KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
Hvala puno svima na sugestijama....
...nesto od toga sam vec probala...
A, da li postoji sjaj za kosu u spreju, kao finish na isfeniranu kosu i gde ima da se kupi...?

Imas razne te sprejeve. Ja sam koristila tigi, bocica je bila roze. Uzimala sam ga od drugarice koja ih je nabavljala za salon, ali mislim da imas i u cvrletu da kupis, vec smo spominjali tu prodavnicu na ovoj temi, bila je u beogradskoj, pretpostavljam da je jos uvek tamo.. nisam sigurna, mada prolazim tuda svaki dan.
Vise ga ne koristim, jer sam presla na "tecnost" za krajeve samo, ali mi je bio ok.

nisam koristila pantenol, bas ti hvala za info, bas cu uzeti i probati
samo mi reci kako koristis?
ja ne trpim nista na kosi u smislu gelova sprejeva itd jer dobijem perut pa zato i koristim sve te prirodne preparate
Можеш га користити у варијанти са шампоном, неким од оних обичних прозирних, рецимо копривин, додаш у шампон пантенол раствор, бевиплекс капсуле, капи од коприве и ад водене капи и тиме переш косу.
Можеш и након прања да натапкаш на тјеме.
А може и као маска, пантенол, капи од коприве, ад уљане капи и нешто још од тих уља и држи се неколико сати и испира.

Е сад, о тим уљима се мало и пишу опречне ствари. Рицинус нико не оспорава. Њега мажу и на трепавице. Сјајан је. Једина му је мана густина. Скоро да га је немогуће размарати.
За маслинова, чичкова уља неки кажу да је у питању шарена лажа. Да немају никакву моћ продора у длаку и храњееа и да је сунцокретово неупоредиво боље.
Ја повремено мажем орахово. У дм-у имају нека што миришу на старе колоњске воде, прејак мирис на мушкарца и мени се свиђа: )

Say it right@

...u svemu se slazem sa PiL samo bih dodala da ja kapi koprive ispiram, odnosno nanosim ih pre pranja jer imaju alkohol u sebi pa znaju da isuse teme.

...pantenol koristim tako sto nakvasim tufer za skidanje sminke i predjem preko cele duzine kose, iskoristim jedno 5-6 tufera dok je dobro ne nakvasim. Pantenol stiti kosu od ostecenja a ricinus i korpiva jacaju koren/pospesuju rast.

...PiL ricinus nanosim tako sto istisnem na prste, razmazem izmedju istih i prolazim kroz kosu (teme) kao Travolta ili Federer z:mrgreen:, istrosim jedno trecinu ulja po tretmanu...

Poslednja izmena:
Imas razne te sprejeve. Ja sam koristila tigi, bocica je bila roze. Uzimala sam ga od drugarice koja ih je nabavljala za salon, ali mislim da imas i u cvrletu da kupis, vec smo spominjali tu prodavnicu na ovoj temi, bila je u beogradskoj, pretpostavljam da je jos uvek tamo.. nisam sigurna, mada prolazim tuda svaki dan.
Vise ga ne koristim, jer sam presla na "tecnost" za krajeve samo, ali mi je bio ok.

Ako ima kod cvrleta idem vec sutra...hvala...z:)

Можеш га користити у варијанти са шампоном, неким од оних обичних прозирних, рецимо копривин, додаш у шампон пантенол раствор, бевиплекс капсуле, капи од коприве и ад водене капи и тиме переш косу.
Можеш и након прања да натапкаш на тјеме.
А може и као маска, пантенол, капи од коприве, ад уљане капи и нешто још од тих уља и држи се неколико сати и испира.

Е сад, о тим уљима се мало и пишу опречне ствари. Рицинус нико не оспорава. Њега мажу и на трепавице. Сјајан је. Једина му је мана густина. Скоро да га је немогуће размарати.
За маслинова, чичкова уља неки кажу да је у питању шарена лажа. Да немају никакву моћ продора у длаку и храњееа и да је сунцокретово неупоредиво боље.
Ја повремено мажем орахово. У дм-у имају нека што миришу на старе колоњске воде, прејак мирис на мушкарца и мени се свиђа: )

izbegavam te obicne sampone jer mi stvaraju perut, od nivee i tih komercijalnih me svrbi teme uzasno, jedino od head and shouldersa mi nista ne fali ali njega perem npr dva pranja pa uzmem bekutan ili tako neki blazi
za maslinovo znam da je dobro i u ishrani kada se dosta koristi pospesuje gustinu kose, a ja koristim iskljucivo domace hladno cedjeno koje kupujem u Dalmaciji,ne ovo kupovno, nije kvalitetno
cickovo sama pravim, jer kad se kupi u apoteci ono je parfimisano i opet sumnjam u kvalitet a kosa stvarno mirise od njega fenomenalno i posle pranja
probacu pantenol sa samponom i koprivom
inace se sisam 1-2 puna godisnje u poslednje 2,3 godine i pored feniranja povremenih nije mi kosa iskrzana

e sad, ja mesam sva ta ulja pa mazem direktno na kosu i ono najmanje sto ostane sipam na teme pa razmazujem

Zdravo svima :) Ja vec neko vreme koristim prirodni preparat Kosorast.I mogu da se pohvalim da mi je resio probleme,nestala je perut,vise ne opada kosa,ojacao je koren,i kosa je postala zdravija i sveza. A uz sve to nije skup i jednostavan je za koriscenje :)

Zanima me jedna stvar
Da li koristite nesto kao preventivu ili je inace dobro za sedu kosu, tj da se ne pojavljuju
ja sam cula da moze nevenom i melemom od nevena

Ne, nisam cula da ima pomoci za to osim farbanja, ali cesto i ne predstavlja neki problem sem ukoliko nije ziht crna prirodna kosa, a sedih previse...
Mnogi dobiju vec prve sede u dvadeset i nekoj, a neki tek oko cetrdeset, to je sve genetika, predispozicija i sl.

ma nemam ja sede al drugarica ima i to poneku pa se plasim jer ako krene na moju duzinu kose neka, ja je odma skracujem skroz na kratko :lol:
napravicu taj melem cim procveta neven

Jedino sto tvoja drugarica moze da uradi odnosi se na unos vitamina B. Sedoj kosi nedostaje melanin, to je protein koji nikako ne moze da se zamaskira melemom, uljem ili cime vec. Zapravo, kosu od spolja ne mozes negovati, iako to svi cinimo, mi na taj nacin problem samo zalepimo, nesto kao sminka na prljavom licu.

Deblja vlas sedi ranije od tanke jer brze oksidira, recimo ja imam bebecu kosu na oca. Tata nema nijednu sedu u kosi, nema ni sestra dok je mama potpuno seda ali njena kosa je bujna, debela, ostra, prelomljena.

Ne, nisam cula da ima pomoci za to osim farbanja, ali cesto i ne predstavlja neki problem sem ukoliko nije ziht crna prirodna kosa, a sedih previse...
Mnogi dobiju vec prve sede u dvadeset i nekoj, a neki tek oko cetrdeset, to je sve genetika, predispozicija i sl.
ne bih se ja farbala
ali sam cula i npr kako kosa prirodno moze da se prosvetli
ne znam tacno kolicinu ali se pomesa med cimet i regenerator za kosu, nanese se kao farba i drzi na glavi pola sata uvijeno u foliju, onda se greje tih pola sata i drzi jos 4,5h
ko ima tamniju prosvetljuje se u svetlo braon
Jedino sto tvoja drugarica moze da uradi odnosi se na unos vitamina B. Sedoj kosi nedostaje melanin, to je protein koji nikako ne moze da se zamaskira melemom, uljem ili cime vec. Zapravo, kosu od spolja ne mozes negovati, iako to svi cinimo, mi na taj nacin problem samo zalepimo, nesto kao sminka na prljavom licu.

Deblja vlas sedi ranije od tanke jer brze oksidira, recimo ja imam bebecu kosu na oca. Tata nema nijednu sedu u kosi, nema ni sestra dok je mama potpuno seda ali njena kosa je bujna, debela, ostra, prelomljena.
ma znam i to, mada nisam tacno proucavala proces
zena koja mi je i rekla za taj melem od nevena sama isto pravi i koristi i kaze da je bila 3 puta vise seda nego posle nekog vremena koriscenja melema
meni je kosa preko pojasa sto se kaze, i stvarno je negujem, zato me i strah, a gusta je i jaka

Back