kosa-smor ili zadovoljstvo

• Začetnik teme Začetnik teme SINDI
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
E, nema pet, ima samo tri...:p Evo, ja isto agitujem da se ne šišaš ništa drastično....;-)

Meni se neki put svidja moja kosa, neki put... katastrofa! Nekako je meka i povodljiva. Vlaga je kljucna rec. Vlaga je moj najljući neprijatelj. Mrzim vlazno vreme.:-x Odem npr. kod frizera, puknem kintu za feniranje i dok sam došla do kuće, ono ufrtjkano k'o u ovčice. Ili se feniram sat vremena, ruke mi otpadnu, a onda izadjem napolje i sav moj trud nestane u par minuta. Kad sam na moru, redovno sam kovrdzava...

Ja otkad znam za sebe imam dugu kosu. Bilo je perioda kad sam se sisala na kratko, ali ne bas ono drasticno kratko. Sad je ne bih osisala ni za zivu glavu. Sad sam je dovela u red, mogu da se pohvalim da je dosta kvalitetna i ponosim se njome.

Kad sam imala pramenove imala sam problema sa iskrzanim krajevima, stalno mi je bila zamrsena, ali pre godinu dana sam promenila boju i problem je resen. A i dosadilo mi je da kod frizera sedim 5 sati. Jako mi je tesko primala blans.

Moj ti je savet da je samo redovno skracujes, ali nemoj nista da menjas, osim ako bas to zelis. Koliko sam uspela da vidim, super je i ovako!;)

heh...kakve muke s dugom kosom :lol:
Ja sam probala pre 5 godina da pustim, ali sa kleopatra šiškama, izgledala sam sama sebi ko koker španijel :lol:
Ovako je ok, ne zahteva posebnu negu, sem pene za kosu i laka - sve se to lepo izgužva u uvrti, i zaboravim na nju naredna 2-3 dana. Pa je operem, pa namackam, pa ispočetka: padnem u samozaborav...
Duga kosa je super jer se s njom lakše flertuje :P
Imaš šta da vrtiš oko prsta i gledaš iskosa 8)

Dobra tema! Ja volim i imam dugu kosu, prirodno tamno plavu, sa svetlijim pramenovima. I nemam zelju da je menjam. Nikad nisam menjala boju, iako mi se svidjaju cokoladne nijanse, i crvena, ali mislim da nisu za mene. Sama se sisam, nakon par trauma kod frizerki, a farba je jedan jedini i stalno isti frizer. Moja kosa ne moze da drzi neke zahtevnije frizure, ne volim ni da se smaram sa obaveznim feniranjem i montiranjem, pa mi je najlepse i najlakse da bude prirodna - ravna. A volim lokne, ali na meni ne mogu da opstanu. Nikad nisam experimentisala sa frizurama, zadovoljna sam ovako.

SINDI:
ps.etotako, jel ti dobra frizerka?
fenomenalna je... treba da je vidiš sa makazama... zna žena posao, ništa ona suluda avangarda koja kada opereš kosu izgledaš ko pokislo kuče

nego lepo ošišana griva :)
možeš slobodno i da je ostaviš da napravi šta ona misli da će biti lepo... nikad nije omanula
ja joj uglavnom samo kažem koje hoću dužine, a ona odradi sve ostalo... ne vredi kod mene ono pokažeš sliku jer mi je kosa jaka i gusta ide samo onako kako ona hoće

jedini smor je to što je u Beogradu... pa eto tako...
ali prošle godine sam se pustila jednom novosadskom u koga se kunu se moje drugarice... blago je reći da mi je unakazio inače lepu kosu... do sada sam je puštala, imala sam fronclice koje sam polako sama skraćivala ddok eto sada nisam zarasla u kosu, pa mogu na regularno šišanje

Citav svoj zivot vec imam dugu kosu. Smatram da mi kratka nikako ne bi stajala. Ne dozivljavam je kao nesto zenstveno..mozda vise kao naviku jer sama sebi bih bila cudna sa kracom. Znaci, definitivno je deo moje licnosti. Ali kasnije u poznim godinama nameravam da je skratim, posto se u starosti kosa i tako proredi.
Kosu gledam iskljucivo svojim ocima.

ja sad imam dugu i moje boje...smedja koja vuce na crvenkasto...ko mala sam bila potpuno ridja a sad je ostao samo hint crvene boje :)
a nosila sam svasta....dugo sa bila crvenokosa i to bas crveno a ne bordo pa sam se onda osisala na kratko i ofarbala u crno...ne bas kratko ali frizura iz 20-ih sa kratkim siskama, spicevima na licu a nazad osisana masinicom...boju sam htela teget i ponekad mi je i uspevalo :)
to je bilo skroz super....
pa sam onda bila Kleopatra (isto to samo kad pocne da raste) i to me je smorilo jer je mnogo ozbiljno za mene...
pa sam onda imala ludacku frizuru sa pramenovima raznih duzina koja se ne fenira nego se samo rascupa posle pranja....u toj fazi sam pokusala da izvucem crnu farbu pa sam se prelivala u svim mogucim bojama....
tu negde sam ustanovila da nikad necu biti plavusa jer plava farba na mojoj kosi je crvena a blans je narandzast dok ne krene da potpuno spaljuje kosu....
i evo sad sam skroz prirodna...kosa mi je osisana malo stepenasto jer je uzasno ravna i mekana i ne stoji.....
perem je svaki dan! meni je to navika da je perem svako jutro ko zube :)
a ovde je 30 stepeni od februara do novembra (u medjuvremenu je 25) i neopisiva je vlaga....ako je ne perem svaki dan, ne lici ninasta...
i ne osecam se zenstvenije sa dugom kosom....pre se osecam divljije :)

PS etotako, ne mogu da verujem da se sisas kod Zlatke!!!! zena je potpuni genije! ja sam je provalila bas pre nego sto sam otputovala i nikad me niko nije bolje osisao....
sisa krajnje jednostavno a savrseno...

Moj dugogodisnji frizer (vec 5 godina) Aleksandar Kapris. Odusevljena sam, covek je umetnik, i od tada nikom drugom ne dozvoljavam da stavi prste na moju kosu (na frizere mislim :cool: ) Odlazila sam kod njega jos pre nego je postao poznat, a sad mi pomalo smor kad treba da udjem u salon pun prepotentnih zvezda i zvezdica gde cujes komentare poput 'jaaooooo, evo cerka mi donela neke no name krpice iz toronta kaze 'mama, pa daj izadji vec jednom iz chanela i max mare' ' i to onako glasno, da citav salon cuje, jer pobogu, zar ona zvezda da nosi no name garderobu :?

jauf :roll:
Nina, u Bgd se u Njegoševoj otvorio šanerski TC tj TQ Plaza :lol:
Sve modeli iz 96 godine, odnosno novopzaraske varijante ali po paprenoj ceni :mrgreen:
Šta misliš šta radi estrada ovih dana :lol:
Ovo je off topic ali me zabavlja da zamišljam te namiguše što tamo kupuju :mrgren:

obozavam moju kosu i jeste deo moje licnosti.
ne mrzi me ni da je perem,i nikad je ne susim fenom i ne peglam :roll: jer volim da mi pude mekana i zdrava.nikada se nisam ni farbala niti za sada imam nameru a najvise volim da se sisam sama jer sam jedino tada zadovoljna.prezirem nadrndane i nabedene frizerke koje te nikada ne razumeju kada pokusavas da im objasnis da samo hoces da se osisas na ravno i uvek moraju nesto da zabrljaju.
kada sam bila mala,moji su me sisali kao egipcanina i mrzela sam tu frizurui cim sam mogla da se pobunim protiv toga pustila sam dugu kosu i takva je vec dugo,dugo.
sa vremena na vreme je osisam izmedju 5-10 cm ali samo jednom godisnje jer bas ne volim da skracujem kosu,svaki put se nesto istraumiram...

@shag i neva

dzabe agitujete :D

@etotako

e, superrrr..jedan od razloga sto otezem sa sisanjem, je sto me redovno unakaze....teta zlatka, dolazim

@bety..daklem, ti idi sa etotako, pa kad dodjem, umesto na izloybu, idemo na sisanje:D :D :D a, jesam smislila???

@anakin...buahahahhahaha..ti me podseti na biserne trenutke mojih farbanja...od svetlo narandzaste, do boje bakra:-?
jedino sto mi se primi, i stoji , su nijanse crvene..bordo, patlidzan, ili crne..tamno smedje..dok nisam pocela da sedim, nisam se ni farbala...:( a sad..:roll:

ZLATKA, ju ju ju, kakva sreća mene čeka :P
smiley_abei.gif

Back