustvo nas je opet koštalo velikog broja koševa. Svejedno, svaka čast momcima, Duda samo nek nastavi tako, i super. Sledeće prvenstvo - zlato.

Inace rekao sam pre prvenstva Spanci sigurno osvajaju, smo je pitanje ko ce biti drugi.
Realno za klasu su bolji od svih (bar na ovom prvenstvu), po meni Spanci su sada ono sto smo mi bili u drugoj polovini 90-ih sa Djordjevicem, Divcem, Danilovice, Paspaljem i ostalima.

Spanija treba da bude "pravni" naslednik Jugoslavije :D

Inace slazem se sa Djurovicem, sto je rekao kako je los sistem takmicenja, recimo jedni Francuzi koji su zabelezili jedan jedini poraz su peti, nisu usli cak ni u polufinale, a recimo Spanija i Srbija koje su imale po 2 poraza igrale su finale , a Grcka koja ima cak 3 poraza na ovom EP isto uzima medalju.

Inace sad treba malo pojacati tim jos sa nekoliko iskusnijih igraca, (recimo bilo bi extra Teodosica upariti u bekovsku liniju sa Rakocevicem i Vujanicem, jel videlo se i na ovom EP da nemamo uopste igraca koji ima ulaz i koji moze da se proseta kroz odbranu) i pokusati da na Svetskom prvenstvu uzmemo neku od medalja, pre svega da probamo da pariramo Spancima, Amerikancima i Argentincima koji su po meni u ovom momentu 3 najjace ekipe na svetu i koje relativno mnogo odskacu od drugih.

Drugo mesto je fenomenalan rezultat, ali ostaje gorak ukus nakon ovako loše partije i ubedljivog poraza. Takođe, stiče se utisak da smo malo prerano digli Teodosića u nebesa nazivajući ga novim Đorđevićem, ali dobro, mlad je on, ima vremena za napredak. Svejedno je najbolji asistent prvenstva, sedmi strelac, i član najbolje petorke, a i pokazao je da ima muda. Čak ni večeras nije bio naročito loš, više je problem u tome što se naizgled nije preterano ni trudio. Kao da se zadovoljio srebrom.

Mada se videlo nakon meča šta ti je tipičan srpski baksuz - pored velikog Bila Rasela i još većeg Oskara Robertsona, on primi priznanje od neke babe. Pu bre...

Uglavnom, trebalo je da ih zasečemo u prvih par minuta. To je uvek ključni deo meča kad treba biti najskoncentrisaniji. Neiskustvo nas je opet koštalo velikog broja koševa. Svejedno, svaka čast momcima, Duda samo nek nastavi tako, i super. Sledeće prvenstvo - zlato.

:worth:

Inace rekao sam pre prvenstva Spanci sigurno osvajaju, smo je pitanje ko ce biti drugi.
Realno za klasu su bolji od svih (bar na ovom prvenstvu), po meni Spanci su sada ono sto smo mi bili u drugoj polovini 90-ih sa Djordjevicem, Divcem, Danilovice, Paspaljem i ostalima.

Inace slazem se sa Djurovicem, sto je rekao kako je los sistem takmicenja, recimo jedni Francuzi koji su zabelezili jedan jedini poraz su peti, nisu usli cak ni u polufinale, a recimo Spanija i Srbija koje su imale po 2 poraza igrale su finale , a Grcka koja ima cak 3 poraza na ovom EP isto uzima medalju.

Inace sad treba malo pojacati tim jos sa nekoliko iskusnijih igraca, (recimo bilo bi extra Teodosica upariti u bekovsku liniju sa Rakocevicem i Vujanicem, jel videlo se i na ovom EP da nemamo uopste igraca koji ima ulaz i koji moze da se proseta kroz odbranu) i pokusati da na Svetskom prvenstvu uzmemo neku od medalja, pre svega da probamo da pariramo Spancima, Amerikancima i Argentincima koji su po meni u ovom momentu 3 najjace ekipe na svetu i koje relativno mnogo odskacu od drugih.

Sta ce nam te napaljene drtine...

I sta sad ...pistolj u glavu Rakocevicu da bi igrao za reprezentaciju???

jos_1_5ak:

Sistem takmičenja je debilan.

Tu treba po poznatom sistemu: 4 grupe po 4 tima, prve dve idu u četvrtfinale, prvi iz A sa drugim iz B, i prvi iz C sa drugim iz D, i znate već kako to ide.

Poceo si da preterujes......zavrsavam svaku pricu s tobom na temu kosarka....
jer sad odjednom po tvojim recima prosecan tim nije dobio zvanicnog svetskog prvaka i olimpijskog vicesampiona.....zbog trenera...

Pre neki dan si tvrdio kako je Kazlauskas odlican trener....pa kako taj trener dozvoli da Grcka izgubi od spanaca preko 20 razlike.......

Nije cudo da te boli stomak...pored tolikog sranja.....:bye::bye:

Evo dok sam pod utiskom meca, pa se secam.........
Na parket je izasla petorka Teodosic, Tepic, Tripkovic, Krstic, i ko je bio peti Velickovic ili Raduljica nije ni vazno.
Izasla je spanska petorka u sastavu Rubio, Navaro, Fernandez, Garbahosa, Gasol.......
AKO postoji objektivan razlog zbog kojeg nekog od dvojice spanskih bekova mora da juri Tepic ili Tripkovic(sto je uzgred budi receno nemoguca misija), onda to moze biti JEDINO prednost koju u toj postavci ima Tepic u odnosu na Navara u napadu......Kako se igrao covek, ja licno nisam NIJEDNOG sekunda ni primetio zelju da se ta prednost iskoristi.
Tepic pod kos, Velickovic na drugi aut, Krstic na penal.......Da smo TRI takve akcije probali nan samom pocetku Skariolo bi promenio igru.....
Zatim , Krstic promasi zicer, i napravi faul selektor ga zameni Perovicem???
KAKVU prednost u odnosu na Krstica a protiv Gasola moze imati Perovic?
Ajde neka mi neko kaze, posto ja to ne vidim....
Zatim.....Spance u napadackoj igri moze da dobije danas samo SAD...Mi smo morali igrati lagano, napad na dvadeset cetiri sekunde, cvrst faul pri svakom pokusaju kontre.Moralo se igrati bezobrazno, prljavo, ponekad i grubo.isprovocirati cak i incident.
Zatim......SVE vreme dok je bio u igri Perovic pravi blokove na vrhu reketa bekovima.ZASTO on to radi, kada je iz te pozicije apsolutno bezopasan za kos, bilo kao skakac ili kao poenter?Zar nije prirodno i logicno da to radi Velickovic, koji je na svakom mestu opasniji od Perovica?
Zatim.Zar i maloj deci nije bilo sasvim jasno da ce spanci posebno spremiti taktiku za Teodosica..........Ajde neka mi neko navede JEDNU akciju spremljenu za njega TOKOM celog meca...........
Zatim.Tripkovic je trebao da zavrsi na klupi posle prve date trojke i u sledecem napadu faula, pa "plivanja " kojom smo primili istu takvu trojku....On sve sto je dao mnogo vise je prosuo u odbrani.....
Zatim.......Sisli smo na 14 razlike.selektor izvodi Teodosica, primamo 6 poena za redom u minut, a onda ga vraca nazad.NA STA TO LICI?

Ovo sam nabacao bez nekog reda, secajuci se meca........Ima jos dosta toga,svakako, mada je i ovo suvise.........
Spanci jesu svetski prvaci, Spanci jesu najbolja ekipa na turniru, Spanci su potpuno zasluzili zlato.Ali.Mi nismo NI PROBALI DA IGRAMO KOSARKU.Tacnije, ovi klincima to nije dozvoljeno.......
A to da li ces ti sa mnom pricati o kosarci je sasvim tvoja privatna stvar.Ja sam napisao da se veoma ruzno osecam , i naveo sam razloge za to......

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back