Konzola ili kompjuter? Sta je sladje? :)

Na cemu je lepse igrati igrice?

• Konzola (Play Station, Xbox itd)

• Kompjuter

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.

Demister

Domaćin
Poruka
3.290
Kao dete koje je odraslo na Terminator :mrgreen: , Sega, Nintendo a pogotovo Sony igricama i dan danas mi je sladje kada igram preko konzole nego preko kompa, bilo koja igrica da je u pitanju! :) Ta draz se ne moze opisati! :D Nije mi jasno takodje kada neko pukne tolike pare za komp koji za godinu i po dana zastari umesto da kupi PS3 ili Xbox360...

Koja je opcija bolja po vama?

Kao dete koje je odraslo na Terminator :mrgreen: , Sega, Nintendo a pogotovo Sony igricama i dan danas mi je sladje kada igram preko konzole nego preko kompa, bilo koja igrica da je u pitanju! :) Ta draz se ne moze opisati! :D Nije mi jasno takodje kada neko pukne tolike pare za komp koji za godinu i po dana zastari umesto da kupi PS3 ili Xbox360...

sega je ubedljivo najsladja nema sta,secam se kako sam bio srecan kad sam je kupio na vasaru sa 12-11 god.,mario,Uild Gumnam (valjda tako),i jos neke su igre za sva vremena. I danas "osetim" nesto kad igram na konzoli sto na kompu nema,kao sto kazes i to je tacno,ali opet sigurno cu dati pre 400-500 eura za dobar komp nego za xbox ili ps3 koji su nesto jeftiniji.iz raloga sto je on za jos xxx stvari a ne samo igranje, i nikad ne bi kupio ps3 samo zbog Gta iv kao sto neki rade kad sasvim fino moze i na racunaru :D

Meni pa nije jasno kako neko moze da lupi 300 evra da kupi sony a kompijuter isti posao vrsi i plus xyz bolji stvari . Surf, gledanje filmova, slusanje muzike (sa mnogo laksim interfejsom), zayebancije razlicitog karaktera(programcici, fotosopovi ...) . Kad sam cuo ono kad je izaso Sony 3 i ono kad je bio velike pare, kad sam cuo da oce brat da ga kupi i il sve il nista, samo sam se krstio . Jednostavno zao mi je da dam velike pare za to . :neutral:

Meni pa nije jasno kako neko moze da lupi 300 evra da kupi sony a kompijuter isti posao vrsi i plus xyz bolji stvari . Surf, gledanje filmova, slusanje muzike (sa mnogo laksim interfejsom), zayebancije razlicitog karaktera(programcici, fotosopovi ...) . Kad sam cuo ono kad je izaso Sony 3 i ono kad je bio velike pare, kad sam cuo da oce brat da ga kupi i il sve il nista, samo sam se krstio . Jednostavno zao mi je da dam velike pare za to . :neutral:

ocigledno se nisi raspitao za funckije sonyja... najbolja konzola, jedino xbox bi mogao da joj parira... a mogucnosti - neogranicene...

Ma daj :roll: Sto jel mozes i Turbo Pascal na soniju :think:

:roll:

Svako ko glupave konzole stavlja ispred PC-a moze lagano da se samoubije . Mislim vrlo je ocigledno da je upitanju hir :neutral: Nesto najbezveznije sto su mogli da smisle .

omg, pa ti ako si resen da programiras i da koristis tu budjevinu od programa ( turbo pascal) kupi sebi lepo jedan racunarcic od 128mb rama... i da, moze to da radi i na sonyju.
prvo, grafika je znatno bolja, drugo, nemoguce je kopirati cd-e ( igrica kosta 5 000 ) ali zato ko da si ti u njoj ***... realno do zla boga. gejmerski sladokusac, ce uvek kupiti konzolu tipa sony 3 nego mocan racunar.
no, da ne palamudim dosta toga mozes i da izguglas.

turbo_ajvar: Ne da mi se raspravljati se sa tobom sad izjutra, ali sve sto si naveo je glupost da veca ne moze biti. Ja licno imam xbox360 konzolu, ali konzole da se porede sa PC-om po grafici, izgledu i bilo cemu ostalom je smesno.

A te neogranicene mogucnosti su vrlo ogranicene. Pre svega zbog cene i zbog ne tako bogatog sadrzaja istih "neogranicenih mogucnosti"

omg, pa ti ako si resen da programiras i da koristis tu budjevinu od programa ( turbo pascal) kupi sebi lepo jedan racunarcic od 128mb rama... i da, moze to da radi i na sonyju.
prvo, grafika je znatno bolja, drugo, nemoguce je kopirati cd-e ( igrica kosta 5 000 ) ali zato ko da si ti u njoj ***... realno do zla boga. gejmerski sladokusac, ce uvek kupiti konzolu tipa sony 3 nego mocan racunar.

O tome ti pricam, gameriski sladokusci :roll: Znaci ako neko treba da lupi par stotina jura da bi igrao igricu onda nek se rokne . Ljudi nemaju pare za leba i mledo danas pa mu treba soni 3 vidi boga ti .

:dontunderstand: jel to po tebi prednost,meni sigurno nije,imam ps2 i posle njega rekao sam samo eventualno xbox cu kupiti i nijednu drugu konzolu pa makar izasao i ps25 (sto ce sigurno i biti, para nikad dosta)i jos vazna stvar ne znam nikog u blizini ko bi znao popraviti ps u slucaju veceg kvara,a komp nije problem nikakav.

Ima sve svoje, mada sa pojavljivanjem raznih emulatora konzole postaju... izlishne, u najmanju ruku. Jedino me i dan danas fascinira kako su razne generacije konzola uspevale da se nose sa PC-evima tog perioda, iako su (bile) po nekoliko puta slabije mashine po specifikacijama. PS2 je imao procesor od svega 300MHz, a i dalje tera igre koje zahtevaju bar petostruko toliku frekvenciju procesora na PC-u. PS3 ima samo jednojezgarni procesor na 3,2Ghz, 256MB RAM-a i grafichku koja je 2 generacije iza moje i opet tera GTAIV i Batman Arkham Asylum bolje nego moj komp, da ne pominjem kako uopshte pokrece neshto u rangu Metal Gear Solid 4. Da li je moguce da optimizacija chini tolika chuda? Zashto je onda PC toliko zanemaren shto se toga tiche? :/

Poslednja izmena:
ni na jednoj gubljenje vremena i novaca

Do nekle istina ali ima i neistine . Zapravo zavisi od tipa osobe koja ga koristi . Ja recimo do pre 3 godine sam racunar iskljucivo i jedino koristio za igrice . Danas ne mogu da se setim kada sam zadnji put upalio neku igricu da igram osim na fb-u poker koji odigram jedared u mesec dana mozda . Danas racunar koristim za mnogo sire stvari, od gledanje filmova,do citanja knjiga, novina, slusanja muzike, ucenje, programiranje .... A to ne smatram nikako gubljenjem vremena. ;)

Mnogo je bolje kupiti konzolu(osim ako neces 3d modelovanje).Za razliku od kompijutera,koji je sad 300 evra u solid kategoriji,kroz godinu dana ce opet biti cabar :rtfm: .Zatim se mora opet ugraditi,a to se ne moze neograniceno,jer se mora i maticna ploca.Konzola se lepo moze komotno koristiti 7-8 ili vise godina(osim xbox 360,rikne posle par meseci,dok mi ps2 mi lepo sljaka od 2002 ;) ),a i OS vise nije ogranicen na PC i Mac.Lynux distribucije Ubynutu se mogu instalirati na ps3,sto ce predstavljati lepo multimedijalno okruzenje(zajedno sa usb misem i tastaturom),plus mogucnosti obradjivanja teksta,slika,net.Jedino sto se ne moze jeste 3d modelovanje i rezanje,ali je moguce prebacivanje preko USBa ;)
Razlog zasto nemam ps3,osim para,jeste to sto nema strategija :sad2: .Toga jedino fali za konzole :evil:

Pa igraj onda Final Fantasy na kompu XD PS3 je mnogo jaca masina od prosecnog kompa.

PC naravno,kad imas PC mozes da skines programe za konzole i pikas na njemu :P :P :P

Emulatori za prethodnu generaciju konzola su i dalje njesra optimizovani(psx za ps2 stuca i na dual core procesoru :roll: ,kao i dolphin).Na tom polju se ne treba ocekivati nesto kroz manje od 2,3 godine.Jos da ne govorimo za ps3,xbox 360 :confused: .Jos na PCu ne mozes normalno igrati novije igre,jer imaju neku nepodnosljivu zastitu(assasins creed 2,anyone ).Tamo chipujes i skidas slobodno ;)

Emulatori za prethodnu generaciju konzola su i dalje njesra optimizovani(psx za ps2 stuca i na dual core procesoru :roll: ,kao i dolphin).Na tom polju se ne treba ocekivati nesto kroz manje od 2,3 godine.Jos da ne govorimo za ps3,xbox 360 :confused: .Jos na PCu ne mozes normalno igrati novije igre,jer imaju neku nepodnosljivu zastitu(assasins creed 2,anyone ).Tamo chipujes i skidas slobodno ;)

I da imas dobru masinu emulirati ne vredi. Mozda moze za PS2 ali ako oes da igras igre sa PS3 bolje ga kupi, jer emulacija trazi jacu masinu od one koje emuliras.
Da navedem prednosti i mane PC-ja i ostalih konzola.

PC je odlican za igre sa solidnom grafikom koja bi zadovoljila neke multiplayer igre preko neta, sto ne znaci da nije doar i za jace igre, zavisi kakav imate.
Ako trazite dobru grafiku, performanse uzmite konzolu.
Drugo, igre za PC se jako lako nabavljaju, preko torrenta za dzabe 12-14 sata downloada(Srbija) 5-10 sati (svi drugi).Ige za konzole je teze nabaviti jer ih uglavnom treba kupovati a i skuplje su. Iz ovoga proizilazi da proizvodjaci da bi vise zaradili bolje naslove prave za konzole a ne PC, mada fala Bogu i za PC jos ima dobrih igara. Ima jos dosta razlika al me mrsko pisati :mrgreen:

Back