KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Imam jedan problem..kosa mi je uzasno suva i mrsi se neverovatno.. OK je kad je operem, ali sutra dan vec kad se probudim ne mogu da je rascesljam i suva je ko slama. Ima li neko predlog za sampon ili neki balzam, mada gubim nadu da mi bilo sta moze pomoci..

Na trzistu ima mnogo ponudjenih proizvoda namjenjenih upravo za rjesavanje tvog problema, ali evo pokusaj sa rolealovom maskom za rascesljavanje i moj ti je savjet ( posto predpostavljam da se radi o duzoj kosi ) da uvec prije spavanja kosu pletes u blagu pletenicu ili je vezes u rep i tako spavas to je jedini nacin da sprjecis svoj problem.

Jedno pitanje! Preko tamno smedje kose (skoro crne) izvukla sam pramenove blansom,u nameri da izvucem neku bas braon,braon nijansu,ali mislim da frizerka nije napravila dobar preliv posto su mesta na kojima su pramenovi primila zuckastu nijansu!A podloga mi je ostala tamna,i to izgleda jako ruzno. Zato sam mislila da napravim sama neki preliv,i ako se ne varam,trebalo bi zeljenu braon farbu da pomesam sa nekom pepeljastom plavom(ili braon?) farbom(da bi se ubilo zutilo) i 3% hidrogena??? Ili samo uzeti neku braon pepeljastu farbu?? Apsolutno ne znam gde otici kod frizera jer nisam cula ni za koga,a rizicno mi je vise otici bilo gde da ne bih dobila isti rezultat,zbog toga sam resila da probam sama. hvala

Jedno pitanje! Preko tamno smedje kose (skoro crne) izvukla sam pramenove blansom,u nameri da izvucem neku bas braon,braon nijansu,ali mislim da frizerka nije napravila dobar preliv posto su mesta na kojima su pramenovi primila zuckastu nijansu!A podloga mi je ostala tamna,i to izgleda jako ruzno. Zato sam mislila da napravim sama neki preliv,i ako se ne varam,trebalo bi zeljenu braon farbu da pomesam sa nekom pepeljastom plavom(ili braon?) farbom(da bi se ubilo zutilo) i 3% hidrogena??? Ili samo uzeti neku braon pepeljastu farbu?? Apsolutno ne znam gde otici kod frizera jer nisam cula ni za koga,a rizicno mi je vise otici bilo gde da ne bih dobila isti rezultat,zbog toga sam resila da probam sama. hvala

Nemas potrebe mjesati nijanse jer je kosa predhodno blajhana, samo uzmi neku smedju boju koja je malo tamnija jer ce svakako izpasti za nijansu svjetlija na pramenovima, ali idi na prirodnu varijantu smedje boje kako bi odsjaj bio sto prirodniji i kako na kraju ne bi imala crveni odsjaj

Danas sam se ofarbala i zelela bih sa vama da podelim utiske. Samo cu reci - i bog stvori Loreal! :) Farbala sam se sa Preference 10.1. Boja je fantasticna! Prvi put za 8god koliko se farbam u plavo da sam dobila boju koja je kao na kutiji i sto je najvaznije jednaka od korena do vrha! Izrastak mi se uopste ne primecuje, nema zutog ni narandzastog odsjaja, hvala bogu! Nema sanse da cu menjati nijansu a isprobala sam sve moguce plave i ni jedna mi nije izvukla kao ova.
Kosa mi je mekana, ne deluje mi osteceno mada je jos rano pricati o tome, tek mi je prvi put. Ali po pricama devojaka koje se farbaju duze vreme Loreal je najbolji jer ne isusuje kosu. Preporucujem svim devojkama koje se pate sa zutim korenom da isprobaju ovu farbu.
Poseban pozdrav za Harmony, zna ona zasto :)

Prvo se izvinjavam sto si morala cekati ovoliko na odgovor , a sto se tice pakovanja da ti ne bi preporucivala neka profesionalna ( teska su za pronaci u slobodnoj prodaji , ali su svakako najbolje rjesenje) ja cu ti samo spomenuti bjelu revlon nutri masku, hvaljenu vec bezbroj puta na ovoj temi ili elsev nutri masku od loreala koja je jednako dobra a cjena joj se krece oko 2,5 evra...pokusaj sa njom prvo ako ne bude nakon mjesec dana promjena pokusacemo sa nekim intenzivnijim tretmanom...;) Masku stavljaj na kosu dva puta sedmicno mjesec dana i mislim da bi ti se stanje trebalo znatno popraviti:D

HVALA TI! Nema veze sto sam cekala....

Hvala jos jednom, probacu... javljam rezultat!

Draga Jeco,lepo od tebe sto nam na ovaj nacin delis savete.
To nama zenama zaista mnogo znaci,jer tesko naci frizere koji s spremni da ti pomognu ,(ukoliko opce imaju adekvatnog znanja) bez obzira na njihovu vlastitu dobit i zalaganje.
Uglavnom gledaju kako da ti prodaju proizvod koji oni imaju salonu i ne zanima ih mnogo da li ce ti to pomoci ili ne.Sto je razumljivo s obzirom koliko danas su nemilosrdni zakoni trzista.Kroz ovakav vid savetovanja sa tobom bar mozemo otkloniti sumlju da nam predlazes nesto iz licne koristi i nesto sto ce tebi olaksati posao.

Evo poslije ovakog dugackog uvoda da ti i ja postavim jedno pitanjce.
Stavila sam preliv za kosu sa Garnier 100% colour XL1 i ispala je lepa svetlo smedja boja,jer je moja prirodna siva misja .Medjutim vremenom se normalno ispirala boja i potamnila.
Dvoumim se izmedu toga, da li da ponovo stavljam preliv ili da se ofarbam istom farbom.Zapravo,ja bi zeljela da mi kosa ima svetlo smedju boju,gotovo plavu kad sa prelivom ponovim taj postupak.Ne znam kako izgleda kada se preliv ponovi ,da li bude ista boja ili bude svetlijaMozda bi ipak trebalo da stavim farbu?
Sta ti mislis?:D

Draga Jeco,lepo od tebe sto nam na ovaj nacin delis savete.
To nama zenama zaista mnogo znaci,jer tesko naci frizere koji s spremni da ti pomognu ,(ukoliko opce imaju adekvatnog znanja) bez obzira na njihovu vlastitu dobit i zalaganje.
Uglavnom gledaju kako da ti prodaju proizvod koji oni imaju salonu i ne zanima ih mnogo da li ce ti to pomoci ili ne.Sto je razumljivo s obzirom koliko danas su nemilosrdni zakoni trzista.Kroz ovakav vid savetovanja sa tobom bar mozemo otkloniti sumlju da nam predlazes nesto iz licne koristi i nesto sto ce tebi olaksati posao.

Evo poslije ovakog dugackog uvoda da ti i ja postavim jedno pitanjce.
Stavila sam preliv za kosu sa Garnier 100% colour XL1 i ispala je lepa svetlo smedja boja,jer je moja prirodna siva misja .Medjutim vremenom se normalno ispirala boja i potamnila.
Dvoumim se izmedu toga, da li da ponovo stavljam preliv ili da se ofarbam istom farbom.Zapravo,ja bi zeljela da mi kosa ima svetlo smedju boju,gotovo plavu kad sa prelivom ponovim taj postupak.Ne znam kako izgleda kada se preliv ponovi ,da li bude ista boja ili bude svetlijaMozda bi ipak trebalo da stavim farbu?
Sta ti mislis?:D

Prvo da ti pozelim dobodoslicu u ovaj nas mali kutak , a onda da se posvetim tvom problemu...moj ti je savjet da pokusas ovog puta sa farbom , jer preliv sluzi samo za osvjezavanje boje tako da ces zeljeni rezultat tesko postici sa njim...dakle pokusaj sa farbam...a ako imas jos nekih pitanja samo izvoli:D

Jedno pitanje za Jecu:
Da li je tacno da klizno sisanje ostecuje kosu vise nego stepenasto sisanje? Ja sam jednom bila osisana kliznom tehnikom sisanja,barem mi je tako rekla frizerka koja me sisala, i bilo je extra. Sada me u tom istom salonu sisala druga frizerka, koja inace nezna tako da sisa, i rekla mi da to sisanje ne valja> Pa me zanima da li je to tacno? Hvala unapred!

Slatki ste mi vas dvojica... :)
E, pade mi na pamet da nesto primijetim...
Ovdje u Kairu kosa mi se uopste ne masti, kao kad sam kod kuce... Prala sam je prije sedam dana i i dalje sa jom mogu da radim sta hocu, dok mi kod kuce vec treci dan padne...
Pozzz

jer je vazduh mnogo suvlji...meni je isto bilo u spaniji,prosto mi bilo neprijatno sto citave nedelje uopste nemam potrebu da perem kosu,al sam onda shvatila da mi je sreca kratkotrajna i vratila se u rutinu...
ehhh...a bila je tako ravna i cista :lol:

Slatki ste mi vas dvojica... :)
E, pade mi na pamet da nesto primijetim...
Ovdje u Kairu kosa mi se uopste ne masti, kao kad sam kod kuce... Prala sam je prije sedam dana i i dalje sa jom mogu da radim sta hocu, dok mi kod kuce vec treci dan padne...
Pozzz

jer je vazduh mnogo suvlji...meni je isto bilo u spaniji,prosto mi bilo neprijatno sto citave nedelje uopste nemam potrebu da perem kosu,al sam onda shvatila da mi je sreca kratkotrajna i vratila se u rutinu...
ehhh...a bila je tako ravna i cista :lol:

Мени се иста ствар десила летос на Карибима. Невероватно.:shock:
На Сејшелима је већ друга прича...

Back