Kontradikcije u Kuranu

Kada si napisao ovako...Sta pricas muljatoru jedan... ono što sam ti napisao je bilo onako blago ironično. Ali ti to nisi skapirao...

A malo o Kuranu...

Sura 22:17...

''Allah će na Sudnjem danu odvojiti vjernike od jevreja, sabijaca, kršćana, poklonika vatre i mnogobožaca. Allah je, zaista, o svemu obaviješten''

a onda će kaže biti ovako...

Sura 22:21-22... a gvozdenim maljevima biće mlaćeni; kad god pokušaju zbog teškog jada iz nje izići, biće u nju vraćeni: "Iskusite patnju u užasnoj vatri!"

A što Muhamed voli Jevreje i Hrišćane...baš ih nešto voli...

Da,skapirao sam,ali sam i ja upotrijebio malo ironiju,znaci ti nisi skapirao :P

Ti ajeti koje si naveo su upravo ono sto ceka one koji ne prihvate islam u paklu ili ti dzehenemu,ima jos strasnijih primjera kako ce biti kaznjavani oni koji su okretali glavu od istine.Nista tu nije sporno,cak naprotiv,Allah vas upozorio,mogao je nespomenuti to,vise bi vas ostalo takvi kakvi jeste.A posebno ce biti kaznjeni Jevreji jer su oni narod koji je najvise zla ucinio u prijasnjim vremenima,oni su tako bezobrazni bili da su znali da je Muhammed poslanik ali su svjesno okrenuli glavu jer nije dosao iz njihovog naroda,oni su ocekivali nekog jevreja za poslanika,zato je to tako kako je
 
Za humbleta muslimčeka....

Sura 9:30...

Jevreji govore: "Uzejr je - Allahov sin", a kršćani kažu: "Mesih je - Allahov sin."* To su riječi njihove, iz usta njihovih, oponašaju riječi nevjernika prijašnjih - ubio ih Allah! Kuda se odmeću?

Koja je ovo laž nad lažima...Niti Jevreji niti Hriščani to kažu...Em im tvoja sveta knjiga pripisa laž i ne bi dosta nego i ono...ubio ih Alah...

Kako je kuran ...plemenita knjiga...:hahaha1::hahaha1::hahaha1:

Sve sto pise je istina,Mesih je Isus,a krscani govore da je Isus Boziji sin.Zar ti to nije poznato?I da,ubio ih Allah kada mogu takvo nesto reci,lijepo je rekao tvoj i moj Stvoritelj.Zar da On ima djete sa svojim stvorenjem???'''
 
Meni nije,pogledaj "Isusovo" filozofiju na ovoj temi,poslednji citati

http://forum.krstarica.com/showthread.php/352893-ИСТИНЕ-И-ЗАБЛУДЕ-О-ХРИШЋАНСТВУ/page105

Evo samo cu ti dio toga postaviti,samo ono sto bi zenu moglo zanimati

1.-Knjiga Sirahova 42:14
Bolja je zloća muška nego dobrota ženska; od žene potječe sramota i ruglo."


2-Podložni budite jedni drugima u strahu Kristovu! Žene svojim muževima kao Gospodinu! Jer muž je glava žene kao i Krist Glava Crkve - On, Spasitelj Tijela. Pa kao što se Crkva podlaže Kristu, tako i žene muževima u svemu!
(Efežanima 5:21).


Ako se kći kojeg svećenika oskvrne podavši se javnom bludništvu, ona oca svoga skvrne, pa se mora na vatri spaliti."
Levitski zakoni 21:9
"Tvoja nevjesta Tamara odala se bludništvu; čak je u bludničenju i začela." "Izvedite je", naredi Juda, "pa neka se spali!"
Post. 38:24
Evo gdje je Sveta Inkvizicija našla nadahnuće za spaljivanje vještica - vatra čisti. O kažnjavanju sinova svećenika niti riječi.

6.--- popis stanovništva. Je li popis uzimao u obzir i žene?
(15) "Popiši Levijevce po njihovim porodicama i rodovima; popiši sve muškarce od jednoga mjeseca i više."

7.---Evo još par izreka nekih kršćanskih svetaca-ženomrzaca:
Sveti Ivan Damaskijac: "Žena je kćer laži, stražar pakla, neprijatelj mira; kroz nju je Adam izgubio raj".
Sveti Ciprijan: "Žena je instrument koji đavao koristi da bi se dokopao naših duša".
Sveti Ante: "Žena je vrelo ruke đavolove, njen glas je šištanje zmijurine".
Sveti Grgur Veliki: "Žena ima otrov zmije otrovnice, pakost aždaje".
Sveti Augustin Hippo (354 do 430 n.e.). "U čemu je razlika ako se radi o supruzi ili majci ? I dalje se radi o Evi zavodnici od koje se moramo čuvati u svakoj ženi......Ne vidim u čemu bi žena bila od koristi za muškarca, ako se izuzme njena funkcija rađanja djece."
Sveti Alban (4. st.) "Naći poštenu ženu je kao naći jednu jegulju u vreći od 500 zmija otrovnica. A ako rukom tražite po vreći i nađete jegulju, znajte da je držite za mokar i sklizak rep."
Drugi:
Martin Luther (1483 do 1546): "Ako se one umore [žene] ili čak umru, nije važno. Neka umru kod porađanja, zato su i ovdje.

8. --- Rabinski izvanbiblijski izvori naširoko opisuju mukotrpni način kako je Adam tražio pravu partnericu - on se pario sa svakom ženkom koju je Bog pred njega doveo, pa je prigovarao Bogu, "Svaki stvor ima svog para!" Tek tada, Bog, metodom pokušaja i promašaja, stvara prikladnu partnericu, drugu Evu. Adamova prva žena Lilit ga napušta, jer je odbila ležati ispod Adama tijekom seksa, a prvu Evu Adam odbacuje s gnušanjem, jer je vidio kako ju je Bog stvarao, organ po organ. To je smisao Adamovog uspavljivanja kod izrade druge Eve. (Vidi Graves i Patai: "Židovski mitovi".)


Spremite pokolj djeci za bezakonje otaca njihovih, da se više ne dignu da osvajaju zemlju i da ne pokriju lice svijeta!
Izaija 14,21

"Na vas ću pustiti šumsku zvjerad da vas liši djece"
Levitski zakonik 26,22
2 Kraljevi 2,23-24
" Dok je išao putem, dječaci bijahu izišli iz grada i rugahu mu se govoreći: "Hodi, ćelo! Hodi, ćelo!" (24) On se obazre, pogleda ih i prokle ih u ime Jahvino. I odmah iziđoše dva medvjeda iz šume i rastrgaše četrdeset i dvoje djece (42)."

Ezekiel 5
17 A povrh gladi pustit ću na vas i divlje zvijeri koje će ti djecu rastrgati; kuga će te i krv preplaviti: pod mač ću te svoj okrenuti. Ja, Jahve, rekoh!"

Levit. 20,9 "Tko god prokune svoga oca i svoju majku, neka se smakne. Jer je oca svoga i majku svoju prokleo, neka njegova krv padne na nj."

" Ako tko imadne opaka i nepokorna sina koji neće da sluša ni oca ni majke - pa ni onda pošto ga kazne - neka ga njegov otac i njegova mati odvedu starješinama svoga grada. Potom neka ga svi ljudi, njegovi sugrađani, kamenjem zasiplju dok ne pogine. "
Ponovljeni zakon 21,18

Isus:
Tko prokune oca ili majku, smrću neka se kazni! A vi velite: 'Rekne li tko ocu ili majci: Pomoć koja te od mene ide neka bude sveti dar, ne treba da poštuje oca svoga ni majku svoju.' Tako dokinuste riječ Božju radi svoje predaje.
(Mat.15:3)

Lamek prozbori svojim ženama: "Ada i Sila, glas moj poslušajte! Žene Lamekove, čujte mi besjedu: Čovjeka sam ubio jer me ranio i dijete jer me udarilo.

Linč djece prostitutki Ohole i Oholibe.
Zbor neka ih kamenuje i mačevima raskomada; sinove i kćeri neka im pokolje, a domove ognjem spali. Tako ću iz zemlje istrijebiti sramotu, da se druge žene opomenu i ne čine djela vaših sramotnih.

" Tada zagrmje (Jahve - Bog) na moje uši i reče: "Kazne grada! Pođite za njim gradom i ubijajte bez milosrđa. Oči vaše neka se ne sažale i nemajte smilovanja. Pobijte starce, mladiće, djevojke, djecu i žene; istrijebite ih sve do posljednjega. "

Otkrivenje 2,22-23.Isus najavljuje bludnici da će pobiti njezinu djecu. Apologeti kažu da se ustvari radi o sljedbenicima kulta Jezabele. Tim gore. Umjesto djece onda pobija sve nesretne sljedbenike.
... i djecu ću joj smrću pobiti. I znat će sve crkve: Ja sam Onaj koji istražuje bubrege i srca - i dat ću vam svakomu po djelima. "

Suci 11,30-40 Ubojstvo nevine djevojke radi glupavog Zavjeta Jahvi, da će žrtvovati (ubiti) prvu osobu koja izađe iz njegove kuće da ga pozdravi (izašla je njegova kćerka koju je potom ubio), kako bi pobijedio u bitci.

" Mojsije se razljuti: Stoga svu mušku djecu pobijte ! "

Psalam 137,8,9 "Kćeri babilonska, pustošiteljice, blažen koji ti vrati milo za drago za sva zla što si nam ih nanijela! (9) Blažen koji zgrabi i smrska o stijenu tvoju dojenčad!."


II Kraljevi 6:28,29 "Još joj kralj reče: "Što ti je?" Ona odgovori: "Ova mi je žena rekla: 'Daj svoga sina da ga pojedemo danas, a sutra ćemo pojesti moga!' (29) Skuhale smo moga sina i pojele ga. A sutradan rekoh joj: 'Daj svoga sina da ga pojedemo."

" I žena najnježnija i najmekša što bude u tebe - toliko nježna i tankoćutna da se ne usuđuje spustiti stopala na zemlju - zlobnim će okom gledati na muža u svome naručju, i na sina svoga, i na kćer svoju, (57) i na posteljicu svoju što joj iziđe između nogu, i na djecu što ih ima roditi, jer će ih potajno jesti, oskudna u svemu, zbog nevolje i jada kojim će te neprijatelj tvoj pritisnuti po svim gradovima tvojim. "
Knjiga brojeva 28:56

".... sedmerostruko ću vas kazniti za vaše grijehe. (29) Jest ćete meso od svojih sinova, jest ćete meso od svojih kćeri. "

Mihej 3:2-3
" Čujte sada, glavari kuće Jakovljeve, suci doma Izraelova! Vi ljudima derete kožu s tijela i meso s kosti njihovih. Oni proždiru tijelo moga naroda i deru mu kožu, lome kosti. Oni ih komadaju kao u loncu, kao meso u punom kotlu! "
Cenim da si izmisksovao sve i svja pa ni sam ne mozes da se snadjes...no,tako je to sa copy paste tekstovima,sta da se radi :)
Stari zavet,judaizam,neki likovi koji nisu Isus i jos svasta nesto sareno i ti tu naveo....i sad si kao pametan i dokazujes mi da je Isus u stvari....hm...zenomrzac?
Meni je recimo dovoljna ona njegova:'' Ko je od vas bez greha,neka prvi baci kamen'' i sta dalje da se prica....Muhamed je kamenovao zenu koja je majka malog deteta jer je ubedio tu zenu da ce je kamenovanje ocistiti od greha (haha,stize kod Alaha cista ko suza i zaradila je dzennet jelte) i ona ga nekoliko puta moli jadna da je kamenuje.on je odbija...prvi...drugi put....i na kraju,teska srca pristaje......bas cisto srce ima taj poslanik
 
Islam nema veze sa djelima pojedinaca,ja ne znam o cemu govoris na pocetku citata jer za to nikada nisam cuo,niti za tog egipcanina,ali moze biti da se desilo,i svako odgovora za svoj postupak,islam ne brani takve,nego osudjuje.Nemoj da pricamo o tome kako su neke javne licnosti Kuran htjeli spaliti,pa su neki umjesto toalet papira ga drzali i tome slicno.Pssss zato,to su glupi pojedinci i sta se moze.O kojim zemljama konkretno pricas???????

Izvini, spaliti knjigu i zaklati zenu. Hocemo li to dvoje na vagu? Bolje nemoj.

Pricam ti o skoro svim zemljama maloazijskog potkontinenta.


Na ovo mi nisi odgovorio.

I jos mi reci ovo. Kako to da je citava sveta zemlja muslimana izgradjena na temeljima srusenih hriscanskih zemalja. Jer, poznato ti je ko je ziveo na tim prostorima pre nego sto su Arapi to sve osvojili. Kako ne vidis da SVE muslimanske svetinje imaju krvave hriscanske temelje. Da li je to sustina islama i Alaha?
 
znate li vi da ja u Islamu imam i filozofiju ljubavi Isusa tj. ISAA.
Hrabrost Musaa cvrstinu vjere Ibrahima i svekolike ljudske vrline Muhammeda..itd
A vi mi nudite samo Isaa...
Kojeg uzgred budi receno kazete da je bog, boziji sin kompanjon.
Izvinite al to se kosi sa moji MONOTEIZMOM
ja Isaov principe prihvatam i stujem ga kao velikog Bozijeg poslanika i njegov ljudski karakter.
BOG JE JEDAN
RODJEN NIJE I RODIO NIJE
I NJEMU NISTA RAVNO NIJE
 
Sve sto pise je istina,Mesih je Isus,a krscani govore da je Isus Boziji sin.Zar ti to nije poznato?I da,ubio ih Allah kada mogu takvo nesto reci,lijepo je rekao tvoj i moj Stvoritelj.Zar da On ima djete sa svojim stvorenjem???'''

Kao prvo nemolj ovo...lijepo je rekao tvoj i moj Stvoritelj... Ja nisam vernik.

Divna je istina u pitanju. Ti si zaslepljen uništejem Jevreja, Hrišćana i svih nevernika...

Za tebe je ovo sigurno svetinja...

Sura 66:9...
O Vjerovjesniče, bori se protiv nevjernika i licemjera i budi strog prema njima! Njihovo prebivalište biće Džehennem, a užasno je to boravište!
 
znate li vi da ja u Islamu imam i filozofiju ljubavi Isusa tj. ISAA.
Hrabrost Musaa cvrstinu vjere Ibrahima i svekolike ljudske vrline Muhammeda..itd
A vi mi nudite samo Isaa...
Kojeg uzgred budi receno kazete da je bog, boziji sin kompanjon.
Izvinite al to se kosi sa moji MONOTEIZMOM
ja Isaov principe prihvatam i stujem ga kao velikog Bozijeg poslanika i njegov ljudski karakter.
BOG JE JEDAN
RODJEN NIJE I RODIO NIJE
I NJEMU NISTA RAVNO NIJE

Ne može se ni ponavljanjem do istine.
 
Muhammed a.s. je bezgrijesan u primjeni Allahove rijeci Kur'ana.
U ljudskim relacijama je grijesio i bio je i opomenut od strane Boga. Kao primjer pogrijesio je u procjeni kome pricati o vjeri kad je on jednoj skupini Mekanskih ljudi pricao a zanemario je jednog slijepog covjeka. Odmah je dobio ukor i dosli su ajeti da je slijepac onaj cije je srce slijepo. Tako da oni kojima je pricao o vjeri uopste ih nije doticalo to. A slijepi covjek je prihvatio Islam.
Al to je ljudski nema bezgrjesnog covjeka
Poslanici su imali male grijehe ali su prvaci u Bogostovlju , robovanju Bogu, primjeni Bozijih naredbi i cuvanju od zabrana.. A Muhammed je prvi od svih poslanika po navedenom i najbolji ljudski stvor,
I da on nam je uzor. Na njega se ugledamo.
 
Gde mi nestaše muslimčeci...

Sura 4:95...

Vjernici koji se ne bore - osim onih koji su za borbu nesposobni - nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lijepu nagradu. Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu,
 
Muhammed a.s. je bezgrijesan u primjeni Allahove rijeci Kur'ana.
U ljudskim relacijama je grijesio i bio je i opomenut od strane Boga. Kao primjer pogrijesio je u procjeni kome pricati o vjeri kad je on jednoj skupini Mekanskih ljudi pricao a zanemario je jednog slijepog covjeka. Odmah je dobio ukor i dosli su ajeti da je slijepac onaj cije je srce slijepo. Tako da oni kojima je pricao o vjeri uopste ih nije doticalo to. A slijepi covjek je prihvatio Islam.
Al to je ljudski nema bezgrjesnog covjeka
Poslanici su imali male grijehe ali su prvaci u Bogostovlju , robovanju Bogu, primjeni Bozijih naredbi i cuvanju od zabrana.. A Muhammed je prvi od svih poslanika po navedenom i najbolji ljudski stvor,
I da on nam je uzor. Na njega se ugledamo.

Da li to znaci da ces na prvi poziv muftije, imama, ili koga vec nisam upoznat, krenuti u pohod protiv mene?
 
Da li to znaci da ces na prvi poziv muftije, imama, ili koga vec nisam upoznat, krenuti u pohod protiv mene?

Jok...neće...

Sura 4:95...

Vjernici koji se ne bore - osim onih koji su za borbu nesposobni - nisu jednaki onima koji se na Allahovu putu bore imecima svojim i životima svojim. One koji se budu borili ulažući imetke svoje i živote svoje Allah će odlikovati čitavim stepenom nad onima koji se ne budu borili, i On svima obećava lijepu nagradu. Allah će borcima, a ne onima koji se ne bore, dati veliku nagradu,
 
Lepo je ugledati se na pljačkaša karavana, na onog koji mnogo ljudi lično rukama svojim ubio, koji je naredjivao da se mnogo ljudi ubije. Lepo je imati za uzor pedofila.

jerohinac nista od cevapa.
Iznosis smece od rijeci.
Ipak iznosis laz
i sam znas da iznosis laz.
To samo govori o tebi nevrijedis ni cevape da ti platim.
Nastavis li ovim stopama nagovjestavam ti da ces bez pomena ostati.
Nije moja prijetnja. Ovo je poruka iz kur'ana.
 

Back
Top