KONAK

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
тако и ја сматрам. ми нисмо створени као вечни, али смо призвани у вечност. на који начин? кроз заједничарење (Евхаристију) са оним који је једини вечан.

e tu se vec ulazi u sferu vere...i zasto je ona potrebna kao dar...kao osnova za bilo sta u zivotu....ljudi se nadimaju znanjem,pokusavajuci da shvate neshvatljivo,da pojme nepojmljivo,da dokazu nedokazivo...zato je vera kljuc i temelj bogopoznanja...
a u sustini svi ljudi veruju u nesto...pa i da bi sa nekim covekom bo prijatelj treba ti vera,vera u njega kao coveka,u njegovu rec kao istinitu...itd...i zato mi je zaista smesno kada citam ove mucenike ateiste sta pisu za veru...

али ја сматрам да ништа није створено бесмртно. у томе и јесте та огромна важност Христове победе над смрћу, јер кроз ту Његову победу и творевина побеђује смрт.
tako je

ништа није створено бесмртно.
i ne moze biti

pa da..Hristos je taj spoj...spoj vecnosti i prolaznosti,smrtnoga i besmrtnoga....vrata ka besmrtnosti u vecnosti ...

тако је. зато што је Бог Логос постао тело (човек по природи), и ми људи смо призвани (кроз Христа смо усиновљени од Оца) да постанемо богови по благодати, тј. да заједничаримо с Њим у вечности.

проблем је у томе што ти сматраш да је нешто створено вечним, а ја сматрам да је само Бог вечан, а да је све смртно и да нема бесмртности без Христа.

I opet dođosmo do proste logike da nešto što je stvoreno ima početak i samim tim nije večno. Čak i ako postane besmrtno.

проблем је у томе што ти сматраш да је нешто створено вечним, а ја сматрам да је само Бог вечан, а да је све смртно и да нема бесмртности без Христа.

kontradikcija u startu...cim je stvoreno..nije vecno...ali ima potencijal da udje u da kazemo dimenziju vecnoga..to monica nikako da uklaviri..

e tu se vec ulazi u sferu vere...i zasto je ona potrebna kao dar...kao osnova za bilo sta u zivotu....ljudi se nadimaju znanjem,pokusavajuci da shvate neshvatljivo,da pojme nepojmljivo,da dokazu nedokazivo...zato je vera kljuc i temelj bogopoznanja...
a u sustini svi ljudi veruju u nesto...pa i da bi sa nekim covekom bo prijatelj treba ti vera,vera u njega kao coveka,u njegovu rec kao istinitu...itd...i zato mi je zaista smesno kada citam ove mucenike ateiste sta pisu za veru...

баш тако. верујући у Христа ми верујемо у човека. и што је још важније- верујемо у непоновљиву јединственост и немерљиву драгоценост сваког људског бића.

Pa vecno se postaje

Sve sto Bog stvara ima potencijal vecnosti mislim na ziva bica

све што је створено има смрт у себи, јер је стовено из ништавила, коме зато и тежи. сав потенцијал вечности није у нама, него у Христу. кроз Њега ми улазимо у вечност, јер се сједињујемо с Њим (кроз Свете Тајне).

све што је створено има смрт у себи, јер је стовено из ништавила, коме зато и тежи. сав потенцијал вечности није у нама, него у Христу. кроз Њега ми улазимо у вечност, јер се сједињујемо с Њим (кроз Свете Тајне).

Da a Bog moze dati vecnost kao i besmrtnost svojim stvorenjima

Bog Koji poseduje Vecnost i besmrtnost moze je dati...

ali sve sto Bog stvara stvara sa tim potencijalom vecnosti..

напротив. ја сматрам да је смрт у основи свега што постоји. у томе се и огледа значај Христовог васкрсења, јер Његова победа над смрћу донела је спасење не само човеку, него свој творевини.

Covek je smrtan nakon sto je z\gresio i nasledio Adamovski greh... Pre toga nije bio smrtan

Nego je stvoren da zivi vecno, sa tim potencijalom...

Da je bio poslusan Bogu Bog bi njegov zivot podrzavao vecno...

SMRT je uvedena kao kazna za greh time i uslovljena

A Hristova smrt i vaskrsenje otvaraju vrata spasenja koje znaci vecni zivot....

Jovan 3:16

16 Jer Bog toliko voli svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

Da a Bog moze dati vecnost kao i besmrtnost svojim stvorenjima

Bog Koji poseduje Vecnost i besmrtnost moze je dati...

ali sve sto Bog stvara stvara sa tim potencijalom vecnosti..

једино што се слажемо је то да вечност није квалитет човека (чим је створен он сам по себи није вечан, јер има почетак), него је дар човеку- иако није вечан, призван је да уђе у вечност. како? тако што ће победити смрт. како ће победити смрт? кроз Христа. зато се Христос и назива Спаситељ.

ево о чему се ради- сматрам да је вечност особина само оног што постоји само по себи. с обзиром да једино Бог постоји сам по себи, једино је Он вечан. све остало је смртно. проблем је што ми смрт посматрамо искључиво из перспективе човека (кад тело умире), међутим смрт надилази човека јер је у основи свега што је створено.

Poslednja izmena:
Covek je smrtan nakon sto je z\gresio i nasledio Adamovski greh... Pre toga nije bio smrtan

Nego je stvoren da zivi vecno, sa tim potencijalom...

Da je bio poslusan Bogu Bog bi njegov zivot podrzavao vecno...

SMRT je uvedena kao kazna za greh time i uslovljena

A Hristova smrt i vaskrsenje otvaraju vrata spasenja koje znaci vecni zivot....

Jovan 3:16

16 Jer Bog toliko voli svet, da je Sina svoga jedinorođenoga dao, da ni jedan koji u njega veruje ne propadne, nego da ima život večni.

напротив. ја сматрам да је Адам створен као смртан, тј. имао је у себи потенцијал смрти. зато је и умро чим је прекинуо заједницу са Богом.

напротив. ја сматрам да је Адам створен као смртан, тј. имао је у себи потенцијал смрти. зато је и умро чим је прекинуо заједницу са Богом.
pa ok al nijew tako prema Bibliji...
Zasto Bog kaze u onaj cas u koji zgresis umreces...

zasto pise KAZNA ZA GREH JE SMRT
ZNACI KAZNA A ne da je to prirodno...

da Adam nije zgresio ne bi umro i tako bi ziveo vecno....

једино што се слажемо је то да вечност није квалитет човека (чим је створен он сам по себи није вечан, јер има почетак), него је дар човеку- иако није вечан, призван је да уђе у вечност. како? тако што ће победити смрт. како ће победити смрт? кроз Христа. зато се Христос и назива Спаситељ.

ево о чему се ради- сматрам да је вечност особина само оног што постоји само по себи. с обзиром да једино Бог постоји сам по себи, једино је Он вечан. све остало је смртно. проблем је што ми смрт посматрамо искључиво из перспективе човека (кад тело умире), међутим смрт надилази човека јер је у основи свега што је створено.
Nije sve ostalo smrtno ... SMRT je isto sto i unistenje i Bog o tome odlucuje SMRT je kazna za greh i nista vise

Bog prenosi na ljude i andjele svoju bozansku prirodu koja je vecna

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back