KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Postoje ampule za regeneraciju korjena kose,protiv preteranog opadanja,protiv preteranog lučenja sebuma, za zaštitu obojene kose, protiv peruti, za volumen , za hidrataciju.Odaberi neko djelovanje od navedenih naravno jer ti znaš koji problem ima tvoja kosa, pa kada odabereš napiši mi a ja ću ti onda poslati tačne nazive i način upotrebe. ;)

jeca2007:
Postoje ampule za regeneraciju korjena kose,protiv preteranog opadanja,protiv preteranog lučenja sebuma, za zaštitu obojene kose, protiv peruti, za volumen , za hidrataciju.Odaberi neko djelovanje od navedenih naravno jer ti znaš koji problem ima tvoja kosa, pa kada odabereš napiši mi a ja ću ti onda poslati tačne nazive i način upotrebe. ;)

E pa mogle bi ove za zastitu obojene kose i hidrataciju. Sad sam tamno smedja, ali sam duzi period pre toga blajhala, pa je i dalje suva nekako..
Ja bi volela onaj ideal izrazito sjajna, meka, bez dlacica koje strce :)
Pozz

Supica:
E pa mogle bi ove za zastitu obojene kose i hidrataciju. Sad sam tamno smedja, ali sam duzi period pre toga blajhala, pa je i dalje suva nekako..
Ja bi volela onaj ideal izrazito sjajna, meka, bez dlacica koje strce :)
Pozz
Pokušaj sa MAXI RECONSTRUCTOR iz Revlona, to su ampule koje su namjenjene za regeneraciju oštećene i tretirane kose.Koriste se tako što poslije šamponiranja utrljaš jednu cjelu ampulu u kosu, ali ne i tjeme, držiš 15- 20 min i sapereš.Dok ih budeš koristila izbjegavaj korišćenje lakova za kosu,gela i pjene koji pospješuju isušivanje dlake.Ampule možeš bez prestanka da koristiš 3 mjeseca , a onda napravi pauzu od mjesec dana i onda ukoliko nebudeš zadovoljna njihovim učinkom pokušaj ponovo.

phenomenon:
Evo da se ja prijavim da se od skoro farbam i da sam neprijatno iznenadjena kako mi je kosa postala suva a imam bas dugacku kosu vec godinama i povremeno sam je posvetljivala samo hidrogenom i bila je bas svilenkasta. Sta sad da radim?
Prvo moraš znati da farbanje svakako ima neugodne posljedice, ali naravno sve zavisi od kvaliteta kose koliko će one biti izražene.Pošto kažeš da ti je kosa duga moraš svaka 2 mjeseca redovito išišavati ispucale vrhove kako bi mogla da se regeneriše kutikula dlake, druga stvar je ta da ukoliko često mjenjaš farbu ( proizvodjača ) kosa nema vremena da stvori zaštitni sloj jer je svaki mjesec tretirana različitom supstancom.Moraš stavljati redovito balzam ili masku za kosu i izbjegavaj vezati kosu u rep.Nemoj pre često mjenjati šampon i nastoj da spavaš sa kosom ispletenom u pletenicu jer će ti to smanjiti opadanje kose ( što se naravno dešava ako je kosa duga ).Ja bi ti preporučila revlonovu NUTRI masku koja će ti vratiti sjaj kosi a i kosa će ti ponovo biti svilenkasto meka i laka za raščešljavanje.Takodje ova maska sadrži puno vitamina koji će u budućnosti zaštititi tvoju kosu.

A jel postoje ampule za volumen kose,ili nesto za loknanje kose,tj da bude onako blago valovita,neobavezna.Kako bih mogla to da napravim u kucnoj varijanti..Imam dugacku kosu,nefarbanu,vec sam pisala.Ali neodredjena je,nije ravna,vec se blago uvija od polovine nadole.Sisam se na ravno,skoro cela je dostigla da bude iste duzine jer su me nekad sisali skroz stepenasto.Sad mi je napred na stepen,recimo deo siski,a pozadi ravna.

zabicaa:
A jel postoje ampule za volumen kose,ili nesto za loknanje kose,tj da bude onako blago valovita,neobavezna.Kako bih mogla to da napravim u kucnoj varijanti..Imam dugacku kosu,nefarbanu,vec sam pisala.Ali neodredjena je,nije ravna,vec se blago uvija od polovine nadole.Sisam se na ravno,skoro cela je dostigla da bude iste duzine jer su me nekad sisali skroz stepenasto.Sad mi je napred na stepen,recimo deo siski,a pozadi ravna.
Nemaju ampule za loknanje kose ali možeš kupiti neki proizvod u parfimeriji za frćkanje pa kada budeš sušila kosu samo je malo izgužvaš rukom i ona će poprimiti formu.Možeš za kućnu varijantu pravljenja frizure koristiti pjenu sa malo jačim faktorom čvrstoće ( recimo 4 ) ili kuši sansilk sredstvo ili balzam za loknanje.

Imam suvu kovrdzavu kosu,duzine malo preko pola ledja i vise ne znam sta bih sa njom.Jako mi se svidja kad je isfenirana skroz ravno ali ja sama ne mogu toliko da je izvucem,uvek bude "ogromna" i nekako cupava.Nikako da se slegne,a iskreno,ne mogu svaki drugi dan kod frizera.Jel postoji neki nacin da je ispravim a da je ne ostetim?Cula sam za trajno ravnanje kose ali drugarica je to radila i kosa joj se samo osusila a opet mora da je fenira.

nivea_soft:
Imam suvu kovrdzavu kosu,duzine malo preko pola ledja i vise ne znam sta bih sa njom.Jako mi se svidja kad je isfenirana skroz ravno ali ja sama ne mogu toliko da je izvucem,uvek bude "ogromna" i nekako cupava.Nikako da se slegne,a iskreno,ne mogu svaki drugi dan kod frizera.Jel postoji neki nacin da je ispravim a da je ne ostetim?Cula sam za trajno ravnanje kose ali drugarica je to radila i kosa joj se samo osusila a opet mora da je fenira.
Već smo u predhodnim postovima spominjali taj način ravnanja kose ali to ti stvarno ne bi preporučila,jer iako ga uradiš kosa ti nikada nemože biti dovoljno ravna bez feniranja ili peglanja (ali što se tiče peglanja, ako se na to odlučiš uzmi peglu na paru jer ćeš sa njom malo koliko-toliko zaštititi kosu ). Što se tiče tvog problema sa suvom kosom ja bi ti savjetovala da kupiš EQUAVE masku- to je jako intenzivan tretman za oporavljanje suhe kose i nakon samo mjesec dana korištenja trebala bi vidjeti veliko poboljšanje.A uz tu masku možeš kupiti i EQUAVE šampon koji je takođe namjenjen suhoj i oštećenoj kosi.To dvoje ti u slobodnoj prodaji košta oko 10 evra ali vjeruj mi da se nećeš pokajati ako pokušaš.

Hello Jeco, jedan si od razloga zbog kojih je tesko skinuti se sa krstarice :)

Sto znas o kani - moze li da se koristi na kosu koja je bila farbana? Cula sam negdje da se nakon duzeg vremena koriscenja mora pauzirati sa kano ali sve frizerke koje sam pitala je nisu koristile iti znaju puno o njoj..

Unsaie:
Hello Jeco, jedan si od razloga zbog kojih je tesko skinuti se sa krstarice :)

Sto znas o kani - moze li da se koristi na kosu koja je bila farbana? Cula sam negdje da se nakon duzeg vremena koriscenja mora pauzirati sa kano ali sve frizerke koje sam pitala je nisu koristile iti znaju puno o njoj..
Prvo ti sve zavisi o kojoj nijansi se radi, ali koja god da je u pitanju radije odustani jer kasnije ćeš se pokajati.Naravno , upoznata sam sa djelovanjem kane mada lično je ne koristim u salonu.Ono što je kod te prirodne farbe zanimljivo je činjenica da je se jako teško rješiti kada se jednom nanese na kosu, pogotovo kada je u pitanju crna boja.Na nju jednostavno ne djeluju niti jaki hidrogrni , niti blanš.A i onda kada se uspije malo izbljediti poprima mrkva boju što svakako izgleda grozno, a razlog tome je velika količina crvenog pigmenta koju ona sadrži.Dosta je jaka i njie ju preporučljivo koristiti redovno, tj. svaki mjesec dana.A još je zanimljivije da se uopšte ne ispira što svakako otežava izbljedjivanje nijanse.Tako da ukoliko želiš ofarbati kosu sa kanom dobro razmisli šta dalje kad budeš željela neku drugu nijansu.

Ok, to sa skidanjem me ne brine, mislila sam na nesto prakticnije - unistavanje kose ili uticaj na zdravlje...ili neka reakcija na vec farbani dio kose.
Inace ja sam farbana u crveno i htjela bih da nastavim sa tom bojom - farbam se na svaka 2-2,5 mjeseca

a mislila si nato..........Nemoj da se brineš kana je farba na biljnoj bazi i ne oštećuje kosu, a što se zdravlja tiče jedino bi ti mogao biti problem ako si alergična na neku biljku koju farba sadrži, jer bi ti nastala alergijska reakcija na tjemenu koja zna biti jako neugodna ( jak svrab, gotovo nepodnošljiv, plikovi i vredljivost tjemena na dodir ), ali preventive radi provjeri sa svojim doktorom imaš li nekakvu alergiju, recimo na polen.

Svarno sa tim proizvodom nisam upoznata to se vjerovatno skoro pojavilo na tržištu, ali ja ti mogu samo savjetovati da ako je staviš i ako te počne peći kosa glava, odmah dobro saperi farbu nemoj čekati da odstoji predvidjeno vrjeme.A ako ona služi samo kao maska za kosu,zašto si se baš odlučila za nju a ne za neku manje riskantnu maskicu?

Back