Konak...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ако досад ниси схватио нећеш никад

најбоље ћеш се уверити када одеш у хрватску, представи се да си Србин православац:mrgreen:

Kakva nebuloza, samo zato što je čovek drugačije deklarisan, biće predmet mržnje.
Pa zašto onda moraš da se deklarišeš?
Pa tu se vidi da nema imalo zdravog razuma, jer da ima, gledala bi se suština čoveka, tj. kakav je čovek u duši, a ne prazne deklaracije, forme, koje ama baš išta ne govore o suštini čovekovoj. To što se neko deklariše ovako ili onako, ne znači ama baš imalo da je taj čovek dobar, ili pak rđav.
A zbog takvih, površnih, bezumnih ljudi, koji se vode deklaracijama, praznim formama, mi danas i jesmo u situaciji u kojoj jesmo.
A problem je što se tome ne vidi kraj, već su deklaracije ljudi uzele maha, i ljudi sve više žele da se podele deklaracijama raznim, praznim formama, a suštinu ne vide. Jer takvi, koji obraćaju pažnju na deklaracije, niti imaju suštinu u sebi, pa se zato i bave deklaracijama. Onaj, koji jasno poznaje svoju suštinu, njemu ne treba ikakva deklaracija.
Kao što pitka voda sa izvora ne treba ikakvu deklaraciju da bi se znalo da je zdrava, već deklaraciju dobija onda, kada se tu pojavi neko ko želi da spekuliše.

Sećam se, ima jedan izvor na Fruškoj Gori, i na njemu je velikim slovima napisano da voda nije za piće. Dakle, jasna deklaracija. Međutim, voda je itekako za piće i odličnog je kvalteta. Toliko o deklaraciji.

Ovo je takodje zanimljivo:

''Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće''.​

Kakve veze ima to što će ženu muž maltretirati jer ona ima obavezu da bude poslušna...:dash:

Hajde Sale prijatelju, opravdaj ovao nekako...:think:

јел то нешто лоше?

Pa zapravo, to je veoma loše, biti nacionalista. Zašto?
Zato što je osnovni motiv, kojim se vodi nacionalista, pogađaš, deklaracija.
Dakle, nacionalista sudi po tome ko je kako deklarisan, dakle, ako je neko deklarisan kao on, nacionalista će takvog smatrati apriori za dobrog. Međutim, ako pred nacionalistu izađe neko, ko nije deklarisan kao on, tj. nije njegove nacije, njegov odnos prema takvom čoveku biće uz rezervu. Pritom, suština ostaje po strani, a u prvi plan se stavlaj deklaracija, tj. to ko je koje nacionalnosti, što i jeste samo deklaracija.
A pre toga ko je koje nacionalnosti, dakle, pre deklaracije, postoji ko je kakav čovek, dakle, da li je dobar ili rđav u duši. A nacionalnost je forma.

Ateisti to ne rade iz prostog razloga što za njih ne postoji taj večni život. Mislim da ateisti samo osmišljavaju svoj život sada i ovde na zemlji u raspadljivom telu. Oni život na zemlji ne provode u pripremama za onaj večni život već ga žive. A velika je razlika u jednom prema drugom, zar ne...
Prvo da uputim pozdrav za sve jer sam nov ovde. Izvinjavam se jer js uvek ne mogu da skontam kako da citiram (osencim ili sta vec ) delove na koje zelim da dam SVOJE misljenje.
Jerohinac ( ili bi to trebalo da bude Jerihonac?) potpuno se slazem sa ovim delom tvog posta.
Ali ono :"Mislim da ateisti kao neverujući današnji dan kao i svaki drugi žive bez razmišljanja o tome da će smrt biti kraj. Ateisti uživajuću u nekim stvarima u životu oživotvoruju svoj život nemisleći na smrt i umiranje jer nisu opsednuti strahom od smrti i umiranja" Ja to vidim malo suprotno.
Ja mislim da upravo zbog toga sto ateisti, kao neverujuci, ustvari shvatajuci da je smrt kraj i da uzivajuci u zivotu koriste svaki moment zivota jer su svesni (strahom opsednuti ?) da je smrt kraj.
To svakako ne mora da bude ono sto jeste , ja samo iznosim svoje skromno misljenje pa me zanima odgovor na njega . Kako tvoj tako i drugih korisnika.

Mislim da ateisti kao neverujući današnji dan kao i svaki drugi žive bez razmišljanja o tome da će smrt biti kraj. Ateisti uživajuću u nekim stvarima u životu oživotvoruju svoj život nemisleći na smrt i umiranje jer nisu opsednuti strahom od smrti i umiranja.
:bye:
Pozdrav :)

Poslednja izmena:
Verovatno zbog pretpostavke da ako je neko ubeđen da Bog postoji,a sve jedno ne veruje u Njega,onda je taj neko verovatno đavo,a ne običan čovek...
Zato je lakše mnogim ateistima da kažu da Bog ne postoji,(znači ne postoji ni đavo)nego da priznaju da Bog ipak postoji,ali da oni njemu ništa ne veruju( još ako uz ovo poslednje ubedi sve njih da i sam ne postoji,to bi bio ogroman trijumf đavola...)
otvara se poslednje pivo,za sutrašnju pobedu...podrig...(!)

A dobro onda, kada kažeš da je slab, u odnosu na koga misliš da je slab pokojni Pavle?

Mislio sam u smislu njega kao predstavnika SPC-a, kao Patrijarha, po mom mišljenju naravno, on nije trebao da bude Patrijarh jer je narod koji je vodio u određenom vremenskom periodu, ( a koji je bio vrlo nemiran vremenski period u političkom smislu i ekonomskom, kada su se izazovi u životu pojavljivali svakodnevno i kada je bilo vreme izuzetno jakih promena ), jer je u tom smislu bio previše slab što je ponovo u skladu sa njegovim verskim pogledima na svet oko sebe kao svet koji je u osnovi dobar, miroljubiv, gde postoji poštenje, nema manipulacija i slično. Ne kažem da je bio naivan kao osoba ili na bilo koji način nesposoban, daleko od toga, samo kažem da je imao blaži pogled na svet oko sebe koji nije odgovarao realnosti i koji je po mom mišljenju mnogo koštao narod koji je vodio. Bolje bi bilo da je bio u funkciji savetnika za unutrašnja pitanja SPC-a, nego Patrijarh, ja se recimo još uvek sećam njegovih poziva na mir kada se trebao rušiti režim koji je bio loš. Patrijarh ima i jaku političku dimenziju, tada definitivno nije trebalo pozivati na mir, jer nakon toga poziva na mir imali smo 1999-tu i poznat ishod stvari. Da je tada kada su demonstracije bile, to presečeno, gde se od Patrijarha traži da otvoreno zauzme stav pred narodom, a narod bi sigurno podržao taj stav i režim bi sigurno bio srušen, ne bi imali posledice koje imamo danas nažalost. Zato sam rekao da je bio slab, u političkom smislu delovanja, na to sam mislio.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back