KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
http://www.google.com/imgres?imgurl...1t:429,r:2,s:147&tx=68&ty=91&biw=1280&bih=841

Htela bih privremeno u ovu boju kose da se ofarbam, da vidim kako mi stoji. Nikad se nisam farbala i rekla sam da necu nikad, ali kosa mi je prilicno potamnela (od svetle nijanse braon do tamne), ali bih ipak volela da pitam da li je moguce nekim sredstvima vratiti prirodnu boju kose, tj. skinuti farbu. I da li je moguce dobiti ovu boju kose?

Hvala.

@ Dark_Lady

S obzirom kako si neodlucna i jos se nisi ni ofarbala vec planiras da se vratis u svoju boju (jos si rekla da neces nikad da se farbas), najbolje bi bilo da se ne farbas!

Bakarna boja moze da se dobije ali bi trebalo (preporucljivo) da radi profesionalac jer nije lako dobiti izjednacenu boju tokom prvog farbanja ako je duga kosa jos teze je.

Drugo, na kutijama od farbi pise da li su trajne ili ne - procitaj i tako ces da prepoznas koja je koja farba.

I na kraju, farba ne moze da se "skine" vec se prefarbas u boju najslicniju tvojoj prirodnoj (ukoliko zelis da se vratis u svoju prirodnu boju) i to je posao za profesionalca a ne za kucno eksperimentisanje.

Evo me i ovde...ofarbala sam se pre oko mesec dana nekom pallete, cini mi se sad karamel braon, koja mi je u potpunosti unistila ridjkasto-zlatni preliv na smedjoj kosi koji sam imala tako da sam sad onako bapski bordo crvenkasta i bezlicno smedja...
Ten mi je srednji, vise svetao ali umem da budem rumena, obrve crne...nije da nekoga zanima :-D ali ne znam sta mi je sad najpametnije da uradim, da bih dobila neku ''konkretnu boju''. a da nije crna, ja bih rado da osvetlim kosu, da ponovo bude vise narandzasto crvena, ako bas mora da bude crvena...pa- kako ? :-D

Forumasice,
Jel imao neko iskustva sa bilo kakvim skidacem farbe za kosu (da nije na bazi hidrogena) ?
Cula sam za neki Dikinsonov, tako nesto..
Jel vredi kupovati to?

Hocu iz crno-smedje, da predjem u svetlije smedju, a obicnim farbanjem nema sanse :roll:

...ima efekta...ja sam koristila...preko puta Tasmajdanskog parka ima specijalizovana
prodavnica za farbe i ostale preparate za kosu, u zadnjem delu im je i frizerski salon.....ali naravno ja ne mogu da se setim kako se zove marka koju sam kupila:rumenko:
..uglavnom kostalo je 1.600 dinara, i odlicno je skinulo farbu, ali sam ja zeznula
i prefarbala nekom smedjom, koja mi je vratila crnu boju....maler...:dash:

..ne znam koliko sam ti bila od koristi, prosetaj tuda promasiti ne mozes...:think:

Skidac farbe se zove Dikson.
Ja sam prosle god iz tamno smedje, skoro crna, presla u svijetlo smedju-ljesnjak nijanse...ne znam sta mi je sve muckala, ali je trajalo to skidanje i nijansiranje citav dan...
Znam da mi je frizerka rekla da se najteze i najduze izlazi iz crne, bilo koja nijansa za ton ispod i puno manje posla...
Meni se ipak ostetila kosa, pa sam "capnula" nekih 10cm...
Moj savjet, sacekaj da se ispere sto vise, i probaj sa ramenovima + preliv, puno manje ces ostetiti kosu...

valja li ovo čemu?
je l' neko koristi?

Ne koristim...ali sam probala X sprejeva za sve&svasta, nista posebno, trenutno kao nesto i ima neki wow efekat (ili je autosugestija :mrgreen.)...vecina mi kupi prasinu u kupatilu, a vremenom se na kosi natalozi tog "smeca" pa napravi jos vise posla...inace, ako imas slicnu, pranu bocicu, napuni je cajem od zalfije i prskaj po kosi, cini cuda za sjaj ;) (ako si plavusa,a mislim da jesi, ako me sjecanje sluzi, samo neka je malo vise razblazen caj)

Sa kamilicom ispiraj kosu...ono jaci caj, zadnje ispiranje sa tim i susenje... :) A zalfija je za to "prskanje" tj. sjaj, izmedju ostalog...i kamilica je dobra, ali zalfija "jace odradi"...tj. slicno kupovnim sprejevima. A kad se zalfijom (isto jace skuvanom) ispire, onda tamni kosa, ali je ujedno dobra za tjeme, i kvalitet dlake...

(a ti ako si se "nameracila" da uzmes, uzmi taj sprej... ;) ...ja sam tako dubila na glavi dok nisam probala sve sto sam htjela... :malav: npr. onaj gliss kur sprej za kosu-ruza-tamno roze pakovanje-, i ne radi bas nista na kosi, osim sto fino mirise...ali, ja morala da probam :mrgreen: )

Poslednja izmena:

Back