Kontradikcije u Kuranu

Ne verujem da ce mnogo ljudi moci da raspravlja ovde.... Vecina ljudi ovde je hriscanske veroispovesti i za Kuran su samo culi.... To da odes na neki bosanski forum ili sandzacki pa da ti oni razjasne sve ovo. :) Mislim da si nama dovoljno rekao i da niko ne bi mogao nista da doda. Tamo gde je vecina hriscanska, traze se kondradiktornosti u hriscanstvu. :)

"Problem" je sto kada god sam otisao i pokusao da pricam momentalno sam bio zakljuvan i spamovan i slicno ..Toliko o njohovoj toleranciji koje su im puna usta ....Ne kazem da su svi takvi ,samo dajem svoje licno misljenje i iskustvo ...

Ova prica da je umesto Isusa razapet neko drugi je jaaaaako zanimljiva....Uzgred,jel kazu ko je ako nije Isus...mislim,ono,Kurn ima odgovore na sva pitanja :))))
A od prvog trenutka kad sam pocela da se interesujem za islam,imam utisak da muslimani sami ssebi cine kontrauslugu tom spikom o nijednoj kontradiktornosti,savrsenosti,jasnoci,postojanju odgovora na sva pitanja....
U sta se kladimo da kad se javi neki musliman(nadam se da hoce) da ce poceti prica o Bibliji i hriscanstvu???

Da ,bas tako ..to im je klasicna "odbrana" ...nesto ih nema tj cute z:(z:lol:

Опа, Елелетх, па ти си заправо муслиман. Сад је све јасније...z:lol:
koliko je meni poznato eleleth se pominje u gnostickim ucenjima kao jedan od poslednjih koji je dosegao spiritualno prosvetljenje... doduse u gnostickim ucenjima ima dosta elemenata koje koriste i sufiji, pa mozda od tud pomisao da je eleleth musliman
z:poz:

Nisu tebi sve na broju budi siguran čim to reče.
Muslimani imaju okrutnijeg boga nego što je u SZ a zna svatko ovde što ja mislim o takvome.
Samo malo potičem na razmišljanje ako ima tko uopće ovde da želi da misli.

Ako pažljivije malo pročitaju što sam napisao možda...........

:snesko5:

Elelleth ,ostavi se ljudi koji ne razumeju ..shvatice mozda ....dobro si aludirao ali ima toga mnogo vise nego sto sam naveo ,a smatram da i ti znas dosta pa ako si raspolozen navedi neke kontradikcije koje ja nisam naveo, voleo bi da podelimo znanje i istinu, koje su njima puna usta ;-))

Pozdravz:poz:

Nesto nema Muslimana da mi objasne i jednu jedinu kontradikciju koje sam naveo oprvrgnu ??

Molio bih ljude da se ne komentarise Biblija na ovoj postvaci vec samo kontradikcije iz Kurana jer sam u najavi to i zamolio.

Pozdrav

Pa tesko da moze jedno bez drugog.Jer su usko povezani.Ono u vezi toga da su zamenili Isusa na krstu sto sam naveo ti govori da ima veze,jer se slicna kontradiktornost pominje u Bibliji,sto ti je Eleleth napisao.

Pa tesko da moze jedno bez drugog.Jer su usko povezani.Ono u vezi toga da su zamenili Isusa na krstu sto sam naveo ti govori da ima veze,jer se slicna kontradiktornost pominje u Bibliji,sto ti je Eleleth napisao.

Molim te nemoj da filozofiras, moze i to je bila poenta price.Ovde sam otvorio temu koja je jasna i glasna -Kontradikcije u Kuranu, nisam stavio temu Kuran i Biblija - razlike i slicnosti ili nesto drugo .Cenim tvoje znanje,ali hajde da pricamo i upoznajemo sve te kontradikcije koje su zapisane u Kuranu posebno jer su Muslimanima puna usta da je savrsena knija bez i jedne greske ...itd ..znaci moze?

Pa otvorio sam pa samo troleri tamo i nitko na temu ne odgovara.
Bave se mojom osobnošću jer ne znaju odgovore zašto kontradikcije.

Što se tiče ove teme podržavam je kao svaku temu tako da ću je i čitati.

Vidis kako je to "zanimljivo" druze ,isto ti se desilo ko i meni .Kad god sam probao da se i ulogujem i krenem pricu na nekom od njohovih foruma odmah leti spam i zakljucavanje ..cim cuju sto im ne odgovara i ne umeju da priznaju da ima kontradikcija i lazi odmah se nadju uvredjeni ..a moj jedini cilj da se vidi samo cista istina ,ili ono sta pise,a pise sve sto sam naveo na pocetku mog post-a ...i rekoh ima toga jos mnogo.Voleo bi da mi ti navedes za koje ti znas da mogu da mozda vidim jos neke kontradikcije za koje ne znam.Hvala,Pozdravz:poz:

Pogledajte sto je se desilo sa Noinim sinom po Kuranu, a sto stoji u SZ: :eek: :eek: :eek:

Kuran Sura Hud 11:42 - 45

42. I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i Nuh zovnu sina svoga koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!” -
43. a on reče: "Skloniće se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." - "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!” - reče Nuh, i val ih razdvoji, i on potopljen bi.
44. I bi rečeno: "O Zemljo, gutaj vodu svoju, a ti, o nebo, prestani!" I voda se povuče i ispuni se odredba, a lađa pristade na planini El-Džudi, i bi rečeno: "Daleko nek je narod nevjernički!"
45. A Nuh je bio zamolio Gospodara svoga i rekao: "Gospodaru moj, sin moj je čeljade moje, a obećanje Tvoje je zaista istinito i Ti si od mudrih najmudriji!”

a vidite sto stoji u Bibiliji:

Potop, Knjiga Postanka

(13) Onog dana uðe u korablju Noa i njegovi sinovi: Šem, Ham i Jafet, Noina žena i tri žene Noinih sinova s njima;
(14) oni, pa sve vrste životinja: stoka, gmizavci što po tlu gmižu, ptice i svakovrsna krilata stvorenja, (15) uðu u korablju s Noom, ; po dvoje od svih biæa što u sebi imaju dah života. (16) Što uðe, sve bijaše par, mužjak i ženka od svih biæa, kako je Bog naredio Noi. Onda Jahve zatvori za njim vrata. (17) Pljusak je na zemlju padao èetrdeset dana; vode sveudilj rasle i korablju nosile: digla se visoko iznad zemlje. (18) Vode su nad zemljom bujale i visoko rasle, a korablja plovila površinom. (19) Vode su sve silnije navaljivale i rasle nad zemljom, tako te prekriše sva najviša brda pod nebom. (20) Petnaest lakata dizale se vode povrh potonulih brda. (21) Izgiboše sva biæa što se po zemlji kreæu: ptice, stoka, zvijeri, svi gmizavci i svi ljudi. (22) Sve što u svojim nosnicama imaše dah života - sve što bijaše na kopnu - izgibe. (23) Istrijebi se svako biæe s površja zemaljskog: èovjek, životinje, gmizavci i ptice nebeske, sve se izbrisa sa zemlje.
Samo Noa ostade i oni što bijahu s njim u korablji. (24) Stotinu pedeset dana vladahu vode zemljom.

Dakle, po Kuranu, Noa je izgubio jednog od tri sina sto je ocita laz !!! :eek: trebate li jos?; -)))

Pogledajte sto je se desilo sa Noinim sinom po Kuranu, a sto stoji u SZ: :eek: :eek: :eek:

Kuran Sura Hud 11:42 - 45

42. I ona ih je ponijela na valovima velikim kao brda i Nuh zovnu sina svoga koji se nalazio podaleko: "O sinko moj, ukrcaj se s nama, ne budi s nevjernicima!” -
43. a on reče: "Skloniće se na kakvo brdo koje će me od vode zaštititi." - "Niko danas Allahove kazne neće pošteđen biti, osim onoga kome se On smilovao!” - reče Nuh, i val ih razdvoji, i on potopljen bi.
44. I bi rečeno: "O Zemljo, gutaj vodu svoju, a ti, o nebo, prestani!" I voda se povuče i ispuni se odredba, a lađa pristade na planini El-Džudi, i bi rečeno: "Daleko nek je narod nevjernički!"
45. A Nuh je bio zamolio Gospodara svoga i rekao: "Gospodaru moj, sin moj je čeljade moje, a obećanje Tvoje je zaista istinito i Ti si od mudrih najmudriji!”

a vidite sto stoji u Bibiliji:

Potop, Knjiga Postanka

(13) Onog dana uðe u korablju Noa i njegovi sinovi: Šem, Ham i Jafet, Noina žena i tri žene Noinih sinova s njima;
(14) oni, pa sve vrste životinja: stoka, gmizavci što po tlu gmižu, ptice i svakovrsna krilata stvorenja, (15) uðu u korablju s Noom, ; po dvoje od svih biæa što u sebi imaju dah života. (16) Što uðe, sve bijaše par, mužjak i ženka od svih biæa, kako je Bog naredio Noi. Onda Jahve zatvori za njim vrata. (17) Pljusak je na zemlju padao èetrdeset dana; vode sveudilj rasle i korablju nosile: digla se visoko iznad zemlje. (18) Vode su nad zemljom bujale i visoko rasle, a korablja plovila površinom. (19) Vode su sve silnije navaljivale i rasle nad zemljom, tako te prekriše sva najviša brda pod nebom. (20) Petnaest lakata dizale se vode povrh potonulih brda. (21) Izgiboše sva biæa što se po zemlji kreæu: ptice, stoka, zvijeri, svi gmizavci i svi ljudi. (22) Sve što u svojim nosnicama imaše dah života - sve što bijaše na kopnu - izgibe. (23) Istrijebi se svako biæe s površja zemaljskog: èovjek, životinje, gmizavci i ptice nebeske, sve se izbrisa sa zemlje.
Samo Noa ostade i oni što bijahu s njim u korablji. (24) Stotinu pedeset dana vladahu vode zemljom.

Dakle, po Kuranu, Noa je izgubio jednog od tri sina sto je ocita laz !!! :eek: trebate li jos?; -)))

Ti si bio u vrijeme potopa pa znaš detalje???

Ja pisem ono sto pise i nemoj da te pogadja!! ;-)

Mozda imas nesto pametnije da dodas posto nemas sta drugo?;-)

Ne pogađaju ne tendeciozne izjave nikad već samo reagiram s svrhom i razlogom.
Da bi nešto tvrdio da je laž trebaš dokaz o istini što je.
A to nemaš niti itko ima.
Tako da ti izjava da je to laž je tako tendeciozna druže.
Jedino se ne slaže s biblijom koja je "apsolutno točna" s 500 kontradikcija samoj sebi.
Ali da je laž ...............

Ne pogađaju ne tendeciozne izjave nikad već samo reagiram s svrhom i razlogom.
Da bi nešto tvrdio da je laž trebaš dokaz o istini što je.
A to nemaš niti itko ima.
Tako da ti izjava da je to laž je tako tendeciozna druže.
Jedino se ne slaže s biblijom koja je "apsolutno točna" s 500 kontradikcija samoj sebi.
Ali da je laž ...............

Opet ti druze oko Biblije? ;-) Ti imas problem sa Biblijom - svadjas se sam ili? ;-)

Ja sam rekao da je tem ovog post-a Kuran ,ali ti si nemoguc ;-) Cestitke.

Kazem samo da ako mi ti kazes- pitas u prethodnom postu - da li bio tamo?,ja te pitam da li si ti bio tamo takodje pa znas/ili na svim temama kojima se bavis i citiras i izdvajas delove iz SZ ili NZ tvrdis da si bio tamo?
Samim tim pitanje kako ja znam -da li sam bio tamo ti je nisko i nije na mestu.
Red da ja budemo korektni a ne svojeglavi i narcisiodni.

posto vidim da znas ,po treci put ti pisem da mi dodas malo na znanje pa kazes na koje si ti kontradiktornosti naisao u Kuranu jos?Ja sam naveo dosta njih za pocetak

Opet ti druze oko Biblije? ;-) Ti imas problem sa Biblijom - svadjas se sam ili? ;-)

Ja sam rekao da je tem ovog post-a Kuran ,ali ti si nemoguc ;-) Cestitke.

Kazem samo da ako mi ti kazes- pitas u prethodnom postu - da li bio tamo?,ja te pitam da li si ti bio tamo takodje pa znas/ili na svim temama kojima se bavis i citiras i izdvajas delove iz SZ ili NZ tvrdis da si bio tamo?
Samim tim pitanje kako ja znam -da li sam bio tamo ti je nisko i nije na mestu.
Red da ja budemo korektni a ne svojeglavi i narcisiodni.

posto vidim da znas ,po treci put ti pisem da mi dodas malo na znanje pa kazes na koje si ti kontradiktornosti naisao u Kuranu jos?Ja sam naveo dosta njih za pocetak

Druže ne shvaćaš poantu.
Uspoređivati jedno s drugim itd je jedno ali reći da je laž dio iz Kurana jer tamo piše da mu jedan sin umro je krajnje nuskusno jer uopće ne znaš je li biblija to istinito prenijela s Nojem.
Tako bi bilo korekntije da kažeš da Kuran nije isti s Biblijom tim segmentima.
Kapish???
A ne da se laže.

Druže ne shvaćaš poantu.
Uspoređivati jedno s drugim itd je jedno ali reći da je laž dio iz Kurana jer tamo piše da mu jedan sin umro je krajnje nuskusno jer uopće ne znaš je li biblija to istinito prenijela s Nojem.
Tako bi bilo korekntije da kažeš da Kuran nije isti s Biblijom tim segmentima.
Kapish???
A ne da se laže.

Ja kapiram sta ti pricas ,ali ako se oni pozivaju da im je knjiga bez greske i u svojoj knjizi kopiraju delove sz i nz ja te pitam da li sada ti razumes poentu? Kako jedna i jedina prava kniga kako oni kazu za Kuran moze da ista uzima iz Biblije ako je nastala mnogo pre Kurana bila napisana ..znaci glupost i laz ortodoksna ..Kapiras li sada ti druze sta je pisac hteo reci?

Pozzzz:poz:

Ja kapiram sta ti pricas ,ali ako se oni pozivaju da im je knjiga bez greske i u svojoj knjizi kopiraju delove sz i nz ja te pitam da li sada ti razumes poentu? Kako jedna i jedina prava kniga kako oni kazu za Kuran moze da ista uzima iz Biblije ako je nastala mnogo pre Kurana bila napisana ..znaci glupost i laz ortodoksna ..Kapiras li sada ti druze sta je pisac hteo reci?

Pozzzz:poz:

Ma slijepi su oni kao i kršćani ista je to stvar.
Vjera je slijepa druže.
Možeš im 100-ine stvari gdje su največa nasilja prisutna oni će reći proljetno cvjeće pada s neba .
Klasična demagogija na svakoj strani.

Pa npr u suri 21 kaze se da BOG stvara sve zivo od vode.. a u suri Hadz(ne znam koji jr broj) se kaze da je covek stvoren od zemlje..
Onda pise da ce vernici u raj, a na drugom mestu da ce vernici zemlju naslediti..
A imam, inace, bezbroj pitanja iz Kurana koje me zanimaju, ali ovde nema nijednog muslimana da objasni...

Pa npr u suri 21 kaze se da BOG stvara sve zivo od vode.. a u suri Hadz(ne znam koji jr broj) se kaze da je covek stvoren od zemlje..
Onda pise da ce vernici u raj, a na drugom mestu da ce vernici zemlju naslediti..
A imam, inace, bezbroj pitanja iz Kurana koje me zanimaju, ali ovde nema nijednog muslimana da objasni...

lepo ..lepo ..i ja ih cekam ;-)

ako ti nije tesko posalji mi ta pitanja mozda pronadjem nesto sto nisam znao, hvala za post

pozdrav!!z:hi:

Pa dva su u pitanju.
I dva stvaranja.
Jedno postepeno a drugo forsirano neprirodno(umjetno).
Zato su zemljani ubogi i bolesni i žive kratko jer su umjetno stvoreni.

lepo ..lepo ..i ja ih cekam ;-)

ako ti nije tesko posalji mi ta pitanja mozda pronadjem nesto sto nisam znao, hvala za post

pozdrav!!z:hi:

Jedno od pitanja koje me muci je zasto je Allah naredio andjelima,a i djavolu da se poklone coveku, koji je od zemlje stvoren.Jer pise, samo se Allahu treba klanjati..zasto coveku da se poklone??? e tu se onda djavo okrenu protiv Allaha itd...pozdrav i tebi!z:)

Back