Hrvatski "šamar" Kijevu: Milanović odbio da šalje hrvatske vojnike u "misiju podrške Ukrajini"

Sensei

Master
Moderator
Poruka
77.524
PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović saopštio je danas da se protivi učešću pripadnika Oružanih snaga Hrvatske u misiji podrške Ukrajini i da za to na predlog Vlade nije dao prethodnu saglasnost, a ako Vlada bude insistirala o tome će odlučivati parlament dvotrećinskom većinom.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...alje-hrvatske-vojnike-misiju-podrske-ukrajini
1727820398969.png

Prevaranti! Kao šatro podržavaju Ukrajinu a ovamo...

U video-obraćanju Milanović je rekao Hrvatska na rat u Ukrajini ni na koji način ne može bitno da utiče, niti ga može zaustaviti, ali napominje da promišljenom i odgovornom politikom državnih vlasti može sprečiti širenje rata prema hrvatskim granicama i obezbediti mir i bezbednost svim hrvatskim građanima.

- Zato sam odbio da dam prethodnu saglasnost na odluku o učešću Hrvatske vojske u misiji podrške Ukrajini. Dok sam ja predsednik neću dopustiti učešće vojnika u takvim aktivnostima jer to nije nacionalni interes Hrvatske i potencijalno ugrožava sve njene ljude - rekao je Milanović.

https://www.novosti.rs/planeta/svet...alje-hrvatske-vojnike-misiju-podrske-ukrajini

PREDSEDNIK Hrvatske Zoran Milanović saopštio je danas da se protivi učešću pripadnika Oružanih snaga Hrvatske u misiji podrške Ukrajini i da za to na predlog Vlade nije dao prethodnu saglasnost, a ako Vlada bude insistirala o tome će odlučivati parlament dvotrećinskom većinom.

Pogledajte prilog 1619176

Ma koliko ga ne podnosio pametno. Što će im da se uvaljuju u to.

1727831033410.png

Premijer Plenković: Milanovićevo nedavanje saglasnosti za aktivnost u Ukrajini je cirkus i politikanstvo

1727831227869.png

01.10.2024

Andrej Plenković je rekao da će se izmjenama stranačkog statuta povećati broj izravno biranih članova predsjedništva tako da iz svake županijske organizacije bude po jedan, odnosno da ih bude 21, umjesto dosadašnjih deset.

Na novinarsko pitanje o Milanovićevom uskraćivanju saglasnosti za sudjelovanje Oružanih snaga RH u NATO aktivnostima podrđke Ukrajini, Plenković je uvodno rekao da je Milanović orkestrirao protest umirovljenika, a da njegova Vlada svim snagama pomaže umirovljenicima.

"Kao što smo imali onaj cirkus njegova nedavanja suglasnosti na EU misiju potpore Ukrajini, tako ova aktivnost, koja je prihvaćena i usvojena na samitu NATO-a u Washingtonu, na kojem je Hrvatsku predstavljao Milanović, a nitko ne zna da je on tamo digao ruku protiv. Što nije tada rekao 'mi nećemo tu aktivnost'? Nisam ja bio tamo, nego on. Riječ je o politikanskom pristupu", rekao je Plenković i dodao da je potpuna laž da bi Hrvatska time poslala vojsku u Ukrajinu, već da je riječ o pet hrvatskih časnika koji bi bili stacionirani u Njemačkoj.

Na pitanje koji su daljnji koraci i očekuje li da će Sabor pokušati dvotrećinskom većinom u Saboru nadglasati Milanovića, kako bi se odluka o sudjelovanju u toj aktivnosti ipak donijela, Plenković je rekao da će vidjeti s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem što će dalje. Dodao je da je Milanovićevo ponašanje "perfidna manipulacija zlokobnog kršitelja Ustava koja minira međunarodnu poziciju Hrvatske."

Ako ih posalju ustasama nece pomoci ni sakrivene ruske zastave po podrumima za docek ruskih vojnika.
:hahaha:

Kakav crni šamar niko normalan ne šalje svoju vojsku na strano ratište kako ćeš posle da objasniš porodicama stradalih vojnika zbog čega tačno se njihovi najmiliji vraćaju kući u kesama sa stranih ratišta zbog čega su oni poginuli tamo itd
zbog para!
niko ne ide da ratuje u tuđu zemlju iz ideologije (osim šačice ekstremnih rerarda iz Srbije koji su otišli kao dobrovoljci da ratuju za Ruse).
država ne može nekoga na silu da pošalje u međunarodnu misiju, ako neko ode, sam je na to pristao zbog nadoknade, tj. zbog para... mnogo para!

Hrvati naHpadaju samo uz pomoć američke demokratske administracije.
Ovako, prave Cedevitu, Čokolino (čitaj: Ćokolino), Vegetu, Linoladu i bajadere (koje su upropastili u odnosu na one bratstveno jedinstvene) ...

Pogledajte prilog 1619214

Premijer Plenković: Milanovićevo nedavanje saglasnosti za aktivnost u Ukrajini je cirkus i politikanstvo

Pogledajte prilog 1619215

01.10.2024

Andrej Plenković je rekao da će se izmjenama stranačkog statuta povećati broj izravno biranih članova predsjedništva tako da iz svake županijske organizacije bude po jedan, odnosno da ih bude 21, umjesto dosadašnjih deset.

Na novinarsko pitanje o Milanovićevom uskraćivanju saglasnosti za sudjelovanje Oružanih snaga RH u NATO aktivnostima podrđke Ukrajini, Plenković je uvodno rekao da je Milanović orkestrirao protest umirovljenika, a da njegova Vlada svim snagama pomaže umirovljenicima.

"Kao što smo imali onaj cirkus njegova nedavanja suglasnosti na EU misiju potpore Ukrajini, tako ova aktivnost, koja je prihvaćena i usvojena na samitu NATO-a u Washingtonu, na kojem je Hrvatsku predstavljao Milanović, a nitko ne zna da je on tamo digao ruku protiv. Što nije tada rekao 'mi nećemo tu aktivnost'? Nisam ja bio tamo, nego on. Riječ je o politikanskom pristupu", rekao je Plenković i dodao da je potpuna laž da bi Hrvatska time poslala vojsku u Ukrajinu, već da je riječ o pet hrvatskih časnika koji bi bili stacionirani u Njemačkoj.

Na pitanje koji su daljnji koraci i očekuje li da će Sabor pokušati dvotrećinskom većinom u Saboru nadglasati Milanovića, kako bi se odluka o sudjelovanju u toj aktivnosti ipak donijela, Plenković je rekao da će vidjeti s predsjednikom Sabora Gordanom Jandrokovićem što će dalje. Dodao je da je Milanovićevo ponašanje "perfidna manipulacija zlokobnog kršitelja Ustava koja minira međunarodnu poziciju Hrvatske."
Tako je Srboljube, Plenki se pita :rtfm:

niko normalan ne ide u rat tek tako zato ona kgb baraba pušta i robijaše da idu na front u zamenu za slobodu ako preživiš 6 meseci na frontu slobodan si čovek yebeš eventualne žtrve tvojih nedela zbog kojih si završio na robiji barabina avantura u susednoj republici je sada viši interes
A kakve tek barabe ratuju za Ukrajince.

Ako ih posalju ustasama nece pomoci ni sakrivene ruske zastave po podrumima za docek ruskih vojnika.
:hahaha:
Vojna misija nije u
🇺🇦
već u
🇩🇪
, Wiesbaden. NATO šalje oko 700 stručnjaka, pretpostavljam časnički kadar, u svrhu nadgledanja obuke UA vojske po savezničkim kampovima, organiziranju dugoročne potpore Ukrajini u vidu opreme, SO podacima itd.

zbog para!
niko ne ide da ratuje u tuđu zemlju iz ideologije (osim šačice ekstremnih rerarda iz Srbije koji su otišli kao dobrovoljci da ratuju za Ruse).
država ne može nekoga na silu da pošalje u međunarodnu misiju, ako neko ode, sam je na to pristao zbog nadoknade, tj. zbog para... mnogo para!

Naravno da idu dobrovoljci i naravno da se ide zbog para. I ne samo to, kad pristupiš nekom vojnom savezu kao što je NATO, dobijaš povećanu bezbednost i brojne druge koristi, ali preuzimaš i neke obaveze. Jedna od tih obaveza su i misije po stranim državama. I sad je potpuno retardirano da negde pristupiš pa kažeš "ovo mi se sviđa, ovo mi se ne sviđa". Nego je ovde druga stvar u pitanju, Milanović je populista i razmišlja u fazonu "niko ne voli da ratuje, saću ja da kažem nešto opako, da im uteram, pa ću dobiti na popularnosti kod naivnih nacionalista". Imamo i mi populistu na vlasti, prosto znamo kako razmišljaju ;)

Ne razumiješ se u nijanse i finese politike. Mišljenje da je potrebno i obavezno prihvaćati ideje, stavove i ideologije "u paketu", odnosno kao neodvojive dijelove cjeline je odlika pojedinaca i grupa kojima intelekt nije baš jača strana. Očiti primjer takvih stavova je nevjerica primitivnog dijela populacije da netko može istodobno biti desničar i protiv abortusa ili nacionalist, a da ne vidi partizane i komuniste kao neprijatelje ili vjernik, a da nije sljedbenik profašističkih ili barem konzervativnih ideologija i slično.

Ono što želim reći je da Hrvatska može biti saveznik Ukrajine, ali da je ujedno, i prije svega, obavezna voditi računa o vlastitim nacionalnim interesima. Treba biti dosljedan u politici, ali treba i jasno povući granice između onoga što je u redu tražiti od nekoga ili što na što je u redu pristati, a na što nije. Također, treba uzeti u obzir i nesinkroniziranost i dualnost hrvatske vanjske politike oko čijeg nastupa i djelovanja ne postoji konsenzus između predsjednika država i predsjednika vlade, neovisno o tome je li ta neusklađenost slučajna ili namjerna.

Sa svoje strane, pozdravljam Milanovićev stav. Hrvatski nacionalni interesi su najvažniji i pomoć drugima ne može se vršiti ako to znači ugrožavanje vlastitih interesa.

Back