Kontradikcije u Kuranu

Islam je jos jedna podvala djavolska covecanstvu...posluzila je da podeli covecanstvo i da onemoguci spasenje onima kojiu ga prihvate (jer se covek spasava samo kroz Hrista) i posluzio je samo Muhamedu (ali samo za vreme zemaljskog zivota) da uziva u svim "blagodatima" koja je kao "prorok" imao...obicna kopija Biblije koja bas i jeste najopasnija zato sto se dobrim delom drzi Istine (Biblije) ....Ali bas zbog tolikih kontradiktornosti i pokazuje cijeg je "uma" delo i kakve je prirode njeno "ucenje"...pa sama cinjenica da i Kuran govori da ce doci Isus da sudi zivima i mrtvima bi trebala valjda da natera muslimane da se zapitaju kakva im se zaista "nagrada" sprema sto su ubijali i progonili one koji su verovali u Njega.....u sustini je samo ucinila da se covecanstvo jos vise podeli i zbuni i ne dozvoli mu se da se vrati Bogu....sto je moguce samo kroz Hrista...i pokazalo je na delu mnogo puta kroz istoriju koliko zlo predstavljaju jeresi Hriscanstava kada je zbog "krstaskih ratova" jeretika do tada vec poprilicno zamrlo muhamedanstvo,zbog zlodela "krstasa" ponovo ozivelo islam i otkrilo svoju novu "svrhu" koja je do danas donela mnogo klanica a to je -dzihad...

Još jedna?
Znači ima ih još???

Pogledajmo ovde tko donosi podjele i najavljuje ih.
Sad treba pameti ovde!!!

Luka 12

51 Mislite li, da sam došao donijeti mir na zemlju? Ne, kažem vam, nego razdor.

Matej 10

34 Ne mislite, da sam ja došao da donesem mir na zemlju! Nijesam došao da donesem mir, nego mač.
35 Jer sam došao da rastavim sina od oca njegova, kćer od matere njezine, snahu od svekrve njezine.
36 Tako neprijatelji čovjeku postaju njegovi vlastiti domaći

Poslednja izmena:
2 . Al-Baqara - Krava

* 140. Kako govorite:"I Ibrahim, i Ismail, i Ishak, i Jakub, i unuci su bili
jevreji, odnosno kršćani?" Reci: "Znate li bolje vi ili Allah? Zar je iko gori od
15
onoga koji skriva istinu znajući da je od Allaha? - A Allah motri na ono što
radite.

IBRAHIM je SIRIJAC bio a ne JEVREJ.

kakav sirijac sirija kao drzava nije postojala u to doba uzmi malo istoriju pa nauci kad je sirija pod tim imenom nastala.
U ovoj recenici se o tome sta kazu jevreji i hriscani koji kazu za navedene poslanikeBozije da su bili po vjerskom ubjedjenju zidovi ili krscani
Nikakva kontradikcija

Poslednja izmena:
Uloga Isusa u Kuranu je diskutabilna.S jedne strane,naglasava se kako je on samo obicno zivo bice,covek kao i svaki drugi,a ipak se vazneo na nebo i ocekuje se njegov ponovni dolazak.U Kuranu pise da ce svako zivo bice okusiti smrt,a Isus ipak nije umro.

Nije on sam sebe uznio vec ga je Bog Mudri uznio upravo da pokaze svoju velicanstvenu Mudrost i naravno da ce smrt i on okusiti kad opet bude spusten na zemlju da opovrgne sve neistine o njemu. Nikakva kontradikcija

Allah kaze: "Ljude i dzine sam stvorio samo da bi Me obozavali."
S obzirom da je vec prethodno stvorio andjele(ili meleke) da Ga obozavaju u potpunosti, jer oni rade samo kako im kaze,a zato su stvoreni i mesec, sunce i sve ostalo, zasto je onda ljudima dao slobodnu volju ako su samo zato stvoreni?

Allah kaze: "Ljude i dzine sam stvorio samo da bi Me obozavali."
S obzirom da je vec prethodno stvorio andjele(ili meleke) da Ga obozavaju u potpunosti, jer oni rade samo kako im kaze,a zato su stvoreni i mesec, sunce i sve ostalo, zasto je onda ljudima dao slobodnu volju ako su samo zato stvoreni?

obaveza vjerovanja da čovjek ima slobodan izbor da čini dobro ili zlo i da će odgovarati i biti nagrađen ili kažnjen za svoje djelo. I sloboda ljudskog izbora je u skladu s Božijom voljom i određenjem. Obje postavke imaju potvrdu u više kur'anskih ajeta. Način djelovanja Božije volje i određenja nije nam poznat, osim po spoljnim manifestacijama, ali nam je dobro poznato da nas ništa ne prisiljava da odaberemo dobro ili zlo mimo naše slobodne volje.
Uzvišeni je rekao: "I reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!". (El-Kehf, 28)
"Mi mu na pravi put ukazujemo, a njegovo je da li će zahvalan ili nezahvalan biti". (Ed-Dehr, 3)
Božija univerzalna volja (irade kevnijje) obuhvata sve, a Njegova šerijatska volja usmjerena je na ljudska djela sa zahtjevom da čine samo ono što je dobro. Niko nema pravo da se poziva na sudbinu opravdavajući svoja loša djela. To je pokušaj bijega od odgovornosti za njih, koji je unaprijed osuđen na neuspjeh. "Ko uradi koliko trun dobra vidjet će ga, a ko uradi koliko trun zla vidjet će ga", kaže Uzvišeni u suri Ez-Zilzal.

obaveza vjerovanja da čovjek ima slobodan izbor da čini dobro ili zlo i da će odgovarati i biti nagrađen ili kažnjen za svoje djelo. I sloboda ljudskog izbora je u skladu s Božijom voljom i određenjem. Obje postavke imaju potvrdu u više kur'anskih ajeta. Način djelovanja Božije volje i određenja nije nam poznat, osim po spoljnim manifestacijama, ali nam je dobro poznato da nas ništa ne prisiljava da odaberemo dobro ili zlo mimo naše slobodne volje.
Uzvišeni je rekao: "I reci: "Istina dolazi od Gospodara vašeg, pa ko hoće - neka vjeruje, a ko hoće - neka ne vjeruje!". (El-Kehf, 28)
"Mi mu na pravi put ukazujemo, a njegovo je da li će zahvalan ili nezahvalan biti". (Ed-Dehr, 3)
Božija univerzalna volja (irade kevnijje) obuhvata sve, a Njegova šerijatska volja usmjerena je na ljudska djela sa zahtjevom da čine samo ono što je dobro. Niko nema pravo da se poziva na sudbinu opravdavajući svoja loša djela. To je pokušaj bijega od odgovornosti za njih, koji je unaprijed osuđen na neuspjeh. "Ko uradi koliko trun dobra vidjet će ga, a ko uradi koliko trun zla vidjet će ga", kaže Uzvišeni u suri Ez-Zilzal.

Ovo nije odgovor na moje pitanje.
Nisam ni dovela u pitanje postojanje slobodne volje vec me interesuje razlog njenog postojanja, a s obzirom da smo stvoreni, po Kuranu, da bismo Allaha obozavali, zasto onda nismo stvoreni kao andjeli da mu samo sluzimo bez pogovora..ispada da je to onda samo da bi nas kaznio ili nagradio..z:poz:

kakav sirijac sirija kao drzava nije postojala u to doba uzmi malo istoriju pa nauci kad je sirija pod tim imenom nastala.
U ovoj recenici se o tome sta kazu jevreji i hriscani koji kazu za navedene poslanikeBozije da su bili po vjerskom ubjedjenju zidovi ili krscani
Nikakva kontradikcija

Nije ni Izrael postojao tada.A kako je mogao biti Jevrej,kada to ime nastaje tek mnogo,mnogo kasnije.To je ime nastalo tek u vreme Rimljana.

Nikakva kontradikcija

Pardon to je noviji izraz za ARAMEJAC.
točnije je ARAMEJAC

Pon zakon 26
Then you shall declare before the LORD your God: "My father was a wandering Aramean, and he went down into Egypt with a few people and lived there and became a great nation, powerful and numerous

http://bible.cc/deuteronomy/26-5.htm

ARAMEJEC je točno no i Srbi su prveli SIRIJAC.

http://wwwyu.com/izrada/055mo026.htm

Pon zakon 26
Tada izgovori i reci pred Gospodom, Bogom svojim: Otac moj bio je Sirijac, koji je lutao naokolo, s malo ljudi otišao je u Egipat i tamo se nastanio. Tamo je postao narod velik, jak i mnogobrojan.

To je samo dokaz da ti pisci su ljudi neupućeni u mnogo što.
Autor je bio neobavesten o stanju i cinjenicama.z:)

Za nabrajanja svih kontrdikcija u Kuranu potrebno je otvoriti celi podforum...z:cry:

Meni je stvarno zao sto nema ovde ni jednog muslimana,kvalitetnog sagovornika da da svoj sud o svemu sto smo napisali u vezi kontradikcija o Kuranu.Ovako ispada mi kritikujemo a nema odgovora.Verovatno nema dokaza za suprotno.

Meni je stvarno zao sto nema ovde ni jednog muslimana,kvalitetnog sagovornika da da svoj sud o svemu sto smo napisali u vezi kontradikcija o Kuranu.Ovako ispada mi kritikujemo a nema odgovora.Verovatno nema dokaza za suprotno.

Je si li primjetio na koliko mjesta ima MI .
Grupa koja stoji iza tih spisa.
Mi ovo MI ono.
A muslimani kažu to je Alah u možini kao poštovanje neko pa MI govori Alah koji je
jedini bog navodno i ne trpi druge bogove on s MI nastupa.
Koja nebuloza ,strašno.
Ista ispriračina mozga kao u kršćana.

veruj mi, kovač, voditi diskusiju o pitanju vjere sa muslimanom je čisto gubljenje vremena...ti si za njih nevernik i takav ćeš ostti..z:hm:

Je si li primjetio na koliko mjesta ima MI .
Grupa koja stoji iza tih spisa.
Mi ovo MI ono.
A muslimani kažu to je Alah u možini kao poštovanje neko pa MI govori Alah koji je
jedini bog navodno i ne trpi druge bogove on s MI nastupa.
Koja nebuloza ,strašno.
Ista ispriračina mozga kao u kršćana.

Stvarno ne znam za ovo.I ja mislim posto ne poznajem arapski da je to zbog svetosti njihovog boga Allaha,i da se u arapskom kad je neko mnogo vazan i postovan za sebe kaze"mi".Da li je zaista to istina,ne znam.Mada ima i Bibliji nekoliko puta kaze Bog za sebe"mi".To hriscani tumace da je Bog i Isus,mislim ali mi je to objasnjenje nelogicno,jer zar nije rekao Isus,"Ja i otac,jedno smo."?

Stvarno ne znam za ovo.I ja mislim posto ne poznajem arapski da je to zbog svetosti njihovog boga Allaha,i da se u arapskom kad je neko mnogo vazan i postovan za sebe kaze"mi".Da li je zaista to istina,ne znam.Mada ima i Bibliji nekoliko puta kaze Bog za sebe"mi".To hriscani tumace da je Bog i Isus,mislim ali mi je to objasnjenje nelogicno,jer zar nije rekao Isus,"Ja i otac,jedno smo."?

Demagoška podvala da ne bi tko pomislio da MI su grupa bića .
A postavlja se pitanje zašto su traga ostavili pa napisali MI zar nije bilo jednostavnije
Alah ili Bog??

Zato što su i htjeli da ostave traga jer u nauk su ubacili i zabludu i istinu.
Pa sam Kuran priča o tome kao i Biblija da će silu zablude poslati ljudima da vjeruju lažima.
Za to naravno znaš i u jednom i drugom.
Prema tome ako namjerno žele dovesti ljude u zabludu tko garantira da i pismo nije takvo.

Demagoška podvala da ne bi tko pomislio da MI su grupa bića .
A postavlja se pitanje zašto su traga ostavili pa napisali MI zar nije bilo jednostavnije
Alah ili Bog??

Zato što su i htjeli da ostave traga jer u nauk su ubacili i zabludu i istinu.
Pa sam Kuran priča o tome kao i Biblija da će silu zablude poslati ljudima da vjeruju lažima.
Za to naravno znaš i u jednom i drugom.
Prema tome ako namjerno žele dovesti ljude u zabludu tko garantira da i pismo nije takvo.

Ali iz kog razloga?
Da vladaju svetom?
Pa ti koji su to pisali odavno su umrli...

Back