Koncept “otvorene veze”

bird again

Buduća legenda
Poruka
34.204
Pozajmicu citat kolege sa neke druge teme sa kojim se ja u potpunosti slazem:
Razumem potrebu za selidbom zbog različitog mentaliteta i konstantnog sukoba sa okolinom, kod mene je to doduše iz nekih drugih razloga,uglavnom poimanja posla i politike.

Sa druge strane ne razumem koncept "otvorenih veza" . Ako želiš da živiš momački/devojački onda živi, ali bez talaca.
Razvedite se, pa se jebucnite iz nostalgije ako i kada vam dođe, kakve crne otvorene veze.

Tako da selidbe gde je čoveku bolje i gde oseća da pripada je sasvim legoitimna i štaviše poželjna zbog njegove/njene lične sreće i dobrobiti, ali sigurno ne bih to radio iz navedenih razloga.

Bravo, i svaka cast na razmisljanju.

Pitanje:
Sta mislite o “otvorenim vezama”?
Kao postavljac teme sam se jasno izjasnila : protiv sam.

Da cujemo ostale?

Мени отворена веза има смисла кад упознаш не много емпатичну особу, која скоро па искључиво гледа свој инетерс... А опет има те неке особине због којег ти паше њено друштво. Углавном, за краће дружење.

Мени отворена веза има смисла кад упознаш не много емпатичну особу, која скоро па искључиво гледа свој инетерс... А опет има те неке особине због којег ти паше њено друштво. Углавном, за краће дружење.
To je vrlo povrsan stav.
Da izvines, to ima ime i cenu.

Otvorene veze mi se najpre čine kao budalaština novog doba. Kao ponešto unapređeno (fensi) pakovanje neobaveznih veza.

Donekle kao stvar emotivne nezrelosti ili alavosti i nezaježljivosti, pod verom: mnogo bi da dobijem al’ malo bi da dam.

Istina je da mnogi ,,emancipovani otvorenjaci,, podrazumevaju da ljubavna sloboda važi SAMO ZA NJIH. Ne za drugu stranu. Istina je ta da oni žele pun paket privilegija, a da sami malo šta daju. Obična emotivna manipulacija

Koncept otvorenih veza u kojima su oboje podjednako srećni i zadovoljni je utopistička farsa. Koncept otvorenih veza u kojima niko nije zakinut i bar malo skrajnut je nemoguća misija.

U malo i plitko ne staje mnogo. Ko malo daje, malo je sve čemu se može nadati. Ne uliva se u šoljicu čaja litar vode.

To je vrlo povrsan stav.
Da izvines, to ima ime i cenu.

Става сам да озбиљан и квалитетан однос не можеш постићи у отвореној варијанти.

А оно горе је у случају особа које нису способне или не желе да пруже нешто много више од своје усесређености на саме себе.

Vrlo je jednostavno, ako sam s nekim ne znaci da sam eksluzivan za tu osobu kao ili ona za mene. Sad kako to nazivaju, mogu da ga zovu i loncem, samo ga nemoj razbiti.
TI nisi cuo za uzajamno poverenje, lojalnost, istrajnost, zajednicku zivotnu borbu, porodicu, odanost, stabilnost .. ?
Znas li sta cini jedan stabilan odnos izmedju dvoje?
Vidim pises u stilu i “bi i ne bi” ..

Ne mozes imati i jare i pare kako kaze nas narod.

Vidi, moze i tako, ali ja sam tada u fazonu: nej da pricas s drugim muskarcima. Ne mozes da imas muske prijatelje, drugare, nema izlazaka sa drugaricama po klubovima, kaficima gde vam neminovno prilaze drugi muskarci i bacaju signale a i vi njima -realno. Znaci ukucu, tu si gde si, ispunjena si u odnosu sa mnom i nema potrebe za svime time. Moze? :D
I nema onaj argument: "imamo poverenje a ja imam pistolj, drzim ga u ruci a ne brini necu opaliti. Zasto mi ne verujes ?"

Vidi, moze i tako, ali ja sam tada u fazonu: nej da pricas s drugim muskarcima. Ne mozes da imas muske prijatelje, drugare, nema izlazaka sa drugaricama po klubovima, kaficima gde vam neminovno prilaze drugi muskarci i bacaju signale a i vi njima -realno. Znaci ukucu, tu si gde si, ispunjena si u odnosu sa mnom i nema potrebe za svime time. Moze? :D
I nema onaj argument: "imamo poverenje a ja imam pistolj, drzim ga u ruci a ne brini necu opaliti. Zasto mi ne verujes ?"
Izjasnio si se, ok.

Back