KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
nensi koja je crna farba najbolja a da se ne ispira?

I sama verovatno znas koliko su crne boje za kosu nepostojane,tj. ispiraju se prilicno puno.
Jedna od devojaka je spomenula Londu, ali ja sam uvek vise za profesionalne boje tipa koleston,goldwell,selective....mada naravno kako kome odgovara.Caka kod farbanja sa crnom bojom je u koriscenju 3 procentnog hidrogena prilikom farbanja,tada ce se boja mnogo manje ispirati a i posto se sa crnom uvek celi prefarbavamo, mnogo ce se manje isusivati kosa a samim tim ce imati mnogo veci sjaj.

Jeco jel mozes da mi preporucis neku masku/ pakovanje za kosu?
Najednom mi se kosa "osusila" da li od sampona ili vremena, ne znam. Ranije nije bila takva... Frizerka mi je skrenula paznju...
Nisam nikad stavljala maske/ pakovanja, samo sampon/ balzam i jednom mesecno kristale na krajeve...

Pa ako mozes da mi preporucis neko dobro pakovanje ili sl. za suvu kosu, po nekoj povoljnoj ceni?

Hvala :)

Prvo se izvinjavam sto si morala cekati ovoliko na odgovor , a sto se tice pakovanja da ti ne bi preporucivala neka profesionalna ( teska su za pronaci u slobodnoj prodaji , ali su svakako najbolje rjesenje) ja cu ti samo spomenuti bjelu revlon nutri masku, hvaljenu vec bezbroj puta na ovoj temi ili elsev nutri masku od loreala koja je jednako dobra a cjena joj se krece oko 2,5 evra...pokusaj sa njom prvo ako ne bude nakon mjesec dana promjena pokusacemo sa nekim intenzivnijim tretmanom...;) Masku stavljaj na kosu dva puta sedmicno mjesec dana i mislim da bi ti se stanje trebalo znatno popraviti:D

Ok, cure, djevojke, zene (ajd da ne stavljam i ono sto ide iza zena :grin: ), prije godinu, godinu i po, poceo sam pustati kosu i htio bi da izvucem pramenove (onako malo za promjenu), e sad interesuje me kad ne budem htio pramenove vise za jedno 3-4 mjeseca hocu li se morati farbati kompletno ili nesto drugo, tj kako se pramenovi uklanjaju. Uglavnom recite mi par savjeta posto mi je to sve novo, neki mi kazu da je steta i da cu unistiti kosu, a mnoge cure kazu da imam mekanu dobru i kvalitetnu kosu, pa sad... Imam smedju boju kose sta mislite koja je boja najbolja i sl...

E pa ovako prvo svaka cast na tome sto si jedan od rjetkih muskaraca koji bi se usudili na zenskoj temi postaviti pitanje....dobro nam dosao:D
A sada da se posvetimo tvom pitanju...dakle, ti bi zelio izvuci pramenove...hmm... to je malo slozenije nego sto si mozes zamisliti....ima jako puno nacina za to....ali predpostavljam da bi ti zelio da to bude sto prirodnije, tako da bi ti ja preporucila varijantu sitnih pramenova koje mozes izvuci na kapu ili pomocu posebnog ceslja namjenjenog za takvo bojnje kose...
Sto se tice kasnijeg uklanjanja pramenova, neki poseban nacin ne postoji, mozes prefarbati cjelu duzinu ili sisati kosu svaki mjesec po malo i pustiti da se pramenovi isissaju tj.izrastu , ali mala napomena to je jako dugotrajan proces za koji rjetko ko ima zivaca tako da se pramenovi najcesce ponistavaju totalnim bojenjem kose.....
Sto se tice boje pramenova...hmm bilo bi dobro da posaljes sliku ako zelis kako bi mogla da vidim tacnu nijansu tvoje prirodne kose kako bih ti mogla dati najbolje rjesenje.......;)

Draga Jeco ,procitala sam sve tvoje postove od pocetka i mogu ti reci da si mi mnogo pomogla oko nekih mojih dilema vezanih za njegu i farbanje kose.
Nadam se na nisi odustala od davanja savjeta ,jer vidim da te nema dugo na forumu.
Verujem da su ti dosadili sa istim pitanjima,ali vecina ne procita sve tvoje odgovore tako da se pitanja ponavljaju.
U svakom slucaju hvala,jer sam napokon zadovoljna rezultatima homemade boje koju sam napravila prema tvojoj preporuci datoj nekoj od clanica foruma.Njegovat cu je ubuduce prema tvojim savetima.Moram jos kupiti tu nutri masku od Revlona i bit ce sve po pravilima.Javit cu rezultate,ako ne tebi onda forumasicama koje muce slicni problemi.;)

Nisam odustala...pa ne mogu ja bez vas , ali trenutno sam imala nekih privatnih zamrzlama pa je sve manje vremena bilo dostupno meni za druzenja sa vama...ali evo od danas sam ponovo redovno tu .....:D:D

e, ovako, ja bih pre svega da poželim sve najbolje Jeci i da joj se zahvalim na dobrim savetima, kao i na tome što je otvorila ovu, meni vrlo zanimljivu temu. i što me je ubedila da posvetlim i skratim kosu, vrlo sam zadovoljna! nikada ranije ne bih mislila da bi mi tako nešto stajalo. zato, poslušajte jecu, super je lik i frizer! :D

takođe, sve najbolje i ostalim likovima sa teme!

p.s. jeco, poslala sam ti na mejl skoru sliku, da vidiš kako napreduje moj pob, sad je već zreo za šišanje, doduše. a i izvući ću još koji pramen.

pozz

Hvala ti puno na pohvalama..pogledala sam sliku i mislim da ti frizura savrsejno odgovara, a kako vidim i ti si zadovoljna a to je najbitnije, javljaj i dalje kako napreduje , a bude li kakvih problema...a tu sam naravno!:D

ovo se ne odnosi samo na ovu temu, nego generalno, ove velike teme u smislu dugacke

tesko je pretrazivati na taj nacin. mislim da bi to moglo nekako bolje da se organizuje ali ne znam tacno kako. znaci moze neka bitna poruka da ti promakne ako ukucas pogresnu kljucnu rec ili da npr sta znam rec bude u drugom padezu?
ne znam mene uhvati muka kad treba da pretrazujem tako

u stvari nemam pojma sta bi trebalo uraditi ali razumem i da se nekom ne odgovara pet pudta na isto pitanje

ovako je nekako mnogo linearno ne znam

E pa vidis mozda si i u pravu,....hm smislicu nesto da vam olaksam pretragu recimo mogla bi na jednoj stranici da skupim sve bitnije savjete ili tako nesto...budem ja nesto smislila vec...hvala na prjedlogu:D

Jeco,evo me opet,nakon mesec dana kada si me posavetovala za izlazak iz visegodisnjeg farbanja u crno.Isla sam na skidanje farbe skidacem,zatim su me odmah prefarbali u neku zlatno svetlo smedju.Kosa mi se nije ostetila(mozda malcice izgubila sjaj) ali je nakon 1.pranja postala smedje-ridjkasta sto se meni uopste nije dopalo.Frizer mi je rekeo da ce mi se sledecim farbanjem ujednaciti ali sam odlucila da ga ne poslusam...Jednostavno,htele sam najobicniju srednje braon boju,te sam pomesala palette svetlo i srednje smedju i dobila taaaamnu taaaamnu ruznu boju.Nakon mesec dana se malcice isprala ali nije htela primiti svetlije.Opet sam crna,skoro :( Sta sad,ima li pomoci? Neki frizeri mi preporucuju sitne pramenove blansem,pa farbanje u boju cokolade,drugi kazu da cu je dosta ostetiti.Sta mi ti savetujes,pramenove ili ne,koje,sa kolioko % hidrogena...? Nemam iskustva sa blansem i satiranjem a ni puno poverenja u frizere,pa bi mi znacilo tvoje misljenje!

Hmmm....ovo je dosta komplikovano...ajde ovako da se dogovorimo...pokusaj izdrzati jos mjesec dana bez farbanja ( to je dovoljno vremena da se farba jos ispere), a onda cemo da dogovorimo jedan dan za farbanj..i to tako sto cu ja biti on line cjelo vrjeme a i ti i mocu ti direktno davati savjete sta da radis...naravjno ukoliko zelis? ako si zainteresovana za predlog javi se na PP radi daljih pregovora :D I nemoj da se sikiras rjesicemo to nekako

Дуго већ размишљам да овде поставим питање, и ево коначно сам се окуражио.
Дакле, појавиле су се прве седе власи. Длаке ко длаке, све једно ми је дал су тамне или светле, него ми смета то што све више личим на Џорџа Клунија. Не шалим се уопште.
Све више ми је непријатно, жене се окрећу за мном, добацују, штипкају... :oops:

Одлучио сам да се офарбам, па шта буде, али не знам коју боју да користим. Ме бих да се офарбам ко Богољуб Карић, онако зифт црно, него да личи на природну боју косе.
Помозите ми...

Дуго већ размишљам да овде поставим питање, и ево коначно сам се окуражио.
Дакле, појавиле су се прве седе власи. Длаке ко длаке, све једно ми је дал су тамне или светле, него ми смета то што све више личим на Џорџа Клунија. Не шалим се уопште.
Све више ми је непријатно, жене се окрећу за мном, добацују, штипкају... :oops:

Одлучио сам да се офарбам, па шта буде, али не знам коју боју да користим. Ме бих да се офарбам ко Богољуб Карић, онако зифт црно, него да личи на природну боју косе.
Помозите ми...
ja mislim da bi trebalo da se ofarbas ko vojislav kostunica on imas bas seksi sjajnu kosu,doduse svako malo vidim posvetli kosu ali ako neko treba da ti bude uzor to je sigurno on!

Mile prosarano sedi muskarci su bass sexy
знам, знам... :(

ja mislim da bi trebalo da se ofarbas ko vojislav kostunica on imas bas seksi sjajnu kosu,doduse svako malo vidim posvetli kosu ali ako neko treba da ti bude uzor to je sigurno on!

Добро, онда Воја.
Који је број фарбе? Да ли зависи од произвођача? Да ли да се обратим Главном одбору ДСС-а, ипак су људи сад у гужви, избори, ово оно...???

jao pa nisam sigurna za broj farbe mozda bi trebalo da se obratis aligrudicu on deluje nekako prisno sa vojislavom,ili mozda onom momku bakarecu ako je jos uvek aktivan u stranci,on je mlad i informisan trebalo bi da zna sta vole mladi :)

Auuuu...zene izgleda mi9 da sve volite sjede muskarce ...dakle Mile ne boj se nista mislim da se ne trebas farbati :)
A sada ozbiljno...sto se tice broja farbe tesko je reci jer svaki proizvodjac ima svoj nacin numerisanja nijansi ali dovoljno je da u prodavnici zatrazis osnovnu nijansu br.3 i svaka prodavacica ce znati o cemu pricas, a tako neces pogrjesiti

Stavljam mini val, i bas mi se svidja jer je moja kosa skroz ravna i slepi se i nervira me takva. sva je bebeca. Volela bih i dalje da stavljam mini val, stavila sam ga tri puta. E sad posto znam da ostecuje kosu, ali ja se ne farbam, volela bih da mi kazete koju masku ili tako nesto bih mogla da koristom da mi se ne bi ostetila kosa puno? A frizerka se vec cudila kako mi s eupste nije ostetila kosa. Koristom trenutno Nirel sampon protin simtoma opadanja i negu koze glave, i on mi najvise odgovara od svih takvih jer mi jedino on ne stvra naslage na glavi, i pored toga koristim DOVE masku protiv kidanja kose. Da li je to dovoljno ili bih mogla da promenim?

Imam jedan problem..kosa mi je uzasno suva i mrsi se neverovatno.. OK je kad je operem, ali sutra dan vec kad se probudim ne mogu da je rascesljam i suva je ko slama. Ima li neko predlog za sampon ili neki balzam, mada gubim nadu da mi bilo sta moze pomoci..

Stavljam mini val, i bas mi se svidja jer je moja kosa skroz ravna i slepi se i nervira me takva. sva je bebeca. Volela bih i dalje da stavljam mini val, stavila sam ga tri puta. E sad posto znam da ostecuje kosu, ali ja se ne farbam, volela bih da mi kazete koju masku ili tako nesto bih mogla da koristom da mi se ne bi ostetila kosa puno? A frizerka se vec cudila kako mi s eupste nije ostetila kosa. Koristom trenutno Nirel sampon protin simtoma opadanja i negu koze glave, i on mi najvise odgovara od svih takvih jer mi jedino on ne stvra naslage na glavi, i pored toga koristim DOVE masku protiv kidanja kose. Da li je to dovoljno ili bih mogla da promenim?

Mislim da koristis dovoljno preparata za njegu kose i svaka cast na paznji koju posvecujes svojoj kosi...moj ti je savjet da ne mjenjas ta dva proizvoda ukoliko ti odgovaraju, a s obzirom da ti kosa odrzava svoj prirodni balans znaci da si nasla odovarajuci tretman za nju i nastavi sa njim i dalje bez promjena;)

Back