Kontrola emocija

Da li ste se ikada bili nekome prepustili i pustili svaku kontrolu? Ili: kada poslednji put? 🙂

Drugo, koliko ih kontrolišete? Dozvoljavate li sebi prepuštanje ili se ustežete?
(Da li ste npr vi raskinuli sa nekim koga volite? Iz nekih racionalnih razloga? Dakle, pobeda razuma? )
Ili, ne želite da se zaljubite iako vam se dopada osoba.)

Izgleda da postoje ljudi koji često iskazuju svoje emocije i imaju burniji emotivni život i oni koji ih suzbijaju i žive često na minimumu istih. Gde ste vi?

Pogledajte prilog 1065197
Mislim da je nemoguce kontrolisati emocije ukoliko one zaista postoje i ukoliko su intenzivne.
Kad ne postoje ili nisu bas tako jake, kontrola je moguca..
Gde samokontrola preuzima kormilo nema ljubavi, bliskosti...

Mislim da je nemoguce kontrolisati emocije ukoliko one zaista postoje i ukoliko su intenzivne.
Kad ne postoje ili nisu bas tako jake, kontrola je moguca..
Gde samokontrola preuzima kormilo nema ljubavi, bliskosti...
pa jednostavno počneš da ih ubijaš... ne? ubiješ i deo sebe, ali vidiš da ne vode nikuda.
postoji i takav projekat: ubijati svoja osećanja. Nije lako, ali vreme tu pomaže
KAo vid samoodržanja... to bi bio primer
Ko to ne može da uradi, nije kadar zaista da voli. Jer, šta kad voljena osoba reši da bude sa nekim drugim? Valja je pustiti koliko god da je deo nas.

pa jednostavno počneš da ih ubijaš... ne? ubiješ i deo sebe, ali vidiš da ne vode nikuda.
postoji i takav projekat: ubijati svoja osećanja. Nije lako, ali vreme tu pomaže
Ko to ne može da uradi, nije kadar zaista da voli. Jer, šta kad voljena osoba reši da bude sa nekim drugim? Valja je pustiti koliko god da je deo nas.
Vreme bas nista tu ne pomaze, mora dobrano da se zapne.

Ti to zoves ubijanje, gusenje, satiranje..ali nemoguce je ubiti emociju.
Koliko god je ti ubijala to ne znaci da ona ne postoji. Emocija ima svoju neku logiku
koja nema veze sa raciom, veruje u laz, veruje u nemoguce, nada se nemogucem..
I kad pustis da vreme uradi svoje ili recimo da voljeno bice ode od tebe, kad pozeli da se vrati emocija ce opet biti tu..neokrnjena..

Naravno da moze, samo mora ozbiljno sebi da se objasnjava situacija, uz pomocnu literaturu.
Mada, ono jes, ne bih ruku u vatru stavljala, ali super je sto nikad necu morati to da proverim.
I nedaj boze da dodjes u situaciju da to proveris..:lol:

..moje je misljenje zaista da emociju ne mozes kontrolisati, ubiti, sputati ili stagod ukoliko je iskrena...
Jedino sto mozes je nauciti da zivis sa njom...

Ti to zoves ubijanje, gusenje, satiranje..ali nemoguce je ubiti emociju.
Koliko god je ti ubijala to ne znaci da ona ne postoji. Emocija ima svoju neku logiku
koja nema veze sa raciom, veruje u laz, veruje u nemoguce, nada se nemogucem..
I kad pustis da vreme uradi svoje ili recimo da voljeno bice ode od tebe, kad pozeli da se vrati emocija ce opet biti tu..neokrnjena..
Hm... ja nemam to iskustvo. Prosto u stepenicama ide to "odvikavanje", vreme to sve promeni. Meni je vrlo lekovito ako sam odbijena. Ako ja odem to je drugo, ali ako sam odbijena onda to mnogo dobro ide.. prosto stalno sebi ponavljam da nisam željena i u meni se javi onaj instikt dostojanstva ili šta li, budem malo ljuta, malo nesrećna, ali posle nekog vremena potpuno se preoblikuje. Vidiš ovo što stoji kod mene "it takes two to tango"... to sasvim doživljavam tako. Posle par godina kada vidim tu osobu skoro sve je nestalo. Gledam je drugim očima. Sva čarolija ljubavi je nestala. Ima sve to, kažem, više faza, ali na kraju... više ništa ne bude kao pre. Kada nestane ono "mi", nestalo je sve. Samo treba emocijama vreme da umru, ali bez novih podražaja to će i da se desi

svi mi drugacije dozivljavamo ljubav....svi mi imamo razlicite vizije o sta bi ljubav trebala biti i sta bi trebali da osecamo ili je osecamo...
svi mi drugacije dozivljavamo i sta bi trebalo i kako bi trebalo da izgleda biti voljen...tj. imamo razlicit jezik ljubavi...
nema prave i krive ....iskrene i fals...svaka emocija koja postoji je stvarna...
svaka emocija se, ako nista drugo, vremenom transformise...a cesto i skroz nestane...
i da...postoji nacin da se taj proces ubrza ukoliko je neko spreman i zeli to...

Back