Konak "Kod dobrog čoveka"

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
De si Stanco stce moje!
Za ovih 5000 godina koliko lutam zemljom nisam čula da obrezani imaju neku prednost nad onima koji nisu, bar iz ženskog ugla
A kad pomislim šta rade sirotim dečacima sve me neka jeza podiziđe
A sve to da bi se ređe kupali:D:D:D
Doduše u pojedinim islamskim državama žene moraju da čupaju -depiliraju ceo celcat svoj pubični region a u nekim afričkim plemenima obrezuju i žene
E to je baš monstruoznost bez presedana

"De si Stanco srce moje", reče ti. Ček da malo razmislim. Hm, hm, ah, hm, oooooo, jasno mi je! Jasno mi je! Ovo je unapređenje. Nekada sam bio samo u tvom srcu, a sada sam tvoje celo srce. Samo, znaš...., pa moram da izjavim bojazan, da nemaš slučajno šum na srcu?:D

Hah, stvarno se nadam odgovoru a objasniću i zašto..
U komšiluku imam mladi bračni par vegana koji imaju bebu..beba im užasno plače, dakle plače non-stop i ja kao iskusan roditelj
prosto znam da im je beba glaadnaaaa. Imam potrebu da im to kažem ali nije pristojno da im tresnem u facu tako nešto iznebuha
a plašim se za ono dete..plašim se stvarno...

Uvek me je interesovalo čime vegani hrane svoje bebe...često postavim to pitanje kad se povede rasprava na tu temu ali odgovor još nisam dobila..

Decu hrane pravilno, onom hranom koja je predodredjena coveku a to je hrana biljnog porekla. Vegani ne hrane bebe mesom jer ljudski organizam nema jaku kiselinu da svari meso kao druge namirnice te neraspadnuto meso dugo stoji u organizmu sto vodi opterecenju tela i bolestima.

Hah, stvarno se nadam odgovoru a objasniću i zašto..
U komšiluku imam mladi bračni par vegana koji imaju bebu..beba im užasno plače, dakle plače non-stop i ja kao iskusan roditelj
prosto znam da im je beba glaadnaaaa. Imam potrebu da im to kažem ali nije pristojno da im tresnem u facu tako nešto iznebuha
a plašim se za ono dete..plašim se stvarno...

Ma jel tako?

http://www.veganhealth.org/articles/realveganchildren

Govedji hamburger daje 8 gr proteina, naut 20. Pljeskavica od nauta je jaca od govedjeg hamburgera 2.5 puta.

Decu hrane pravilno, onom hranom koja je predodredjena coveku a to je hrana biljnog porekla. Vegani ne hrane bebe mesom jer ljudski organizam nema jaku kiselinu da svari meso kao druge namirnice te neraspadnuto meso dugo stoji u organizmu sto vodi opterecenju tela i bolestima.

Ma jel tako?

http://www.veganhealth.org/articles/realveganchildren

Govedji hamburger daje 8 gr proteina, naut 20. Pljeskavica od nauta je jaca od govedjeg hamburgera 2.5 puta.

Čekaj sad, zar je majčino mleko biljnog porekla?..:lol:
Možda majka, obzirom da je veganka, ne unosi dovoljno proteina u organizam pa joj je mleko slabo a beba logično gladna
pa se buni a oni ne kapiraju..dakle, ne razumem se ponajbolje, zato pitam..
Obzirom da si zagovornik takve ishrane, trebalo bi da imaš ozbiljan odgovor na ovo pitanje..

Dobila si odgovor, biljna hrana obezbedjuje sve esencijalne potrebe organizma za mikroelementima.

O ovome trebas razmisliti:

Same dobre bakterije debelog crijeva sintetizuju vitamin B12 u velikim količinama. Mada je točno da je kapacitet apsorpcije debelog crijeva vrlo ograničen, ipak izgleda dovoljan da određenoj količini vitamina B12 omogući da ode u krvotok. Dobre bakterije koje se nalaze u našim crijevne ne proizvode samo vitamin B12, već također proizvode, na primjer, vitamin K. Bakterije koje se nalaze u našim ustima i grlu u stanju su da proizvedu dovoljno vitamina B12 da zadovolje dnevne potrebe organizma. Ako nema kobalta za formiranje vitamina B12, doći će do anemije.

Gdje možemo naći kobalt? U zelenom lisnatom povrću (u vrhovima i ivicama), djetelini, klicama alfa alfa, voću i sjemenkama. Mesojedi imaju češće nedostatke ovog vitamina jer imaju jaču kiselinu koja ubija dobre bakterije. Nema potrebe uzimati dodatno B12 osim u slučajevima kada je crijevna flora uništena.

I dobro, ne sumnjam da ima istine u tome što navodiš ali šta bi ti uradio ako primetiš da nečije dete pati
i da mu je možda zdravlje ugroženo a sumnjaš da je u pitanju ishrana i fanatizam roditelja?

- - - - - - - - - -

..ne mislim na fanatizam u pogrdnom smislu već evidentnom...

Uvek me je interesovalo čime vegani hrane svoje bebe...često postavim to pitanje kad se povede rasprava na tu temu ali odgovor još nisam dobila..

Kaza li to da majka svoju bebu hrani hranom biljnog porekla...Doji li majka-veganka svoju bebu...hranom biljnog porekla...ili mlekom...Kako i s čime majka veganka svoju bebu hrani prvih 6-7 meseci...

Dobila si odgovor, biljna hrana obezbedjuje sve esencijalne potrebe organizma za mikroelementima.

Same dobre bakterije debelog crijeva sintetizuju vitamin B12 u velikim količinama. Mada je točno da je kapacitet apsorpcije debelog crijeva vrlo ograničen, ipak izgleda dovoljan da određenoj količini vitamina B12 omogući da ode u krvotok. Dobre bakterije koje se nalaze u našim crijevne ne proizvode samo vitamin B12, već također proizvode, na primjer, vitamin K. Bakterije koje se nalaze u našim ustima i grlu u stanju su da proizvedu dovoljno vitamina B12 da zadovolje dnevne potrebe organizma. Ako nema kobalta za formiranje vitamina B12, doći će do anemije.

Gdje možemo naći kobalt? U zelenom lisnatom povrću (u vrhovima i ivicama), djetelini, klicama alfa alfa, voću i sjemenkama. Mesojedi imaju češće nedostatke ovog vitamina jer imaju jaču kiselinu koja ubija dobre bakterije. Nema potrebe uzimati dodatno B12 osim u slučajevima kada je crijevna flora uništena.

Ti ocigledno nisi roditelj, i nemas pojma sta dete treba da jede.
To o cemu ti pises, mozes ti da jedes,a za bebe imaju prvo majcino mleko, a kasnije ono sto treba da jedu.
U USA su vegani dobili dozivotnu robiju, jer im je dete umrlo Neishranjeno, hranili su ga sojinim mlekom i djusom od jabuke i posle 6 nedelja zivota imalo svega 1, 6 kg. tezine.
http://www.scotsman.com/news/world/...-who-starved-their-baby-son-to-death-1-746122

A VEGAN couple from the United States were sentenced to life in prison yesterday for killing their malnourished six-week-old baby, who had been fed a diet largely of soy milk and apple juice.

Crown Shakur Thomas weighed only 3.5lb when he died in 2004. His parents, Jade Sanders and Lamont Thomas, of Atlanta, Georgia, attributed his emaciated state to a strict vegan diet - vegans do not eat or use animal products

Umesto da ga je majka hranila svojim mlekom, ona je dopustila da dete umre od neuhranjenosti.
I neka provedu ceo zivot u zatvoru, jer su ubili ljudsko bice svojim nacinom razmisljanja u vezi ishrane.

Pa on jede djetelinu, ***... :hahaha:

Poslednja izmena od moderatora:
To o cemu ti pises, mozes ti da jedes,a za bebe imaju prvo majcino mleko, a kasnije ono sto treba da jedu.
U USA su vegani dobili dozivotnu robiju, jer im je dete umrlo Neishranjeno, hranili su ga sojinim mlekom i djusom od jabuke i posle 6 nedelja zivota imalo svega 1, 6 kg. tezine.
http://www.scotsman.com/news/world/...-who-starved-their-baby-son-to-death-1-746122

A VEGAN couple from the United States were sentenced to life in prison yesterday for killing their malnourished six-week-old baby, who had been fed a diet largely of soy milk and apple juice.

Crown Shakur Thomas weighed only 3.5lb when he died in 2004. His parents, Jade Sanders and Lamont Thomas, of Atlanta, Georgia, attributed his emaciated state to a strict vegan diet - vegans do not eat or use animal products

Umesto da ga je majka hranila svojim mlekom, ona je dopustila da dete umre od neuhranjenosti.
I neka provedu ceo zivot u zatvoru, jer su ubili ljudsko bice svojim nacinom razmisljanja u vezi ishrane.

u usa je naucno dokazano da je majcino mleko stetno i delomzapadnog sveta se propagira nedojenje... tako da ta budala je produkt sredine koja stalno izbacuje nove bisere.

sto se tice deteline, ne znam da li je iko puko ko balon ako se nazderao pljeskavica krmenadli filea ili bifteka, ali znam jako puno slucajeva krava koje su eksplodirale prejedajuci se detelinom... prizor koji nije za gledanje ako imate slab stomak.

Ti znas sve jer si roditelj osim da meso nije priodna hrana za coveka jer covek nema dovoljno jaku kiselinu da svari to isto meso koje ostaje u njemu nekoliko dana sto izaziva opterecenje i vodi bolestima.

Isto tako ne znas a imas decu, ne znam stvarno tvoj kriterijum o hrani da li neko ima decu ili ne, i po tome je adekvatan sagovornik ili nije adekvatan, znaci strasno, ne znas ili se pravis gluv na informaciju da je SZO svrstala meso u kancerogen, u grupu gde se nalaze cigarete i azbest.

Sad udri po SZO.

Umrla je i ona beba iz Novog Pazara sto je pala u helikopteru koji je prevozio nju i majku u Beograd. A sto je prevozena u Bg? Iz razloga sto joj je majka umesto svog mleka davala kravlje mleko.

I, sta sad?

- - - - - - - - - -

Kaza li to da majka svoju bebu hrani hranom biljnog porekla...Doji li majka-veganka svoju bebu...hranom biljnog porekla...ili mlekom...Kako i s čime majka veganka svoju bebu hrani prvih 6-7 meseci...

Svojim mlekom. Kada dete porate ne daje mu se mleko, ni ljudsko ni od krave ili koze.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back