Konkursi, takmičenja, izložbe, dešavanja...

Hvala G. :D :D :D

bug.gif

O3one / Andrićev venac 12

U svom umetničkom stvaralašstvu dugom visše od pola veka,Mirko Lovrić realizovao je nekoliko velikih ciklusa, koji su predstavljeni na dvadesetak samostalnih i višse od stotinu značajnih grupnih izložbi. Jedini je do sada srpski fotograf, kome je priređena retospektivna izložba u Muzeju savremene umetnosti u Beogradu.Celokupno delo Lovrića jeste sinonim za nekonvencionalno, novo i sveže stvaralaštvo, ono koje menja etablirana estetička shvatanja, sinonim za fleksibilnost i kosmopolitizam umetničke svesti.
Eksperimentisanjem i proširivanjem tehničkih i likovnih mogućnosti, on u fotografiji stvara nove likovne forme koje proširuju prostor savremenih plastičnih izvora.
Kroz nove optičke strukture, on teži otkrivanju jednog novog univerzalnog likovnog sveta, a preko njega, i jedne kosmičke filozofije.

Lovrić je jedan od najistaknutijih protagonista fotografije kao čiste umetnosti. Prema ocenama likovnih kritičara i istoričara umetnosti njegov umetnički opus predstavlja evidentan pomak u razvoju srpske fotografije, kako u tehničko-tehnolosškom pogledu, tako i u rezultovanju novih estetskih kvaliteta.

Mirko Lovrić (1935)
Diplomirao na Školi za primenjenu umetnost u Zagrebu 1956. godine.
Član ULUPUDS-a od 1957. godine.
Diplomirao na Filozofskom fakultetu u Beogradu 1961. godine.

http://www.o3.co.yu/srp/?p=502

Važno je gde je ptica jer je tema 'ptičja perspektiva' a ne 'šta bih ja video da sam ptica u letu ili na grani'. 'Ptičja perspektiva' podrazumeva direktan pogled odozgo na predmet. Ne iz daljine već sa visine. Znači, horizontalni element u distanci je zanemarljiv u odnosu na vertikalni. To šta su ljudi tamo kačili uglavnom je polu-ptičja perspektiva ili nije uopšte ptičja perspektiva. A organizator je opet napravio grešku jer ljudima nije objasnio šta se u temi očekuje.

bug.gif

delim tvoje misljenje :)
s' tim sto ja za razliku od proslog takmicenja necu tamo uopste da ulazim u bilo kakve raspravke i ispravljanje krivih drina,mis'im ja sam imao samo jednu fotku (u moru fotki) koja je fotkana iz 'ptičje perspektive',a za drugu sam se iscimao,znaci namenski sam isao da je fotkam jer nisam imao jos jednu,a hteo sam da postavim dve.A ovi sto ce da fasuju N-ove su ono...pregledali fotke po pc-ju i birali one koje su najpribliznije zadatoj temi,a svi dobro znaju sta je 'ptičja perspektiva',ja znam od osnovne skole,nego ih je mrzelo da se cimaju kad vec nemaju,u stvari...nije neophodno da se neko cima i fotka,ali drugari...ako nemate ono sto se trazi,bolje ne ucestvujte (kao sto mi je jedna osoba rekla da nema fotku i nece ucestvovati,sacekace sledecu temu) nego nekakve improvizacije i posle jos napadanje i maltene vredjanje onih koji ukazu u komentaru na to da su PROMASILI TEMU! i to namerno,zbog zelje da ucestvuju po svaku cenu. :?

hehehe pozdrav od vuka .Pa sto tamo ne napisete i prodiskutujete.Diskudija je zdrava i poucna za pametne ljude

zato sto nema svrhe...kocka je bacena :lol:
pa da..mis'im da je bila diskusija nedelju dana pre pocetka glasanje (sto i nije losa ideja,otvori se tema o temi i otklone se sve nedoumice pre glasanja,jer fotka moze da se menja xy puta :) ) pa i da diskutujem tamo,a ovako bi to bila samo raspravKa i nadmudrivanje..a za to me bas libo,pogotovo sto sam UBEDJEN da svi koji su promasili temu to DOBRO ZNAJU :)

ali najjace mi je kad procitam u fazonu...jes' da je promasena tema,ali dobra je fotka i zato jedna ocena manje od one koja bi bila da je pogodjena tema ili tako nesto :???:

e da...ja sam se cimao za drugu fotku i NISAM ZADOVOLJAN sa istom,tj. nije 100% pticija,ali je pticijija :lol: od 75 % postavljenih :)
u stvari mozda i jeste,ali da ne lupam glavom POKAZACE OCENE i ja se necu buniti!

jutros sam rano otvorio temu na blogu,gde sam trazio pomoc u ocenjivanju jer ima mnogo N-ova,ali kad sam malo bolje razmislio....obrisao sam. 8)

Back