KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Zdravo!
jao imam veliku zelju da izadjem iz plavicasto crne boje u neku svjetlo smedu ....
inace nisam se farbala vec 3 mj a negdje oko 3cm kose je naraslo a ostalo se malo i isparalo,ali se to vidi samo na suncu, ali i dalje je plavicasto crna tu....
inace imam tamno kestenjastu/smedu prirodnu boju kose,duzine ispod ramena,a kosu perem 1 sedmicno.pošto imam gustu suhu kovrdjavu kosu od korjena....
e sada me zanima za koliko bi se ova boja mogla isprati i da li postoje neki preparati koji posvjetljuju ili ispiru boju,a da to nije diksonov skidac farbe jer ga u BiH nema...
i da li postoji u frizerskim salonima to neko skidanje crne farbe nekom kiselinom i sta vec...
i da li se na prirodnu ne farbanu boju kose koja mi je inace tamna primili ti neki svjetliji smedi tonovi :confused: :?:
unaprijed veoma zahvalna :) :) :)

Edytica:
Zdravo!
jao imam veliku zelju da izadjem iz plavicasto crne boje u neku svjetlo smedu ....
inace nisam se farbala vec 3 mj a negdje oko 3cm kose je naraslo a ostalo se malo i isparalo,ali se to vidi samo na suncu, ali i dalje je plavicasto crna tu....
inace imam tamno kestenjastu/smedu prirodnu boju kose,duzine ispod ramena,a kosu perem 1 sedmicno.pošto imam gustu suhu kovrdjavu kosu od korjena....
e sada me zanima za koliko bi se ova boja mogla isprati i da li postoje neki preparati koji posvjetljuju ili ispiru boju,a da to nije diksonov skidac farbe jer ga u BiH nema...
i da li postoji u frizerskim salonima to neko skidanje crne farbe nekom kiselinom i sta vec...
i da li se na prirodnu ne farbanu boju kose koja mi je inace tamna primili ti neki svjetliji smedi tonovi :confused: :?:
unaprijed veoma zahvalna :) :) :)
Jao ovo sto ti trazis je jako cesto, ono sto bi ti trebala je hemijsko uklanjanje farbe upravo sa skidacem, a takav tretman imas u Banja Luci i cjena mu je 100 km , jako je tesko iz te nijanse crne boje postici bilo koju drugu , a ono sto bi mogla je sisati redovno kosu i pustiti da izraste tvoja prirodna boja , a to bi trajalo oko godinu dana.Inace se rjetko ko odlucuje za te nijanse crne i upravo je zato potrebno se dobro raspitati prije koristenja takve nijanse sta dalje ako budem htjela mjenjati boju, sada je jako tesko reci ovako nasljepo da ti pomognem nekako, zaista bi voljela.

macai76:
kako da dobijem smedju, ali smedju kosu, bez crvenog sjaja.kad stavim npr.smedju farbu, kosa je crna, potpuno.kakve su koleston wela farbe? jel isusuju mnogo kosu'
Nemoguce je dobiti smedju boju ako se farba kosa samo farbom, a podloga je crna , prije farbanja potrebno je blajhanje.A ukoliko se radi o prirodno crnoj boji moj savjet je da se upravo zbog crvenog pigmenta , prvi put farbanja prepustis u ruke iskusnog frizera.

scarlet.ohara:
Jeco,
ja ti upravo poslala svoje slike (one tri riđkaste), pa pogledaj kad stigneš, molim te. :-)
E cao meni si bas simpaticna sa svjetlom kosom , ali nemoj ici na tipicnu plavu , radije se odluci za bojumeda , a posto ti je kosa koliko se sjecam sada skoro pa crna, moraces se blajhati prije toga, pa se dogovori sa frizerom , na koji nacin bi to radila , ali odluka je na tebi, ja bi ti preporucila da ne blansiras cjelu kosu nego da prvo izvuces deblje pramenove i da za 2 mjeseca ponovis proceduru i onda ofarbas cjelu kosu

jeca2007:
Nemoguce je dobiti smedju boju ako se farba kosa samo farbom, a podloga je crna , prije farbanja potrebno je blajhanje.A ukoliko se radi o prirodno crnoj boji moj savjet je da se upravo zbog crvenog pigmenta , prvi put farbanja prepustis u ruke iskusnog frizera.

vjeruj mi da sam isla kod frizera, blajhale su me, skidale farbu nekim skidacima kao prirodnim, i svaki put me ponovo vrate na isto-tamno, skoro crno. u svakom slucaju hvala mnogo na odgovoru.

jeca2007:
E cao meni si bas simpaticna sa svjetlom kosom , ali nemoj ici na tipicnu plavu , radije se odluci za bojumeda , a posto ti je kosa koliko se sjecam sada skoro pa crna, moraces se blajhati prije toga, pa se dogovori sa frizerom , na koji nacin bi to radila , ali odluka je na tebi, ja bi ti preporucila da ne blansiras cjelu kosu nego da prvo izvuces deblje pramenove i da za 2 mjeseca ponovis proceduru i onda ofarbas cjelu kosu

jee! Hvala, Jeco! :D

Andjelka777:
Kako da zadrzim lokne bar 3-4 dana? Prirodno imam talasasto-blago loknastu kosu, ali mi ovih dana kosa izgleda ispravljeno i bezveze. Stavljam samo kremu na krajeve svako jutro.
kada pees kosu stavi malo pjene i prilikom susenja guzvaj kosu malo rukom to ce ucvrstiti lokne, a takodje uzmi sebi finalizer pa nakon susenja naspricaj kosu.Krema ti tu ne moze mnogo pomoci.

jeca2007:
Jao ovo sto ti trazis je jako cesto, ono sto bi ti trebala je hemijsko uklanjanje farbe upravo sa skidacem, a takav tretman imas u Banja Luci i cjena mu je 100 km , jako je tesko iz te nijanse crne boje postici bilo koju drugu , a ono sto bi mogla je sisati redovno kosu i pustiti da izraste tvoja prirodna boja , a to bi trajalo oko godinu dana.Inace se rjetko ko odlucuje za te nijanse crne i upravo je zato potrebno se dobro raspitati prije koristenja takve nijanse sta dalje ako budem htjela mjenjati boju, sada je jako tesko reci ovako nasljepo da ti pomognem nekako, zaista bi voljela.
jeco hvala ti mnogo zaista si mi pomogla koliko toliko:))i samo me jos nesto interesuje da li je istina ako npr zelim neku nijansu smede treba kupiti za 2ili 3 nijanse svjetliju farbu da bi postigla ovu "neku smedu" koju ja zelim .....jer mi je prirodna podloga tamna(tamno smedja/kestenjasta)....
npr zelim da imam ovakvu boju kao na ovoj lorealovoj farbi..da li bih trebala kupiti neku nijansu svjetlije farbe..i da li bi mogla da .mi preporucis koju ali da je lorealova ili garnierova :roll: :roll:
nadam se da ne dosadjujem
a farba je...pošto ne znam kako da stavim sliku sorry......loreal Feria hair color 58 Shimmer Medium Golden Brown

a cula sam da je ova lorealova farba topli ton farbe....a zelim da izbjegnem daj neki crveni narandjasti odsjaj i pri korjenu dami bude narandjasto pa sam procitala da se za to kupuju hladniji tonovi.....i jos me interesuje kada bih kupila neku "blonde"farbu da li bi ispala svijetlo smeda kada bih prefarbala moju prirodnu boju(kad dodjem do nje.:::) i zanima me jos da li negdje na farbi pise hladniji i toplije nijanse ..pošto ih ja zaista slabo razlikujem.....
jaoo
sto sam ja dosadna,ali vidim da ti svima pomazes i da si ljubazna...
hvala unaprijed :)

hey JECA2007

mislim da ces mi ti moci odgovoriti na ovo pitanje
ovako...smedja sam onako srednja boja,a zeljela bih preci u midium golden brown(da pomenem da boja koju zelim ima jessica alba)
pa samo me interesuje dali cu je morati izbjeljivati ili mogu diretno preko midium brown nanijeti ovu boju koji zelim?

hanibal77:
jeco izgleda ovi francuzi ne drze revlon:? trazila sam u najvecem hipermarketu u kraju i nisam nasla,samo garnier,nivea,crna glava i slicno,ali revlona nema,moracu da probam u nemackoj
Taman sam to htela da napisem pre neki dan... Vidim da se Revlon dosta preporucuje, preporucila je i meni frizerka u Srbiji, cak sam i kupila dole neki preparat, ali ovde ga nema. :? Po prodavnicama se prodaju standardne marke koje si i ti pomenula a po frizerskim isto te standardne samo profesionalne, pa onda, kms, redken, bed head i slicno i skupi su im proizvodi kao sami djavo. Takodje mislim da se farbe iz frizerskog ne mogu kupiti, mogu samo oni da te ofarbaju. :roll:
E sad ako bi jeca mogla da mi odgovori koja druga farba je najbliza revlonovoj 9, bila bih vrlo zahvalna. :)
Mene trenutno moja kosa izludjuje, oshishala sam se na kratko u decembru, sada mi je vec porasla toliko da mogu da je skupim u rep ali moram i da je ukrotim sa milion snalica. Nadam se da ce mi do decembra narasti toliko da moze frizer da mi napravi neku frizuru, dosadilo mi vise ovako.

Edytica:
jeco hvala ti mnogo zaista si mi pomogla koliko toliko:))i samo me jos nesto interesuje da li je istina ako npr zelim neku nijansu smede treba kupiti za 2ili 3 nijanse svjetliju farbu da bi postigla ovu "neku smedu" koju ja zelim .....jer mi je prirodna podloga tamna(tamno smedja/kestenjasta)....
npr zelim da imam ovakvu boju kao na ovoj lorealovoj farbi..da li bih trebala kupiti neku nijansu svjetlije farbe..i da li bi mogla da .mi preporucis koju ali da je lorealova ili garnierova :roll: :roll:
nadam se da ne dosadjujem
a farba je...pošto ne znam kako da stavim sliku sorry......loreal Feria hair color 58 Shimmer Medium Golden Brown
Nije istia da trebas kupiti svjetliju farbu , ono sto ti trebas je upotrebiti jaci hidrogen ( recimo 9 ili 12 % ) kako bi posvjetlila kosu od 2 do 3 nijanse, ali ako se prije toga blajhas nemas potrebe koristiti jaci hidrogen , jer ce sam blans odraditi posao posvjetljivanja.Inace da znas da se kosa moze posvjetliti samo od 2 do 3 nijanse, vise ne jer bi bilo previse rizicno, e to je ustvari sto ti je taj neko pokusao objasniti, ali nije bio dobro upucen.Dakle ne mozes bez blajhanja ili jakog hidrogena posvjetlilti kosu, ali moj savjet ti je da se izblajhas, jer ces vjerovala ili ne manje osteti kosu sa blajhanjem , a vise sa 12 % hidrogenom. ;) Eto nadam se da sam pomogla . P.S. koristi sivi blans nikako bjeli.

Edytica:
a cula sam da je ova lorealova farba topli ton farbe....a zelim da izbjegnem daj neki crveni narandjasti odsjaj i pri korjenu dami bude narandjasto pa sam procitala da se za to kupuju hladniji tonovi.....i jos me interesuje kada bih kupila neku "blonde"farbu da li bi ispala svijetlo smeda kada bih prefarbala moju prirodnu boju(kad dodjem do nje.:::) i zanima me jos da li negdje na farbi pise hladniji i toplije nijanse ..pošto ih ja zaista slabo razlikujem.....
jaoo
sto sam ja dosadna,ali vidim da ti svima pomazes i da si ljubazna...
hvala unaprijed :)
ovo sa plavom farbom nemoj pokusavati , i nisi dosadna slobodno pitaj, a na ovo drugo sam ti vec odgovorila, poslusaj moj savjet i pronadji kvalitetnog frizera koji ce ti uz pomoc ovih uputa koje sam ti napisala uraditi ono sto zelis, a da bi se " ubilo " crvenilo na vrhu glave, odnosno crveni pigment, staviti u farbu dvije kapljice crne nijanse na 100 ml farbe, a na 50 ml jednu kapljicu.

Back