KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
ne bi htjela da veselom drustvu kvarim zabavu, ali molila bih vas da ovakve razgovore nastavite na nekoj od pricaonica...vasa misljenja definitivno nemaju veze sa ovm temom i strukom koja se sa njom bavi zato smatram da se ovakva dopisivanja ne trebaju zadrzavati na ovoj temi...da ne bi doslo do brisanja pojedinih postova ja vas molim ljubazno da se ovo vise ne desava...zna se za sta je namjenjena svaka tema...a ako vam je do cavrljanja pa boze moj i za to postoje pricaonice...bez ljutnje i hvala na rayumjevanju;)

Jedno pitanje za Jecu:
Da li je tacno da klizno sisanje ostecuje kosu vise nego stepenasto sisanje? Ja sam jednom bila osisana kliznom tehnikom sisanja,barem mi je tako rekla frizerka koja me sisala, i bilo je extra. Sada me u tom istom salonu sisala druga frizerka, koja inace nezna tako da sisa, i rekla mi da to sisanje ne valja> Pa me zanima da li je to tacno? Hvala unapred!

Ja stvarno ne vidim koja je razlika izmedju kliznog sisanja i obicnog...nazovimo ga tako...razlika jeste u izgledu zato sto nam klizno sisanje omogucava stvaranje novih i modernih frizura...dakle, nema potrebe za opterecavanjem...sisanje i jeste izmisljeno kako bi se kosa dovela do savrsenstva i kako bi je mogli oblikovati po vlastitoj zelji...ono u cemu treba biti umjeren je tanjenje kose...dakle nemas straha...budi bez brige;)

Evo mene opet. Nisam se farbala mesec ipo (prethodno sam koristila sensual light brown- Palette) i opet mi je izdrastak hladnijeg tona nego ofarbano :( , ja bi da napokon ubodem taj hladno smedji ton, da li da uzmem tamniju nijansu?

Znam da nije najreprezentativnija slika....ali da li bi ja ovako nesto mogla da uradim sama?
Znas da imam plavu, farbanu kosu...i uvek pustam da mi dobrooo izraste ..ne bi li dobila ovo...ali ne zelim nagli prelaz i liniju...a skroz plavo mi nikada nije dobro stajalo jer me proguta.
E sad...posto mi je sad skroz cik cak boja...kako sam je vrlo nemarno farbala, da li bih mogla uzeti neku tamno smedju npr. i probati sa farbom od temena...ali sta dalje? Ili su to pramenovi koje mora frizer?

Hvala Jeco

Stavila sam jednu sliku ..gde se jasno vidi kako mi je sareno sada...( u profilu) pozzz

evo jedog zdravorazumskog, iako laičkog, predloga:
uzmeš i obojiš gornji deo a onda desetak minuta pre pranje malo razblažiš ono što ti je na glavi vodom i nemarno češljem povučeš na dole, ne svud jednako. ili čak i ne razblažiš.
als am objasnila.

evo jedog zdravorazumskog, iako laičkog, predloga:
uzmeš i obojiš gornji deo a onda desetak minuta pre pranje malo razblažiš ono što ti je na glavi vodom i nemarno češljem povučeš na dole, ne svud jednako. ili čak i ne razblažiš.
als am objasnila.

UUUuuuu...Parka...pa idi, skroz bi se umazala....tek bih onda bila :? Jedino da ne razblazim...hm...to mozda nije losa ideja:|

Cao,Jeco,imam i ja pitanje za tebe.Kosa mi je kovrdzava (pogledaj u profilu) ali uglavnom se ne ukovrdza bas skroz ravnomerno tj. pri krajevima je bas bas ukovrdzana a gore nekako nije.Sta da uradim da mi bude svuda isto i koji sampon i regenerator preporucujes za kovrdzavu kosu?

Jeco,imam jako tanku kosu koja mi se strasno naelektrise dok je cesljam ili dok oblacim rolke,to je strasno i vek mi je rascupana i neuredna.Ima li nekog nacina da se spreci ova uzasna pojava?Ima li neko sredstvo da se stavi na kkosu posle pranja pa da se manje naelektrise?Kad odem kod frizera i kad se tamo feniram nemam ovih problema.Hvala.

Jeco,cula sam da je pivo razblazeno sa malo vode dobro sa sjaj kose,i probala sam ,kosa mi deluje sjajnije.Mene interesuje sta ti mislis dali pivo moze da steti kosi ,uopste kako deluje na kosu?:confused:

Sto se tice tog piva...stvarno ne znam sta da ti kazem...nisam probavala...mozes probati...stetiti ti ne moze...ali mozda te samo bude svrbila glava ako ti je osjetljivije tjeme

Evo mene opet. Nisam se farbala mesec ipo (prethodno sam koristila sensual light brown- Palette) i opet mi je izdrastak hladnijeg tona nego ofarbano :( , ja bi da napokon ubodem taj hladno smedji ton, da li da uzmem tamniju nijansu?

Pozdrav za tebe:D Pokusaj sa tamnijom bojom...ta je ipak malo presvjetla ali u tamniju smedju dodaj malo pepeljastyo plave kako bi ucinak bio sto sjajniji i prirodniji;)

Znam da nije najreprezentativnija slika....ali da li bi ja ovako nesto mogla da uradim sama?
Znas da imam plavu, farbanu kosu...i uvek pustam da mi dobrooo izraste ..ne bi li dobila ovo...ali ne zelim nagli prelaz i liniju...a skroz plavo mi nikada nije dobro stajalo jer me proguta.
E sad...posto mi je sad skroz cik cak boja...kako sam je vrlo nemarno farbala, da li bih mogla uzeti neku tamno smedju npr. i probati sa farbom od temena...ali sta dalje? Ili su to pramenovi koje mora frizer?

Hvala Jeco

Stavila sam jednu sliku ..gde se jasno vidi kako mi je sareno sada...( u profilu) pozzz

Ovo nemoj ni da pokusavas sama , jer neces moci to da postignes...iskrena da ti budem cak ni neki frizeri to ne znaju da urade bas najbolje...tako da ti preporucujem oprez pri odabiru istog.....ovo se zove toniranje kose i potrebno je dosta farbi, treuda i vremena, moze nesto lakse;)

Cao,Jeco,imam i ja pitanje za tebe.Kosa mi je kovrdzava (pogledaj u profilu) ali uglavnom se ne ukovrdza bas skroz ravnomerno tj. pri krajevima je bas bas ukovrdzana a gore nekako nije.Sta da uradim da mi bude svuda isto i koji sampon i regenerator preporucujes za kovrdzavu kosu?

Pokusaj sa difuzeroma da susis kosu to bi je trebalo malo odici...a sto se tice regeneratora...probaj sa fruktisom

Back