Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Potrudiću se. A prva lekcija mi je bila da naučim šta su zavisno upitne rečenice...:whistling:

A ti tako ekspertski pismen nekako si zaboravio da mi odgovoriš na pitanje...

Da li se na kraj zavisno upitne rečenice stavlja upitnik...

DA...
ili...
NE...

Nadam se da nečeš ponovo ...zaboraviti...

onomad ste pričali o zavisno složenim, ne zavisno upitnim rečenicama.

http://forum.krstarica.com/showthre...dobrog-čoveka/page229?p=31249271#post31249271

i dileja zna da zavisno upitne rečenice nisu upitnog karaktera...
šta sad pokušavaš?

Da li si primetila da si u nekoliko reči na dva mesta ponovila ono ...

jesam... volim da ostanem nedorečena, a ponekad me i mrzi da kucam...

druga je stvar kada ovako kao ti formulišeš rečenicu:
jesam... mrzi me... da kuckam... ovako onako... nekako...

Nešto si mi raspoložena ove noći...I iskreno ako češ mi verovati, drago mi je zbog toga...

misliš da sam raspoložena?
po smajlićima, ili govorljivosti?
ne poznaješ me, jeroh, džaba trud...

Mnogo je kume... Pametnije bi mu bilo da to uloži u stvarno obrazovanje, ovakav hladan transfer blama me nije odavno oblio. Neverovatne tvrdnje, uz par postova koji zavređuju selidbu na Teorije Zavere...

A najveći je fazon kako je elegantno napravio strawman-a, i jasno pitanje "da li je Berta stavila upitnik na pravo mesto?" preveo u nešto sasvom drugo, videvši da se malo zahebucnuo... što je i razlog zašto ne sme da postupi po onoj narodnoj "put your money where your mouth is"... :lol:

onomad ste pričali o zavisno složenim, ne zavisno upitnim rečenicama.

http://forum.krstarica.com/showthre...dobrog-čoveka/page229?p=31249271#post31249271

šta sad pokušavaš?

Hajde pažljivo pročitaj ovo...

Očigledno nisi obavešten da u srpskom jeziku postoje i zavisno složene rečenice... (konkretno, to što je ona napisala je zavisno složena rečenica uzročnog tipa). Najčešće su izjavne, ali mogu biti i upitne - kao u ovom slučaju, i kao takve se završavaju znakom pitanja.

Zaključak: Berta je pravilno napisala, i za nju poljubac i Kvisko, a za tebe ništa. :kafa:

Da li sada možeš shvatiti da je priča krenula od Sizifove tvrdnje da je ona tvoja rečenica...

hoćeš da te prijavim, pošto upitnika nema nigde?​

zavisno upitna rečenica...

ali mogu biti i upitne - kao u ovom slučaju, i kao takve se završavaju znakom pitanja.

A kod zavisno upitnih rečenica na kraj takve rečenice ...da li se stavlja upitnik...:whistling:

šta sad pokušavaš?

Sa tom tvojom tvrdnjom Sizif se ne bi složio...

Očigledno nisi obavešten da u srpskom jeziku postoje i zavisno složene rečenice... (konkretno, to što je ona napisala je zavisno složena rečenica uzročnog tipa). Najčešće su izjavne, ali mogu biti i upitne - kao u ovom slučaju, i kao takve se završavaju znakom pitanja.

Zaključak: Berta je pravilno napisala, i za nju poljubac i Kvisko, a za tebe ništa. :kafa:

A na okolnost tvoje tvrdnje pitao bih te...zašto si u tvojoj rečenici...

hoćeš da te prijavim, pošto upitnika nema nigde?​

stavila upitnik na kraju ...ako ...nije upitna...:whistling:

jerohinac

ja kažem:

sizif kaže:
Očigledno nisi obavešten da u srpskom jeziku postoje i zavisno složene rečenice... (konkretno, to što je ona napisala je zavisno složena rečenica uzročnog tipa).

ybt, zavadio bi dva oka u glavi.
zavisno upitne rečenice UVEK imaju formu pitanja...

blamiraj se s nekim drugim. sa mnom više nećeš...
sl put ću ti složim uzročno posledičnu sa uzvičnikom.
zguglaj... :lol:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back