KOSA - pitanja/odgovori

Koliko zaista poznajete vasu kosu?

• Ukupno glasova
    31
  • Anketa je zatvorena .
papagalaki_bg:
e sad cu bas da te "zloupotrebim" kad si tako dobra ;)
koristila sam revlon "curly hair days", daje kosi mekocu, sto ja u principu vec imam.
koristila sam razne pene za kovrdzanje, uglavnom su mi isusivale kosu.

sta bi mi preporucila za dobre trajnije kovrdze?

sjajna si, jeco :D
joj bas ti hvala sad se moram malo i uobraziti :D sala naravno......... ajde probaj kupiti pjenu twist revlon za kovrdze i stavi je na mokru kosu i scrunch revlon pa njega istisni na dlan protrljaj ruke nagni se naprjed i prebaci kosu i stisni sake po kosi par puta ali nakon sto je osusis.

jeca2007:
Prvo veliki pozdrav za tebe jer si mi bila jedna od prvih on line musterija :lol:
d055.gif
jeca2007:
A ukoliko se folija ne skine na vrjeme korjen kose izgori i momentalno taj pramen otpada sa glave,dakle jakoooooo osjetljivo.
ja sam mislila da pramenovi ne krecu bas od korena...
e010.gif

Veliki pozdrav, Jeco!
c020.gif

jeca2007:
Kristali,odnosno liquid za kosu pokušaj da nadješ subrinin ili kene amogu se koristiti i bez feniranja mada je kosa svakako ljepša nakon oblikovanja.A što se tiče šišanja probaj bob sa kratkim stepenovina napotiljku koji se oblikuju sa malo gela i uz pomoć prstića a efekat treba biti sto razbaruseniji odzada dok ti je kosa sprjeda jako glatka,ova frizura je miks neurednog i sofisticiranog stila a sto je najbitnije nije potrebno feniranje. :lol:

Hvala puno Jeco, probacu vec danas da nadjem te kristale koej preporucujes :)
Sto se tice frizure ja bi ipak nesto duze, ako sam dobro razumela ova frizura je malo kraca a ja nikad nisam imala dugu kosu pa sam htela da probam nesto duze. Mada jedino je lepo kad se fenira, a ovako inace pojma nemam kako da je "namestim" :(
Razmisljam, mozda je vise ravna laksa za oblikovanje od ovih stepenastih frizura, kakva je i moja.

Imam jedno pitanjce, naravno kao i svi ostali!
Do sada sam se farbala farbom Lakme (7/17) sto je srednje plava pepeljasta i koja je otprilike za 2 nijanse svetlija od prirodne boje moje kose. Bila sam na moru i kosa mi je malo posvetlela, pa bih sada da je ofarbam u nijansu svetlije. Zanima me da li mogu da je novom bojom ofarbam samo u korenu (kao sto sam se i do sada farbala) a da ne bude sareno. Inace kosa mi je duga i konacno oporavljena od skidanja crne boje pre 2god. pa mi je zao da je celu tretiram.

Supica:
Hvala puno Jeco, probacu vec danas da nadjem te kristale koej preporucujes :)
Sto se tice frizure ja bi ipak nesto duze, ako sam dobro razumela ova frizura je malo kraca a ja nikad nisam imala dugu kosu pa sam htela da probam nesto duze. Mada jedino je lepo kad se fenira, a ovako inace pojma nemam kako da je "namestim" :(
Razmisljam, mozda je vise ravna laksa za oblikovanje od ovih stepenastih frizura, kakva je i moja.
ravna kosa je svakako laksa za odrzavanje ali nemoras svoju stepenastu fenirati kupi jednostavno najvece samoljepljive viklere i uvij ih na prosusenu kosu,malo ih jos prosusi fenom i imaces isfeniranu kosu-to je mali trik ;)

Atrix:
Imam jedno pitanjce, naravno kao i svi ostali!
Do sada sam se farbala farbom Lakme (7/17) sto je srednje plava pepeljasta i koja je otprilike za 2 nijanse svetlija od prirodne boje moje kose. Bila sam na moru i kosa mi je malo posvetlela, pa bih sada da je ofarbam u nijansu svetlije. Zanima me da li mogu da je novom bojom ofarbam samo u korenu (kao sto sam se i do sada farbala) a da ne bude sareno. Inace kosa mi je duga i konacno oporavljena od skidanja crne boje pre 2god. pa mi je zao da je celu tretiram.
Morat ces ofarbati cjelu duzinu jer se radi o drugoj nijansi,a li ne brini neces ostetiti kosu od jednog puta uzmi samo umjesto 12 % hidrogena , 9 % posto i vec si sa tom malom promjenoma puno zastitila kosu :D

Imam i ja jedno pitanje.
Imam jako gustu kosu koja je uvek bila dugačka.
E sad me ta dužina vec smorila i ja bih da se ošišam.
Ali, svi mi govore da mi je kosa pregusta za kraću kosu ( sto inače i nije tesko za zaključiti).

Da li postoji neka frizurica koja bi došla u obzir? Neki paž ili nešto slično- dakle ne prekratko, ali ne ni duže od polovine vrata.

Hvala Jeco.

sevilja:
Imam i ja jedno pitanje.
Imam jako gustu kosu koja je uvek bila dugačka.
E sad me ta dužina vec smorila i ja bih da se ošišam.
Ali, svi mi govore da mi je kosa pregusta za kraću kosu ( sto inače i nije tesko za zaključiti).

Da li postoji neka frizurica koja bi došla u obzir? Neki paž ili nešto slično- dakle ne prekratko, ali ne ni duže od polovine vrata.

Hvala Jeco.
Za tvoj kvalitet kose paž ili bob bi bili ideealno rješenje jer je upravo za takve frizure gustoća poželjna.Dakle slobodno probaj neku od paž frizura (jer postoji dosta različitih stilova) vidjećeš bićeš zadovoljna a frizurica ti neće biti prekratka.Mada ja glasam da se odlučiš za bob! :lol:

jeca2007:
Za tvoj kvalitet kose paž ili bob bi bili ideealno rješenje jer je upravo za takve frizure gustoća poželjna.Dakle slobodno probaj neku od paž frizura (jer postoji dosta različitih stilova) vidjećeš bićeš zadovoljna a frizurica ti neće biti prekratka.Mada ja glasam da se odlučiš za bob! :lol:
Jao, sto si ti ekspeditivna, svaka ti čast! ;)
A sta je to bob frizura?
Rekoh, celog života imam dugu kosu, ne znam ni za sta sem za to! :lol:

jeca2007:
pa nemoj da bas sad izvuces pretamne probaj sa srednje smedjom varijanto a ako ćeš to raditi sama uzmi neku od nijansi iz lorealove palete

Ili ću možda ipak sačekati da mi kosa sama potamni...ne volim mnogo svetlu, ali ovo sunce je baš posvetli i onda pošizim :?

Inače, divna si i samo tbog tvoje teme sam počela i da zalazim na ovaj pdf. :wink:

Retko ozbiljna...u stvari, mislim i da je jedina takva tema ovde, a ti si jedno nesebično stvorenje kome nije teško da svoje znanje podeli sa nama i hvala ti na tome :wink: 8-) :smile:

E da...kupila sam onaj lak za kosu koji si mi preporučila. Nije Revlon, nego KEUNE, sa kristalima i fantastičan je...nikada i nisam koristila lak za kosu, al' ovaj ni ne lepi ni nema onaj šmek k'o drugi, a daje božanstven sjaj. :wink: :smile:

Strašno mi je žao što ću morati da vas napustim, ako ni zbog čega, a ono zbog tebe i ove divne teme. :cry:

Ostajte mi pozdravljeni, a ti Jeco najviše...pozz. :wink: :smile:

SANDRINAbg:
E da...kupila sam onaj lak za kosu koji si mi preporučila. Nije Revlon, nego KEUNE, sa kristalima i fantastičan je...nikada i nisam koristila lak za kosu, al' ovaj ni ne lepi ni nema onaj šmek k'o drugi, a daje božanstven sjaj. :wink: :smile:

Strašno mi je žao što ću morati da vas napustim, ako ni zbog čega, a ono zbog tebe i ove divne teme. :cry:

Ostajte mi pozdravljeni, a ti Jeco najviše...pozz. :wink: :smile:
Pozdrav i za tebe pa kad opet mognes smisli neko pitanjce pa se javi. ;)

Pa ja stvarno ne znam sta da radim sa svojom kosom...jako mi je izgubila sjaj. Ne znam ni koji oblik da je osisam, ne znam da li da se osisam na paz a s' obzirom da imam jako tanku kosu i da se cesto masti pri korenu, mislim da mi nece to bas stajati.
Zato sam trazila link za frizure..
Inace imas moju sliku u profilu da vidis kakv mi je oblik lica...a sisala sam se zadnji put,..hm....u martu mesecu....

Samantha Jouns:
Pa ja stvarno ne znam sta da radim sa svojom kosom...jako mi je izgubila sjaj. Ne znam ni koji oblik da je osisam, ne znam da li da se osisam na paz a s' obzirom da imam jako tanku kosu i da se cesto masti pri korenu, mislim da mi nece to bas stajati.
Zato sam trazila link za frizure..
Inace imas moju sliku u profilu da vidis kakv mi je oblik lica...a sisala sam se zadnji put,..hm....u martu mesecu....
Pa po slici sam mogla primjetiti da ti je kosa jako tanka i zato ti paž baš i ne bi bio idealno rješenje (morala bi se stalno fenirati,perkati kosu i td.....).Moj ti je savjet da za sada samo prešišaš vrhove te zavrneš rukave i kreneš u borbu.Evo ja sam lično vodila borbu sa masnim korjenom dugo vremena ali nakon što sam u salonu nabavila revlonove proizvode rješila sam svoj problem.Dakle ja ti predlažem jednu tromjesečnu terapiju nakon koje bi ti garantujem rezultati trebali biti ne zadovoljavajući- već fantastični.Dakle, pronadji u parfimeriji Anti-sebum šampon od revlona i koristi ga 3 puta sedmično, te kupi takodje i anti- sebum ampule kako dodatni tretman koje ćeš utrljavati nakon šamponiranja u tjeme i na dlaku 2 puta sedmično,tretman košta malo više ali se zaista isplati.Ukoliko ti se učini preskupo pokušaj sa nekim samponom iz linije RECEPT koji možeš kupiti u apoteci.U svakom slučaju za šta god da se odlučiš koristi tretman najmanje 3 mjeseca i rezultati će biti vidljivi.P.S. ako koristiš farbu za kosu koja sadrži maslinovo ulje prekini sa upotrebom i počni koristiti neku drugu jer će ti maslinovo ulje samo povećati lučenje sebuma u ovom slučaju.

Posto ovaj topic ima jako puno strana,izvinjavam se ako je pitanje vec bilo..Ekstremno masna kosa(vec drugi dan od pranja mi je skroz zamascena),isprobala sve i svasta za masnu kosu i zakljucila da mi posebno ne odgovaraju skuplji(npr.l'oreal) kao i gusci samponi. Da li da odustanem od borbe ili postoji nesto sto bi mi pomoglo,sampon ili neki drugi preparat?

Back