KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa znači da nisam ništa promašio i da se u suštini slažemo. Tadašnja država (SRJ) je pogubila 17 radnika RTS-a, kao i porodilje u bolnici na Dedinju, jer je pored bolnice stavila jedinicu vojske. Koji će ***** jedinica vojske pored bolnice? Sve je rečeno. Sa ostalim se slažemo...
Da, ali najviše volim kada se ljudi ne kriju iza države kao paravana za svoje greške, jer iza svakog poteza, uvek stoji neko sa imenom i prezimenom.
U slučaju RTS-a u Aberdarevoj, osoba koja je bila na kraju toga lanca je bio Milanović.
On je mogao da naredi napuštanje objekta, sve što je trebalo je da samo otvori usta i izgovori par reči i svi bi i danas bili živi, ali nije to učinio.
Ne, ta jedinica (mislim da je bila oklopno mehanizovana u pitanju, ali nisam 100% siguran) nije tamo bila sa bilo kakvom namerom, bila je tamo samo na nekoliko minuta, i trebala je da nastavi dalje, a zašto je tačno tamo i to kratko vreme bila, ne znam tačno.
I pored toga nikada bolnice nisu legitimne mete napada, nikada osim te 1999-te godine u Srbiji....

Da, ali najviše volim kada se ljudi ne kriju iza države kao paravana za svoje greške, jer iza svakog poteza, uvek stoji neko sa imenom i prezimenom.
U slučaju RTS-a u Aberdarevoj, osoba koja je bila na kraju toga lanca je bio Milanović.
On je mogao da naredi napuštanje objekta, sve što je trebalo je da samo otvori usta i izgovori par reči i svi bi i danas bili živi, ali nije to učinio.
Ne, ta jedinica (mislim da je bila oklopno mehanizovana u pitanju, ali nisam 100% siguran) nije tamo bila sa bilo kakvom namerom, bila je tamo samo na nekoliko minuta, i trebala je da nastavi dalje, a zašto je tačno tamo i to kratko vreme bila, ne znam tačno.
I pored toga nikada bolnice nisu legitimne mete napada, nikada osim te 1999-te godine u Srbiji....

Niko se ne krije iza bilo čega, jer nema potrebe za tim. Da li je smrdljivi Milanović ili smrdljiva Lenard - svejedno je.

Nema razloga da se bilo koja vojna jedinica, oklopno-mehanizovana, ili bilo koja, nađe ili zatekne pored porodilišta. Očito je tu bila sa ciljem da bolnica bude gađana. Liči mi na SPS-JUL i na bagru iz tih političkih opcija. :rida:

- - - - - - - - - -

Svako od nas bira, oni su izabrali da ostano iako su znali da postoji velika mogućnost da ih gađaju.

Svako bira mnogo toga, ali nevezano za ovaj slučaj... oni su ostali jer im je rečeno da će dobiti otkaz ako odu. To nije važilo za buđavu Tatjanu Lenard. I nije im rečeno da će TV biti gađana, a smrdljivoj Lenardovoj jeste.

A ti radnici su morali da ostanu u zgradi? Nisu mogli da kažu da je opasno (a pričalo se danima da se očekuje napad na RTS) i da izađu?
Moj drug je radio u jednoj pogođenoj zgradi i svako veče su izlazili iz nje, nikoga nije bilo iako su ostavljali upaljena svetla. niko nije poginuo u tom direktnom pogotku.
Koliko god ima krivice države (tačnije nekih političara koji su o tome odlučivali) toliko ima krivice i samih radnika.
U to vreme bombardovanja su održavani ispiti na našim fakultetima i kad krenu sirene, profesori kažu - ko hoće, neka izađe. Ostajanje je bilo odluka studenata.

Sent from my Iskra eta 80 using Forum Krstarice mobile app

Ukoliko napustiš radno mesto, najmanje što se tada moglo desiti je da ostaneš bez prihoda, a koliko je to bilo pametno u državi koja je bila u ratnom stanju tada, sam proceni.
Da su znali da će poginuti to veče, sigurno bi svi sami izašli iz zgrade.
Možda je na faksu tada bilo tako, ali u mnogim drugim sektorima ni približno tako.
Moj komšija je tada imao na primer, raspored i obavezu da se pojavi na radnom mestu, bez mogućnosti da to odbije.
Drugi koji je tada bio i predsednik kućnog saveta sa još nekoliko osoba bio je naoružan, pravio popise u skloništima lica, za stranca u skloništu se morala dati garancija da znaš o kome se radi i da garantuješ za tu osobu u skloništu. Bolesni su bili udaljavani iz skloništa ili su samoinicijativno ostajali u svojim stanovima ili kućama, ukoliko nisu hteli da budu smešteni po bolnicama. Ulazi iz i u skloništa su bili striktno kontrolisani, svaki put si davao podatke, potpisivao se na ulasku i izlasku, niko ko na spisku nije bio nije mogao da uđe...itd.
Nije baš sve bilo tako jednostavno i opušteno, kako je možda negde i bilo, barem koliko je meni poznato.

Niko se ne krije iza bilo čega, jer nema potrebe za tim. Da li je smrdljivi Milanović ili smrdljiva Lenard - svejedno je.

Nema razloga da se bilo koja vojna jedinica, oklopno-mehanizovana, ili bilo koja, nađe ili zatekne pored porodilišta. Očito je tu bila sa ciljem da bolnica bude gađana. Liči mi na SPS-JUL i na bagru iz tih političkih opcija. :rida:
Meni to liči u tom slučaju na brljotinu i to namernu nekoga iz vojnih redova, u tom slučaju ne bih političare uzeo u obzir.
A dobar deo njih tada je bio u Budimpešti gde su se zdušno "borili" za zaustavljanje bombardovanja, dok su se pojedini svađali oko podele termina korištenja bazena....

Meni to liči u tom slučaju na brljotinu i to namernu nekoga iz vojnih redova, u tom slučaju ne bih političare uzeo u obzir.
A dobar deo njih tada je bio u Budimpešti gde su se zdušno "borili" za zaustavljanje bombardovanja, dok su se pojedini svađali oko podele termina korištenja bazena....

Apsolutno. Ali pod naredbom političara. Politička odluka, ma kako loša, je uvek iznad svih ostalih... i vojnih, i ekonomskih, i... ma svih drugih... Kontam da ovako možemo do kraja sveta, a u suštini se slažemo...

- - - - - - - - - -

I to bi bilo to... pišemo se kasnije...

"When people say bad things about Me it's hurtful because, though perfect, omnipotent and incomprehensibly transcendent, I'm also very sensitive."

God ‏
@TheTweetOfGod

Ukoliko napustiš radno mesto, najmanje što se tada moglo desiti je da ostaneš bez prihoda, a koliko je to bilo pametno u državi koja je bila u ratnom stanju tada, sam proceni.
Da su znali da će poginuti to veče, sigurno bi svi sami izašli iz zgrade.
Možda je na faksu tada bilo tako, ali u mnogim drugim sektorima ni približno tako.
Moj komšija je tada imao na primer, raspored i obavezu da se pojavi na radnom mestu, bez mogućnosti da to odbije.
Drugi koji je tada bio i predsednik kućnog saveta sa još nekoliko osoba bio je naoružan, pravio popise u skloništima lica, za stranca u skloništu se morala dati garancija da znaš o kome se radi i da garantuješ za tu osobu u skloništu. Bolesni su bili udaljavani iz skloništa ili su samoinicijativno ostajali u svojim stanovima ili kućama, ukoliko nisu hteli da budu smešteni po bolnicama. Ulazi iz i u skloništa su bili striktno kontrolisani, svaki put si davao podatke, potpisivao se na ulasku i izlasku, niko ko na spisku nije bio nije mogao da uđe...itd.
Nije baš sve bilo tako jednostavno i opušteno, kako je možda negde i bilo, barem koliko je meni poznato.

Kod nas se znao ko je "glavni" za sklonište, ali nikakvih provera i spiskova nije bilo. Prvih dana su ljudi i dolazili u sklonište, kasnije ne.
Mnogi su radili u RTS i zbog para nisu hteli da odu sa posla. Zato nisu bili omiljeni u vreme Miloševića, ali i to je bila njihova odluka.

Jedan religijski:

Ispratio čovek taštu na aerodrom i dok gleda kako njen avion uzleće kaže: "Dragi Bože, ako imaš nameru da je uzimaš, sad ti je najbliža!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back