Konkursi, takmičenja, izložbe, dešavanja...

Pozdrav Divlja,jesam ja hahaa,Ja kada mi se fotka ucini da je ispala napisem samo komentar a ne dam ocenu, Imam svoj neki kriterijum pa se rukovodim njime.Nikome ne dam ocenu manju od 4 ispod prosene ,5-prosecnoj i tako redom rangiram do one koja je po nekim mojim merilima ,prvenstveno sa pricom i na kraju sa tehnikom odskakcuca ona koju bih voleo da sam je ja ufotkao.
 
Hazablad, hvala na informaciji. :D Meni i više nego interesantna izložba. :D

bug.gif
 
Kao i mnoge druge stvari u životu, i fotografija je dvosmerna ulica. Fotograf sam odluči šta i kako će snimati, izabere najbolji ugao po svome ukusu, kadar, pripremi fajl za štampu i ... čeka da vidi kakav će utisak njegova fotografija ostaviti na posmatrače. Iako je sve uradio kako je zamislio, reakcije mogu da budu prilično nepredvidive: neka fotografije od koje je najviše očekivao prođu potpuno nezapaženo, a druge do kojih mu nije naročito stalo izazovu buru oduševljenja. Tako je uvek bilo i tako će uvek biti, jer "O ukusima ..."

Grupa "Kultur Akt" koja je organizovala izložbu "Zemlja viđena očima neba" francuskog fotografa Yann Arthus-Bertranda prošle godine na Kalemegdanu pozvala je mene da budem autor sledeće takve izložbe sa nazivom "Pogled na Srbiju" koja je predviđena za maj ove godine. Ta izložba , posle Beograda, treba da obiđe Novi Sad, Niš, Banja Luku ...

Izložba će sadržati 120 horizontalnih fotografija veličine 1,85 x 1,25 metara i kao što sam naziv kaže, biće to izložba fotografija koje sam snimio u Srbiji.

Odlučio sam da vas pozovem u pomoć kako bismo zajedno odabrali najlepše snimke za ovu izložbu. Na mom sajtu http://serbia-photo.com/ na stranicama "Fotografije" nalazi se oko 300 fotografija iz Srbije. Svaka je označena brojem od 001 do 300. Vaš zadatak je da od njih odaberete 30 onih koje vam se najviše dopadaju i pošaljete taj spisak. Svoj glas možete poslati od sada pa sve do 01. maja ove godine. Svaki učesnik može da glasa samo jednom.

A sada o nagradama. Onaj glasač koji pogodi svih 30 fotografija koje će se naći na izložbi dobiće paket sa isto toliko mojih fotomonografija ("Srbija, život i običaji", "Vojvodina", "Crna Gora", "Sarajevo", "Cigani sveta", "Vojvodina, život i običaji" i "Pogled na Srbiju" - na raznim jezicima, ukupno 30 knjiga). Ako više glasača ima maksimalan broj pogodaka (30) onda nagradu dobija onaj ko je prvi to pogodio. Ako niko ne pogodi svih 30 fotografija, nagradu će dobiti onaj ko ima najviše pogodaka i on će dobiti onoliko knjiga koliko ima pogodaka (recimo, ako je pogodio 26 fotografija koje će biti na izložbi, dobiće 26 fotomonografija).

Moj savet: Prvo pošaljite svoj spisak pa onda, ako želite, pogledajte kako su drugi glasali.

Možda izgleda komplikovano, ali nije. Pogledajte primer kako treba da izgleda "glasački listić".
 
ne znam...sad sam glasao,za razliku od proslog takmicenja ima samo par fotki koje su promasile temu,ali zato ima dosta fotki slabog kvaliteta,prosli put sam bas bio siroke ruke kad sam glasao,ovog puta samo jedna 10-ka.
i prosto ne mogu da verujem da se na proslom takmicenju,medju prvih 10 nalaze 3 totalno promasene fotke,ono...znas me znam te fazon,ali uteha je da su prvih 5 moji favoriti,koji su pogodili temu,a uz to su i odlicne fotke.


edit.gif


o.k...nisam bas toliki namcor,bilo je i 9-ki :)
 
VEK NOVINSKE FOTOGRAFIJE U IRSKOJ U PROGRESU


Izlozba posvecena fotografiji u Irskoj od 1905. do 2005. godine, koja obuhvata neke od najvaznijih istorijskih dogadjaja i Irskoj tokom jednog veka, bice otvorena 8. februara u Galeriji “Progres” u Beogradu, cime ce poceti i manifestacija predstavljanja irske kulture, koju organizuje tokom ove godine Balkankult fondacija.

Izlozba “Vek novinske fotografije u Irskoj (1905-2005)” predstavlja izbor najznacajnijih fotografija velike donacije Independent Newspapers (Ireland) Limited (300.000 fotografija), koju je taj list donirao Nacionalnoj biblioteci Irske 2004. godine.

Medju stotinu fotografija bice i radovi Harrya Bolanda, Michaela Collinsa i Eamona de Valera na prvom sastaku Dáil Éireann (1919), portret Yeatsa (1923), Amelie Earhard u njenom avionu u Deriju (1932), fotografije koje prikazuju izgled Dablina nakon bombardovanja 1941. godine, Bitlse na Dablin Adelfi areni (1963), Georgea Besta i ostale clanove Mancester junajteda kako treniraju (1964), Seamusa Heaneya kako prima Nobelovu nagradu...

Ta izrazito vredna fotografska gradja ima neprocenjivu istorijsku vrednost, jer pruza uvid u gotovo svaki aspekt zivota u Irskoj tokom 20. veka, prikazujuci neke od najvaznijih dogadjaja u istoriji te zemlje, saopstila je Balkankult fondacija, koja organizuje izlozbu u saradnji sa ambasadom Irske u Atini.

Izlozba ce biti otvorena do 21. februara, a predstavlja pocetak manifestacije predstavljanja kulture Irske, koja ce obuhvatiti niz koncerata i predavanja tokom ove godine.


bug.gif
 
jel' neko video izlozbu fotografija u ozonu bg, pod nazivom eksperiment, izlazu clanovi ulupudusa...videla sam juce neku emisiju, ali ocajan mi je metropolis, tako da sam fotke propustila, ali prica je bila zanimljiva: kazu profi fotografi, ne postoji amaterska fotografija, postoji dobra ili losa fotka:D

neki lik je fotkao model u second life-u i izlozio digitalnu fotku sajber osobe iz svog sajber zivota:D
 

Upravo završavamo rad na jednoj novoj fotomonografiji sa nazivom “Pogled na Srbiju”. Da bi ovoj monografiji dali jednu širu dimenziju odlučili smo da u nju, pored snimaka Dragoljuba Zamurovića, uvrstimo i deo sa fotografijama drugih autora.

Pozivamo profesionalce i amatere da pošalju svoje najlepše fotografije Srbije na adresu info@serbia-photo.com u niskoj rezoluciji (600×400) kako bi urednici mogli da izvrše izbor za fotomonografiju. Fajlovi mora da budu onakvi kako su snimljeni, apsolutno bez ikakve dorade. Objavljene fotografije biće plaćene po cenovniku ULUPUDS-a.

Svoje fotografije možete poslati odmah, a najkasnije do 01. marta 2008. godine.

Redakcija fotomonografije “Pogled na Srbiju”
 
ono...ova "nagradna tema" na bpc-u je po meni internog karaktera,jer se ta "rezident ekipica" vidja na tim okupljanjima i naravno da imaju materijala za istu.
e sad...bila bi fora da se "nasa ekipica" okupi,pa da se isfotkamo i da ih oshurimo na takmicenju i posle ako neko od nas pobedi i uzme ca$h,obavezno mora da zavrshi kokanidju da chasti drugare :mrgreen: :lol:

salim se...mis'im,znam da od te priche nema nista,pa kao..salim se :)
 
..ajde,svi u napad :)
pa moze..s' tim sto bi barem jedan trebao da ima "ozbiljni" foto aparat,da ne fotkamo ove smesne :lol:
a i ideja je bitna,mis'im da se ne fotkamo svi kako samo drzimo taj "ozbiljni" :lol:
ja sad moram da palim,a vi drugari ako se dogovorite count me in i upalite onaj reflektor kao kad zovu Batmen-a kad je neka frka :)
e da...ako se "prijave" odredjene osobe koje mi idu na vrshnjaka...count me out :mrgreen:
 

Back
Top