KORNJAČE

• Začetnik teme Začetnik teme sonyyyyaaaa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
hi svima...
imam jedan problem...
imam kornjacu vec 2 godine tj prvo su bile dve ali mi je jedna uginula pre vise od godinu i po....ostala mi je zenka...i danas je neke cudne bele loptice izbacila iz sebe...plasim se da nisu jaja pa da li je neko imao iskustva sa tim? molim vas pomozite mi...isto sam procitao da zenkde mogu zadrzati jaja u sebi i do nekoliko godina???

jedino bi valjda i mogla da budu jaja, ali opet mi je to neverovatno jer je stara samo 2 godine. kažu da ženke izležu jaja kao starije tek kad dostignu veličinu od oko 16cm. tako je kod moje ženke, a ova tvoja možda ipak nosi jaja i tako mlada, možda tuguje za mužjakom pa sama stvara jaja i izleže ih... kažu da su to najvernije životinje, kada im par ugine tuguju i ne žele nikog drugog :(
s jajima inače ne možeš ništa. ako ih je izlegla u vodi možda će ih sama pojesti, ako je na suvom onda možeš da pokušaš i da ih spaseš, ali sad je to ionako već prošlo, pisao si ranije...

pozdraw swima,
da li neko mozda zna gde mogu da se kupe kornjace u bg powoljno, isla sam po pet shopovima ali su mi rekli da je prodaja zabranjena.:D

da, vodene su zabranjene, jer kao uništavaju domaću vrstu kornjaču kada ih ljudi bace u jezera da se same snalaze. To je ista priča u svim zemljama, a ja u nju baš i ne verujem. Uglavnom crvenouhe su zabranjene za uvoz, mada mora da ih ima još ponegde... Ako si iz Beograda, pogledaj na Kaleniću, čula sam da ih tamo ima... A možeš da sačekaš još koji mesec da moja ženka izlegne jaja, pa ako kornjačice prežive pokloniću ti ih... Jeste da joj dosad to nije uspelo iako se 2x izlegala ali nikad se ne zna. Ionako se celo leto muva s mužjakom u istom bazenu na suncu, ne smem ni da ih gledam :zag:

Molim za pomoć, naime trenutno čuvam jednu kornjaču, dok su vlasnici na odmoru. Primećujem da je svrbi oklop, poludi kad joj spustim nokte na leđa, onako kao prase se češe, ali ne mogu ni ja ceo dan da joj udovoljavam:). Šta joj se dešava, ako su paraziti, čime da ih uništim i pomognem jadnoj Kaći, mislim da se jako muči?

ne muči sa kaća, nema parazite, ne brini, kornjače obožavaju da se češu po gornjem oklopu..... i ne moraš da je češeš po ceo dan, nego ono baš kad ti je dosadno :lol:
a pereš li ruke posle tog češanja, mislim to je obavezno posle svakog dodira s ovim životinjicama, o b a v e z n o

lako je za odzavanje.
potreban je akvarijum i grejac za zimu. i jedno ostrvce- to moze biti kamen, ali ne preporucujem zbog bakterija, nego se u pet shopu kupi gotovo. hrane se gotovom kupljenom hranom, a jedu i bareno pilece belo meso. voda im se menja na 3 dana obicno. kupuju se po dve obavezno, inace ako je jedna obicno ugine. reci sta te jos konkretno zanima?

ovo bas i nije tacno, bar ne kad je u pitanju moja kornjacica. imam je zaista dugo i od malih nogu je sama...

zavolećš ih vremenom.
to su jako mila stvorenja, strašno strpljiva. a nisu dosadne... naprotiv umeju baš da budu lude...
dobro mene nervira što su zatvorene i baš mi ih je žao zato...i što tako zavise od ljudi u tim kutijama ali super su to stvorenja... videćeš ...

Moja kornjaca je potpuno blesava ali vrh je kornjaca moje drugarice (vodena crvenouha) koja ne voli da spava u akvarijumu vec iskljucivu u njenoj papuci.

Braćo Forumaši pomagajte!!! :mrgreen: Jel zna neko gde imaju da se kupe Crvenouhe kornjače u Beogradu ispod ruke? :)))) :PPP Znam da je prodaja zabranjena ali ako neko zna nekog da zna nekog bio bih mu večno zahvalan. :mrgreen: :PPP

Vidim i da već ima vlasnika pa ako se nekome izlegne kornjača rado bih platio za mladunce... :)))

Javite mi na Profil. Hvala. :)

Još koji mesec hibernacije.

Prilozi

• Čančare.jpg
    Čančare.jpg
    138,9 KB · Pregleda: 23
Ljudi, imam jedno pitanje:

Dok smo bili na moru, ostavili smo 2 crvenouhe kornjace na cuvanju kod komsinice. Elem, dok su bili tamo ona ih je izgleda previse hranila. Jednoj kornjaci su porasli obrazi. Ta kornjaca je strasno prozdrljiva. Stalno jede. E sad, ti obrazi. Ne znam sta da radim. Ne znam ako treba gde da je vodim??? Imam veliki akvarijum sa grejacem. A ne bih nigde sad da ih vodim (po ovom vremenu) Sta mogu sada da uradim?

Ako treba nekom poklanjam jednu, jos uvek malu, crvenouhu kornjacu.
Uzeo sam je pre par meseci dok sam imao par akvarijuma. Sada se selim i sve sam rasprodao i samo mi je ona ostala.
Ako je neko zeli neka se javi 065/572-8722 Saša. Nalazim se u Novom Sadu.

Ovako, vidim da se ovde bas i ne zna puno o konjacam.... nazalost. Preporucio bih vam ovaj forum http://www.kornjace.com/modules/newbb/ jer se ti ljudi stvarno razumeju u kornjace. I da nije bilo njih ko zna sta bi bilo sa mojom kornjacom....
@Mokranjac
Koliko su ti stare kornjace? Nista nije strasno samo treba da smanjis ishranu, ako je samo problem u gojaznosti... a moguce da ima i upali usiju, onda treba da se odvede kod veterinara, jer mora na operaciju... Bilo bi dobro da postavis slike da se vidi sta je.
@paja voli kornjace
Tvojao joj se desilo zbog ne adekvatne rasvete, kornjaca pored standardne sijalice za grejanje mora da ima i sijalici ili neonku sa UVa/b zracim!!!!! Koliko joj je temperatura kopna i kolika vode?

Pozdrav svima ako nesto vas zanima slobodno pitajte, mada ni ja ne znam bas puno o njima tako da je bolje da posetite onaj forum!

Back