KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
F*E*L*I*C*I*T*A:
jel mogu ja da dobijem savet?imam dugu kosu,nikad se nisam farbala,imam tanku dlaku i brzo mi se masti kosa,cesto je feniram pa me zanima koje preparate da koristim da mi kosa bude zdrava i da mi se krajevi ne isuse brzo?
Sve sto trebas uraditi je redovno stavljati balzam ili masku , nakon svakog pranja, te sisati vrhove svaka 2-3 mjeseca.Takodje kosu peri mlakom vodom i pazi na jacinu sampona koji koristis.Sto se tice maski , ja ti od srca preporucujem Revlon Nutri Masku bjelo pakovanje, veoma je dobra za hidrataciju, a sto je najvaznije dovoljno je blaga da ti ne izazove iritaciju tjemena.

POZIV ZA DUZENJE
Veliki dio cjelokupnog imidza cini vasa kosa. Ona je nas prirodni ukras koji trebamo njegovati i postovati.

Kosa zahtjeva puno paznje i potrebno je mnogo srpljenja i truda da bi izgledala savrseno.Ali cesto

se postavlja pitanje kako je uciniti takvom?!

Svoje iskustvo i znanje u rjesavanju ovog i jos mnogo drugih problema vezanih za vasu kosu odlucila sam podjeliti na starnici pod nazivom www.freewebs.com\jelenaimedo .
Nadam se da cete je posjetiti i uzivati u mnogim korisnim prilozima koje cu svakog dana pripremati samo za vas.Pored toga, teme za priloge moci cete zahtjevati sami i to samo jednim klikom na pod naslov Nove teme , a ocekuje vas i forum putem kojeg cete mi direktno moci postavljati vasa pitanja. Galerija obogacena najnovijim izdanjima najpoznatijih frizerskih umjetnika omogucit ce vam nezaboravni obilazak prepun maste i pomoci vam izabrati novi stil koji cete sa ponosom nositi.Stranica je jos u izradi stoga vas pozivam da zajednickim idejama uplovimo u skriveni svjet ljepote i novih prijateljstava.
[I Unaprijed hvala na ukazanom povjerenju...Jelena

Studio " KNEZEVIC"
Nismo jedini , ali smo jedinstveni.............

probala sam pre REVLON masku ali sa zelenm zatvaracem za hidrataciju i bila sam prazadovoljna,super je zato sto i na moju dugu kosu sam stavljala malo i efekat je bio fantastican.masku mi je dala drugarica da probam,a ja jos nikao da je kupim.sad cu da potrazim i sampon i masku NUTRI.

ja se feniram velikom cetkom,ali posto mi je kosa duga brzo sljone verovatno zbog tezine,pa me zanima kako da napravim volumen koji ce da stoji,da li da kupim viklere one najvece pa kad se isfeniram da malo navijem kosu da bih dobila i blage talase na krajevima?

inace,velika pohvala za tebe Jeco! super si! POZDRAV od imenjakinje:p

F*E*L*I*C*I*T*A:
probala sam pre REVLON masku ali sa zelenm zatvaracem za hidrataciju i bila sam prazadovoljna,super je zato sto i na moju dugu kosu sam stavljala malo i efekat je bio fantastican.masku mi je dala drugarica da probam,a ja jos nikao da je kupim.sad cu da potrazim i sampon i masku NUTRI.

ja se feniram velikom cetkom,ali posto mi je kosa duga brzo sljone verovatno zbog tezine,pa me zanima kako da napravim volumen koji ce da stoji,da li da kupim viklere one najvece pa kad se isfeniram da malo navijem kosu da bih dobila i blage talase na krajevima?

inace,velika pohvala za tebe Jeco! super si! POZDRAV od imenjakinje:p
Pa mozes pokusati sa velikim samoljepljivim viklerima, ali obicno se za dobijanje volumena na duzoj kosi koristi manja cetka jer ona odize korjen dlake i tako stvara volumen.A hvala na pohvalama :D Posjeti nekad stranicu www.freewebs.com\jelenaimedo , jos je u izradi , ali i tamo ima forum gdje mozes postaviti pitanje i procitati koristan savjet. :D

jeca2007:
Da bi postigla takvu nijansu moras znati pravilni omjer farbi i naravno hidrogena, mada tu ces boju tesko dobiti sama u kocnoj radinosti, a pogotovo bez blansiranja.Dakle na tvoju sadasnju podlogu se moras prvo blajhati jer drugacije ti se boja nece primiti.A sto se tice crvenog pigmenta upravo ta crna farba koja se dodaje uklanja taj crveni odsjaja.Ali jos jednom, blajhanje je neophodno.
Znači, ustvari bih trebala da iskombinujem neke farbe? Al' ništa bez blajhanja... :(
Otišla bih kod frizerke ali još nisam našla neq koja bi mi to odradila a da zna šta radi, samo me čudno pogledaju.

Tnx

Lexa:
Znači, ustvari bih trebala da iskombinujem neke farbe? Al' ništa bez blajhanja... :(
Otišla bih kod frizerke ali još nisam našla neq koja bi mi to odradila a da zna šta radi, samo me čudno pogledaju.

Tnx
Pa te koje te cudno gledaju , vjerovatno nikada nisu pokusale nekoga ofarbati na taj nacin.A ukoliko zaista zelis takvu vrstu imidza , nemoj da odustajes , ali svakako pronadji kvalitetnog frizera koji ce ti pravilno odraditi tretman.Ja bih ti preporucila da pronadjes nekog ko ima zavrsenu akademiju ( odnosno visi stepen ) , jer takav frizer je i vise nego adekvatan da ti uradi frizuru.

Waterfall:
Jeco,
da li mozes da mi objasnis sta je preliv za kosu-da li je to farba, ili nesto drugo?
Pozz
Sve zavisi da li preliv kupujes ili pravis sama .Ako ga kupujes onda je to da se izrazim jedna vrsta kreme koja sluzi za osvjezavanje sadasnje nijanse , ali se ispira nakon nekoliko pranja, a ukoliko od farbe sama napravis preliv onda je to malo jaca vrsta preliva , koja ti se nece ispirati ali ni ostetiti kosu.

jeca2007:
Sve zavisi da li preliv kupujes ili pravis sama .Ako ga kupujes onda je to da se izrazim jedna vrsta kreme koja sluzi za osvjezavanje sadasnje nijanse , ali se ispira nakon nekoliko pranja, a ukoliko od farbe sama napravis preliv onda je to malo jaca vrsta preliva , koja ti se nece ispirati ali ni ostetiti kosu.

Da li to znaci da taj koji se kupuje ostecuje kosu?

Zdravo Jeco,

Vec godinama se farbam u plavo, inace prirodna boja kose je kestenjasta. Za farbanje koristim IGORA 111 sa 12% hidrogena. Nervira me sto mi nedelju- dvije nakon farbanja kosa dobije zutu boju, sto ne izgleda lijepo. Inace imam stepenastu frizuru, duzine do brade otprilike, nikad nisam radila pramenove, a imam prirodno vrlo tanku vlas. Sto mi savjetujes?

Lijep pozdrav.

ariana:
Zdravo Jeco,

Vec godinama se farbam u plavo, inace prirodna boja kose je kestenjasta. Za farbanje koristim IGORA 111 sa 12% hidrogena. Nervira me sto mi nedelju- dvije nakon farbanja kosa dobije zutu boju, sto ne izgleda lijepo. Inace imam stepenastu frizuru, duzine do brade otprilike, nikad nisam radila pramenove, a imam prirodno vrlo tanku vlas. Sto mi savjetujes?

Lijep pozdrav.
Pa na zalost taj problem sa tzv. oksidiranom bojiom bice ti problem dok se god budes farbala u plavao.Dakle, nasa voda je tvrda , puna hlora i upravo zbog toga svega boja ne moze opstati na kosi, jos ukoliko ti kosa ima veci nivo crvenog pigmenta, sto je vjerovatno slucaj, zutilo izbija i to u veoma iritantnoj varijanti.Ali da bi to izbjegla pokusaj , da nakon pretnaes dana stavis preliv i na taj nacin ces osvjeziti boju , neces ostetiti kosu, a zutilo se nece pojaviti.

Cao Jeco,dobra vilo :D

Ja imam zlatno-plavu boju kose (prirodna mi je smedja,presla sam put od cokolade preko narandzaste,i dosla do zlatne :shock: ).

Problem je sto ja hocu svetlo plavu boju, a ne zlatnu.Zadnja dva puta sam koristila veoma svetlo plavu,ali mi se nije primila,vec mi je boja ostala zlatno plava. :cry:

Plasim se da koristim blans zbog ostecenja kose.Da li moram da ga ipak stavim da bih dobila zeljenu boju?

I jos jedno pitanjce-kad se farbam,stalno mi siske ispadnu svetlije od ostalog dela kose.Sta da radim po tom pitanju?
Unapred zahvalna-wanna be real blonde... :)

blonde sweety:
Cao Jeco,dobra vilo :D

Ja imam zlatno-plavu boju kose (prirodna mi je smedja,presla sam put od cokolade preko narandzaste,i dosla do zlatne :shock: ).

Problem je sto ja hocu svetlo plavu boju, a ne zlatnu.Zadnja dva puta sam koristila veoma svetlo plavu,ali mi se nije primila,vec mi je boja ostala zlatno plava. :cry:

Plasim se da koristim blans zbog ostecenja kose.Da li moram da ga ipak stavim da bih dobila zeljenu boju?

I jos jedno pitanjce-kad se farbam,stalno mi siske ispadnu svetlije od ostalog dela kose.Sta da radim po tom pitanju?
Unapred zahvalna-wanna be real blonde... :)
Veliki pozdrav za tebe. :D Sve te boje kose si izmjenjla :shock: Pa jadna tvoja glava :D Salim se naravno.Prvo da odgovorim na pitanje vezano za zeljenu boju kose,nazalost moracu te razocarati, ipak da bih postigla tu nijansu moras korititi i malo blansa, ali nemoj da te to brine, najnovija otkrica poznatih svjetskih frizerskih strucnjaka, su nam na najnovijem seminaru predstavili nasi " ucitelji " ( da, da jos se moze svasta nauciti),i jedna od lekcija bilo je i blansiranje.Naime od sad ce se blans nanositi na mokru kosu sto ce je upravo zastititi od ostecnja.Dakle, kosu smijes izblajhati , ali kada to budes radila zahtjevaj od frizera da ti blansira mokru kosu i da blans ne drzi duze od 15 min, a nakon toga neka te prefarba zeljenom nijansom.A sto se tice siski, one se cesce sisaju i krace su , a samim tim i tanje te upravo zato brze primaju boju , stoga kada se budes sledeci put farbala prvo ofarbaj donji dio glave a onda gornji. ;)

AnaBg:):
Meni je jako suva kosa...
Nemas brige samo kupi Revlon Nutri masku u bjelom pakovanju i koristi je nakon svakog pranja, vidjeces bices zadovoljna, moje musterije jesu, a i licno je koristim.Pokusaj i povremeno staviti maslinovo ulje, koje ces predhodno ugrijati u toploj vodi nekoliko minuta, utrljas u kosu, drzis 15 minuta i normalno samponiras, nakon njega ne stavljaj masku.

da li si koristila prozivode frederique fekkai?to kao koristi citav holivud,ja sam bila zadovoljna nekim proizvodima ali ne i prezadovoljna za cenu koju kostaju:-?

inace sam jako neverna,uvek kupim drugu masku/sampon/balzam,ma kako mi se nesto dopalo

Back