Konak...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kakva nebuloza, samo zato što je čovek drugačije deklarisan, biće predmet mržnje.
Pa zašto onda moraš da se deklarišeš?
Pa tu se vidi da nema imalo zdravog razuma, jer da ima, gledala bi se suština čoveka, tj. kakav je čovek u duši, a ne prazne deklaracije, forme, koje ama baš išta ne govore o suštini čovekovoj. To što se neko deklariše ovako ili onako, ne znači ama baš imalo da je taj čovek dobar, ili pak rđav.
A zbog takvih, površnih, bezumnih ljudi, koji se vode deklaracijama, praznim formama, mi danas i jesmo u situaciji u kojoj jesmo.
A problem je što se tome ne vidi kraj, već su deklaracije ljudi uzele maha, i ljudi sve više žele da se podele deklaracijama raznim, praznim formama, a suštinu ne vide. Jer takvi, koji obraćaju pažnju na deklaracije, niti imaju suštinu u sebi, pa se zato i bave deklaracijama. Onaj, koji jasno poznaje svoju suštinu, njemu ne treba ikakva deklaracija.
Kao što pitka voda sa izvora ne treba ikakvu deklaraciju da bi se znalo da je zdrava, već deklaraciju dobija onda, kada se tu pojavi neko ko želi da spekuliše.

Sećam se, ima jedan izvor na Fruškoj Gori, i na njemu je velikim slovima napisano da voda nije za piće. Dakle, jasna deklaracija. Međutim, voda je itekako za piće i odličnog je kvalteta. Toliko o deklaraciji.

Pa zapravo, to je veoma loše, biti nacionalista. Zašto?
Zato što je osnovni motiv, kojim se vodi nacionalista, pogađaš, deklaracija.
Dakle, nacionalista sudi po tome ko je kako deklarisan, dakle, ako je neko deklarisan kao on, nacionalista će takvog smatrati apriori za dobrog. Međutim, ako pred nacionalistu izađe neko, ko nije deklarisan kao on, tj. nije njegove nacije, njegov odnos prema takvom čoveku biće uz rezervu. Pritom, suština ostaje po strani, a u prvi plan se stavlaj deklaracija, tj. to ko je koje nacionalnosti, što i jeste samo deklaracija.
A pre toga ko je koje nacionalnosti, dakle, pre deklaracije, postoji ko je kakav čovek, dakle, da li je dobar ili rđav u duši. A nacionalnost je forma.

то ти филозофирај ескимима.

Ovo je takodje zanimljivo:

''Nalažući ženama kao obavezu, bez obzira na sve loše osobine muža, da bude poslušna i da mu čini ustupke, hrišćanstvo vidi u tome sredstvo za ukorenjivanje mira u bračnim odnosima i ponovno uspostavljanje bračne sreće''.​

Kakve veze ima to što će ženu muž maltretirati jer ona ima obavezu da bude poslušna...:dash:

Hajde Sale prijatelju, opravdaj ovao nekako...:think:
он је рекао лоше особине, а ти си закључио да муж жену малтретира, дакле она пословица још важи,
да ли жена нема лоше особине?
да ли жени испод части да угађа свом мужу?
A šta bi sa onim...ljubi bližnjega svoga...:think:
шта са тим, ако не воли своју нацију, веру и традицију не може бити способан да поштује туђу.
јел ћемо опет да правимо маратонске дискусије око тога када је већ све речено.

Ne taman posla.
A da te pitam. Da li sam ja onda Srbin...Da li su srbi mnogo mladih ljudi koji su ateisti...:think:

Ja to malo :dontunderstand:

Ти најбоље знаш шта си и ко си.
Моје мишљење је да је патријарх Павле подразумевао све аспекте народа, национални, верски, територијални, када је изјавио наведено.
Не заборави да при томе није рекао да је било који становник или грађанин Србије мање битан или мање вредан.

A slažeš li se sa ovim:

''Srbi ne mogu da žive sa Hrvatima ni u kakvoj državi. Ni u kakvoj Hrvatskoj''.

Baš me interesuje...:think:

Можда би било добро да отвориш тему на којој би могло да се дискутује о изјавама верских поглавара.
И да се задржиш на религијским питањима.

Mozes li mi reci koji te je momenat u zivotu (ako to nije bilo kucno vaspitanje/ubedjenje) potaklo da budes vernik ?

Moj mišljenje je da je svaki čovek vernik. Jer sve što čovek čini, čini jer u nešto veruje.
Pa tako, i kada sabiraš jedan i jedan, kažeš da je to dva, jer tako veruješ.
A rekoh, neko veruje da postoji Ljubav, i veruje da je Ljubav unutrašnja svetlost u čoveku, dok neko veruje da ne postoji Ljubav, i veruje da je čoveku predviđeno da čini baš sve, pa tako i zlodela.

0,,5669577_1,00.jpg

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back