KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Harmony:
Da li to znaci da se kosa navikne na neki proizvod?
Da jer je kosi potrebno vrjeme kako bi se privikla na supstancu kojom se tretira i na taj način stvorila svoju prirodnu zaštitu, a ukoliko se stalno mjenja farba kosa nema vremena za prilagodjavanje i svakom promjenom korjen kose doživljava tzv. " šok " koji reaguje tako što nedobijemo željenu nijansu boje kojom se farbamo.

E,cujte ovo...ja imam jaaaako kovrdzavu i gustu kosu...prirodna boja mi je svetlo smedja!farbala sam se u crno tj kupila sam tamno smedju farbu i ispalo mi je crno...sada mi se skroz isprala boja i ocu opet da se farbam u boju cokolade..a ne znam dal da izvucem neke pramenove...i koje boje?i da li bi to bilo dobro na moju kosu..??? :confused:

pilencepile:
Cao Jeco ja neznam sta da radim sa mojom kosom.Mozes li da mi predlozis neku frizuru moja slika je u profilu.Imam malo okruglu glavu pa neznam sta da uradim.Mislila sam da istanjim krajeve ka licu,sta ti mislis?Aj mi nesto predlozi
Ne bi htje la da budem nepristojna ali ta frizura koju trenutno imaš ne odgovara tvom obliku lica, ali tu sam da ti nešto predložim. ;) Prvo što bi ti savjetovala je da ofarbaš pramenove koji prate tvoju konturu lica u tamniju boju kako bi postigla efekat izduživanja kose , ili se jednostavno prefarbaj u svjetlo smedju varijantu koja bi savršeno odgovarala tvom tenu.Pošto imaš i malo izraženo čelo savjetovala bi ti i šiške koje bi ga malo skratile a i na taj način izdužile tvoje lice.Evo priložila sam ti sliku frizure koja bi ti savršeno odgovarala a mislim da bi i ti bila sa njaom zadovoljna.

jelenica-cg:
e da zaboravila sam da napisem:)kosu skoro nikad ne pustam pa zato pitam kako bi mi stojali pramenovi
U koliko želiš izvući pramenove pokušaj sa bojom meda, jer bi se boja čokolade stopila sa sadašnjom nijansom i gotovo da se razlika nebi ni vidjela, a pramenovi boje meda bi tvojim liknama dali predivan zdrav izgled i puno sjaja i izgledale bi jako glamurozno, a što je najvažnije još će se bolje istaći ukoliko vežeš kosu, jer su specifični po tome da se prelivaju od tamne do najsvjetlije varijante te nijanse na suncu.

hvala puno :D e da kosa mi je puunoo suva...koristim avonove proizvode advance tehniques za ostecene vrhove i protiv naelektrisanja kose...pre plaze stavljam dove pakovanje za farbanu kosu kao za zastitu a za grad stavljam luxinu..i ponekad baby olje gel za sjaj...uh raspisah se:0imas li ti nesto da mi preporucis..?:)

jelenica-cg:
hvala puno :D e da kosa mi je puunoo suva...koristim avonove proizvode advance tehniques za ostecene vrhove i protiv naelektrisanja kose...pre plaze stavljam dove pakovanje za farbanu kosu kao za zastitu a za grad stavljam luxinu..i ponekad baby olje gel za sjaj...uh raspisah se:0imas li ti nesto da mi preporucis..?:)
Kao i svim djevojkama sa problemom poput suhe kose od srca preporucujem NUTRI REVLON masku koja je odlična, a služi da bi kosi pružila potrebnu hidrataciju i sjaj. ( p.s. nesmiješ mješati toliko različitih proizvoda za kosu, ma koliko mislila da činiš pravu stvar, tvoja kosa je pod stresom) Opredjeli se samo za jedan proizvod i njega upotrebavljavaj.Često mjenjanje i mješanje raznih preparata dovodi do opadanja kose, peruti i mašćenja tjemena.

pilencepile:
Hvala ti Jeco puno,ja nikako nisam zadovoljna ovom frizurom.Najvise mi se svidjavu ove slike u sredini mislim da cu tako nesto da uradim.
Hvala gnjavicu te ako mi opet bude nesto potrebno
Ma ne gnjaviš samo pitaj, ali vi meni oprostite ako ne odgovorim odmah, jer vlasnik sam velikog salona i ponekada stvarno nemam vremena da sjednem za računar, ali potrudiću se da budem što efikasnija.A tebi sretno sa novom frizurom, bićeš zadovoljna sigurno, jer svaka promjena je korak naprjed ka boljem raspoloženju. :D

SUN-BG:
Ostetila sam kosu cestim farbanjem. Da li je sisanje jedino resenje?
Zavisi koliko, ako je rječ o plavoj izblajhanoj kosi koja se sada rasteže kao žvaka , onda je nažalos šišanje jedino rješenje, ali ukoliko se radi samo o malo ućebanoj iskrzanoj kosi, kosa se može samo malo ošišati i intenzivno tretirati preparatima za regeneraciju i mogla bi se oporaviti.Dakle, koliko si je oštetila?

ćao! baš mi se dopada ova tema, moram da je pohvalim :) mene zanima da li moguće iz prirodno vrlo tamne kose preći u svetlu (plavu- maximum svetlo smeđu) samo farbom? bez blanša. jedna devojka tvrdi da se ona tako farba, meni je to prosto čudno.

pomagajte drugovi :)
koliko hidrogena (odnosno keune tinta developera) i kojeg ide uz keune farbu
ja ono uputstvo nista ne kontam
kupila sam jedan 6% za tamniju nijansu od moje farbane kose odnosno svetliju nijansu od moje prirodne kose (br. 6.53, tamno kestenjasta)

POMAGAJTE!!! Imam tanku i slabu kosu... Trenutno pocinjem sa koriscenjem pantene pro v sampona (Full & Thick kolekcija), medjutim malopre videh na nekom forumu da je taj sampon "ko izbeljivac" izuzetno agresivnog hemijskog sastava, da ostecuje kosu i da od njega kosa opada... Interesuje me da li je to istina i molim nekoga da mi preporuci neki preparat ili kremu (moze i nesto sto cu smuckati kuci tipa jaja, maslinovo ulje itd :-) )... Unapred hvala svima... Pozdrav

SilverSharkSR:
POMAGAJTE!!! Imam tanku i slabu kosu... Trenutno pocinjem sa koriscenjem pantene pro v sampona (Full & Thick kolekcija), medjutim malopre videh na nekom forumu da je taj sampon "ko izbeljivac" izuzetno agresivnog hemijskog sastava, da ostecuje kosu i da od njega kosa opada... Interesuje me da li je to istina i molim nekoga da mi preporuci neki preparat ili kremu (moze i nesto sto cu smuckati kuci tipa jaja, maslinovo ulje itd :-) )... Unapred hvala svima... Pozdrav

Meni je Pantene najbolji...nisam primetila da je agresivan, a probala sam skoro sve na tržištu...ove zvučnije :smile:

p.s. Prošle nedelje sam stavljala pakovanje od maslinovog ulja i jajeta...kako je Jeca rekla da se ulje zagreje, ja sam ga zagrejala u šerpici i kada sam u to stavila jaje...pa krenula je da se pravi kajgana...obrati pažnju na to. :lol:

SANDRINAbg:
Meni je Pantene najbolji...nisam primetila da je agresivan, a probala sam skoro sve na tržištu...ove zvučnije :smile:
p.s. Prošle nedelje sam stavljala pakovanje od maslinovog ulja i jajeta...kako je Jeca rekla da se ulje zagreje, ja sam ga zagrejala u šerpici i kada sam u to stavila jaje...pa krenula je da se pravi kajgana...obrati pažnju na to. :lol:
Ja sam čuo da ima nešto sa belim lukom i još nečim za bolji
kvalitet kose, i čuo sam da pomaže. Ozbiljno.

Back