jeca2007
Aktivan član
- Poruka
- 1.435
DAGO MI JE DA SI ZADOVOLJNAmmaallaa:Ja da se pohvalim malo, odsekla sam svoju dugu kosu na paz extra kratak. Za sada sam zadovoljna.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
DAGO MI JE DA SI ZADOVOLJNAmmaallaa:Ja da se pohvalim malo, odsekla sam svoju dugu kosu na paz extra kratak. Za sada sam zadovoljna.
Pa budi malo preciznija sta ti se svidja, kakvi stilovi i koja ti je sada duzina kose pa ukoliko podjelis sa nama i te podatke mozda ti uspjem pomoci.hello_world:e a sta ja da uraidm s kosom dosadna mi je ovako...
Sve sto trebas uraditi je redovno stavljati balzam ili masku , nakon svakog pranja, te sisati vrhove svaka 2-3 mjeseca.Takodje kosu peri mlakom vodom i pazi na jacinu sampona koji koristis.Sto se tice maski , ja ti od srca preporucujem Revlon Nutri Masku bjelo pakovanje, veoma je dobra za hidrataciju, a sto je najvaznije dovoljno je blaga da ti ne izazove iritaciju tjemena.F*E*L*I*C*I*T*A:jel mogu ja da dobijem savet?imam dugu kosu,nikad se nisam farbala,imam tanku dlaku i brzo mi se masti kosa,cesto je feniram pa me zanima koje preparate da koristim da mi kosa bude zdrava i da mi se krajevi ne isuse brzo?
Pa mozes pokusati sa velikim samoljepljivim viklerima, ali obicno se za dobijanje volumena na duzoj kosi koristi manja cetka jer ona odize korjen dlake i tako stvara volumen.A hvala na pohvalamaF*E*L*I*C*I*T*A:probala sam pre REVLON masku ali sa zelenm zatvaracem za hidrataciju i bila sam prazadovoljna,super je zato sto i na moju dugu kosu sam stavljala malo i efekat je bio fantastican.masku mi je dala drugarica da probam,a ja jos nikao da je kupim.sad cu da potrazim i sampon i masku NUTRI.
ja se feniram velikom cetkom,ali posto mi je kosa duga brzo sljone verovatno zbog tezine,pa me zanima kako da napravim volumen koji ce da stoji,da li da kupim viklere one najvece pa kad se isfeniram da malo navijem kosu da bih dobila i blage talase na krajevima?
inace,velika pohvala za tebe Jeco! super si! POZDRAV od imenjakinje![]()
Znači, ustvari bih trebala da iskombinujem neke farbe? Al' ništa bez blajhanja...jeca2007:Da bi postigla takvu nijansu moras znati pravilni omjer farbi i naravno hidrogena, mada tu ces boju tesko dobiti sama u kocnoj radinosti, a pogotovo bez blansiranja.Dakle na tvoju sadasnju podlogu se moras prvo blajhati jer drugacije ti se boja nece primiti.A sto se tice crvenog pigmenta upravo ta crna farba koja se dodaje uklanja taj crveni odsjaja.Ali jos jednom, blajhanje je neophodno.
Pa te koje te cudno gledaju , vjerovatno nikada nisu pokusale nekoga ofarbati na taj nacin.A ukoliko zaista zelis takvu vrstu imidza , nemoj da odustajes , ali svakako pronadji kvalitetnog frizera koji ce ti pravilno odraditi tretman.Ja bih ti preporucila da pronadjes nekog ko ima zavrsenu akademiju ( odnosno visi stepen ) , jer takav frizer je i vise nego adekvatan da ti uradi frizuru.Lexa:Znači, ustvari bih trebala da iskombinujem neke farbe? Al' ništa bez blajhanja...
Otišla bih kod frizerke ali još nisam našla neq koja bi mi to odradila a da zna šta radi, samo me čudno pogledaju.
Tnx
Sve zavisi da li preliv kupujes ili pravis sama .Ako ga kupujes onda je to da se izrazim jedna vrsta kreme koja sluzi za osvjezavanje sadasnje nijanse , ali se ispira nakon nekoliko pranja, a ukoliko od farbe sama napravis preliv onda je to malo jaca vrsta preliva , koja ti se nece ispirati ali ni ostetiti kosu.Waterfall:Jeco,
da li mozes da mi objasnis sta je preliv za kosu-da li je to farba, ili nesto drugo?
Pozz
jeca2007:Sve zavisi da li preliv kupujes ili pravis sama .Ako ga kupujes onda je to da se izrazim jedna vrsta kreme koja sluzi za osvjezavanje sadasnje nijanse , ali se ispira nakon nekoliko pranja, a ukoliko od farbe sama napravis preliv onda je to malo jaca vrsta preliva , koja ti se nece ispirati ali ni ostetiti kosu.
Ne, napisala sam da ti prelivi koji se kupuju u prodavnicama nisu trajni i da se ispiraju nakon samo nekoliko pranja.To im je jedina mana.Waterfall:Da li to znaci da taj koji se kupuje ostecuje kosu?
Pa na zalost taj problem sa tzv. oksidiranom bojiom bice ti problem dok se god budes farbala u plavao.Dakle, nasa voda je tvrda , puna hlora i upravo zbog toga svega boja ne moze opstati na kosi, jos ukoliko ti kosa ima veci nivo crvenog pigmenta, sto je vjerovatno slucaj, zutilo izbija i to u veoma iritantnoj varijanti.Ali da bi to izbjegla pokusaj , da nakon pretnaes dana stavis preliv i na taj nacin ces osvjeziti boju , neces ostetiti kosu, a zutilo se nece pojaviti.ariana:Zdravo Jeco,
Vec godinama se farbam u plavo, inace prirodna boja kose je kestenjasta. Za farbanje koristim IGORA 111 sa 12% hidrogena. Nervira me sto mi nedelju- dvije nakon farbanja kosa dobije zutu boju, sto ne izgleda lijepo. Inace imam stepenastu frizuru, duzine do brade otprilike, nikad nisam radila pramenove, a imam prirodno vrlo tanku vlas. Sto mi savjetujes?
Lijep pozdrav.
Veliki pozdrav za tebe.blonde sweety:Cao Jeco,dobra vilo![]()
Ja imam zlatno-plavu boju kose (prirodna mi je smedja,presla sam put od cokolade preko narandzaste,i dosla do zlatne :shock: ).
Problem je sto ja hocu svetlo plavu boju, a ne zlatnu.Zadnja dva puta sam koristila veoma svetlo plavu,ali mi se nije primila,vec mi je boja ostala zlatno plava.![]()
Plasim se da koristim blans zbog ostecenja kose.Da li moram da ga ipak stavim da bih dobila zeljenu boju?
I jos jedno pitanjce-kad se farbam,stalno mi siske ispadnu svetlije od ostalog dela kose.Sta da radim po tom pitanju?
Unapred zahvalna-wanna be real blonde...![]()
Nemas brige samo kupi Revlon Nutri masku u bjelom pakovanju i koristi je nakon svakog pranja, vidjeces bices zadovoljna, moje musterije jesu, a i licno je koristim.Pokusaj i povremeno staviti maslinovo ulje, koje ces predhodno ugrijati u toploj vodi nekoliko minuta, utrljas u kosu, drzis 15 minuta i normalno samponiras, nakon njega ne stavljaj masku.AnaBg:):Meni je jako suva kosa...