KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Jelena_B:
hey JECA2007

mislim da ces mi ti moci odgovoriti na ovo pitanje
ovako...smedja sam onako srednja boja,a zeljela bih preci u midium golden brown(da pomenem da boja koju zelim ima jessica alba)
pa samo me interesuje dali cu je morati izbjeljivati ili mogu diretno preko midium brown nanijeti ovu boju koji zelim?
Mislim da ces se morati blajhati , ali mozes i u farbu umjesati blans , tako da ne ostecujes kosu previse, ali ovo bi bilo dobro uraditi kod frizera , jer je blans jako opana tvar, ako se sa njom ne rukuje pravilno.A mozes isto tako izvuci i pramenove dva puta, a nakon toga prefarbati cjelu kosu.

hirajgoagain:
ej sto mi se kosa proredila... shta mi fali?

tako mi se cini
Prelaz jesen -zima obicno utice na nas organizam, pa tako i na nasu kosu, mozes pokusati sa maskama za jacanje kose ( marke garnijer ili loreal) , ali sama od sebe ce ti kosa doci do sebe , kada nastupi zima.Izbjegavaj je fenirati sada u ovom periodu i nemoj je stezati u rep.Koristi blage djecije sampone recimo kosili.

chokolada:
Taman sam to htela da napisem pre neki dan... Vidim da se Revlon dosta preporucuje, preporucila je i meni frizerka u Srbiji, cak sam i kupila dole neki preparat, ali ovde ga nema. :? Po prodavnicama se prodaju standardne marke koje si i ti pomenula a po frizerskim isto te standardne samo profesionalne, pa onda, kms, redken, bed head i slicno i skupi su im proizvodi kao sami djavo. Takodje mislim da se farbe iz frizerskog ne mogu kupiti, mogu samo oni da te ofarbaju. :roll:
E sad ako bi jeca mogla da mi odgovori koja druga farba je najbliza revlonovoj 9, bila bih vrlo zahvalna. :)
Mene trenutno moja kosa izludjuje, oshishala sam se na kratko u decembru, sada mi je vec porasla toliko da mogu da je skupim u rep ali moram i da je ukrotim sa milion snalica. Nadam se da ce mi do decembra narasti toliko da moze frizer da mi napravi neku frizuru, dosadilo mi vise ovako.
E sada sam kod kuce u 4 idem u salon , pa cu pogledati tacno tu nijansu revlon 9 ne znam sada na pamet kada nemam nijansera, pa cu ti onda javiti koju nijasu recimo garnijer u zamjenu da uzmes.A to sto se tice farbi u frizerkim salonima, nije istina da ti je ne mogu prodati , svaki salon koji koristi necije proizvode ima pravo da ih distributira, obnosno i prodaje, ali ima jedna druga stvar, ako ti proda farbu neces se farbati kod njje pa nece imati zarade, a narod je pohlepan, ako znas o cemu pricam.

Jecooo, isprala mi se bojaaaaa :(, mislim, nije skroz, ali onaj deo koji je bi blajhan (pramenovi) jeste. Dal je moguce da moja kosa zbog duzeg izvlacenja pramenova blajhom ne moze vise da primi boju? Ne znam koliko se razlika izmedju korena i ostatka na ovoj slici vidi ali to mi je jucasnja slika. Jel smemda ponovim farbanje cele kose (farbala sam se 20. 08. prosli put)

Silvie:
Jecooo, isprala mi se bojaaaaa :(, mislim, nije skroz, ali onaj deo koji je bi blajhan (pramenovi) jeste. Dal je moguce da moja kosa zbog duzeg izvlacenja pramenova blajhom ne moze vise da primi boju? Ne znam koliko se razlika izmedju korena i ostatka na ovoj slici vidi ali to mi je jucasnja slika. Jel smemda ponovim farbanje cele kose (farbala sam se 20. 08. prosli put)
Pa nije n cudo sto ti se isprala boj, ja sam mislila da si se farbala juce pa da se odmah isprala, svjetla kosa se treba farbati svakih 20 dana, da bi izgledala svjeza, dakle smijes se slobodno ofarbati.

Pa ocekivala sam da ce da mi se ispere malo ali ne bas ovoliko ( na slici se ne vidi negde mi je i zuca, zavisi od razdeljka) a i nisam smela da ofarbam celu kosu a da te ne konsultujem (uvek se setim u neko glupo vreme kad nemam komp pri ruci).

A kad je kosa tanka i kovrdzava?.. Uvek sam htela da imam dugacku kosu, ali se bojim da ce lose izgledati, jer je tanka.. :( Trenutno imam nesto iza ramena, ali sve cesce mislim da bih je mozda skratila.. do ramena.. Jer kako cu izgledati, tanka i dugacka?.. Sta odgovara tankoj i kovrdzavoj?..

asasello:
A kad je kosa tanka i kovrdzava?.. Uvek sam htela da imam dugacku kosu, ali se bojim da ce lose izgledati, jer je tanka.. :( Trenutno imam nesto iza ramena, ali sve cesce mislim da bih je mozda skratila.. do ramena.. Jer kako cu izgledati, tanka i dugacka?.. Sta odgovara tankoj i kovrdzavoj?..
Pa tvom tipu kose nabolje odgovara duzina do ramena , slobodno se osisaj i pri susenju kose malo je izguzvaj rukom kako bi dobila na volumenu.

hAhaHahaH_devojka:
reci mi za kikice(afro),znas gde imaju da se rade,i one stvarno kvalitetne,koliko kostaju i traju?
i da li bi stetile kosi?
ja sam ih imala 2 meseca i nisu mi nimalo ostetile,al ne znam kako bi da ih nosim duze
Ja nisam iz srbije pa ti ne znam reci gdje ih mozes napraviti, kod nas kostaju oko 150 km , ali tamo ne znam koliko je , traju do 3 mjeseca, a ako ih zelis nositi duze moras ici na korekciju.

Ovako: povremeno kosa počinje da mi opada i to mi je znak da treba da odem da je malo skratim. Pošto je nisam skraćivala već dva-tri meseca, a pod nekim sam naporom (ispitni rok), počela je baš dosta da mi opada... Možda i ne toliko puno, ali svakako više nego nekih prethodnih meseci...
I otišla sam kod frizera, baš sam je dosta skratila, ali ponovo opada...
Moram da kažem da to što malo više radim ne znači i da sam pod stresom... bar ne stresom emotivne vrste...
Šta može da bude uzrok i za šta je beše dobro da se kosa ispire koprivom ili kamilicom? Za sjaj?
I od učvršćivača za kosu... pošto smo sestra i ja razočarane i u penu i u vosak, ima li nešto što nije tako štetno?
Silikon?

Jeco, samo sam htela da se zahvalim sto si mi jos na nekoj od prvih strana preporucila cuvenu revlonovu nutri masku, od tada je koristim redovno i ne mogu da verujem da je ovo moja kosa!! ;) Jos sam juce osisala ostatak kose na kojoj se jos nazirao blans i zaista sam zapanjena ucinkom! Hvala jos jednom :D

cute_kitten:
Jeco, samo sam htela da se zahvalim sto si mi jos na nekoj od prvih strana preporucila cuvenu revlonovu nutri masku, od tada je koristim redovno i ne mogu da verujem da je ovo moja kosa!! ;) Jos sam juce osisala ostatak kose na kojoj se jos nazirao blans i zaista sam zapanjena ucinkom! Hvala jos jednom :D
Drago mi je da si zadovoljna, nemoj odustajati od njege.

Sokolica_M:
Ovako: povremeno kosa počinje da mi opada i to mi je znak da treba da odem da je malo skratim. Pošto je nisam skraćivala već dva-tri meseca, a pod nekim sam naporom (ispitni rok), počela je baš dosta da mi opada... Možda i ne toliko puno, ali svakako više nego nekih prethodnih meseci...
I otišla sam kod frizera, baš sam je dosta skratila, ali ponovo opada...
Moram da kažem da to što malo više radim ne znači i da sam pod stresom... bar ne stresom emotivne vrste...
Šta može da bude uzrok i za šta je beše dobro da se kosa ispire koprivom ili kamilicom? Za sjaj?
I od učvršćivača za kosu... pošto smo sestra i ja razočarane i u penu i u vosak, ima li nešto što nije tako štetno?
Silikon?
Nemas potrebe da se sekiras, sasvim je normalno da se na prelzu jesen-zima kosa brze masti i opada, ali za nekoliko dana trebalo bi se smiriti vrjeme, sto ce svakako goditi kosi.Jedino sto mozes je u ovim danima manje fenirati kosu i vezati je kako je ne bi i dodatno ostetila, jer je sada jako osjetljiva.Sto se tice preparata koje si navela, silikon ti ne moze ucvrstiti kosu , moze samo smanjiti pojavu naelektrisanih vlasi , a ono sto bih mogle isprobati je Revlonov finalizer ili ljubicastu kremu za ucvrscivanje ili strong kremu iz indole.A kamilica je dobra za svjetlu kosu kako bi povecala njen sjaj i dodatno je posvjetlila, ja bih tebi preporucila samo nutri masku , marke revlon, koja ce pomoci tvojoj kosi u ovim danima, a evo cure sa foruma kojima sam vec pomogla mogu ti potvrditi da je krema zaista dobra.

Silvie:
Pa ocekivala sam da ce da mi se ispere malo ali ne bas ovoliko ( na slici se ne vidi negde mi je i zuca, zavisi od razdeljka) a i nisam smela da ofarbam celu kosu a da te ne konsultujem (uvek se setim u neko glupo vreme kad nemam komp pri ruci).
Slobodno se ofarbaj proslo je dovoljno vremena od predhodnog bojenja, a kupi sebi sampon za njegu farbane kose on ce ti bar malo umanjiti ispiranje nijanse

Andjelka777:
kakvu frizuru mi preporucujes, mozda neki blagi preliv (dal svetlije il tamnije), i sta mi preporucujes za lokne. Inace mi je na slici zakacena kosa snalom, to se valjda vidi, nemam trenutno pri ruci bolju sliku
Pa ne znam da li volis kratku ili dugu kosu , ako volis kratku, ali evo stavila sam nekoliko slicica pa mozda ti se neka i svidi.Sto se tice preliva najbolje ti je da ga napravis sama, tj. da ne kupujes gotove, a preliv se pravi tako sto kupis jednu farbu od 50 ml, umjesas emulziju koja dodje uz nju te dodas 50 ml, hladne vode u farbu i sve to izmjesas , naneses na kosu i drzis 30 min.Sto se tice boje, odnosno same nijanse ja ti preporucujem boju svjetle cokolade, a marka farbe garnier, jer su najbolje za prelive.

Back