Koncerti i muzički događaji

Dont_Break_The_Oath:
Slazem se. Rolling Stones nisu band koji bi nama u ovim finansijskim uslovima trebao.
Mnogo je boje dovesti neke bandove koje ne interesuje samo novac.
Evo, imali smo Steve Vaia, imacemo Helloween u Januaru, treba se potruditi i dovesti bandove koji nece da deru po skromnim kucnim budzetima, a jos pri tom samo dodju, odrze koncert i odmah se pakuju i idu dalje i sutradan zaborave gde su svirali.

Mislim, nije meni žao da dam pare, samo mi je bitno gde ih dajem. Bilo je najave, kad je trebalo da dođu, da će najjeftinija karta biti 50eur što je stvarno besmisleno. Na ceo Samer tajm festival si mogao da odeš sa tim parama, na exit,...koncert Džoa Zavinula je bio samo 500din. ... Čuo sam da bi Blajnd Gardijan došao za 10000 dem.

Šta, to mu dođe kao neko hodočašće. Zbog takvih koji tako misle oni i opstaju. Iskreno, šta ima da čuješ na njihovom koncertu? Grupa staraca koja i pod stare dane glumi nekakve muzičare. Oni i jesu istorija, tamo i treba da ostanu.
Ne znam, ja na koncerte idem da bih nešto čuo, a ne samo da bih bio tamo. Očigledno da u Kolarcu može dosta boljih stvari da se čuje, a možeš da se provučeš i za džabe.

Takvu muziku vise niko ne svira (mislim na nove bendove, cast izuzecima). Kad cu imati prilike da chujem npr. ono sto svira Deep Purple, tj. pravi hard rock, nego na njihovom koncertu? I iako imaju po 60 godina, ljudi odlicno sviraju, i meni je uzivanje da odem da ih cujem i vidim. Odlicno sam se proveo na Sajmu 2003. i znam da cu se odlicno provesti i u Areni u februaru. Isti je slucaj sa Rolling Stones-ima.

Ali Piggore pogledaj pristup samom koncertu Deep Purplea i Rolling Stonesa.
Stonesi nemaju pojma ni u kom gradu ce da sviraju, niti ce da obidju grad, nece nista uraditi osim sto ce provesti par sati u Beogradu pa onda dalje.
Deep Purple kada su bili, lepo se znalo, svaki clan Deep Purple jeste izgledao kao ljudsko bice a ne kao naduvana zvezda kao sto su Jagger, Richards, Wood i Charlie.

A Levrone to se tice staraca, sve zavisi od samog pristupa. I Scorpions kada bi dosli malo bi se upoznali sa SCG, pa UFO, MSG, Judas Priest, i svi ti velikani od 60 godina, zato sto prosto ne izigravaju zvezde kao Stonesi.

Svaka cast Rolling Stonesima, ali ipak nije ovo mesto za njih, previse smo siromasni za jedan toliko veliki band.

Iz pouzdanih izvora znam da će i ove godine biti onih famoznih muzičkih dočeka nove godine u Bgd-etu... Ne znam ko će nastupati... Jedino što znam je da ćemo i ove godine slušati So Sabi... Sreo sam danas Alberta, kaže da su još u pregovoru oko scene na kojoj će svirati.

Inače So Sabi spremaju novi studijski album koji će izaći u izdanju PGP-a. Trebalo bi uskoro da se počne sa snimanjem prvog spota, a album bi trebao izaći negde u decembru... Posle nove godine možete očekivati veće koncerte So Sabija... Ne znam tačno spisak mesta... Zapamtio sam samo BG i NS... U BGu bi trebalo to da bude u Domu Omladine... Pa za one koji vole razigrani afro-latinski zvuk, moja preporuka. ;)

Dont_Break_The_Oath:
Ali Piggore pogledaj pristup samom koncertu Deep Purplea i Rolling Stonesa.
Stonesi nemaju pojma ni u kom gradu ce da sviraju, niti ce da obidju grad, nece nista uraditi osim sto ce provesti par sati u Beogradu pa onda dalje.
Deep Purple kada su bili, lepo se znalo, svaki clan Deep Purple jeste izgledao kao ljudsko bice a ne kao naduvana zvezda kao sto su Jagger, Richards, Wood i Charlie.

A Levrone to se tice staraca, sve zavisi od samog pristupa. I Scorpions kada bi dosli malo bi se upoznali sa SCG, pa UFO, MSG, Judas Priest, i svi ti velikani od 60 godina, zato sto prosto ne izigravaju zvezde kao Stonesi.

Svaka cast Rolling Stonesima, ali ipak nije ovo mesto za njih, previse smo siromasni za jedan toliko veliki band.

Slazem se. I zato mi je zao sto ne postoje mladi bendovi koji bi svirali Hard Rock, jer kad odu ovi velikani, nece imati ko da nas zabavlja. Povremeno se pojavi tracak nade na svetskoj, a i nasoj sceni, ali sve je to nedovoljno da odrzi ovaj pravac zivim. Plasim se da cu za koju godinu od koncerata videti samo svirke lokalnih cover bendova (kojima i sam pripadam).

Nije problem što su starci, nego što što i dalje nemaju pojma. Rihter, Rubenštajn...su bili starci koji su bili neprikosnoveni, starci bez konkurencije u svom poslu. Ali oni su savršeno poznavali svoje instrumente, za razliku od Stonsa koji opstaju samo zato što su popularni. Oni su daleko više plenili kvalitetom nego imenom. ....
Verujem da će dovući ne zanam kakvu opremu, binu, ekrane, ali ono zbog čega se i ide na koncert, svirka, biće jadna.
Chick Corea, kad je planirao svirku u Kolarcu, rekao je: "što da ne, imaju dobar klavir" E, to je umetnik, koji svira zbog publike.
Deep Purple je, za razliku od Stonsa, grupa sastavljena od daleko ozbiljnijih i boljih muzičara. Iako nema Blekmura, tu je Mors od koga svakako ima šta da se vidi i čuje. Iza njega su razni drugi projekti....

Back