Konak...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
southafricasoccerjapanv.jpg

ar20.jpg

Gledam ovu tarot kartu i trubu na njoj: ista kao one trube sa Svjetskog fudbalskog prvenstva u Juznoj Africi. Da li ima neka tajna veza...

Da, da tako se doziva Vodja. Iz pouzdanih izvora. :mrgreen:

Ovi nevaspitani, necivilizovani i sirovi imaju opet neki amandman... naime.

Ako umeju, neka zaobidju; i ne trune svaku corbu. Da ne dobiju po lajavoj polupismenoj labrnji.

Na, Borka, brisi; kad ne umes da je zauzdas.

TO i jeste ono što me dovodi do očaja - činjenica da je "Staja" ogledalo svih nas. Ako ljudi koji sebe gledaju u tom ogledalu nisu ozbiljno zabrinuti za ono što vide, ja ne znam šta bi ih drugo nateralo na razmišljanje.

Razume se da nisam gledao tu katastrofu (i inače ružičasta televizija iz principa nije zabeležena u tjuneru mog televizora) - međutim letimičan pregled jutarnje štampe dovoljan je bio da shvatim kakva je grozota u pitanju, da se zgražavam iz dana u dan, čekajući nestrpljivo da se taj fijasko završi i što pre zaboravi.

E sada ispade da nisi kompetentan jer ne vidim otkuda bi mogao crpiti relevantnost
za svoje mišljenje ukoliko predmet ocenjivanja nisi odgledao tj. odslušao.

Mi Srbi inače imamo običaj da komentarišemo materiju sa kojom nismo upoznati.

Izgleda se ne zna odakle potice termin "vuvuzela", tako da svako moze da nagadja.
Postoji spor oko toga ko je izmislio vuvuzelu, pravo polaze Freddie "Saddam" Maake koji ima fotografije aluminijumske vuvuzele iz 70-tih. Plasticne se prave od 2002. a lokalna baptisticka crkva tvrdi da je vuvuzela njen instrument.
Vulvuzela je tradicionalni narodni instrument.:D

Ovo vredi ravno 10 čokoladica :rotf::rotf::rotf::rotf: :super: + ulazak u finale:ok:

Evo ti Žiskar jedne prave dame... čak je i duhovita, jel vidiš koliko smajlija je strpalau "rečenicu".

Farma nije ništa drugo do ogledlo svih nas a priznaćeš da je jako
zabavno posmatrati jedno društvo kroz odnose na Farmi.
Bolno ali zabavno i što je najvažnije iskreno jer takvi smo, nevaspitani,
necivilizovani i sirovi.

Govori u svoje ime.
Znaš kako kažu... ko priznaje, pola mu se prašta.

Mi Srbi inače imamo običaj da komentarišemo materiju sa kojom nismo upoznati.

To ne može da ti bude opravdanje... za glupost izgovora nema.

Ja pronašla ovo kao tumačenje te reči
:zcepanje:

A šta je smešno?

Pitaj ove na filozofiji šta su koristili, kad su te prešaltali u ovu kafanu... mora da je efektno neko sredstvo. Šta je bilo, ebem mu celer... nije valjda da nemaš sa kim tamo da pričaš?

Mislim da ti je Barbara svojevremeno uputila pregršt divnih reči, potrudiću se
da pronađem taj nadasve iskren i slikovit citat kako bi ti odgovorila na ovo pitanje.

Mislim da ti je Barbara svojevremeno uputila pregršt divnih reči, potrudiću se
da pronađem taj nadasve iskren i slikovit citat kako bi ti odgovorila na ovo pitanje.

Teško da je i ona sama smislila... :lol:
Nemoj da se mučiš... ne zanima me tvoj odgovor.

p.s. ne ignorišu tamo tebe bezveze, vidiš da je dalo efekta, otišla si svojevoljno... filozofi su oduvek bili iskreni po pitanju prijateljstva.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Evo nešto za dobar dan... sa nadom u bolje sutra i verom da će okupator dobiti po nosu, ako zasluži, ipak ovde ne vlada autonomija kao na filozofiji... a i ja se čudim odakle uzdržanost, svašta od mene. :lol:

TO i jeste ono što me dovodi do očaja - činjenica da je "Staja" ogledalo svih nas. Ako ljudi koji sebe gledaju u tom ogledalu nisu ozbiljno zabrinuti za ono što vide, ja ne znam šta bi ih drugo nateralo na razmišljanje.
Nebih se složio svama , da je staja/kaljuga/plemenska soba - ogledalo svih nas.
Pre bih rekao da je ona kontrolni pukt/tačka vaspitno obrazovnih institucija .
Dakle , akedemija/univerzitet/školstvo/crkva/žurnalistika i sl. institucionalne
postavke , preko nje kontrolišu i podešavaju svoj program za obrazovanje/
/proizvodnju puka/palanke/plemena - zarad vladajuće oligarhije .
Zaglupljivanje i oprostaklučivanje svetine na našim prostorima ; kao i destruktivno
uređivanje populističkih umova , ovde je unosan posao .
Komunisti su ove rabote činili na jedan nivo, koji nije odgovarao demokratsko
bukvalističko razbojničkom umu njihovih potomaka , tako da je stvar morala
da se postavi na nivo staje/kaljuge/plemenske sobe[/tadovizije
kako bi sve bilo blisko/srodno vladajućoj oligarhiji .
Svak ko iole se:rumenko: ; on:think: i nađe izlaz iz takvog obrazovnog programa .
Kažu da se srodnosti privlače a raznorodnosti odbijaju .
Stoga čak ni zbog lepog vaspitanja, ne treba reći :''da je "Staja" ogledalo svih nas.'':think::rumenko::think:

Poslednja izmena:
:eek: Jesam li rekao da je zabranjeno tako rano...piti alkohol :rtfm:, celo vreme dosadna kafana i sad...odjednom :cool: ozivela :mrgreen:, molim goste da...umereno piju:andjeo:, ovo je i...duhovna...birtija :rumenko:

Dolazi noc, gasi se dan,
a nocu sve se cuje
i svaka pjesma truje,
noc mi te duguje.

Nocni sam covjek,
nocas i dovjek... zbog tebe.

A sad za sve, cigana dva
jedan da zivot psuje,
drugi da povjeruje,
noc mi te duguje.

Takav sam covjek,
nocas i dovjek... zbog tebe.

Zbog tebe kucacu, lupacu ljudima na vrata,
budicu ulicu, pjevacu svima iz inata.
Recice: "Opet je popio,
Vidi ga kako se ubio,

opet je vrata poljubio."

A ja pijan, a nisam popio
ni kapi neka se cuje,
ni kapi ko da mi vjeruje?
A jesam ja rusvaj pravio,
pravio, evo ga, tu je,

jesam, jer noc mi te duguje.

E sada ispade da nisi kompetentan jer ne vidim otkuda bi mogao crpiti relevantnost za svoje mišljenje ukoliko predmet ocenjivanja nisi odgledao tj. odslušao.
Pa ne znam, jedino da sam živeo na Marsu, ili zaključan u podrumu bez struje ova prethodna tri meseca, mogao sam da se spasim od smrada koji Staja neprestano emituje putem svih poznatih medija. To što ne gledam ružičastu TV ne znači da o toj emisiji nisam mogao da čujem od ljudi koji je pomno prate, da čitam u novinama, na internetu.

Da li sam pogrešio, tj. da li ima nekih svetlih tačaka dotičnog programa koje sam nepažnjom propustio?

Molim te reci mi šta je to dobro u Oboru, da ne ostanem pri neopravdanom uverenju da je u pitanju neopisano đubre od programa koje treba da bude zabranjeno a organizatori debelo kažnjeni.

Pa ne znam, jedino da sam živeo na Marsu, ili zaključan u podrumu bez struje ova prethodna tri meseca, mogao sam da se spasim od smrada koji Staja neprestano emituje putem svih poznatih medija. To što ne gledam ružičastu TV ne znači da o toj emisiji nisam mogao da čujem od ljudi koji je pomno prate, da čitam u novinama, na internetu.

Da li sam pogrešio, tj. da li ima nekih svetlih tačaka dotičnog programa koje sam nepažnjom propustio?

Molim te reci mi šta je to dobro u Oboru, da ne ostanem pri neopravdanom uverenju da je u pitanju neopisano đubre od programa koje treba da bude zabranjeno a organizatori debelo kažnjeni.

Koliko sam obaveštena, iz javnih izvora informisanja, dotična emisija je okvalifikovana kao emisija problematičnog sadržaja, koji mogu da škode fizičkom, mentalnom ili moralnom razvoju dece i omladine... a RRA je podnela prekršajnu prijavu protiv TV Pink... :lol:
Eto šta je dobro u svemu tome... pod uslovom da šteta već nije načinjena.

:) Da i ja nesto kazem o...toj...Stali :rumenko:. To na prosvecenom zapadu (kao i...Veliki Brat) vec odavno...postoji, gledaju...velika vecina (ko ne zeli, kao...ja, cak i ne registruje da...postoji), a zaglupljivanje mase je uvek postojala (najbolji primer, USA) ali je globalizacijom usla velikim korakom u sve strukture...drustva :sad2: u celom...svetu :rtfm:

:) Da i ja nesto kazem o...toj...Stali :rumenko:. To na prosvecenom zapadu (kao i...Veliki Brat) vec odavno...postoji, gledaju...velika vecina (ko ne zeli, kao...ja, cak i ne registruje da...postoji), a zaglupljivanje mase je uvek postojala (najbolji primer, USA) ali je globalizacijom usla velikim korakom u sve strukture...drustva :sad2: u celom...svetu :rtfm:

Čista komercijala... a ciljna grupa se nepogrešivo "pali" na prezentaciju tuđih života, u ma kakvoj formi. Nije zaglupljivanje... oni koji podležu tom pritisku su daleko od bilo kakvog vida intelekta... za neke je prekasno da se išta po tom pitanju menja... ali mlade treba poštedeti "stoke", da ne atrofiraju... :mrgreen:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back