Kovač
Buduća legenda
- Poruka
- 30.786
mora da je to u pitanju.. ludilo zezanje, ovo ono
Mislim kao da je nekad ubiti čoveka bilo normalno...sad je na snazi N.zavet pa se malo izmenilo...
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
mora da je to u pitanju.. ludilo zezanje, ovo ono
Čitao sam neki njegov tekst o tome zašto je tako teško nama danas da shvatimo S.Zavet.
Otprilike,(parafraziram)da nemamo shvatanja ondašnjih ljudi,tadašnjeg načina života,itd.
Neke stvari koje su danas nama potpuno čudne,Izraelcima su tada bile normalne
i zbog toga je Bog delovao tada na način jelte...kako je delovao.![]()

Mislim kao da je nekad ubiti čoveka bilo normalno...sad je na snazi N.zavet pa se malo izmenilo...

Ono ..prepisao ...bilo je onako žargonski jer u početku mog posta stoji veoma jasno...
Nema potrebe da sutra stavljaš link ka tome jer ću ga ja postaviti...evo ga...
Ma ti nemaš pojma o BIbliji....
Nije samo da je bilo normalno ubiti čoveka već je Mojsije ubio čoveka da bi se ...preporučio Bogu kao pravi lik za njihov ortakluk...

Naravno da sam razumeo za prepisivanje, šala je u pitanju.
Nije sa ovog sajta, ali koliko vidim isti je tekst u pitanju. Svejedno hvala.

Ono jes...nemam ja teološki fakultet a samo kad njega završiš možeš to sve da shvatiš![]()
ajde uozbiljite se malo, ovo je kafana

Diploma teološkog fakulteta daje kvalifikaciju da pravilno razumeš bajkovite priče u kontekstu sa hororom elementima...
Ni jednu školu ne treba omalovažavati, ni jedan posao podcenjivati. To šte se mi sa nečim na slažemo, na znači i da smo u pravu. Svako od nas ima pravo na mišljenje, ali je ružno kad sebi damo previše slobode da nekoga vređamo, pa makar i blago kao u tvom postu kolega.
Naravno da neslaganje sa nečim ili nekim samo po sebi ne znači da smo u pravu. A na tu okolnost bivam u uverenju da razmena mišljenja upravo biva u funkciji da barem pokušamo zastupati svoja uverenja. I naravno da se do apsolotnosti slažem sa tobom da svako od nas ima pravo na svoje mišljenje. E tu sada nastaje jedan mali problemčić, jer pojedini postovećuju svoje mišljenje sa unapred datim mišljenjima nekih autoriteta izdignutih na nivo dogme. Po meni nije isto misliti i verovati. A to o teološkoj diplomi je bilo malo šaljivo a nikako neko vredjanje.
a danas kao nije normalno ubiti coveka? mizerne kazne dokazuju suprotno (bar sto se srbije tice)
nisu nikad ni bila ako ne gledamo kroz prizmu ovozemaljskog moral, zakona i drustvenih normi.
ovozemlajkse kazne i moral idrustvene norme jesu u skladu jedno sa drugim...nazalost.
a danas kao nije normalno ubiti coveka? mizerne kazne dokazuju suprotno (bar sto se srbije tice)

...reče Reefer, dok se Vitgenštajn nervozno okrete u grobu.Tako je kolega, vera jeste nešto iznad misli, nešto čemu svako razumno biće teži.
...reče Reefer, dok se Vitgenštajn nervozno okrete u grobu.
Kognitivna teorija je kristalno jasna - jezik prethodi bilo kakvoj ideologiji (pa i religioznoj) - a misli su svakako neophodan preduslov formiranja jezika.
Dakle, nema nikakve "vere" pre osnovnih kognitivnih procesa.

Ne mogu da se složim da nisu bile nikad. Mada, ako nas istorija laže...
Ni sa drugim delom se ne bih složio. Kazne za zločine su užasno male, ubice izlaze na vikend nakon nekoliko godina, silovatelji vikendom malo odu u grad, siluju pa se vrate i tako u krug. A ja ih i dalje smatram zlikovcima.
Ne mogu da se složim da nisu bile nikad. Mada, ako nas istorija laže...
Ni sa drugim delom se ne bih složio. Kazne za zločine su užasno male, ubice izlaze na vikend nakon nekoliko godina, silovatelji vikendom malo odu u grad, siluju pa se vrate i tako u krug. A ja ih i dalje smatram zlikovcima.
Diploma teološkog fakulteta daje kvalifikaciju da pravilno razumeš bajkovite priče u kontekstu sa hororom elementima...