Korisne informacije i upozorenja !

Čak i da je ...ISTINA TO ŠTO PIŠEŠ...ipak si ...POGREŠIO TEMU...;).

OVA TEMA...nije za ...ČAT I POLEMIKU....nego za ...POSTAVLJANJE... RAZNIH...ZA SVE ...KORISNIH INFORMACIJA..:ok:.

Umesto da ...POSTAVIŠ...DA DAŠ....neku...KORISNU INFORMACIJU....došao si na temu ...DA POLEMIŠEŠ...:(..

Ali ako ja imam informaciju koja opovrgava istinitost/korisnost tvoje informacije, zar nije moja, u nedostatku boljeg izraza, duznost da ljudima koji ovo citaju skrenem paznju na to? Ako nema veze s temom, zovi moda pa nek' on "presudi". Ali ja mislim da itekako ima, posto tvoj navodni izvor (Opsta bolnica u Rocesteru) pere ruke od tog teksta i izjavljuju kako nista slicno nisu objavili 20 godina unazad.

To što si napisao ...AKO JE STVARNO ISTINA.....a ne ....INTERNET - REKLA KAZALA....mogao si da mi kažeš ( dobronamerno ) i na " PP "....ALI NISI....jer ni sam ...NE ZNAŠ POUZDANO....da li je to što si čuo i pročitao ...VALIDNA INFORMACIJA....ili prosto kao i na svim ostalim medijima...VEŠTO & ČESTO PLASIRANA DZINFORMACIJA...;).

Kako "internet rekla-kazala", kakvi mediji kad je demant upucen sa zvanicnog sajta doticne bolnice (sto si, uzgred, mogao i sam da procitas putem linka koji sam postavio, a ne da pricas napamet o necemu na sta, ocigledno, nisi ni bacio pogled a kamoli procitao)? Bas zato sto sam dobronameran sam i odgovorio ovde. Da neces mozda ti da odlucujes ko ce u sta imati uvid? Nek ljudi vide i jedno i drugo, pa nek izvagaju sami da li ce verovati tvom savetu ili ne. Inace, tvoj se argument okrece protiv tebe: i ti si meni mogao odgovoriti na PP ali nisi, tako da se mani laznog moralisanja.

Misliš li da je ...INTERNET....LEGLO ISTINE...;).

Ja znam da ...NIJE...i da bi iz te... GUŽVE... izvukao ..KORISNU INFORMACIJU....kosistim svoja ..ZNANJA.:)..ISKUSTVA.:)..LOGIKU..;)..i naravno...PRIJATELJSTVA..:ok:.

Ako ne veruješ ...PRIJATELJIMA......KOME ĆEŠ...:think:

Naravno da ne ali otkud tebi ideja da sam odlucujes o tome sta je istinito a sta ne? Pa valjda smo i mi ostali razumna bica vicna snalazenju na globalnoj mrezi zvanoj Internet. Cemu takvo neprijateljstvo? El sam mozda ismevao tvoj post? Vredjao nekoga? Sve je podlozno kritici i osporavanju pa i tvoji postovi, hteo ti to da prihvatis ili ne. Zasto su tvoji izvori vredniji od mojih? Kako to da su tvoji prijatelji dobar i pouzdan izvor a lekari bolnice na koju se taj isti mejl poziva losi, gramzivi i lazljivi? Nisi se ni potrudio da odgovoris ni na jedno moje pitanje, vec si u startu odbacio protivargumente kao medijsku dezinformaciju i aludirao na to da sam neznalica i nedobronameran.

Ali ako ja imam informaciju koja opovrgava istinitost/korisnost tvoje informacije, zar nije moja, u nedostatku boljeg izraza, duznost da ljudima koji ovo citaju skrenem paznju na to? Ako nema veze s temom, zovi moda pa nek' on "presudi". Ali ja mislim da itekako ima, posto tvoj navodni izvor (Opsta bolnica u Rocesteru) pere ruke od tog teksta i izjavljuju kako nista slicno nisu objavili 20 godina unazad.

Kako "internet rekla-kazala", kakvi mediji kad je demant upucen sa zvanicnog sajta doticne bolnice (sto si, uzgred, mogao i sam da procitas putem linka koji sam postavio, a ne da pricas napamet o necemu na sta, ocigledno, nisi ni bacio pogled a kamoli procitao)? Bas zato sto sam dobronameran sam i odgovorio ovde. Da neces mozda ti da odlucujes ko ce u sta imati uvid? Nek ljudi vide i jedno i drugo, pa nek izvagaju sami da li ce verovati tvom savetu ili ne. Inace, tvoj se argument okrece protiv tebe: i ti si meni mogao odgovoriti na PP ali nisi, tako da se mani laznog moralisanja.

Naravno da ne ali otkud tebi ideja da sam odlucujes o tome sta je istinito a sta ne? Pa valjda smo i mi ostali razumna bica vicna snalazenju na globalnoj mrezi zvanoj Internet. Cemu takvo neprijateljstvo? El sam mozda ismevao tvoj post? Vredjao nekoga? Sve je podlozno kritici i osporavanju pa i tvoji postovi, hteo ti to da prihvatis ili ne. Zasto su tvoji izvori vredniji od mojih? Kako to da su tvoji prijatelji dobar i pouzdan izvor a lekari bolnice na koju se taj isti mejl poziva losi, gramzivi i lazljivi? Nisi se ni potrudio da odgovoris ni na jedno moje pitanje, vec si u startu odbacio protivargumente kao medijsku dezinformaciju i aludirao na to da sam neznalica i nedobronameran.

OPET...POLEMIŠEŠ....SAMO SI ZA TO ..ORAN...;)

DAJ...NEŠTO PO TEMI..:ok:..:think:
----------------------------------------------------------------------
Dodatak:

Ako si i malo pregledao ...OVU TEMU...mogao si da primetiš ....da nema puno..ČATA & POLEMIKE....već...INFORMACIJE.:ok:...

Tako da ću od ...moderatora....tražiti da se ...OVA POLEMIKA IZBRIŠE

Ovde ...NIJE ...pdf Politika....i ovo nije...POLITIČKA TEMA....PLEMIKA JE DEPLASIRANA..:thumbdown:.

Zato..ako imaš ...neku...KORISNU INFORMACIJU....ovde joj je ...MESTO..:ok:..

Ako...NEMAŠ ...( čitaj mi sa usana ..;)..)

Poslednja izmena:
Codex Alimentarius

Vrlo verovatno velika većina ljudi nije čula za Codex Alimentarius, zar ne?

Šta je uopšte Codex Alimentarius?

Codex Alimentarius je skup pravila za regulaciju poljoprivrede i potpunu kontrolu hrane od semena do konačnog proizvoda. Pokušat cu na što jednostavniji način napisati šta znači njegova primena.

- Pod Codexom više nije potrebno označavati životinje koje su genetski promenjene, što je do sada bilo obavezno.

- Povrće i seme bit ce izloženo zracenju. Trenutno se to radi samo kod semenja i povrća koje mora dugo putovati, kako bi ostalo što duže sveže. Pod Codexom ce to biti obavezno za sve životinje.

- Uvodenjem Codexa ce sve životinje, koje se uzgajaju za hranu ili mleko, morati dobivati Monsanto hormon rasta i Monsanto antibiotike. Kompanija Monsanto je najveći proizvodać genetskih uzgajanih životinja na svijetu. (Vrlo podla, jedna od najpodlijih kompanija.)

- Ljudi ce obolijevati zbog konzumiranja genetski uzgajane hrane. Tu uskače farmacija, koja će im nuditi pomoć u obliku svojih lekova. Gotovo svi prirodni lekovi postaju zabranjeni i označeni kao opasni, a dozvoljeni će biti samo farmaceutski proizvodi. Pa neka mi još neko kaže da je hemija zdravija od prirodnih lekova! Prirodni lekovi su konkurencija farmaciji, te ih zato žele ukinuti. Vitaminski dodaci moći će se dobiti samo na recept.

- Codex u osnovi sprečava i ukida prirodnu organsku poljuprivredu. Da još jednom sve povežem. Codex Alimentarius će svu kontrolu nad hranom dati u ruke farmaciji i Monsantu kao najvećem proizvođaču genetski modifikovane hrane. Ako se ostvare sve crne slutnje, u roku od 10 godina na policama u prodavnicama ima ćemo samo genetski modifikovanu hranu, a organske, ekološke i biološke neće više biti.

Seljaci će svake godine morati kupovati seme od Monsanta, a njihovo seme ima ugrađen gen koji sprječava daljnje razmnožavanje. Drugim rečima, ne proizvode seme, te seljaci moraju svake godine ponovo kupovati seme. Naravno, od Monsanta.

Ironija je u tome da ćemo možda u proseku duže živjeti, ali ce kvalitet života biti slabiji, jer će ishrana biti nekvalitetna. Biće puno bolesti, farmacija ce nam prodavati svoje proizvode i lekove, tako da će i oni dobiti ..svoj deo kolača.

A sada ono najstrašnije. :sad2:

Zbog posledica uvođenja Codexa na svetu će umreti oko 3 milijarde ljudi. Da, tako je, 3 milijarde!!! :sad2:

Zašto? Zbog nedostatka hrane, nekvalitetne hrane, čak i od bolesti od kojih je moguće ozdraviti, jer će prirodni lijekovi biti zabranjeni, imunitet oslabljen zbog nekvalitetne genetski uzgajane hrane.

Koje je rješenje i šta se može uraditi?

Širite ovu vest. Recite svim prijateljima, poznanicima, školskim prijateljima, kolegama sa posla, porodici i jednostavno svima koje poznajete. Pišite blogove, šaljite meilove, pričajte o tome. Vremena je malo, ali još nije prekasno. Što nas više bude upoznato sa ovim ...ZLOM...lakše ćemo se boriti protiv njega i njegovog uvođenja i ozakonjenja...u.. NAŠOJ ZEMLJI...Srbiji..;).

Šta ako se Codex stvarno uvede?

U tom slučaju toplo preporučujem da jedete što je više moguće kod kuće uzgajane i prerađene hrane. I još nešto vrlo važno. Čuvajte seme!!! Uvođenjem Codexa bit ce teško ili gotovo nemoguce kupiti genetski neprerađeno seme. Zato ga obavezno čuvajte kod kuce. Ako imate mogućnosti,povećajte svoju baštu i pokušajte napraviti što veće zalihe zimnice, kako biste i preko zime mogli jesti što više zdrave hrane.

Budite oprezni šta kupujete. Najčešće su proizvodi većih i najviše reklamiranih proizvodača... ustvari najgori za zdravlje..:(.

Dodatak: Ako imate vremena...odslušajte i ovaj prilog..;).

NASTAVAK

Codex Alimentarius

Postoje tri grupe ljudi:

1. Oni koji ne znaju
2. Oni koji ne žele da znaju
3. Oni koji ne žele da drugi znaju ono što oni znaju!

Prof. dr. Mildin Ševarlić
predsjednik.. Društva agrarnih ekonomista Srbije

Ima i četvrta grupa ljudi..;).

To su oni koji su... saznali...žele da saznaju više... i žele da sva svoja saznanja ...prenesu i podele sa što više ljudi..:ok:.

INFORMACIJA...je...MOĆ

AKO JE SVI ZNAJU... ondak ...NEMA ZLOUPOTREBE

Neki su gledali ovu emisiju....ali je vrlo verovatmo da ... mnogi nisu..;).

NASTAVAK II

Za one koji dobro vladaju Engleskim jezikom jedan ..." LEP "...film o ...HRANI...:sad2:

.....pa do 10 od 10...;).

Nisam uspeo....nisam mogao... sve da odgledam...ali ono ...što jesam...nateralo me je da se zapitam....šta jedem...ili jedemo od onoga što nam se nudi i dolazi iz ...UVOZA...i koliko je to " KVALITETNA I ZDRAVA HRANA "...:think:

Poslednja izmena:
DA SE PODSETIMO..:think:.( ;) )

dasepodsetimo.jpg

Какао је јак антиоксидант, богат минералима и витаминима Б групе и добро га је пити сваки дан, посебно са циметом који смањује ниво холестерола и шећера у крви.
Какао исто као и лимун и шаргарепа уништава слободне радикале који изазивају рак .
images
images

Poslednja izmena:
Роштиљ изазива рак!

За све оне који воле да уживају у роштиљу једно обавештење: да би сте смањили могућност стварања рака у свом организму када хоћете да једете месо са роштиља, пре и после јела корисно је појести по једну свежу шаргарепу која уништава слободне радикале, изазиваче рака.

images

Poslednja izmena:
Какао је јак антиоксидант, богат минералима и витаминима Б групе и добро га је пити сваки дан, посебно са циметом који смањује ниво холестерола и шећера у крви.
Какао исто као и лимун и шаргарепа уништава слободне радикале који изазивају рак .
images
images

E hvala.
(samo necu da pijem cement) :P

Лимун је извор селена, такође јаког антиоксиданта који штити од рака а који се слабо уноси у организам путем исхране, јер га има само у ретким намирницама. Селен је најбоље узимати са матичним млечом, јер се тако боље везује селен за ћелије у организму и боља је искоришћеност селена.

images

Јогурт, као и лимун, најбоље је пити после вечере, јер смањује ниво масти у крви.

Кантарион је добар као средство за ублажавање и лечење депресије, за ублажавање симптома гастритиса, чира на желуцу, болести бубрега, јетре, слезине и бешике, повишеног крвног притиска и срчаних обољења, опекотина, хемороида ...
Хиперицину, најзначајнијој активној компоненти кантариона приписује се највећи број лековитих својстава, јер спречава развој бактерија и вируса и тако смањује упалне процесе у телу.
Други важан састојак кантариона је хиперфорин, који спречава разградњу серотонина, хормона одговорног за добро расположење и на тај начин ублажава симптоме депресије.
Из кантариона је изолован мелатонин, који се лучи у организму током сна, па се зато ова биљка може користити и као сјајан природни лек против несанице.
Кантарион стимулише јетрене ензиме да брже метаболишу лекове и на тај начин се смањују њихове концетрације у крви, тако да може значајно да се смањи или да изостане дејство примењеног лека. Тако да није препоручљиво користити кантарион уз лекове који имају исто дејство као и ова биљка. Или користите кантарион или лекове, никако оба заједно.

images

Ako vam na odeću padne nešto masno, fleku pospite solju, sačekajte da so upije masnoću blago otresite masnu so sa tkanine i ponovite postupak još nekoliko puta. U 90% slučaja posle pranja nestaće i fleka.

Ja uvek nosim u neseseru kesicu soli - koju sam užickala u restoranu :D
Kad mi se to desilo pre par meseci, konobar kog sam zamolila da mi sipa u ruku malo soli iz slanika, mi dao 20 malih kesica na foru onih sa šećerom:lol:

VAŽNO UPOZORENJE

U prodaji se mogu naći i ...KIT TONERI... za dopunu ketridža...kako bi sami mogli da dopunite ketriže svojih ..laserskih štampača..:(.

PREPORUČUJEM VAM...da ih ne kupujete...i...LIČNO NE KORISTITE...( nema veze da li ste stručni da to radite ili niste..:(..)

Sve ...BOJE - TONERI...za laserske štampače ...NA BAZI PRAHA...sastoje se od najfinijeg feritnog praha i sintetičke boje koja kao po pravilu sadrži i teške metale kao što je..ANTIMON...( skoro obavezni sastojak svih štamparskih boja ) koji je ..VRLO OPASAN I KANCEROGEN..:sad2:.

ANTIMON ..je sastojak i tečnih boja za laserske kopir mašine ( starije...npr...XEROX )

Najbezbednije su boje za ..INKJET ŠTAMPAČE...jer se prave od prirodnih pigmenata..:).

ZATO...ako ipak želite da dopunjavate ketridže za laserske štampače...PREPUSTITE TAJ POSAO LJUDIMA KOJI SU OBUČENI I PLAĆENI ZA TO.....( ni oni TO ne rade RUČNO )

OTROVNO BAŠTENSKO CVEĆE :sad2:

Green Magazine je objavio listu 10 najotrovnijih baštenskih biljaka, koje vas mogu koštati života.

1. Glicinija (Wisteria)

glicinija.jpg

Glicinija je listopadna penjačica koja cveta u proleće. Veliki mirisni cvetovi su grozdaste strukture i obično su plavkaste, bele ili crvene boje. Godišnje može narasti u visinu i do tri metra. Često se viđaju i čitave zgrade urasle u tu biljku koja je ponela titulu "najotrovnije".

2. Naprstak ili pustikara (Digitalis purpurea)

naprstak.jpg

Naprstak ili pustikara je biljka sa zvonolikim belim, ružičastim ili ljubičastim cvetovima. Koristi se u medicini, za proizvodnju lekova za srce. Pojedete li bilo koji od dijelova ove biljke, koja je zbog svog izgleda čest ukras u vrtovima, u blažim slučajevima će doći do mučnine, nesvestice, dijareje i grčeva, a kod težih slučajeva trovanja do otkazivanja sistema krvotoka i infarkta. Česti su slučajevi gde je života koštalo pokoju znatiželjnu mačku ili psa.

3. Hortenzija (Hydrangea)

hortenzijaq.jpg

Česta stanovnica okućnica je i hortenzija, grmolika drvenasta biljka. Cvate od juna pa sve do kraja jeseni. Odlikuje se velikim cvetovima živih boja - mogu biti beli, roze, crveni, plavi i ljubičasti, a njihova boja varira zavisno od pH sastava tla.
Zauzela je treće mesto na listi najotrovnijih biljaka. Ubrzo nakon trovanja se javlja osip i svrbež kože, naticanje, mučnina, pojačano znojenje, a ukoliko se ubrzo ne dobije protivotrov, trovanje hortenzijama može dovesti i do kome te otkazivanja sistema krvotoka.

4. Đurđevak (Convallaria majalis)

djurdjevak.jpg

Bela biljka intenzivnog mirisa, đurđevak, često se sadi u vrtovima kao ukrasna biljka. Cveće đurđevka je otrovno, jer sadrži heterozide koji utiču na rad srca. Otrov uzrokuje mučninu, vrtoglavicu, povraćanje, bolove u ustima i trbuhu, dijareju i grčeve. Đurđevak ima crvene plodove koji sazrevaju u septembru, a takođe su otrovni. Nakon dodira cveta, stabljike ili korena ove biljke, potrebno je oprati ruke kako ne bi došlo do trovanja.

5. Flamingov cvet (Anthurium)

flamingovcvet.jpg

Anthurium ili Flamingov cvet je tropska biljka čiji su cvetovi srcolikog oblika. Najčešće su crveni, ali ih možete naći i u drugim bojama. Gutanje delova biljke može dovesti do izrazito bolnih oteklina i opekotina unutar probavnog sistema. Naticanje sluznice može dovesti i do gušenja.

6. Hrizantema

hrizantema.jpg

Cveće kojim svake godine na zadušnice posetioci ukrašavaju grobove, takođe je izrazito otrovno. Kod ljudi izaziva svrbež kože i otekline. Poznato je oko 100 do 200 vrsta ove biljke. Vrtlari je često sade i kako bi oterali zečeve - naime, oni ovu biljku zbog njenih toksičnih svojstava zaobilaze u širokom luku.

7. Oleandar

oleandar.jpg

Oleandar je biljka na kojoj je otrovan baš svaki njen dio. Čak i slučajno udisanje dima zapaljenog oleandera može izazvati probleme. Ova zimzelena biljka, česta na Mediteranu, utiče na brzinu rada srca te trovanje njome može dovesti do infarkta.

8. Fikus

fikusr.jpg

Još jedan stanovnik vrtova - fikus, poznat kao i Bendžaminovo drvo, ima otrovna svojstva. Postoji oko 800 podvrsta fikusa, a sve u dodiru s' kožom dovode do oticanja i svrbeža. Dođe li do trovanja, potrebno je posetiti lekara koji će propisati neki od antialergetika.

9. Azaleja (Rhododendron)

azaleja.jpg

Grmovi azaleja imaju halucinogeno i laksativno delovanje. Simptomi trovanja su povraćanje, osip na koži, glavobolja, zamagljen vid i slabost u mišićima. Osim za ljude, posebno je otrovna za konje. Postoji više od 1.000 podvrsta spomenute biljke.

10. Narcis

narcis.jpg

Jedan od "vesnika proljeća", narcis, zauzeo je 10. mesto na lestvici "lepih, a ubitačnih". Progutate li lukovicu spomenute biljke, dolazi do grčeva, dijareje i povraćanja. Propratni simptomi su i glavobolja, mišićna slabost i zamućen vid. Utiče i na rad srca.

ВАЖНО САОПШТЕЊЕ:

АКО ВАМ,ОД СУТРА ПА НАДАЉЕ,ПОШТАР ДОНЕСЕ КОВЕРТУ ИЗ СУДА-НЕ ПРИМАЈТЕ ЈЕ!!!

У КОВЕРТИ СЕ НАЛАЗИ ВАШЕ УТУЖЕЊЕ ЗА НЕПЛАЋЕНУ РТС ПРЕТПЛАТУ!!! РТС ПОКУШАВА ДА НАПЛАТИ ЗАСТАРЕЛА ( !!! ) И НЕЗАКОНСКА ПОТРАЖИВАЊА ОД ГРАЂАНА ПОШТО СУ ОСТАЛИ БЕЗ НОВЦА.

НЕ НАСЕДАЈТЕ НА ТУ ПРЕВАРУ!

АКО ПРИМИТЕ КОВЕРТУ УШЛИ СТЕ СА ЊИМА У ПОСТУПАК ПРИНУДНЕ НАПЛАТЕ
z:(

МОЛИМ ВАС ПРОСЛЕДИТЕ ОВО ПИСМО СВОЈИМ ГРУПАМА И ...ПРИЈАТЕЉИМА
z:)

НАСТАВАК ..
z;)...:arrow: http://forum.krstarica.com/showthread.php/525911-Важно-обавештење!?p=20386084&viewfull=1#post20386084

ДОДАТАК ...:ok:.....:arrow:
http://forum.krstarica.com/showthread.php/525911-Важно-обавештење!?p=20386555&viewfull=1#post20386555 ...

OVE INFORMACIJE SU SLUZILE ZA OBAVESTAVANJE STRANACA KOJI SE PRIVREMENO
NALAZE U NERAZVIJENIM ZEMLJAMA DA NE KUPUJU I NE KORISTE PROIZVODE O KOJIMA
JE REC U OVOJ PORUCI. "KUPUJTE DOMAÆE" IPAK IMA SMISLA.

Proizvodi za genocid

Poznato je da jedna kompanija moze da proizvodi tri kategorije jednog
istog proizvoda. Prvu za domace trziste, drugu za izvoz u druge razvijene
zemlje i trece za izvoz u zemlje u razvoju. Ovoj trecoj kategoriji pripada
oko 80% proizvoda za ishranu, cigareta, napitaka i oko 70% robe siroke
potrosnje tekstilne industrije i industrije koze i obuce. Kada su u pitanju
edikamenti (lekovi) koje izvoze Severna Amerika i zemlje zapadne Evrope u
zemlje istocne Evrope, Azije, Afrike i Latinske Amerike, taj procenat
je 90%. Nedavno je u casopisu Vils-Nuvel iz Francuske i nekim engleskim
listovima uz saglasnost komisije OUN za hranu i kontrolu zivotnih namirnica
obelodanjeno da neke zapadne firme prosiruju proizvodnju i izvoz
kancerogenih proizvoda u "neelitne" zemlje. Proizvodnja takvih proizvoda se
ubrzanim tempom razvija u preduzecima
Tih firmi na Bahamima, Kipru, Filipinima, Malti, Portoriku, Senegalu,
Maroku, Australiji, ali i u Holandiji, Nemackoj, Svajcarskoj, Turskoj i
Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Tako su, na primer, Coca Cola i margarini
proizvedeni u Holandiji i Nemackoj, a distribuirani u zemljama u razvoju
konzervirani emulgatorom koji izaziva rak, a oznaceni su na pakovanju
simbolom E330. Ti proizvodi su inace zabranjeni za distribuciju i prodaju u
zemljama clanicama Organizacije za ekonomsku saradnju i razvoj.
S obzirom na vaznost poruke (a mozda ima i onih koji prethodnu poruku nisu
dobili) ponavljam ceo spisak oznaka opasnih materija koje se koriste za
konzervaciju, ulepsavanje izgleda i korekciju ukusa prehrambenih proizvoda.
Najbitnije je to da treba izbegavati strane proizvode na kojima je
utisnuto slovo E iza koga slede neke od navedenih cifara.

SPISAK OZNAKA MATERIJA (EMULGATORA) OPASNIH PO ZDRAVLJE:

E102 - opasan
E103 - zabranjen
E104 - sumnjiv
E105 - zabranjen
E110 - opasan
E111 - zabranjen
E120 - opasan
E121 - zabranjen
E122 - sumnjiv
E123 - veoma opasan
E124 - opasan