Konzularna pomoć Crnogorcima u ambasadama Hrvatske

PODGORICA - Crnogorskim državljanima u Čileu i nekim gradovima u Sjedinjenim Američkim Državama i Australiji, konzularnu pomoć će pružati ambasade Hrvatske.

To će biti omogućeno na osnovu sporazuma o pružanju konzularne pomoći koji su danas u Budvi potpisali ministri inostranih poslova Crne Gore i Hrvatske, Milan Roćen i Gordan Jandroković.


On je kazao da će crnogorski državljani u hrvatskim diplomatsko-konzularnim predstavništvima imati isti tretman kao i državljani Hrvatske.
Roćen i Jandroković učestvuju na regionalnom neformalnom skupu šefova diplomatije zemalja-članica Procesa saradnje zemalja jugoistočne Evrope (SEECP) koji se održava u Budvi.


Dvojica ministara su nakon potpisivanja sporazuma novinarima rekli da pitanje poluostrva Prevlaka nije otvoreno pitanje u odnosima dve zemlje.


"Ali, to pitanje treba rešavati", rekao je Roćen dodavši da Crna Gora "nije opterećena rokovima".

http://www.blic.rs/Vesti/Svet/232273/Konzularna-pomoc-Crnogorcima-u-ambasadama-Hrvatske

Још мало,па ће Црња и Гора постати јужна хрватска покрајина.Ето разлога да Мило и његови славе.

...

go.vno govn.etu...
 
Čekaj malo.... Ja nisam pominjao bugarsku državu, nego bugarsku naciju...

Osim toga, ti govoriš o savremenoj srpskoj i bugarskoj državi, a ja sam pričao o tome koja nacija ima najstariju državu tj naciju na balkanu...

Car Samuilo itd...

Pa precizirao si naciju, a to je moderna stvar; kada se konsoliduju moderne nacije. To je usko povezano sa državom, jer država oiviči granice nacije.

Rađanje bugarske nacije se ne može pratiti u prošlost dublje od 1870. godine, kada je formirana Bugarska egzarhija, odnosno nacionalna pravoslavna crkva bugarskoga naroda.

Ne razumijem, čas ovo gore priznaješ, čas pišeš:

Ja nisam pominjao bugarsku državu, nego bugarsku naciju...

a ja sam pričao o tome koja nacija ima najstariju državu tj naciju na balkanu...

Znači...nisi pominjao bugarsku državu, već naciju tj državu??? :dontunderstand:
 
Bugara ima oko 6.5 miliona, a ne 7.5!
Srba ima 6 miliona u Srbiju, Bugara 6.5 milona u Bugarsku. A, o državama je riječ.
Ja sam zborio o pokušajima države Srbije da zakuči malo bugarske zemlje s kraja XIX i početka XX stoljeća. U to vrijeme srbske vlasti nijesu mogle računat ni na Srbe iz Vojvodine ni na novopečene Srbe preko Drine, te im je tadašnja Bugarska bila prevelik zalogaj.
Što se "starosti" tiče bugarska država starija je i u ta doba moćnija od srbske. Nebitno je da li je u ta doba postojala bugarska nacija, jer nije postojala ni srbska.
 

Back
Top