Konak...

• Začetnik teme Začetnik teme Gerda
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
dobro veche svima
trepp-1.gif

southafricasoccerjapanv.jpg

ar20.jpg

Gledam ovu tarot kartu i trubu na njoj: ista kao one trube sa Svjetskog fudbalskog prvenstva u Juznoj Africi. Da li ima neka tajna veza...

Trube kao dio folklora Afrike? To je cista laz, jer su bubnjevi africki folklor, a sve ove trube na stadionima su sa naljepnicama Made in China! Siguran sam 100% da su trube osmisljene kao fanfare casti nekom bliskom nam velikom svjetskom dogadjaju. Samo...sta ce to biti? Je li to pred drugi Hristov dolazak i sudnji dan...ili prvo Antihristov dolazak pa sudnji dan... :think:

Poslednja izmena:
Ко то тебе нама дир`о?
Шта је било?
Нема представе ако се прода мање од седам карата, шта није јасно? Оператер, човек, чуо да је продато само две карте па отиш`о кући....
Види њу, копачке....Је л` то речник даме? И од сада, па надаље и убудуће само миш сме да се псује.

А рекох да нећу да се петљам на кафанама....

Ovo vredi ravno 10 čokoladica :rotf::rotf::rotf::rotf: :super: + ulazak u finale:ok:

Poslednja izmena:
Kad pomenu finale, pročitah sad da je sinoć završena ona sramota srpskog naroda pod imenom "Staja", "Obor" ili "Farma", kako već beše....

Dovoljan razlog da danas budemo veseli - dno smo već dotakli.... :)

Znaš, kada bi se čovek rukovodio time u kojoj sve oblasti njegovog života
postoji nešto što se zove dno tada bi Farma zaista bila samo zabava jer
Farma nije ništa drugo do ogledlo svih nas a priznaćeš da je jako
zabavno posmatrati jedno društvo kroz odnose na Farmi.
Bolno ali zabavno i što je najvažnije iskreno jer takvi smo, nevaspitani,
necivilizovani i sirovi.

Poslednja izmena:
....dno tada bi Farma zaista bila samo zabava jer
Farma nije ništa drugo do ogledlo svih nas....
TO i jeste ono što me dovodi do očaja - činjenica da je "Staja" ogledalo svih nas. Ako ljudi koji sebe gledaju u tom ogledalu nisu ozbiljno zabrinuti za ono što vide, ja ne znam šta bi ih drugo nateralo na razmišljanje.

Razume se da nisam gledao tu katastrofu (i inače ružičasta televizija iz principa nije zabeležena u tjuneru mog televizora) - međutim letimičan pregled jutarnje štampe dovoljan je bio da shvatim kakva je grozota u pitanju, da se zgražavam iz dana u dan, čekajući nestrpljivo da se taj fijasko završi i što pre zaboravi.

Siguran sam 100% da su trube osmisljene kao fanfare casti nekom bliskom nam velikom svjetskom dogadjaju.

Po meni : trube , fanfare i vuvuzel ; spadaju u duvačke instrumente
ali se bitno razlikuju . Nisam poznavalac muzičkih instrumenata ,
ali truba koliko vidim ima skalu a fanfara i vuvuzel ne ( da kažem , nanjima su
izvođaču ograničene mogućnosti u izobilju tonova po skalama ).
Fanfare imaju nekako svečane tonove , dok vuvuzel divljačke / razorne .

Dakle , fanfarama se najavljuju svečani / važni / lepi događaji .
Dobri trubači mogu na trubi da oponašaju fanfare ; dog na fanfari
ne može da se sviraju trubačke melodije . Vuvuzelom nemože se ništa ,
sem već rečenog .:think:

The origin of the term vuvuzela is unknown, and credit for the invention of the vuvuzela is disputed. New controversies over the invention have arisen in early 2010. Freddie "Saddam" Maake claimed the invention of the vuvuzela by fabricating an aluminium version in 1965 from a bicycle horn and has photographic evidence of himself holding the aluminium vuvuzela in the 1970s, 1980s and 1990s.[8] Plastics factory Masincedane Sport popularised the ubiquitous plastic vuvuzela commonly heard at South African football games in 2002,[9] and the Nazareth Baptist Church claimed the vuvuzela belonged to their church

Izgleda se ne zna odakle potice termin "vuvuzela", tako da svako moze da nagadja.
Postoji spor oko toga ko je izmislio vuvuzelu, pravo polaze Freddie "Saddam" Maake koji ima fotografije aluminijumske vuvuzele iz 70-tih. Plasticne se prave od 2002. a lokalna baptisticka crkva tvrdi da je vuvuzela njen instrument.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back